Založ si blog

Na celom svete, nielen u nás, „začal rásť široký spoločenský odpor voči progresívnym cenzorom“

 

Facebook priznal, že musel robiť pandemickú cenzúru

 

„Podľa Zuckerberga bolo obmedzovanie slobodnej diskusie v čase pandémie chybou, ktorú už nechce opakovať. Nabudúce sa vraj nahlas ozve a vzbúri.

Zuckerberg tým potvrdil, že progresívnym cenzorom neprekážali len údajné dezinformácie, ale aj relevantné kritické hlasy, ktoré mali byť súčasťou otvorenej verejnej debaty.

Mali byť, no neboli… Lebo nielen médiá, ale aj sociálne siete sa poslušne ohli až po zem.

Druhá vec, ktorú priznal Zuckerberg, je ešte vážnejšia. Týka sa cenzurovania zistení o korupčnom pozadí Bidenovcov. A mediálnych volebných manipulácií v prospech Joea Bidena.

Facebook poslúchol a kritické články o Bidenovcoch natvrdo cenzuroval.

Po internom vyšetrovaní sa podľa Zuckerberga zistilo, že nešlo o nijakú ruskú dezinfo-operáciu, ale o celkom reálne zistenia, na ktorých pracovali aj americké úrady. Lenže – interné vyšetrovanie sa skončilo až po kampani. A po víťazstve Bidena, ktoré progresívne médiá oslavovali ako víťazstvo Dobra nad Zlom.

Aj tento cenzúrny zásah Zuckerberg ľutuje ako zásah do slobody slova. A do volieb. Zo šéfa Facebooku je dnes kajúcnik, ktorý zlyhania vysvetľuje nátlakom progresívnych aktivistov.

Keď George Soros vyzval médiá a sociálne platformy na blokovanie Trumpa – s cieľom, aby vo voľbách 2020 nebol opäť zvolený – Zuckerberg kládol odpor. Až taký, že tým nahneval progresívnu úderku zo CNN, Google (YouTube), Yahoo, Microsoftu či bývalého Twitteru… A skupinu woke korporácií okolo spoločností Starbucks, Unilever a Coca Cola, ktoré vyzývali na blokovanie inzercie na Facebooku.

Vo februári 2020 George Soros vyzýval, aby boli Mark Zuckerberg a Sheryl Sandbergová odstránení z vedenia Facebooku. Áno, vidíte dobre, americký oligarcha a vlastník siete médií a mimovládnych organizácií vyzýval, aby bol Zuckerberg odstránený z jeho vlastnej spoločnosti. Dôvod: urobil málo v boji za volebnú porážku Trumpa.

Poslaním médií, sociálnych sietí a mimovládok je predsa podľa tejto „logiky“ robiť kampane za víťazstvá dúhovo-progresívnych figurín. A vymazávať ich konkurenciu. Globálna oligarchia sa tým už nijako netají.

 

Súbeh nátlaku z Bidenovej vlády, aktivistických médií, online sietí a woke korporácií nakoniec Zuckerberga zlomil. Musel pristúpiť na spoluprácu.

Dnes to ľutuje a otvorene hovorí o nátlaku, ktorý sa už nesmie opakovať.

 

Môžeme predpokladať, že motívy Zuckerberga sú také isté, aké boli v rokoch, keď sa zdráhal ohnúť chrbát – obchodné. Sociálne siete (a napokon aj súkromné podnikanie ako také) stoja a padajú na dôvere trhu. A spoločnosti. Sociálne siete majú používateľom garantovať slobodu, ochranu ich súkromia, politickú neutralitu…

Ak sa to zvrhne na pravý opak, na pokusy prevychovať spoločnosť, vymazávať akože nevhodné (konzervatívne) názory, potláčať kritiku, likvidovať skupiny, ktoré sa niekomu nepáčia a udávať ich úradom, potom už nejde o otvorené sociálne platformy, ale o uzavreté kluby pre vyvolených.

 

S progresívnym fanatizmom to po roku 2020 zašlo priďaleko. Vlastníci CNN, Google a Twitteru si nahovárali, že môžu diktovať pravidlá, lebo majú silu monopolov, oligopolov alebo kartelov, ktoré sú nedotknuteľné.

Chvíľu to tak naozaj vyzeralo. Mysleli si, že im patrí všetko. Aj budúcnosť.

 

Po roku 2020 však prišlo – napriek volebnému víťazstvu amerických progresívcov – vytriezvenie. Sledovanosť CNN sa zrútila. Jej leporelá o boji svetla s temnotou už nebavia ani tých, ktorí ich kreslia.

A hlavne: začal rásť široký spoločenský odpor voči progresívnym cenzorom.

 

Zakladatelia Twitteru svoj podnik predali Elonovi Muskovi, ktorý chce na sieti zaručiť slobodu slova a presvedčenia. Šéf Facebooku začal otvorene hovoriť o tlakoch na cenzúru. A o svojich zlyhaniach, ktoré viac nechce opakovať.

Američanom môžeme tak trochu závidieť. Búria sa proti progresívnej drezúre. Spoločnosť tam aspoň čiastočne prechádza katarziou – na politickej, mediálnej aj verejnej úrovni. Americký konzervatívny tábor sa dokáže nahlas ozvať a ukázať silu.

Asi je to prirodzené. Američania stále veria, že sloboda, otvorenosť a voľná súťaž myšlienok a nápadov sú kľúčovou devízou západnej spoločnosti, na ktorej stojí všetko ostatné.

A medzitým v prispatej Európe… Medzitým v prispatej Európe zadržali šéfa Telegramu, aby mu v cele ponúkli spoluprácu s globálnou oligarchiou. Výmenou za „slobodu“.

(krátené)

 

====

 

„Koncem minulého týdne došlo v USA k nečekané události, ke které se ale schylovalo několik posledních měsíců. Robert F. Kennedy Jr. totiž podpořil kandidaturu Donalda Trumpa na prezidenta, čímž se definitivně rozešel po mnoha desítkách let s Demokratickou stranou, se kterou je odjakživa spjata jeho rodinná dynastie Kennedyů.

Podle jeho slov se dnešní Demokratická strana odcizila svým základním kořenům do takové míry, že tu stranu nepoznává. Dnes je to strana, která razí politiku proti tradiční americké rodině, proti dětem a jejich zdravé výchově, a zejména proti svobodě slova. Pro americkou stanici Fox News uvedl, že po atentátu na Donalda Trumpa s ním měl dlouhý telefonický rozhovor. A krátce poté jednal s Trumpem na Floridě přímo osobně. A dohoda byla celkem jednoduchá.

Kennedy se s Trumpem dohodl na vzniku vlády národní jednoty, přičemž volebním programem a pilířem budou 3 hlavní klíčové body, a to ukončení války na Ukrajině, která je podle Kennedyho soukromou válkou Bidenovy rodiny, která touto válkou chtěla zakrýt korupci své rodiny na Ukrajině, druhým bodem je ukončení cenzury v médiích na internetu ze strany velkých soc-platforem a třetím bodem je ochrana dětí před procesy deviatury a potravinářsko-farmaceutické mafie.

Kennedy přiznal, že dostal od Trumpa místo ve vládě národní jednoty, ale nechal si pro sebe informaci, jaká by to měla být pozice. Nejvíce se spekuluje o tom, že Robert F. Kennedy Jr. dostal od Trumpa nabídku na dvě pozice, na ředitele Ústřední zpravodajské služby (CIA) a na pozici generálního prokurátora. Tyto informace unikly z okolí Trumpovy kampaně, že tyto dvě nabídky byly předloženy během rozhovorů.“

 

====

 

Děsivé čtení nejen o propagandě! Manipulátor Foltýn odhalen

 

 

„Vrchní vládní „cenzor“ nebo také vládní zmocněnec pro strategickou komunikaci Otakar Foltýn budí silné kontroverze. Kniha generála Řehky však odhalila děsivou pravdu o propagandě skrytou pod název „strategická komunikace“.

 

Včera jsem se začetl do knihy náčelníka Generálního štábu Armády ČR Karla Řehky, kde je strategické komunikaci věnována celá kapitola. A hned v prvním odstavci je naprosto otevřeně napsáno, že je to politicky korektní výraz pro PROPAGANDU a PROSTŘEDEK PRO VEDENÍ VÁLKY. Jejím cílem je OVLIVŇOVÁNÍ MYSLI a chování obyvatelstva a používá k tomu metody, které jsou v knize nazývány jako PSYCHOLOGICKÉ OPERACE, přičemž Řehka připouští, že je možno používat i neetické postupy, jako KLAMÁNÍ a KOMPROMITACE KLÍČOVÝCH OSOB…

 

A samozřejmě se dá pochopit i to, že se vláda snaží v době ozbrojeného konfliktu nějak ovlivňovat veřejné mínění. Ale způsob a fakt, že to dělají zase takto trapně a ještě se sami nechtěně zvolením názvu přiznají, že je to PROPAGANDA, je úsměvný,“ uzavřel svůj komentář na facebooku Daniel Vávra.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SME bojuje za predlžovanie už prehratej vojny!

 

 

priamo šéfredaktorka SME Balogová:

 

 

„Ale keď ide o Ukrajinu, tak tvrdia, že vojenská pomoc pre napadnutú krajinu je vlastne predlžovaním boja.

 

Áno, predlžovanie boja za slobodu.“

 

https://komentare.sme.sk/c/23375797/je-mozne-hovorit-o-snp-ale-mlcat-o-ukrajine.html

 

 

 

Aj keď už veľmi dobre aj ich čitatelia vedia, že nezískajú žiadne územia späť a stratia ich ešte viac, NAPRIEK tomu vedú propagandu za predlžovanie vojny a ešte väčšieho počtu obetí, čo je čistý hyenizmus a ich citová tuposť voči zbytočným obetiam!

 

 

 

.

Kvôli vojnovému charakteru EÚ ožobračujú ľudí zbrojením

19.09.2024

Deje sa toho veľa, čím progresívni novinári odvádzajú pozornosť, ale v podstate sa deje len ožobračovanie ľudí len zbrojením a nezmyselnými sankciami. A toto podstatné už nekritizujú! Všetci, čo kritizujú zvýšené výdavky, doplácame na zbrojenie, sankcie a samovražedne zlú politiku EÚ. Ak to nekritizujete, nekritizujte nič. Progresívci nekritizovali, [...]

Dnešný článok Sama Marca zo SME a vymenila som v ňom len meno Šimečka za Šimkovičovú!

15.09.2024

Progresívni novinári nateraz melú z posledného (bez majdanu sú nasucho), lebo píšu univerzálne hlúposti, ktoré sa dajú ľahko otočiť. Ak sme si my uvarili čaj a odhodili vrecko čaju do smetného koša, tak oni si ho prevaria a univerzálne použijú aj na svoj čaj, akoby nám tu celé mesiace neodvolávali Šimkovičovú! A zrazu, keď sa to stane Šimečkovi, píšu [...]

Vyššia morálka Trubana a „šimečkovcov“ v PS

15.09.2024

Tá sa asi týka len naháňania Ukrajincov na smrť. Čo myslíte, ako by ju uplatnil sám na sebe, keď pri daniach podvádza a vie ako sa vyhnúť plateniu daní? Čo by urobil, keby on mal byť mobilizovaný? Myslíte si, že by v súlade s vyššou morálkou neušiel? Zachoval by sa inak ako pri platení daní a neušiel? Alebo by znova vedel [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,605
Celková čítanosť: 5702600x
Priemerná čítanosť článkov: 3553x

Autor blogu

Kategórie