Založ si blog

Pravda o zrade občanov Slovenska

Protesty Matoviča a Remišovej pred domom, ako budú aj susedov otravovať každý deň:

 

VIDEO:

 

https://vk.com/video588888778_456239070

 

 

 

 

Prehľadne od Chmelára:

 

13.2.

„Moralizovanie Krúpu, Klusa, Remišovej a ostatných je strašne falošné, lebo práve to, že pod hlavňami sovietskych tankov odsúhlasil parlament lepšiu zmluvu ako je tá súčasná; práve to, že kým našich predstaviteľov dovliekli do Moskvy k podpisu zmluvy násilím, kým Naď s Korčokom bežali do Washingtonu dobrovoľne – práve tieto okolnosti sú zneuctením pamiatky obetí 1968. Lebo nikto zodpovedný s historickou pamäťou nemohol niečo také podpísať. A to už nehovorím o primitívnej argumentácii Juraja Krúpu, že vlastizradca je vraj ten, kto sa stavia na odpor našim spojencom. V tom prípade bol Vasiľ Biľak rovnaký „vlastenec“ ako Krúpa, lebo ZSSR bolo vtedy naším spojencom a on konal v súlade s jeho pokynmi.

 

11.2.

Chápem váš hnev na tých, ktorí vás / nás všetkých podlo oklamali, zradili a podriadili sa cudzej vôli – ako napríklad Zuzana Čaputová, ktorá nedávno hovorila o tom, že vôľu 52 % Ukrajincov, ktorí chcú ísť do NATO, treba rešpektovať, ale ona sama vôľu 54 % občanov Slovenskej republiky, ktorí odmietajú vojenskú zmluvu s USA, totálne odignorovala.

To, že Maroš Žilinka prirovnal súčasný stav k okupácii, je lož. Porovnal podobne ako ja príslušné články oboch zmlúv a dospel k záveru, že zmluva so ZSSR bola pre nás výhodnejšia a menej riziková ako zmluva s USA. Ak Veronika Remišová zasa mudruje o niečom, čomu nerozumie a vyčíta generálnemu prokurátorovi, že zneucťuje obete okupácie, tak je to presne naopak. Zneucťujete ich všetci vy, ktorí ste po všetkých tých strašných historických skúsenostiach za takúto škandalóznu zmluvu s Američanmi hlasovali, podpísali ju a obhajovali ju. A ak sa chcete vykrúcať, že nežijeme v roku 1968, tak práve preto by v demokratickom štáte o takejto citlivej zmluve nemalo rozhodovať politbyro, ale občania.

 

8.2.

Musím sa priznať, že si neviem spomenúť na takých patologických klamárov v súčasnej politike, akým je Jaro Naď. Klame vám do očí ako malé dieťa, jeho výpovede si odporujú, neustále sa menia a už onedlho (ak parlament vojenskú zmluvu s USA schváli) sa dozviete, v čom všetkom vás tento chorobný luhár podviedol. Ale to už bude neskoro. Pre mňa je škandalózne už len to, že slovenská vláda sa dozvedela o cvičení ukrajinských povstalcov na území Slovenska zo zahraničných novín, o príchode 1000 vojakov NATO zo zahraničnej televízie, a tvári sa, akoby to bolo v poriadku… No čo je toto za bábkovú vládu? Veď je to hanba ako mrak, vyzeráme pred svetom ako nesvojprávna provincia, ktorej sa nemusí oficiálnou cestou nič ani len oznámiť. Nemusím hádam zdôrazňovať, že keď hovoríme o cvičení ukrajinských povstalcov, nemám na mysli aerobic. Keď vyšla spomínaná správa v New York Times, český bezpečnostný analytik Andrej Šándor neveriacky krútil hlavou a povedal: “Nechať si na svojom území cvičiť nejaké bojové skupiny cudzieho štátu by asi nebolo rozumné. To by bolo možné považovať za zapojenie sa do konfliktu… Slovenskí predstavitelia by museli byť blázni, aby niečo takéto povolili.“ To je to správne slovo – sú to šialenci. Im na Slovensku vôbec nezáleží, je im fuk, čo sa s ním stane, oni si splnia úlohu a keď bude zle, Američania sa o nich postarajú. Ale my všetci tu chceme žiť. V mieri, slobode a priateľstve so všetkými, ktorí o to majú záujem.

Podčiarkujem: nezradiť odkaz našich starých otcov a nedopustiť akúkoľvek prítomnosť akýchkoľvek cudzích vojsk na území našej vlasti. Ej, veľa riskujete, páni, ak sa chystáte napľuť národu do očí a nádejáte sa, že ten sa s tým zmieri.

 

6.2.

Takto hovorí hrdý slovenský dôstojník a vlastenec, ktorý má svoju vojenskú česť a ktorý odtiaľto nedostal sovietskych vojakov preto, aby sem prišli americkí.

Bývalý náčelník Hlavnej správy pozemného vojska česko-slovenskej armády generálmajor vo výslužbe Svetozár Naďovič, ktorý zabezpečil hladký odchod okupačných sovietskych vojsk z nášho územia a za svoje zásluhy dostal najvyššie štátne vyznamenanie z rúk prezidenta Kisku, má vo veciach rozmiestnenia amerických vojakov na Slovensku úplne jasno. Nevyprevádzal odtiaľto sovietskych vojakov preto, aby sem prišli americkí.

 

BOLI ČASY, KEĎ HAVEL HLÁSAL ROZPUSTENIE NATO A STIAHNUTIE AMERICKÝCH A RUSKÝCH VOJSK Z EURÓPY…
Obhajcovia DCA, všetkých imperiálnych vojen USA a americkej vojenskej prítomnosti na Slovensku od Čaputovej až po Šimečku radi citujú gýčové politické heslá Václava Havla o tom, ako pravda a láska zvíťazí nad lžou a nenávisťou… Teraz odhliadnime od toho, že český filozof Václav Bělohradský už dávno rozbil túto neúprimnú pózu na prach, keď presvedčivo dokázal, že problém súčasnosti je skôr v tom, že jedna pravda bojuje proti druhej a nedokážeme to rozoznať – takáto myšlienková koncepcia je pre ich mentalitu príliš zložitá. Ale zacitujme niečo z autentického Havla, teda z čias, keď nemal politickú moc a keď vychádzali jeho knihy na Západe v ľavicových vydavateľstvách. Citát je z jeho eseje Anatómia jednej zdržanlivosti z apríla 1985:
„Jedinou zmysluplnou cestou k skutočnému európskemu mieru, nie teda k stavu nejakého ozbrojeného prímeria, je cesta základnej premeny politickej reality. Takáto cesta si vyžaduje, aby sa obe strany radikálne rozišli s politikou rozdelenia Európy do blokov, s politikou mocenských či veľmocenských záujmov a aby všetko svoje úsilie podriadili niečomu celkom inému: ideálu demokratickej Európy ako priateľského spoločenstva národov… Mier v Európe nevznikne tým, že sa vytvorí medzi blokmi, do ktorých je rozdelená. Nebezpečenstvo konfliktu by trvalo i ďalej, a keby konflikt nastal, vyleteli by do povetria aj tak stredoeurópske štáty… teda navrhujem rovno, aby boli proste rozpustené oba vojenské bloky a aby sa americké i sovietske armády stiahli z územia svojich európskych spojencov. To sa mi osobne javí ako krásne…“
Prečo Havlovi obdivovatelia necitujú aj tieto jeho myšlienky? Žeby preto, že Havla nikdy nečítali a zneužívajú ho len ako ikonu, ktorá na svojom mocenskom vrchole poprela všetko, čo kedysi hlásala, v prospech lojality k nadvláde USA?
.

4.2.

INTERPRETAČNÉ VYHLÁSENIE USA POTVRDILO, ŽE PREZIDENTKA A VLÁDA KLAMALI A ZAVÁDZALI
Zverejnené interpretačné vyhlásenie Spojených štátov k DCA je fiaskom argumentácie slovenskej strany a fakticky usvedčuje Zuzanu Čaputovú, Jara Naďa, Ivana Korčoka, Juraja Krúpu, Mariana Majera, Eduarda Hegera a ďalších vládnych predstaviteľov, ale aj „expertov“ typu Pavla Macka z klamstva a hrubého zavádzania verejnosti. Američania vo svojej doložke potvrdili to, čo som zdôrazňoval od začiatku: „jadrové zbrane USA sú ďalej rozmiestňované na územiach niektorých spojeneckých štátov NATO s ich plným súhlasom a sú v súlade so Zmluvou o nešírení jadrových zbraní, a že Dohoda nepovoľuje ani nezakazuje rozmiestňovanie konkrétneho druhu zbraní“. To znamená, že z právneho hľadiska nič – a už vôbec nie vojenská dohoda medzi SR a USA – nebráni Spojeným štátom, aby na našom území rozmiestnili nukleárne zbrane. Kollár sa so svojím prázdnym vyhlásením, že Naď ho ubezpečil, že tu jadrové zbrane nemôžu byť, môže ísť dať vypchať. Musí si v tejto situácii vybrať: buď zostane pokrytcom, ktorý sa nevie pozrieť pravde do očí, alebo ukáže, že má gule na to, aby vstúpil do histórie a takúto nevýhodnú zmluvu odmietol.
Prívrženci dohody sa iste budú odvolávať na vyhlásenie, že Spojené štáty nemenia svoj pohľad na to, že nemajú žiaden zámer rozmiestňovať jadrové zbrane na území nových členských štátov. USA tu majú na mysli Zakladajúci akt o vzájomných vzťahoch, spolupráci a bezpečnosti medzi NATO a Ruskou federáciou podpísaný 27. mája 1997 v Paríži, konkrétne čl. IV tohto dokumentu. Tu však treba zdôrazniť, že podobne ako často citované Budapeštianske memorandum je tento akt iba politickým vyhlásením, a nemá medzinárodnoprávnu záväznosť. To sa prejavilo za tých 25 rokov aj v praxi mnohopočetným porušovaním zakladajúceho aktu. Napríklad článok II. ukladá obom stranám, aby v prípade, že ktorýkoľvek z členov Stálej spoločnej rady usúdi, že je ohrozená jeho bezpečnosť, spolu tieto problémy konzultovali – v skutočnosti sa to nestalo nikdy. Hoci tento dokument bol vytvorený práve pre krízovú komunikáciu, akonáhle vypukla kríza, Spojené štáty komunikáciu prerušili. Zakladajúci akt je už dnes zdrapom papiera a odvolávať sa na jedno politické vyhlásenie, že Spojené štáty dnes nemajú zámer rozmiestňovať na Slovensku jadrové zbrane znamená len to, že kedykoľvek v budúcnosti ho mať môžu a nielenže im v tom nič právne nestojí v ceste, ale nemusíme sa to ani dozvedieť.
Treba veľmi pozorne čítať, čo obsahuje nielen samotná zmluva, ale aj interpretačné vyhlásenie USA. Kým prezidentka a vláda zavádzajú slovenskú verejnosť, že žiadne práva nebudú porušené, Washington im v tom neprotirečí, ale jasne spresňuje, že „NEGARANTUJE ŽIADEN KONKRÉTNY VÝSLEDOK“. Ďalšiu mínu do interpretácie vnáša táto veta: „Hoci Dohoda nie je rozhodnutím ani jednej zo strán vyslať personál konkrétnym spôsobom, stanovila by podmienky pre výraznejšiu spoluprácu s cieľom zlepšiť bezpečnosť Spojených štátov, Slovenskej republiky aj celkovo NATO. Takúto spoluprácu možno dosiahnuť jedine vtedy, keď naše ozbrojené sily budú úzko spolupracovať.“ Čo to znamená? Slovenskí vládni politici sa dušujú, že o tom, či sem napokon vpustíme vojská USA, rozhodne suverénna Národná rada Slovenskej republiky. Silácke reči, ktoré však môže zmiesť zo stola americká interpretácia. Článok 86 pís. m Ústavy SR hovorí, že do pôsobnosti NR SR patrí vysloviť súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky. Podľa výkladu prezidentky i vládnej koalície to vraj znamená, že o tejto veci budú musieť hlasovať samostatne. Ale to vôbec nie je pravda. Čl. 11 ods. 1 vojenskej zmluvy so Spojenými štátmi veľmi jasne hovorí, že Ozbrojené sily USA „môžu vstupovať na územie Slovenskej republiky, odchádzať z neho a voľne sa na ňom pohybovať“. To znamená (teraz by ste mali pozorne počúvať najmä vy, ctené poslankyne a poslanci parlamentu), že keď schvália DCA, uplatnia tým zároveň aj právomoc NR SR rozhodovať o prítomnosti zahraničných ozbrojených síl a viac sa o tom nemusí hlasovať. To je podvod na občanoch a zrada na republike.
No a napokon by som sa chcel pristaviť pri jednej veľmi častej výhovorke prívržencov vojenskej dohody s USA, ktorú som už síce ikskrát vyvrátil, ale keďže druhá strana sa tvári, akoby to nepočula a naďalej si melie svoje (čo je jasný dôkaz, že sme tu svedkami cielenej propagandy), zopakujme si to ešte raz: opakované ubezpečovanie, že „táto Dohoda nevytvára žiadne základne USA v Slovenskej republike“ a že odporcovia DCA o tom šíria dezinformácie, je demagogickým vyrážaním otvorených dverí. Neviem o nijakom príčetnom a kompetentnom odporcovi zmluvy, ktorý by niečo také tvrdil – možno Robert Fico, aj to si myslím, že to použil len ako metaforu a politickú hyperbolu, ale určite nie ja. Naopak, vysvetľujem, v čom Naď, Korčok a Čaputová zavádzajú: Samozrejme, že tu nikto nejde stavať nejaké nové vojenské základne USA. Samozrejme, že de iure budú vojenské základne na Sliači a v Kuchyni formálne stále majetkom Slovenskej republiky (aj keď je zaujímavé, že keď sa im to hodí, demagogicky tvrdia, že sú to základne NATO, hoci aliancia nemá žiadnu armádu, ale teraz im záleží na slovíčkach, že nebudú americké). Ale podstatné je, že de facto nad nimi prevezmú plnú kontrolu Ozbrojené sily USA, ktoré ich dostanú do prenájmu bez poplatku a na dobu neurčitú. A bude na nich platiť jurisdikcia Spojených štátov. Toto treba občanom tejto republiky povedať jasne. Nie je totiž podstatné, že dohoda obsahuje deklaratórne ubezpečenie o rešpektovaní suverenity a našich zákonov, keď v praxi stojí táto zmluva nad zákonmi Slovenskej republiky a v konkrétnych článkoch toto deklarovanie fakticky popiera. Preto treba s plnou vážnosťou odmietnuť tvrdenie prezidentky či vlády, že táto zmluva je v súlade s ústavou. To je len ich politický názor, oni o tom nerozhodujú. Rozhoduje o tom Ústavný súd Slovenskej republiky a každý zodpovedný politik, ktorý nechce rozdeľovať až rozbíjať spoločnosť, by to tam už dávno zaniesol.
Všetky problémy teda naďalej ostávajú, ba dokonca boli zvýraznené. Spojené štáty svojou interpretáciou potvrdili, že slovenská strana svojich občanov klamala a zavádzala. Zároveň oznámili, že interpretáciu Zuzany Čaputovej chápu tak, že jej zámerom „nie je meniť ustanovenia Dohody, ani meniť či vylúčiť ich právne účinky“, teda že je pre nich rozhodujúci a právne záväzný len samotný text zmluvy. Zároveň si vyhradili právo, že negarantujú nijaký konkrétny výsledok, ak sa budú slovenskí občania sťažovať na porušovania ich práv. Táto zmluva je strašný podvod a každý, kto za ňu zdvihne ruku, by si mal zapamätať, že na to národ nezabudne.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5131506616881189/
.

2.2. prieskum

PREZIDENTKA, VLÁDA A MÉDIÁ VEDÚ VOJNU PROTI VLASTNÉMU NÁRODU
Potvrdené. Konečne je na svete dlho očakávaný prieskum, ktorý jasne potvrdil postoje slovenskej spoločnosti. Viac ako 64 percent obyvateľov Slovenska si neželá prítomnosť vojsk USA na našom území. Neprekážalo by to len 30 percentám. Viac ako 54 percent si neželá, aby Slovensko uzavrelo vojenskú dohodu s USA. Opačný názor má len 32 percent obyvateľov. Pozoruhodné je, že z tých 30 percent by rozmiestnenie amerických vojakov nevadilo najmä voličom Progresívneho Slovenska z Bratislavského kraja a mužom vo veku 18 – 29 rokov. Je zarážajúce, že si títo mladí progresívci neuvedomujú, že v prípade vypuknutia vojny by práve ich ročníky odvelili na front ako prvých, ale to je pre ich mentalitu proste typické.
Pravdupovediac, už dlhší čas som sa čudoval, prečo tie hádky niekto neukončil prieskumom verejnej mienky, aby bolo jasné, čo chcú obyvatelia Slovenskej republiky. Dnes je to už nespochybniteľné a vládna koalícia na čele so svojou tútorkou Zuzanou Čaputovou by mala zmeniť rétoriku. Viesť vojnu proti vlastnému obyvateľstvu v takej zásadnej veci je vrcholom arogancie, nezodpovednosti a popierania všetkých demokratických princípov. To, čo predviedla táto pani z Pezinka dnes v Rádiu Expres, kde sa jej najservilnejší moderátor Braňo Závodský strkal do zadku tak hlboko, že mu trčala len nosná dierka, aby mohol dýchať, bolo vrcholom manipulatívnosti a nekompetentnosti a potvrdením, že táto žena nemá v kresle hlavy štátu čo hľadať. Zuzane Čaputovej bezpochyby zalichotilo, že ju Závodský považuje za „odvážnu a rozhodnú štátničku“, ktorá je schopná robiť „nepopulárne opatrenia“ – vlastne jej to zalichotilo na toľko, že sa sama označila za „zodpovednú štátničku“ (ach, tá ženská márnomyseľnosť), ale ubezpečujem vás, že v tomto zmysel pojmu štátnik nespočíva. Štátnik nie je ten, kto sa obráti proti svojmu ľudu, ale ten, kto je schopný dovidieť za horizont budúcich volieb a urobiť v tomto zmysle rozhodnutia, ktoré výrazne posilnia krajinu a posunú ju vpred. Zuzana Čaputová nie je schopná dovidieť si na špičku nosa, ohrozuje záujmy Slovenska a klame, až sa jej z úst práši. Jej vyjadrenia boli nielen manipulatívne, ale aj naivné ako odpovede školáčky, ktorá sa zle naučila text, ale svoju neistotu prekrýva sebavedomým vystupovaním. Je toho opäť veľmi veľa, preto len krátko.
Zuzana Čaputová nehovorí pravdu, keď hovorí, že jej názory na rozmiestnenie vojakov NATO na Slovensku sú v súlade s tým, čo prezentovala v kampani. V kampani tvrdila, že na prítomnosť cudzích vojsk na Slovensku nevidí dôvod – kto uveril jej klamstvám, nech si dnes trieska hlavu o múr. Zuzana Čaputová nehovorí pravdu, že keď tu nebudeme mať vojakov NATO, staneme sa terčom Ruska. Je to hlúposť. Rusko nemá dôvod na také šialené dobrodružstvo, aby bezdôvodne zaútočilo na členský štát NATO. Práve naopak – terčom sa staneme, keď sem amerických vojakov pustíme, čo Moskva chápe ako ohrozenie. Zuzana Čaputová opakovane zavádza, keď tvrdí, že Rusko nám dalo ultimátum, že spojenci nám môžu prísť na pomoc len ak to dovolí Moskva (Závodský pridal ešte väčšiu hlúposť, že ak vystúpime z NATO). Je to hrubá lož, neklamte pani Čaputová, nič také medzi požiadavkami nie je. Zuzana Čaputová primitívne zavádzala, že na našej strane je len 5000 vojakov NATO, kým na ruskej strane je stotisícová armáda. Zámerne nespomenula desaťtisíce ukrajinských vojakov natlačených na ruských hraniciach, ktorí vyprovokovali Moskvu k recipročnému kroku. Zuzana Čaputová klame, keď tvrdí, že jej interpretačná doložka je „záväzok pre všetky politické generácie pri aplikácii zmluvy“. Priznám sa, že keď povedala Závodskému, že jej interpretácia pôsobí na poslancov vládnej koalície uisťujúco, vybuchol som od smiechu. Buď je táto osoba totálne nekompetentná a nikdy nemala dostať diplom z práva alebo tak sprosto až detinsky klame, že je jej už všetko jedno – rozhodnite sa sami. No nič také: interpretačnou doložkou si môže vytapetovať záchod, neexistuje moc, ktorá by donútila Američanov a už vôbec nie budúce vlády (sic!), aby sa riadili jej simplicitným výkladom, čo si tá baba o sebe myslí?!
Týmto vyzývam vládu Slovenskej republiky a mainstreamové médiá, aby prestali viesť vojnu proti vlastným občanom. Vyzývam prezidentku Slovenskej republiky, aby zoči-voči tomuto jednoznačnému hlasu občanov Slovenska prehodnotila svoje pôvodné stanovisko a dala vojenskú zmluvu s USA posúdiť Ústavnému súdu SR. Ešte na to máte čas. Ľud si to žiada! Inak túto spoločnosť úplne rozbijete a zničíte. Balamutili ste nás, že ste prezidentkou všetkých občanov, a potom ste nám arogantne vmietli do tváre, že vy ste nám ponuku dali a že to už nie je vaša vec, či ju prijmeme. Ale takto spájanie spoločnosti nevyzerá – že buď vás budú všetci uctievať alebo nech si trhnú nohou. Ako hlava štátu by ste sa mali naučiť svojich občanov v prvom rade rešpektovať. Nemôžete vymeniť ľud, nemôžete ho ignorovať a všetkých označiť za dezolátov a ruských agentov. Dve tretiny národa si neželajú prítomnosť amerických vojakov, jasná väčšina spoločnosti si neželá podpísanie zmluvy s USA, tak nám ju nevnucujte!
Žiadam poslancov vládnej koalície, aby si uvedomili, že to nie sú len prívrženci opozície, ale aj ich vlastní voliči, ktorí odmietajú takúto zradu. Áno, toto nie je rok 1968, preto by ste si mali uvedomiť, že v demokratickom štáte o takejto závažnej veci by nemalo rozhodovať politbyro, ale občania. Ak nemáte odvahu odmietnuť DCA sami, prenechajte to právo občanom Slovenskej republiky v referende. Lebo vláda, ktorá sa dozvedá o výcviku ukrajinských povstalcov americkou armádou na našom území zo zahraničnej tlače; vláda, ktorá sa dozvedá o pláne poslať sem 1000 vojakov NATO zo zahraničnej televízie – nie je ani suverénna, ani svojprávna, ani slobodná vo svojom uvažovaní. A tak namiesto fňukania, že sa voči vám zvyšuje hnev zo strany verejnosti, by ste si mali uvedomiť, že toto bol v dejinách vždy dôvod na povstanie. Tak buďte radi, že máte lenivý a atomizovaný národ.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5124568564241661/
.

1.2.

TO, AKO BUDÚ POSLANCI HLASOVAŤ ZA DCA, SI BUDÚ ĽUDIA PAMÄTAŤ ROVNAKO AKO HLASOVANIE ZA ÚSTAVU SR

 

Bolo to predsa také jasné. Tu stojí medzinárodné právo a svetový poriadok – a tamto je jasná vojenská agresia podľa všetkých kritérií a definícií. Ľudia, ktorí nás hnali do zničenia Juhoslávie, Afganistanu a Iraku, ľudia, ktorí rozbili Blízky východ a severnú Afriku, morálne zlyhali a spáchali strašné zločiny. A namiesto toho, aby za ne pykali, naďalej ovládajú verejnú mienku a snažia sa umlčať tých, ktorí mali vtedy i dnes pravdu. Ivan Korčok sa rozhorčuje, že sa zdvihla vlna nevôle proti prítomnosti amerických vojakov na Slovensku a opakuje mantru, že nám z členstva v NATO vyplývajú určité záväzky a kedy ich máme plniť, ak nie dnes. Nie, pán minister. My Američanom ani Severoatlantickej aliancii nič nedlžíme. Neboli to americkí vojaci, ktorí bojovali za nás, ale boli to naši vojaci, ktorí umierali v nezmyselných amerických imperiálnych vojnách, pomáhali sme nad rámec našich povinností zakotvených v Severoatlantickej zmluve a nikto nám nemá právo nič vyčítať. Dnes chceme jediné právo – právo suverénneho štátu rozhodnúť sa, že odmietame to, čo chcú oni, ale čo nepotrebujeme my: bez nátlaku, bez vyhrážok, bez strašenia. A vy, páni poslanci a panie poslankyne, uvedomte si, že to, ako budete hlasovať v prípade tejto zmluvy, sa bude ešte dlho pamätať, bude sa to pamätať tak, ako sa dodnes pamätá na to, kto ako hlasoval za Ústavu Slovenskej republiky. Nie je to žiadna “technická zmluva“, bude to principiálne a historické rozhodovanie o skutočnom stave našej slobody, o skutočnom stave našej nezávislosti a o skutočnej vôli zastávať štátne záujmy Slovenskej republiky. Pamätajte na to.

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5119917101373474/

 

27.1.

SLOVENSKÁ ZAHRANIČNÁ POLITIKA JE V ROZKLADE
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok dnes fakticky priznal, že slovenská diplomacia nemá situáciu pod kontrolou. Naša verejnosť sa už po druhýkrát dozvedela zo svetových médií, že západné veľmoci na našom území plánujú vojenské aktivity. Najprv to bola informácia z denníka The New York Times, že Spojené štáty chcú zorganizovať výcvik ukrajinských povstalcov na Slovensku. Dnes prišla informácia z televízií Sky News a CNN, že NATO zvažuje vytvorenie 1000-člennej bojovej skupiny na Slovensku. Ivan Korčok tentoraz nezopakoval hlúpu chybu šéfa branno-bezpečnostného výboru parlamentu Juraja Krúpu, že britské a americké médiá sa chcú robiť zaujímavé a vymýšľajú si. Povedal však, že v tejto chvíli nemá k tomu žiadne stanovisko, lebo informácia nevyšla z našej strany. A to je na jeho vyjadrení to najpodstatnejšie. Ak totiž šéf slovenskej diplomacie tvrdí, že je to súčasť normálneho obranného plánovania a ako príklad uviedol vojenské štruktúry NATO v Pobaltí, tak brutálne zavádza. Do Pobaltia sme vyslali vojakov na žiadosť Lotyšska či Litvy, nie z vlastnej iniciatívy. Ako je možné, že my o nič nežiadame a s územím Slovenskej republiky sa narába ako s nesvojprávnou kolóniou?

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5103052726393245/

 

26.1.

Čerešničkou na torte sú vyjadrenia Ivana Mikloša. Ak si myslíte, že Naď je najväčšie hovädo, tak táto bývalá pravá ruka Mikuláša Dzurindu tvrdí, že je to alibista a slaboch, lebo on by informácie denníka The New York Times o výcviku ukrajinských povstalcov na našom území nepopieral a hrdo by sa za nich postavil, aj keby vysvitlo, že nás Spojené štáty o týchto plánoch neinformovali… Pripomínam, že je to ten istý Ivan Mikloš, ktorý nás na základe lživých informácií ako vicepremiér hnal do vojny s Irakom. Ten istý Ivan Mikloš, ktorý rozkradol túto republiku na kosť, najmä odovzdaním našich strategických podnikov do rúk iných štátov hlboko pod cenu pod podvodným názvom „privatizácia“. V normálnom právnom štáte by tento človek za svoje zločiny už dávno sedel. U nás má polícia síce podľa Matoviča rozviazané ruky, ale zrejme má zviazané nohy, keď dočiahne iba na zlodejov Ficovej a nedočiahla na zlodejov Dzurindovej éry. To podstatné, čo chcem povedať však je, že toto všetko je dôsledok toho, že táto spoločnosť sa nevysporiadala so zločinmi a epochálnymi klamstvami, ktoré viedli až k tragédiám. Už som to spomínal veľakrát, ale vzhľadom na aktuálnu situáciu musím ešte raz: nie je vôbec náhodné, že dnes nás do vojny s Ruskom bezočivo huckajú tí istí, ktorí nás hnali do vojny s Irakom. Nikdy sa neospravedlnili, nikto ich za ich zločiny nesúdil a dnes títo „ctihodní luhári“ opäť ovládajú verejnú mienku a skúšajú nás zmiasť tými istými falošnými informáciami ako pred dvoma desaťročiami. Prosím vás, nenechajte sa týmito lotrami nachytať. Len šialenci naletia po druhýkrát tým istým podvodníkom.

 

25.1.

A tým, ktorí sa zastaviť nechcú, odcitujem len § 417 Trestného zákona: „Kto v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až desať rokov. Odňatím slobody na desať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa potrestá páchateľ, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a) v spojení s cudzou mocou alebo cudzím činiteľom, b) ako člen nebezpečného zoskupenia, alebo c) za krízovej situácie.“

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5094057670626084/

 

24.1.

TÍ ISTÍ, KTORÍ NÁS KLAMALI A HNALI DO VOJNY V ROKU 2003, NÁS DO NEJ ŽENÚ AJ DNES

 

Informácia elitného svetového denníka, ktorú dnes prebrali všetky tlačové agentúry, znie absolútne jasne: americký prezident Joe Biden chce vyslať niekoľko tisíc vojakov, vojnových lodí a lietadiel do východnej Európy. „Zvýšime prítomnosť vojakov v Poľsku, Rumunsku, a tak ďalej,“ povedal doslova Biden a dodal opäť tú všetko ospravedlňujúcu formulku: „Sú súčasťou NATO“ – akoby nás Severoatlantická zmluva zaväzovala zúčastniť sa na vojnách mimo územia aliancie.
Už chápete, prečo sa Čaputová, Naď, Korčok a podobní tak veľmi ponáhľajú so schválením DCA? Dostali jasné zadanie, aj za cenu porušenia Ústavy SR a vystavenia našich občanov vojnovému riziku. Kríze vo východnej Európe venujem samostatnú analýzu, teraz vám chcem povedať len jedno: som presvedčený, že Rusko neplánuje žiadny útok na Ukrajinu. Bolo by to šialenstvo a Putin nie je šialenec, aj keď sa ho tak geostratégovia karpatského typu pokúšajú vykresľovať. Obávam sa skôr gruzínskeho scenára, ktorý sa uskutočnil zvláštnou zhodou okolností tiež v období olympiády v Číne, keď Spojené štáty povzbudzovali pološialeného gruzínskeho prezidenta Saakašviliho, aby zaútočil na Južné Osetsko, a keď si barbarský zásah Tbilisi vyžiadal 1400 životov z radov civilistov, Washington si umyl ruky a povedal, že to nemal robiť. Keď gruzínske sily začali ohrozovať aj ruské jednotky, rozmiestnené pod patronátom medzinárodného spoločenstva v oblasti, Rusi okamžite odpovedali a zničili vojenskú základňu v Gori. Napriek tomu, že nezávislá vyšetrovacia komisia Európskej únie vydala v septembri 2009 stanovisko, v ktorom konštatovala, že vojnu vyvolalo Gruzínsko, naše médiá stále píšu o „ruskej agresii“. A práve takejto provokácie sa treba obávať aj dnes.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5088410574524127/
.
.
.
22.1. Najlepšia diskusia:
Všetko, čo ste potrebovali vedieť o vojenskej zmluve s USA: bývalý politik a diplomat Peter Weiss, emeritný ústavný sudca Ján Drgonec, generál Jozef Viktorín a nejaký Eduard Chmelár v najrozsiahlejšej diskusii o DCA.
 
https://ereport.sk/video-rozhovory-z-bratislavskej-kaviarne-obranna-dohoda-s-usa/
.
.
.
20.1.
Nie je pravdou, že na základe DCA tu nebudú môcť byť rozmiestnené jadrové zbrane. Už som veľakrát vysvetľoval, že Zmluva o nešírení jadrových zbraní to Spojeným štátom dovoľuje a v novembri minulého roka to potvrdil aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg – jej interpretačné vyhlásenie na to nebude mať z hľadiska medzinárodného práva nijaký vplyv, je to len náhubok pre nespokojnú slovenskú verejnosť. Aj tvrdenie, že nenašla „žiadne odôvodnené tvrdenia rozporu s ústavou vo verejnej debate“ je lož. Či už v podaní nášho občianskeho združenia Zjednotení za mier, alebo Generálnej prokuratúry alebo doktora Harabina a docenta Drgonca boli úplne jasné zásadné pripomienky aj s fundovaným odôvodnením. Keď napríklad z čl. 3 ods. 3 navrhujeme vypustiť písm. b), nakoľko ozbrojené sily USA nemôžu vyžadovať, hoci len dočasný prístup a využitie súkromných pozemkov a zariadení fyzických a právnických osôb SR bez primeranej náhrady, lebo ide o hrubý rozpor s Ústavou SR a právom EÚ, ak by orgány cudzieho štátu mali mať možnosť zasahovať do vlastníckych práv fyzických a právnických osôb v Slovenskej republike – v tomto Prezidentský palác neidentifikoval žiadne odôvodnené tvrdenie rozporu s ústavou?? Veď to už hraničí so sabotážou ústavného poriadku! Čoho sa bojí Zuzana Čaputová, keď je tak skalopevne presvedčená o súlade DCA s ústavou štátu, na čele ktorého stojí; kam sa tak ponáhľa, že jej spoločenský zmier nestojí za to, aby sa vyriešili všetky pochybnosti; prečo je ochotná spáchať politickú samovraždu a pre pochvalu vo Washingtone zradiť vlastný národ? Odpoveď sa možno nachádza v jej dnešných slovách z vyhlásenia: „V prezidentských voľbách som bola geopoliticky vyprofilovaný kandidát a s týmto mandátom som voľby vyhrala.“ Naozaj ste ju volili pre toto? Potom máte, čo ste si zaslúžili.
Takže ešte raz, aby to pochopil každý: je úplne jedno, ako si to zinterpretuje pani Čaputová. Platí dohodnutý text zmluvy.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5070745776290607/
.
19.1.

Slovenská vládní koalice obelhala voliče

http://casopisargument.cz/?p=40318&fbclid=IwAR1ipK7-gA5f6_YICeNnCbH_m8Jh4VswuoC-cgLhnRna7bqZ8soJMcprOv4
19.1.
GENERÁLNY TAJOMNÍK NATO: AMERICKÉ JADROVÉ ZBRANE MÔŽU SKONČIŤ V STREDNEJ EURÓPE
Ak som už na všetkých možných miestach (na facebooku, v dennej tlači, v televízii) vysvetlil, že jadrové zbrane môžu byť po schválení dohody s USA rozmiestnené aj na Slovensku, lebo Zmluva o nešírení jadrových zbraní im v tom nebráni – a obhajcovia DCA si napriek tomu, bez ohľadu na realitu a bez akýchkoľvek argumentov naďalej hudú svoje – ponúkajú sa len dve možné vysvetlenia. Buď ich IQ nepresahuje hodnotu izbovej teploty alebo vedome, programovo a zákerne klamú tento národ, až sa im z úst práši. A keďže nechcú akceptovať, že majú právo na vlastný názor, nie na vlastné fakty, prosím, oplieskajte im o hlavu, pardon, zdieľajte toto vyhlásenie autority, ktorú uznávajú ako svojho svetského pápeža – generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Nasledujúce slová povedal na konferencii Nemeckej atlantickej asociácie Nato Talk 19. novembra 2021.
Vo svojom úvodnom prejave Jens Stoltenberg povedal, že sa spolieha na to, že Nemecko bude aj naďalej ochotné zdieľať jadrové zbrane na svojom území. Zdôraznil, že dohody NATO o zdieľaní jadrových zbraní sú pre Európu mimoriadne dôležité. Potom odpovedal na otázky novinárov. Redaktor Süddeutsche Zeitung Paul Krüger sa ho spýtal, že ak by sa Nemecko rozhodlo obmedziť svoju úlohu (rozumej uzavrieť americkú vojenskú základňu), čo by to znamenalo pre situáciu spojencov na východe. Odpoveď Stoltenberga stojí za to odcitovať:
„Alternatívou k zdieľaniu jadrových zbraní NATO sú rôzne druhy bilaterálnych dohôd… takže, samozrejme, Nemecko môže, samozrejme, rozhodnúť, či budú jadrové zbrane vo vašej krajine, ale alternatívou je, že ľahko presunieme jadrové zbrane do iných krajín Európy, tiež na východ od Nemecka.“
Moderátorka Jana Puglierin sa neisto spýtala, či to dovoľuje Zakladajúci akt NATO – Rusko, na čo Jens Stoltenberg nervózne odvrkol: „Áno, dobre. . . no, všetci vidíte, že zakladajúci akt NATO-Rusko nefunguje.“
Neviem, čo viac potrebujete vedieť. Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie nielenže potvrdil, že americké jadrové zbrane v prípade potreby bez rozpakov premiestnia do krajín strednej a východnej Európy, ale aj to, že na to slúži DCA, ktorú sa Američania momentálne snažia pretlačiť na Slovensku. Nemusia to spraviť, ale môžu. A my im na to touto zmluvou vystavujeme bianco šek. Pretože potom už nebudú musieť žiadať o povolenie, iba informujú našu stranu „o typoch, množstvách a harmonogramoch dodávok“ zbraní, ktoré majú Ozbrojené sily USA „v úmysle prepraviť alebo rozmiestniť na území Slovenskej republiky“ (čl. 4, ods. 2 návrhu dohody). V praxi to znamená, že keď napríklad Spojené štáty nahlásia, že chcú do plánovaného muničného skladu v Kuchyni umiestniť letecké bomby, my ani nemáme právo skontrolovať, či v nich nie sú nukleárne nálože, lebo výlučnú kontrolu nad prístupom k takémuto rozmiestnenému materiálu majú mať Ozbrojené sily USA (čl. 4, ods. 3) a bez ich súhlasu nepodliehajú prehliadke (čl. 11, ods. 1).
Kto tomuto nerozumie, ten už rozumieť nechce. Alebo žeby Jaro Naď zaradil do svojho predlhého zoznamu „klamárov“ aj Jensa Stoltenberga? Celý záznam konferencie nájdete tu: https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_188772.htm

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5064900006875184/

 

17.1.

KEĎ KLAMÁR NAĎ POVIE, ŽE AMERIČANIA NEHOVORIA PRAVDU, KOMU BUDETE VERIŤ?
Minister obrany Naď dnes odmietol informácie denníka The New York Times, že americká administratíva plánuje školiť a vyzbrojovať ukrajinských povstalcov na Slovensku. Označil ich za nepravdivé a tvrdil, že o žiadnej takejto možnosti s nami nikto nediskutoval. Tým uspokojil Denník N, ktorý ma nepriamo obvinil, že som svojím dnešným statusom spôsobil rozruch v prokremeľských médiách… Tak to je neuveriteľné. Rozumiem tomu správne? Ministerstvo obrany a mainstreamové médiá tri dni mlčia o závažnej informácii týkajúcej sa Slovenska, ktorá vyšla v jednom z najvplyvnejších svetových denníkov The New York Times, a keď na to upozorním a žiadam o vysvetlenie, tak jeden provinčný proamerický plátok fňuká, že proruský web získal informáciu od amerického denníka, ktorá spochybňuje ich protiruskú propagandu a podporuje tú protiamerickú… V akomkoľvek inom prípade by médiá nasadili svojich najlepších investigatívcov, ktorí by sa skontaktovali najprv s redakciou prestížneho svetového denníka, overili si ich zdroje, pátrali ďalej v americkej administratíve a snažili sa prísť na to, do akej miery sú tieto plány potvrdené. Ibaže našim červeným denníčkom stačí, že Jarko Naď – tento stelesnený etalón čestnosti, pravdovravnosti a serióznosti, ktorého bývalý premiér Čarnogurský označil za podvodníka, bývalý veľvyslanec v USA Kmec za klamára a bývalý sudca Ústavného súdu SR Drgonec za úbohého šaša – hovorí pravdu! A tým to pre nich skončilo. No moment… To chcú povedať, že presnejšie informácie ako The New York Times má Denník N? Že autorka článku, nositeľka Pulitzerovej ceny Helene Cooper, bude tiež zaradená do Naďovho predlhého zoznamu klamárov? Alebo dokonca… no to ani pomyslieť… že by klamali samotné Spojené štáty?? Veď Jaro Naď a Ivan Korčok tvrdia, že naši spojenci neklamú, že oni robia všetko v dobrom úmysle…

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5057302750968243/

 

 

17.1.

USA CHCÚ ZATIAHNUŤ SLOVENSKO DO VOJNY S RUSKOM
Denník The New York Times vydal v piatok správu, z ktorej vyplýva, že Spojené štáty v prípade vojny s Ruskom plánujú poskytnúť výcvik ukrajinským povstalcom v krajinách, ktoré sú súčasťou východného krídla NATO, menovite v Poľsku, Rumunsku a NA SLOVENSKU tak, aby odtiaľto mohli bojovníci preniknúť priamo na Ukrajinu. Zbrane by poskytli Spojené štáty. Bývalý najvyšší veliteľ spojeneckých síl NATO admirál James Stavridis prirovnal plánovanú operáciu k americkej podpore mudžahedínov v Afganistane na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia. https://www.nytimes.com/…/russia-ukraine-biden-military…
Som šokovaný, že takúto závažnú informáciu týkajúcu sa Slovenska nepriniesli žiadne slovenské médiá a mlčí aj ministerstvo obrany. Považujem za neprijateľné, ako hanebne si naše médiá neplnia informačné povinnosti a ako nás čoraz viac uzatvárajú do informačného vákua, ktoré som zažil počas studenej vojny, keď som si musel všetky dôležité informácie zháňať zo zahraničných zdrojov. Je viac ako pravdepodobné, že aj tieto dohody boli urobené počas nezvyčajne dlhej cesty Jara Naďa v Spojených štátoch.
Žiadam ministra obrany a premiéra o vysvetlenie. Slovensko nemá voči Ukrajine žiadne záväzky, nemá s ňou podpísanú žiadnu spojeneckú zmluvu, preto považujem za krajne nezodpovedné, že terajšie vedenie štátu nás chce spolu s americkou administratívou zatiahnuť do geopolitického mocenského zápasu a špinavej vojny, ktorá nie je v našom záujme. Kategoricky odmietam, aby naše Slovensko, ktoré by sme mali budovať skôr ako posla mieru, bolo súčasťou plánov vojnovej mašinérie!
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5055222421176276/
.
15.1.
PÄŤ NAJVÄČŠÍCH LŽÍ O VOJENSKEJ ZMLUVE S USA
https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/613172-polemika-dohoda-o-obrannej-spolupraci-medzi-slovenskom-a-usa/strana-2/?fbclid=IwAR0JJA9FZF76FBV-Wm8k655A6s7nNMYz4dBrQKYDemirSAqlmNRMvKskrGM
.
14.1.
Naozaj si musí každá generácia prejsť tragickou skúsenosťou nadvlády cudzej mocnosti? Naozaj musí mať každá doba svojho Tuku, Biľaka či Naďa? Naozaj si nevieme spravovať vlastný štát slobodne, sebavedomo a bez zasahovania iných armád? Sme nepoučiteľní…
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.1011686255529933/5043505419014643/
 
14.1.
VŠETKO, ČO TREBA VEDIEŤ O IVANOVI KORČOKOVI, SME SA O ŇOM DOZVEDELI UŽ V ROKU 2003
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5042454732453045/
.
13.1.
MILITARISTICKÉ KRUHY NA ZÁPADE PRIPRAVUJÚ VOJNU S RUSKOM
Máte to tu čierne na bielom, k čomu vedie zmluva, ktorú včera schválila vláda. Keď kvalifikovaní oponenti varujú, že my nemôžeme vedieť, aká bude medzinárodná situácia o rok, o dva, o päť a do čoho nás budú Spojené štáty tlačiť na základe tejto zmluvy, majú na mysli práve toto. Územie Slovenska sa môže stať predsunutou základňou útoku na Rusko. Toto nie sú konšpirácie ako Naďove blúznenia o tom, že oponenti DCA sú v službách „cudzej moci“. Máte tu jasné vyjadrenia, že militaristické kruhy na Západe vážne uvažujú o vojne proti Rusku. Toto je v ich hlavách, takto rozmýšľajú – o tom, na čo sa vy neodvažujete ani pomyslieť, už oni nahlas hovoria.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5038826446149207/
 
13.1.
KLAMSTVO Č. 2: „NA ZÁKLADE TEJTO ZMLUVY SEM NEVSTÚPI ANI NOHA!“
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5037100326321819/
.
12.1.
KLAMSTVO č. 1: „JADROVÉ ZBRANE NA NAŠOM ÚZEMÍ NEMÔŽU BYŤ.“
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5034709406560911/
.
12.1.
VLÁDA NÁS ZRADILA, ALE BOJ POKRAČUJE
12. január zostane navždy čiernym dňom v dejinách slovenského národa. Je to deň tragickej smrti Ľudovíta Štúra, ktorý obetoval celý svoj život pre slobodu Slovákov. A je to deň hanebného súhlasu vlády so zmluvou, ktorá umožní rozmiestnenie Ozbrojených síl USA na území Slovenskej republiky. Pýtam sa, či sme nepoučiteľní, či si musí každá generácia prejsť tragickou skúsenosťou nadvlády cudzej mocnosti, či nevieme spravovať svoj štát hrdo, slobodne a bez zasahovania iných armád. To, že každá generácia má svojho Tuku, Biľaka a Naďa, je ešte pochopiteľné, ale táto pasivita a latentná kolaborácia veľkej časti spoločnosti je temnou škvrnou našich dejín.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5033926643305854/
.
11.1.
VLÁDA V SÚVISLOSTI SO ZMLUVOU S USA BERIE OBČANOM ZÁKLADNÉ PRÁVA
K tomu, ako pristupuje vládna moc k vojenskej zmluve s USA, chcem povedať toto: občania majú právo na neskreslenú nezmanipulovanú pluralitnú diskusiu všetkých relevantných subjektov a osôb k najzávažnejším témam, ktoré sa týkajú ich životov a Slovenskej republiky. Majú právo na mier, majú právo žiť v slobodnej krajine, v ktorej o takej vážnej veci s ďalekosiahlymi dôsledkami, akou je rozmiestnenie cudzích vojakov v ich vlasti, nerozhoduje hŕstka potentátov, ale rovnoprávni občania. Je nemysliteľné, akým škandalóznym spôsobom vládna a mediálna moc ľuďom toto právo upiera.
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5031868076845044/
.
10.1.
Celý text verejnej výzvy, ktorá dnes bola doručená Kancelárii prezidentky SR. Je povinnosťou hlavnej veliteľky ozbrojených síl, aby sa konečne vyjadrila k najdôležitejšej téme dneška a urýchlene sa obrátila na Ústavný súd SR pre podozrenie nesúladu vojenskej zmluvy so Spojenými štátmi s Ústavou Slovenskej republiky.
Chcel by som ešte všetkých Naďov a Korčokov upozorniť, že toto sú nepremlčateľné veci. Aj normalizátorskí kolaboranti si mysleli, že to majú „na večné časy“. Pred zodpovednosťou neujdete.
.
9.1.
Na nedeľný večer pripájam veľmi príjemný dvojhodinový rozhovor, ktorý som v piatok viedol so starým priateľom, bývalým prednostom II. psychiatrickej kliniky SZU a FNsP Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Lučom (Ludvikom) Nábělkom. Rozprávali sme sa nielen o pripravovanej vojenskej zmluve s USA, ale aj o Hviezdoslavovej poézii. No veď posúďte sami…
A pre všetkých kuvikov a kádrovákov, ktorých ide šľak trafiť z toho, prečo sme sa rozprávali práve v Slobodnom vysielači, mám len jediný odkaz. Dnes všetky mainstreamové médiá (bez výnimky) uverejnili znôšku nechutných osobných útokov jedného politického hulváta na moju osobu i voči iným odporcom DCA. Uverejnili tieto hysterické urážky bez toho, aby čo i len spomenuli moju reakciu (hoci je v tejto chvíli už čítanejšia ako samotný Naďov status). Ak médiá hlavného prúdu porušujú všetky mysliteľné základné princípy žurnalistiky, obchádzajú zásady plurality a nevytvárajú priestor pre reakciu dotknutých či napadnutých osôb, nemajú najmenšie právo moralizovať nad tým, že čoraz viac ľudí hľadá informácie z alternatívnych zdrojov, pretože sa správajú rovnako ako normalizačné Rudé právo. Príjemné počúvanie.
https://hearthis.at/slobodnyvysielac/v-prvej-linii-2022-01-07-nabelek-a-chmelar/?fbclid=IwAR1SMDBPr9YjCAbit5QwvOLtGELjLIxsas9O-4X2yRDAWUaAOiREUL_w4c0
.
3.1.
Dnes sme odovzdali na ministerstve obrany hromadnú pripomienku, pod ktorú sa za päť dní podpísalo rekordných viac ako 20 000 občanov.“
https://noveslovo.sk/c/Cudzie_vojenske_sily_tu_nechceme?fbclid=IwAR1VPcbNmH7pgPMa7gB8v9EmfiGKRbGg5Q5R34xmscj6Vrre-iMJv91AGU0
 
.
.
.
Toto vám má slúžiť ako dôkazy, v čom všetkom klamali a máte tu argumenty k vyvracaniu klamstiev o zmluve. Taktiež dve najlepšie hodinové diskusie k tejto téme.
.
.
.
.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558224x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie