Založ si blog

Myslím si, že za výhražnými správami školám je skupina ako Gerulata

 

Tým myslím vlastizradných Slovákov a Čechov, čo si myslia, že týmto bojujú proti Telegramu, ale potom terorizmus na školách zneužijú na politický prevrat. 

 

Zas majú problém, že nevedia dostať občanov na politický prevrat do ulíc, tak teraz nezavraždia novinára, ale deti! A to má dostať občanov do ulíc na zrušenie výsledku volieb a politický prevrat.

 

A vlastizradci im pomáhajú, lebo im to vysvetlili ako boj len proti Telegramu a tejto vláde, čiže ako záslužnú činnosť. Veď na SME si už písali, že k takej cnostnej činnosti patrí aj porušovanie zákonov!

 

Potom sa kto prizná, že tomu napomáhal výhražnými správami, keď sa podieľal na terorizme?

 

Takto využijú uvedomelých hlupákov, ktorí si myslia, že zdochlinu by zožrali len iní a oni takto zožerú aj terorizmus proti deťom vlastných občanov!

 

Myslím si tak od dnes, po zverejnení čo akože napísal páchateľ:

 

„Neznášam Čechov a Slovákov, chcem pomstu,“ vysvetľuje odosielateľ bombových hrozieb. Prezradil svoje dôvody“

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/723002-neznasam-cechov-a-slovakov-chcem-pomstu-vysvetluje-odosielatel-bombovych-hrozieb-ake-ma-dovody/

 

V tej správe je pravdivé, že neznášajú Čechov a Slovákov – dezolátov, ako ich k tomu vychovali. No nemyslia si, že ich využijú na vraždenie detí, čo má za tým nasledovať. No pri ich fanatizme by im to bolo jedno. Ak si myslia, že ľudí na politický prevrat zobudia len vraždy, tak schvaľujú aj vraždy a to aj detí!

 

Rozhodne by som to nepodceňovala, nejaké poburujúce vraždy chystajú – ich sponzori!

 

Môžeme rozmýšľať len kde, ale určite na Slovensku, lebo v Česku nepotrebujú politický prevrat. Tam nechcú ľudí do ulíc!

 

 

Čo si myslíte, kde by vraždili, aby ľudí dostali do ulíc?

 

 

Bratislava, západné Slovensko, východ? Stredná škola? Myslím si, že základná škola to nebude. To by bolo aj na fanatikov príliš!

 

Výhražné správy majú podľa mňa otupiť pozornosť!

 

Nie deti majú podľa nich mrznúť na ulici, ale občania v protestoch a títo fanatici si už dávno myslia, že vraždy v mene dobrého úmyslu sú spravodlivý odboj za slobodu, presne ako radikálni islamisti!

 

 

Atentát proti tejto vláde nepomohol, tak to nabudúce nebude atentát ale ukážková smrť študentov. Chyba vlády, že sa udial terorizmus na škole. Už teraz sa ich fanatici oháňajú tým, že prečo sa tým vláda viac nezaoberá?

 

Pamätáte, ako potom stále spomínali, že Kuciak nedostal ochranu? Ako sa to neriešilo?

 

Najhoršie na tom je, že to budú Slováci a Česi, čo si prajú politický prevrat, lebo ich sponzori neuspeli vo voľbách!

 

 

Veria ako totaliťáci tomu, že svätá pravda sa presadzuje aj násilím a je to ešte podľa SME aj cnostný boj – občan ochotný porušovať zákony v mene jedinej správnej ideológie!

 

 

=====

 

SME už od rána vyzýva na občiansku neposlušnosť!

 

17. august

 

zastupca šéfredaktorky SME Jakub Filo dnes:

 

 

Ten jeho článok je dlhý na rolovanie 21 strán. Môj veľmi dlhý článok máva 10 strán. Toto je celá jeho príručka ako „narúšať normálne fungovanie spoločnosti“ a ako vypovedať „občiansku poslušnosť“. 

 

Citujem:

 

„Englerovci zdôrazňujú dôležitosť osobnej obety v nenásilných hnutiach, ako napríklad riskovanie zatknutia…“

 

Takže čitateľov vyzýva k takej občianskej neposlušnosti po ktorej vás môžu aj zatknúť!

 

Ako viete, že si to ďalší Cintula nevysvetlí tak, že môže páchať aj trestnú činnosť a progresívni novinári mu to schvaľujú? Že má riskovať aj zatknutie?

 

A teraz, keď ste si natočili nákladný film, že vraždy zlých ľudí sú ospravedlniteľné? A takí hrdinovia sympatickí a pochopiteľní?

 

Však vaši fanúšikovia už obdivujú vraha a Cintulu tak, že ste im museli zakázať diskusie k téme atentátu!

 

 

Filo – veľmi krátené:

 

Sme v stave núdze a kriticky sa blížime k autokracii. Čo s tým môžeme urobiť?

Verte v najlepšie, pripravte sa na najhoršie.

 

dlžka 21 stran ako dva moje velmi dlhe clanky, preto len výber

 

„Moderné tyranie sú vlastne manažovaním teroru. Nezabúdajte, že každý teroristický útok autoritári využívajú na upevňovanie svojej moci. Neočakávaná katastrofa si bude vyžadovať skoncovanie s politickou vyváženosťou, rozpustenie opozičných strán, zákaz slobody prejavu, porušovanie práva na spravodlivý súd a tak ďalej, a tak ďalej, všetko staré triky hitlerovskej školy. Neskočte im na to,” píše Snyder.

Yasha Mounk na záver svojej knihy Ľud verzus Demokracia píše: „Nikto nám nemôže vopred sľubovať šťastný koniec. Pokiaľ nám ale naozaj záleží na našich hodnotách a inštitúciách, potom sme za svoje presvedčenie rozhodnutí bojovať bez ohľadu na dôsledky. Plody našej práce môžu zostať neisté, no prinajmenšom urobíme pre záchranu liberálnej demokracie všetko, čo bude v našich silách.“

Tým, samozrejme, nechcem povedať, že by sme vždy mali potláčať kohokoľvek s netolerantným názorom. Pokiaľ ich totiž vieme vyvracať racionálnymi argumentmi a udržať ich pod kontrolou verejnej mienky, úplné potlačenie by bolo určite veľmi nerozumné. Ale mali by sme trvať na práve ich potláčať. Mali by sme trvať na tom, že akékoľvek hnutie vyznávajúce intoleranciu sa vyčleňuje mimo zákonného rámca a podnecovanie k intolerancii a prenasledovaniu by sme mali považovať za trestné v rovnakej miere, ako za takéto konanie považujeme podnecovanie k vražde, únosu alebo obnove otroctva.“

„Nádej jednoducho nie je optimizmus. Nie je to presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že má niečo zmysel – bez ohľadu na to, ako to dopadne.“

Vedia, že organizovaný spoločenský odpor a zjednotená demokratická opozícia sú jediným nástrojom, ako je možné prekaziť ich mocenské plány.

Verejnosť má právo protestovať, štrajkovať, má právo aj na občiansku neposlušnosť a podľa ústavy má právo „postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené“.

 

Osobné je politické, politické je osobné

 

Boli sme na proteste, ale čo môžem robiť, keď mám pocit, že už len ísť na protest nestačí? Touto otázkou sa zaoberá množstvo ľudí, ktorým nie je ľahostajné dianie v našej krajine.

a oni mohli beztrestne vládnuť, kradnúť a šikanovať každého, kto sa im znepáči.

Robte každodenné činy vzdoru: Podporujte malé činy odporu, ako je nosenie demokratických symbolov a účasť v miestnych skupinách odporu, platformách, ktoré poukazujú na kroky autokrata. Prejavujte svoj názor a dávajte nenásilne najavo nespokojnosť s konaním vládnej moci.

  • Dialóg a presviedčanie: Rozprávajte sa s bežnými ľuďmi, ktorí podporujú autokrata. Skúste byť empatickí a počúvajte ich. Áno, je to ťažké a je to náročné, ale skúste hľadať, čo ich trápi a čoho sa boja. Skúste im vysvetľovať svoj pohľad na situáciu, pričom ich nemusíte hneď presviedčať.
  •  

Organizovaný občiansky odpor

 

Ak sa autokrati niečoho skutočne boja, je to koordinovaný a jednotný občiansky a politický odpor.

Preto tak nenávidí občiansku spoločnosť aj mimovládne organizácie.

Takéto hnutia budujú organizačnú infraštruktúru potrebnú pre trvalý odpor, pričom využívajú rýchlu mobilizáciu počas kľúčových momentov na dosiahnutie prielomov a mobilizáciu širšej verejnosti.

Médiá a verejné vzťahy: Efektívne využívanie médií je nevyhnutné na šírenie posolstva hnutia a formovanie verejného vnímania. Hnutia často používajú tradičné médiá aj novšie formy ako sociálne médiá na komunikáciu so širším publikom.

Vytváranie sietí: Budujte siete solidarity s marginalizovanými skupinami a poskytnite im zdroje, platformu a ochranu na vyjadrenie ich obáv a odpor proti režimu. Dajte im hlas a priestor, aby aj oni artikulovali svoje požiadavky.

 

  • Využívanie umenia a symbolizmu: Podporujte používanie umenia, literatúry, hudby a predstavenia ako nástrojov odporu. Môžu spochybniť naratív režimu a inšpirovať ostatných, aby sa pridali k hnutiu.

Narušenie: Nenásilné hnutia narušujú normálne fungovanie spoločnosti, aby vytvorili pocit naliehavosti. To môže zahŕňať štrajky, bojkoty, ale aj iné formy nenásilného kreatívneho protestu, ktoré sťažujú systému hladké fungovanie. Americký filozof a politológ Gene Sharp vypracoval zoznam 198 metód nenásilného občianskeho protestu.

Morálne vymedzenie: Nenásilné hnutia často usilujú o morálne vymedzenie tým, že vytvárajú jasné línie medzi tými, ktorí podporujú spravodlivosť, a tými, ktorí sú proti nej. Verejnosti kladú otázku – na ktorej strane ste? To núti ľudí vybrať si stranu, čo často prináša nových podporovateľov hnutiu a zároveň izoluje opozíciu.

Obetovanie: Englerovci zdôrazňujú dôležitosť osobnej obety v nenásilných hnutiach, ako napríklad riskovanie zatknutia alebo znášanie násilia bez odplaty. Tento prístup môže generovať sympatie a podporu zo širšej verejnosti.

  • Zapojenie: Cieľom vyšších troch krokov je aktivizovať do toho momentu nezainteresovanú verejnosť, podnietiť v nej zaujatie postoja a prizvať ju k protestu.
  • Gradovanie: Úspešné hnutia zámerne gradujú svoje akcie s cieľom zvýšiť viditeľnosť a tlak na status quo. Spolu s ďalšou pokračujúcou aktivizáciou spoločnosti to môže zahŕňať masové protesty, občiansku neposlušnosť a iné formy priamej akcie, ktoré narúšajú normálnu činnosť a nútia spoločnosť čeliť danému problému. Opäť na rad prichádza Gene Sharp s jeho 198 metódami nenásilného protestu.

Vytvorte si alternatívne vládne inštitúcie a program

A bude musieť tento program uveriteľne doručiť aj verejnosti.

Tieňová vláda sa nám môže zdať ako projekt z dávnych deväťdesiatok

Zaveďte princíp strategickej nespolupráce

Tak ako v minulosti s fašistami, ani s autokratmi sa nespolupracuje. Táto myšlienka by mala byť doktrínou politicko-spoločenského odporu, stavu núdze našej demokracie.

Ak si demokratické politické strany osvoja tento princíp, ďalším ich krokom môže byť bojkot štátom riadených alebo oligarchami platených médií, verejných inštitúcií alebo akejkoľvek iniciatívy, ktorá legitimizuje autokrata.

A v neposlednom rade je úlohou politickej opozície neustále a aktívne poukazovať na nelegitímnosť a nekompetentnosť režimu, jeho neschopnosť riešiť problémy bežných ľudí a papalášizmus jeho predstaviteľov.

Reformujte a decentralizujte moc

 

Bojujte proti propagande a dezinformáciám

Pre zachovanie demokracie bude dôležité zvýšiť odolnosť spoločnosti proti snahám o využívanie lží, propagandy a zvýšiť jej kompetencie pre postpravdivý svet. Preto vláda Roberta Fica ako prvé zlikvidovala útvary, ktoré bojovali proti hoaxom a propagande, a zastavila financovanie mimovládnych organizácií, ktoré robili projekty v tejto oblasti.

 

Zaviesť a obnoviť inštitúty pre strategickú komunikáciu, na boj proti hybridným hrozbám a kontrolu faktov bude kľúčové. Právo na slobodu vyjadrovania totiž neznamená právo na bezbrehé šírenie klamstiev.

Tým, samozrejme, nechcem povedať, že by sme vždy mali potláčať kohokoľvek s netolerantným názorom. Pokiaľ ich totiž vieme vyvracať racionálnymi argumentmi a udržať ich pod kontrolou verejnej mienky, úplné potlačenie by bolo určite veľmi nerozumné. Ale mali by sme trvať na práve ich potláčať. Mali by sme trvať na tom, že akékoľvek hnutie vyznávajúce intoleranciu sa vyčleňuje mimo zákonného rámca a podnecovanie k intolerancii a prenasledovaniu by sme mali považovať za trestné v rovnakej miere, ako za takéto konanie považujeme podnecovanie k vražde, únosu alebo obnove otroctva.“

Dôležité je tiež zavedenie programov mediálnej gramotnosti, aktívne vzdelávanie verejnosti o tom, ako identifikovať propagandu a odolávať jej.

 

Verte v najlepšie, pripravte sa na najhoršie

 

Umelkyňu Ilonu Németh už v uplynulých dňoch predvolali na výsluch, len preto, že uplatnila svoje ústavou garantované právo a zorganizovala petíciu.

Vládna moc má v rukách všetky nástroje, aby aktívne zasahovala proti všetkým svojim kritikom, najmä tým aktívnym. História však ukazuje, že autokrati sú ochotní ísť ešte oveľa ďalej.

Ani obyvatelia Spojených štátov si zrejme pred 6. januárom 2020 nevedeli predstaviť, že odchádzajúci prezident bude vyzývať na povstanie a obsadenie demokratických inštitúcií.

Robert Fico dnes aktívne zneužíva atentát, ktorý naňho spáchali 15. mája. Bude sa snažiť vtisnúť akémukoľvek demokratickému odporu nálepku násilnosti, nelegitímnosti až protizákonnosti. Vláda sa nebude štítiť využiť na to všetky dostupné metódy.

 

https://komentare.sme.sk/c/23371338/kriticky-sa-blizime-k-autokracii-co-s-tym-este-mozeme-urobit.html

 

 

.

Dnešný článok Sama Marca zo SME a vymenila som v ňom len meno Šimečka za Šimkovičovú!

15.09.2024

Progresívni novinári nateraz melú z posledného (bez majdanu sú nasucho), lebo píšu univerzálne hlúposti, ktoré sa dajú ľahko otočiť. Ak sme si my uvarili čaj a odhodili vrecko čaju do smetného koša, tak oni si ho prevaria a univerzálne použijú aj na svoj čaj, akoby nám tu celé mesiace neodvolávali Šimkovičovú! A zrazu, keď sa to stane Šimečkovi, píšu [...]

Vyššia morálka Trubana a „šimečkovcov“ v PS

15.09.2024

Tá sa asi týka len naháňania Ukrajincov na smrť. Čo myslíte, ako by ju uplatnil sám na sebe, keď pri daniach podvádza a vie ako sa vyhnúť plateniu daní? Čo by urobil, keby on mal byť mobilizovaný? Myslíte si, že by v súlade s vyššou morálkou neušiel? Zachoval by sa inak ako pri platení daní a neušiel? Alebo by znova vedel [...]

Už dva roky ich charakterizuje toto video o Morozovovi: Udej mámu, posílíš mír?

14.09.2024

Mikloško, ktorý vraj trčí vojnovým štváčom zo …. To, čo stvárajú náboženskí fanatici po voľbách mnohých prekvapilo. No KDH nikdy nezaujímalo kresťanstvo, ale ako využiť kresťanstvo v politike a získať voličov medzi veriacimi. Celé ich kresťanstvo bol vždy boj proti ženám v núdzi z ktorých značná časť (podľa štatistík prípadov) [...]

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Stupava záplavy povodeň

Škody po povodniach sú veľké, to najhoršie ešte nie je za nami, vyhlásil Fico. Stretol sa aj s Vallom, Drobom a Viskupičom

16.09.2024 17:21, aktualizované: 18:38

Slovensku ponúkla pomoc s povodňami aj Ukrajina. Škody sú podľa Tarabu miliónové.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,604
Celková čítanosť: 5698890x
Priemerná čítanosť článkov: 3553x

Autor blogu

Kategórie