Založ si blog

Manifest slovenského eurorealizmu

Skupina Europskych konzervativcov a reformistov

Reforma Europskej unie / Marec 2017

Richard Sulik

Dolezity prihovor na 8 strane: http://www.strana-sas.sk/manifest-eu

Utecenecke tabory mimo EU strana 50 – SaS

Migrantska kriza – prichod milionov ludi z afriky a Blizkeho vychodu je pre Europsku uniu momentalne NAJVACSIM PROBLEMOM a PRVYM VELKYM PROBLEMOM, ktory nie je mozne riesit len novymi dlhmi, resp. tlacenim penazi. Azyl v zmysle Zenevskej dohody, ktorou su clenske krajiny EU viazane, je urceny pre prenasledovanych jednotlivcov a nie masovu migraciu. Preto navrhujeme:

1. Zriadenie zachytnych taborov pre utecencov mimo uzemia Europskej unie, prioritne na uzemi severnej Afriky – Libya, Tunis, Egypt. V taboroch bude mozne poziadat o azyl ktorukolvek clensku krajinu EU, kedze v tabore sa budu nachadzat uradnici kazdej clenskej krajiny Unie. Migrantov, ktori sa preplavia do EU alebo budu zachraneni na mori, bude moct clenska krajina EU transportovat do zachytnych taborov, kde zostanu az do rozhodnutia o ich ziadosti o azyl.

2. Kazdy clensky stat bude pri ziadostiach uplatnovat vlastne pravidla posudzovania ziadosti o azyl. V pripade negativneho rozhodnutia clenskeho statu bude ziadost v inej clenskej krajine v zrychlenom konani zamietnuta ako nepripustna.

Sprisnenie azylovej politiky strana 50

http://www.strana-sas.sk/manifest-eu

.

Volici Smeru sa naivne domnievaju, ze:

„Nikto na Slovensku neurobil proti migrantom tolko ako Fico, nie per papula ale naozaj. A neustupil ani ked sa Brusel vyhrazal vsemoznymi sankciami. Co spravila SaS napriklad proti tomu, aby sme prijali migrantov podla Bruselskej kvoty?“

Nie je to pravda, lebo potichu schvaluju projekty na prijimanie imigrantov, ktorych realizaciu ohrozuje len nizky pocet migrantov alebo zmena migracnej politiky, ked ich nebude dostatocny pocet:

Predpokladaný počet príslušníkov cieľových skupín zasiahnutých projektom

Cieľová skupina – Žiadatelia o udelenie azylu umiestnení v zariadeniach Migračného úradu MVSR

Počet – 1000

.
Napĺňanie všetkých stanovených cieľov je priamo závislé od počtu klientov, ktorí budú prítomní v jednotlivých zariadeniach. Ohrozenie realizácie aktivít vidíme v dôsledkoch vyplývajúcich z nízkeho stavu prítomných osôb. Taktiež na základe našich skúseností môže dôjsť k situácii, keď by z bezpečnostného hľadiska nebolo možné vykonávať niektorú z aktivít projektu (napr. obava o vlastné bezpečie, resp. vlastný život a pod.).

To znamena, ze rizikom tohto projektu je, keby nebolo dostatok migrantov, ktori budu pritomni v jednotlivych zariadeniach. Ohrozenie realizacie vidia v nizkom stave pritomnych osob. V ich zaujme teda je, aby ich mali, inak by nemali na co cerpat tieto fondy a byt tam zamestnani a plateni. Taktiez ich moze ohrozovat zmena migracnej politiky EU, keby napriklad uz nebrali a nerozmiestnovali migrantov aj k nam.

Zaujimave je, ze medzi rizikami uz v projekte uvadzaju ako riziko obavu o vlastne bezpecie resp. az vlastny zivot a preco, ked este pred nedavnom tvrdili vsetky taketo organizacie, ze je to bezpecne a ze sa ludia nemaju toho obavat? A napokon medzi rizikami menuju az obavu o vlastny zivot.

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/03/13/schvalili-projekty-ktore-neplanuju/

.

Zda sa, ze to nase volebne strany dostatocne nezaujima. Konkretne strana s najvacsim poctom hlasov sa len tvari, ze je ostro protiimigracna:

“Zdalo by sa, že politika slovenskej vlády je ostro protiimigračná.

Podľa tohto to vyzerá, že naša krajina konzistentne odmieta migrantov.

Lenže pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli, že tá istá vláda, ktorá verejne odmieta migrantov, zároveň potichu financuje inštitúcie a pripravuje ľudí na ich príjem. Nie sú to práve malé peniaze, za 4,8 milióna eur sa dá už pripraviť slušná pôda pre prvé stovky a neskôr tisícky prišelcov. Tie programy, na ktoré idú financie nás všetkých sú totiž zamerané na prácu so žiadateľmi o azyl a neskôr “novými spoluobčanmi” na našom území.

Netreba si všímať deklarácie a divoké prejavy Fica, nakoniec Angličania majú jedno pekné príslovie: “Follow the money” (Sleduj peniaze). Ak súčasná vláda sponzoruje podporovateľov migrácie, jej úmysly sú proste promigračné. Ale keďže Fico postavil svoju politiku na protimigračnej karte, nemá na výber a musí sa naďalej tváriť ako odporca migrácie.”

„Organizácie sú odmeňované za podporu migrácie. Pred dvoma týždňami som písal o škandalóznom projekte, na ktorý Ministerstvo vnútra pridelilo 1,8 milióna eur na na projekty integrácie migrantov.

Teraz vyšli najavo ďalšie skutočnosti, že Kaliňák priklepol ďaleko viac peňazí darmožráčom, ktorých denný chlieb je ohlupovanie masy ľudí v snahe pritiahnuť na Slovensko kritickú masu migrantov. Dokopy ide o vyše 2,8 milióna eur. Špeciálne by som chcel upozorniť na starú známu Ligu za ľudské práva, ktorá má podľa informácie dostať 300 tisíc eur. Je to mimovládka, ktorá spolupracovala s organizáciou W2EU doslova zametajúcou cestu pre migrantov a ktorá im podľa reportáže Sky News rozdávala v Grécku príručku ako ďalej. V nej nájdete kontakt na Slovensko.

Na stránkach tejto organizácie sa nachádza oznam, kde sa píše :

“…grant na podporu vzdelávania mladých študentov práva v oblasti azylu, migrácie a utečencov. Súčasťou aktivít bude aj zorganizovanie medzinárodnej súťaže študentov v simulovanom súdnom spore, na ktorej sa zúčastnia tímy z viacerých krajín, najmä zo strednej Európy a medzinárodnej odbornej konferencie o azylovom práve a utečencoch. Okrem toho grant poskytne zdroje na školenie a semináre pre právnikov a sudcov, ktorí pracujú na prípadoch azylantov. Na tieto akcie, ktoré sa budú konať na Slovensku, poskytlo grant Veľvyslanectvo USA v SR.”

…grant vypracovala americká ambasáda a organizácia je len krytím politických zámerov politiky USA v Európe.

Tieto organizácie sú odmeňované za podporu migrácie. Zo skúseností okolitých krajín vieme, čo znamená príliv migrantov z nekompatibilných kultúr. Ak sú tieto skúsenosti – a oni sú – negatívne, potom podpora takejto migrácie je protispoločenská aktivita.”

“Súčasťou tohto pohybu je aj nepretržitá, stále sa stupňujúca paľba nárekov predstaviteľov vlády, politikov a korporátnych priemyselníkov, že potrebujume migrantov. Nie je náhoda, že Róbert Fico, ktorý obieha Slovensko s rôznymi výjazdami vlády či inými akciami, pretláča agendu nedostatku pracovných síl. Logickým dôsledkom potom bude dobrovoľné akceptovanie kvót, ktoré požaduje hlavne Nemecko, pod zámienkou naplnenia pracovného trhu do “optimálneho stavu“.

Migranti ako hlavný katalyzátor kultúrnej a sociálnej premeny Európy sú pre každého eurounijného politika povinnosťou. A napriek plamenným výzvam odporu proti Únii, táto axióma platí aj pre Fica. Migranti skrátka budú, len to bude chcieť viac námahy a myšlienkových kotrmelcov.”

Takze preto vitam Manifest slovenskeho eurorealizmu, pretoze na rozdiel od SMERU ma jasny volebny program k migracnej krize, kde nesuhlasi s kvotami, nanucovanim migrantov a ziada zriadenie zachytnych taborov pre utecencov mimo uzemia Europskej unie. Strana SMER im naopak uz schvalenymi projektami pre minimalne 1000 imigrantov pripravuje prichod.

Takze mi tu nepiste, ze nikto na Slovensku neurobil proti migrantom tolko ako Fico, ked uz su schvalene projekty na ich prichod, vcetne davok, ake budu dostavat a nie ako nasi obcania v nudzi. Kto ich schvalil? Vari Sulik, ktory je PROTI takemu nanucovaniu?

.

na youtube:

Europa – zacal jej zaverecny odpocet? – R. Sulik v ARD

Richard Sulik pre Deutsche Welle

Unia egoistov

a nespocet dalsich…  Kde o tom diskutuje Fico?

.

Navrh reformy Europskej unie z dielne SaS je na svete:

https://www.youtube.com/watch?v=C21JwX2bFv0

„Strana SaS dnes predstavila dlho očakávaný návrh reformy Európskej únie. Predseda SaS Richard Sulík sa o jeho podporu bude uchádzať v Európskom parlamente. (Viac info nájdete na http://sulik.sk/navrh-reformy-europsk…). Strana Sloboda a Solidarita dnes na tlačovej besede v priestoroch Európskeho informačného centra predstavila dlho očakávaný návrh reformy Európskej únie. Tento návrh reformy EÚ z dielne liberálov nesie názov „Manifest slovenského eurorealizmu“. Jeho pevnou súčasťou sú 4 základné piliere obohatené o 23 návrhov na konkrétne riešenia. Hoci opustenie Európskej únie je možno v súčasnosti populárnejšie ako rôzne reformy, vystúpenie z európskych štruktúr by podľa slov Richarda Sulíka malo pre Slovensko deštrukčné následky. Predseda SaS bude pre „Manifest slovenského eurorealizmu“ hľadať podporu aj v europarlamente. Návrh reformy Európskej únie strany SaS vyšiel okrem slovenčiny v nemčine i angličtine a dostupný je tiež v PDF formáte.“

.

Otazky na Sulika k tejto reforme:

.

„Ak sa nič z toho sa nepodarí presadiť, teda nepodarí sa nijako reformovať EU (čo predpokladám), stanete sa potom euro realistom (teda euroskeptikom)? A budete za vystúpenie z EÚ?“

Sulik: „Nie, nebudem za vystúpenie. Budem vždy hlasovať v zmysle tohto dokumentu a snažiť aspoň niečo presadiť. Nebojte, v Europarlamente rozhodne nie som sám.“

.

„p.Sulík ,aký máte názor na sankcie voči Rusku?“

Sulik: „Že sú neúčinné a že by som ich zrušil. Najmä ak vidím, že Nemci napriek sankciám uzavrú Northstream II.“

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518006x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie