Založ si blog

Lietanie nášho anjela

Nikdy v zivote som neletela lietadlom, lebo som na to nemala. Bola som stastna ako blcha, ze som vobec mala na cestu k moru autobusom pred dvomi rokmi. Neviem, ci vobec niekedy budem letiet lietadlom, ale pravdupovediac, ani mi to nechyba, pretoze stastna budem aj ked budem mat na dovolenku autobusom.

 .

A napriek tomu ma na nasom anjelovi vobec nerozculuje jeho lietanie, ale to, co asi najlepsie o nom zhrnul Chmelar:

 .

Moje najväčšie výhrady voči doterajšiemu výkonu hlavy štátu sa týkajú predovšetkým troch oblastí: jeho vysokej miery neautentickosti, jeho jednostrannej zahraničnej politiky a jeho posadnutosti zbrojením. To, že Andrej Kiska nie je autentický človek, že nemá vyprofilované politické postoje a je extrémne závislý od poradcov nie je len moja osobná výhrada. Je síce mimoriadne odpudzujúce, že od čias Miloša Jakeša sme tu nemali vrcholového politika, ktorý by nebol schopný vysloviť zásadnejšiu vlastnú myšlienku bez papiera, ale takýto handicap je nielen úsmevný, ale z hľadiska verejného záujmu aj mimoriadne nebezpečný. Človek, ktorý nemá vlastné názory a utvára si ich na základe vnútorných pravidiel marketingu je v prvom rade manipulovateľný, no najmä – nemôžeme od neho očakávať autentické štátnické činy. V zahraničnej politike zasa Andrej Kiska zabúda na to, že jeho úlohou nie je vysvetľovať a propagovať záujmy mocných spojencov, prípadne vybavovať biznis pre kamarátov a rodinných príslušníkov, ale reprezentovať Slovenskú republiku a presadzovať naše štátne záujmy. A čo sa týka zbrojenia, tam sú moje názory dlhodobo známe, takže len stručne zhrniem, že naše videnie sveta je akoby z dvoch odlišných planét. Podľa môjho názoru má prezident takej zraniteľnej krajiny s takými tragickými historickými skúsenosťami presadzovať vo svete viac mieru a menej zbraní, nie vystupovať ako zbrojársky lobista Spojených štátov, obdivovať šialené vojenské výdavky skorumpovanej Kene a vyjadrovať náklonnosť autoritatívnemu tureckému vodcovi. Obávam sa, že toto už nie je len o jeho poradcoch, ale aj o jeho hodnotovom nastavení.“

 .

Cely jeho nazor na Kisku je tu:

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/1422722844426270:0

 .

Takze nevadi mi Kiskove lietanie. Aj keby tak lietal dalsich desat rokov alebo sa rovno aj ozieral, ako ohovaraju Zemana, ktory uz taky sluzobnicek nie je, podla mna Slovensku viac skodi tym, ze prilis aktivne propaguje vazalstvo EU za akychkolvek podmienok ako SLUZOBNICEK.

Strucne povedane, nevadia mi jeho lety, ale to, ze nema chrbticu a ked ju raz nema, tak uz viac zla akymkolvek lietanim uz neurobi.

Ked vas niekto az zapredava do vazalstva, oproti tomu je aj nejaky milion malo. Je to oproti tomu, co sa tu rozkradlo, malo. Tak preco by ma mal zaujimat prave tento milion?

 .

Na obranu Kisku v tomto, ak ste objektivni, sa da povedat, ze preplacanie jeho letov vyslo drahsie:

„Jednoduchou matematikou sa dá vypočítať, že budúcemu prezidentovi ministerstvo vnútra fakturovalo cca 780 eur za jeden let. Naopak, za let súkromným lietadlom platilo ministerstvo vnútra letenky pre dve osoby v sume 1300 eur,“ spresnil Krpelan.

Po medializácii jeho letov v roku 2015 Kiska navyše napísal Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, že ráta s tým, že bude chodiť domov súkromnými dopravnými prostriedkami a pýtal sa ako má postupovať. Riaditeľ úradu podľa prezidentskej kancelárie odpovedal, že úrad „z hľadiska bezpečnosti môže len doporučiť využitie letky ministerstva vnútra pred prepravou civilnou letkou alebo súkromným lietadlom“.

Takze ine lietanie by nevyslo nas poplatnikov menej, len keby nelietal. Viac by sa nam oplatil aj prezident, co by sa ozieral, napriklad ako Nohavica a mal aspon taku chrbtovu kost ako on:

 .

Pane prezidente

.

Hanba slava

.

Takze ozrana by som kludne volila a to aj keby sa pri obrane Slovenska hoci aj tackal. Viete, este aj clovek, co si casto vypije, moze mat charakter. Myslim si, ze aj v nebi skor ospravedlnia zazitky s alkoholizmom, ako zazitky so zapredanostou. To len ludia posudzuju tak, ze elegantny pan bez chrbtice robi mensiu hanbu, nez keby si len vypil.

 .

 .

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,494
Celková čítanosť: 5556582x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie