Založ si blog

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

 

Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní.

 

„Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to řeší situaci jen na pouhých 18 dní, jak ve čtvrtek večer zaznělo na ukrajinské televizi.“

 

Analýza z USA:

„Čo sa týka delostreleckých nábojov, možno v najbližších mesiacoch znížia pomer z desať ku jednej ku deviatim ku jednej alebo osem ku jednej, no na situácii to nič nezmení.“

 

Myslím si, že keby sme hľadali jedno jediné slovo, ktoré najviac symbolizuje dnešnú dobu, tak je to HLÚPOSŤ!

 

Nesymbolizuje všetkých, ani väčšinu ľudí, ale voličov progresívnych síl v Európe. Pritom práve oni si myslia, že všetci iní a tá väčšina ľudí, čo chce teraz napríklad mier, sú hlupáci a lúza (pri migračnej kríze konkrétne nemorálni nacisti a pri vojne proruskí dezoláti).

 

Ale aj to najviac charakterizuje hlupákov, že majú zjednodušene Krugerov efekt – o čo je človek väčší hlupák, o to viac si myslí, že hlupáci sú iní, o čo je človek hlúpejší, o to viac sa preceňuje.

To by tiež mohli vykrikovať, že veď aj tá lúza a dezoláti alebo nemorálni nacisti v otázke migračnej krízy ich považujú za hlupákov, ale tá takzvaná väčšinová lúza nemá mohutnú mediálnu kampaň, že väčšina občanov v Európe, v Česku alebo na Slovensku sú hlupáci!

To je práve špecialita tých najväčších hlupákov, že majú masívnu mediálnu kampaň – Krugerov efekt – že všetci iní než oni sú už hlupáci a preto len lúza!

 

Taktiež si myslia, že oni nemôžu byť hlupáci, lebo v týchto krajinách a EÚ zastupujú mocenskú a intelektuálnu elitu a majú VŠ!

Ale žiadna VŠ nezaručuje, že v politických témach nebudete hlupáci, keď máte cenzúrované informácie.

 

Ich prvá progresívna propagačná agenda bolo vítanie a lobovanie za kvóty na migrantov. Tiež mali jednoduché heslá, že kto s nimi nesúhlasí, tak je nemorálny a chce ich topiť, len to nechce priznať. Obnova ich novej propagandy bola, kto nesúhlasí so sankciami, tak je nemorálny sebec, čo nie je ochotný dať si len jeden sveter navyše. Teraz, kto nesúhlasí s nezmyselným zomieraním Ukrajincov vo vopred prehratej vojne, tak je nemorálny a ľahostajný k ich životom.

 

Nuž, keby normálny človek videl, že prvá ich propaganda bola debilná, aj následujúca propaganda bola debilná, aj green deal je ďalšia ich debilná propaganda, tak nebude sústavne naivne veriť každej ich ďalšej takto jednoduchej propagande!

 

A mnohí z nich by už aj chceli neveriť, keď doradu vidia, že slniečkári sa už dnes za svoju naivitu hanbia, keď vidia, že sankcie naozaj viac potápajú EÚ, keď vidia, že svetrom sa nezabezpečí ekonomika, keď vidia debilnosť green dealu, keď vidia, že boli klamaní o možnej výhre Ukrajiny.

Len tá intelektuálna elita, umelci a športovci si nemôžu dovoliť neveriť každej debilnej propagande, lebo inak prídu o prácu a prestíž a skončia ako kolegami odsúdení nacisti, dezoláti a proruskí agenti. Práve ich intelektuálna elita – iní umelci, športovci, vedci a novinári ich odsúdia, že sú nemorálni nepriatelia štátu, keby tiež povinne nevyznávali každú debilnú propagandu doradu!

 

Nikde sa tej väčšine ľudí neospravedlnili, že väčšina obyvateľov celej Európy mala rozum, keď odmietali otvárať hranice nelegálnym migrantom, keď nepovažovali za pomoc migrantom nosenie diek a starého oblečenia. Ani za to, že mali pravdu, že to bude stále viac ohrozovať obyvateľov v Európe. Nikdy sa nikde neospravedlnili, že celé tie stovky hoaxov a čo vydávali za hoaxy hlupákov, je dnes realitou!

 

Nikde sa neospravedlňujú teraz, že nútili všetkých občanov v EÚ k nezmyselným sankciám, ktoré poškodili len nás! Za každú jednu sprostosť lobovali práve herci a umelci a dnes sa čudujú, že si ich v politike nikto neváži a každý považuje len za ľahko použiteľné handry na každú debilnú propagandu.

 

A nikde sa nebudú ospravedlňovať, keď uvidia prehru Ukrajiny a uvidia presné počty úplne zbytočných obetí. Ani keď uvidia, že vojna skončí a Rusko nebude zaberať ďalšie krajiny. K tomu tiež mali debilnú propagandu, ktorá bola nelogická!

 

 

Teraz veria, že zbierkou na muníciu pomohli Ukrajine. Asi ako keď náboženskí fanatici verili, že zbierkou na tehotné im pomôžu prežiť a posielali im banány. Pritom to bude stačiť na 18 dní vojny za ktorú zomrie o 18 dní vojakov viac.

 

Opäť ich klamú, že USA im odsúhlasilo 3x väčšiu sumu než má Slovensko na tri roky rozpočet.

 

Denník N 20.4.:

 

„Poslanci dolnej komory kongresu rozhodli o závratnej sume aj na pomery vojny na Ukrajine – o viac ako 60 miliardách dolárov. Je to takmer trikrát toľko ako ročné príjmy slovenského štátneho rozpočtu.“

 

A nikde ďalej im nenapísali, svojim hlupákom čitateľom, že z toho len necelých 14 miliárd pôjde na vojnu.

 

 

Oveľa lepšie a presnejšie informujú čitateľov alternatívne médiá, ktoré z informácií nikdy nerobia jednoduchú propagandu jednoduchých hesiel, ale vždy dávajú obsiahle informácie. Napríklad hoci len Hlavné správy:

 

 

„Ako sme vás už informovali, návrh zákona obsahuje 60,84 miliardy dolárov, z ktorých väčšinu pohltia samotní Američania.

Viac ako tretina tejto sumy, 23,2 miliardy dolárov, bude použitá na doplnenie arzenálu americkej armády, ktorý sa po vojenských dodávkach Kyjevu zmenšil.

Na nákup nových zbraní pre Ukrajinu sa použije 13,8 miliardy dolárov. Ide o rýchle dodávky aj objednávky na zbrane, ktoré sa ešte musia vyrobiť.

Ďalších 11,3 miliardy sa vynaloží na pokračujúce aktivity americkej armády v regióne – napríklad na výcvik AFU a vojenskú prítomnosť v krajinách východného krídla NATO.

Viac ako 7,8 miliardy je určených na podporu ukrajinskej ekonomiky (tieto peniaze pôjdu do ukrajinského rozpočtu na pokrytie deficitu) – avšak už vo forme pôžičky, čo bola podmienka republikánov.

Zvyšok pridelených prostriedkov je určený na menšie potreby, ako je kontrola obchodu s drogami, jadrová bezpečnosť alebo posilnenie orgánov činných v trestnom konaní.

V samostatnej doložke návrh zákona požaduje, aby Biden do 45 dní predložil stratégiu ďalšej podpory Ukrajiny. Musí byť “viacročná, musí stanoviť konkrétne a dosiahnuteľné ciele, identifikovať a uprednostniť národné bezpečnostné záujmy USA”.“

https://www.hlavnespravy.sk/pomoc-usa-ukrajine-je-schvalena-hlavne-body/3470182

 

 

Z toho súdny človek chápe, že táto vojna je prehratá a zvyšujú sa len počty zbytočných obetí!

 

Aj po celom svete môžete nájsť veľa analýz, ktoré nerazia len jednoduchú vojnovú propagandu pre hlupákov, ale rozoberajú reálne šance dostupných zbraní, už vyrobených. Napríklad tuto je len jedna a takých je veľmi veľa:

 

 

„Čo sa týka delostreleckých nábojov, možno v najbližších mesiacoch znížia pomer z desať ku jednej ku deviatim ku jednej alebo osem ku jednej, no na situácii to nič nezmení.

Rusko má rozhodujúcu prevahu, pokiaľ ide o zbrane a ľudskú silu a teraz vyčerpáva ukrajinské jednotky. K tomu využíva všetku svoju lokálnu palebnú silu a početnú prevahu. Teraz ich lietadlá tiež používajú všetky tie „inteligentné bomby“ pri útokoch na ukrajinské jednotky. Je ťažké si predstaviť, ako Ukrajinci vydržia ešte dlhšie v tejto opotrebovacej vojne.“

 

 

 

 

Len na Majdan a štátny prevrat na Ukrajine USA poslalo Ukrajine 5 miliárd. Ako im teraz môže stačiť dvojnásobok toho na výhru?

A bez rakiet dlhého doletu 300 kilometrov, čo im nechcú poslať, aby sa USA neohrozili!

 

„Či budú presunuté aj rakety dlhého doletu ATACMS s doletom 300 kilometrov, je otvorená otázka. Zákon na jednej strane Bidena k tomu zaväzuje, na druhej strane umožňuje rakety nepreviesť, ak prezident rozhodne, že by to ohrozilo bezpečnosť Spojených štátov.

Prezident by pritom musel Kongresu vysvetliť dôvod odmietnutia. Zrejme ide o čisto politický bod, ktorým chcú republikáni prinútiť Bidena, aby tento krok zdôvodnil.“

 

A to nikde nespomíname korupciu na Ukrajine, čo sa senátori v USA vyjadrujú, že ukrajinskí politici si už z tej pomoci pokupovali vily na pobreží a kde v ktorých štátoch. Ďalej vládne korupcia aj smerom dole, kde pokiaľ sa dostanete k obyčajným vojakom, tak tí si platia opravy vojenských áut zo svojho, aby ich ako ranených mohli previezť.

 

========

 

Ukážky čitateľov – hlupákov, čo sa tešia z nedostatočnej pomoci USA a znovu naivne veria, že to Ukrajina môže vyhrať, veď 61 miliárd znie tak bombasticky, ale zavádzajúco!

 

Len ďalší oblb debilnej propagandy pre hlupákov, kde si myslia, že zbierka na muníciu vydrží na viac než 18 dní a 14 miliárd na roky dopredu!

 

Myslím, že im chýba finančná gramotnosť, koľko stojí vojna, koľko zbrane, koľko vojnová výroba.

 

Naivní hlupáci na SME:

 

„Paráda ,nádherné sa teším ako keď sa mi narodili deti … Bite ruSSkych fašistov a aby sme sa nabudúci rok stretli v Kyjeve a oslávili obrovské víťazstvo neskôr sa presunieme na Ukrajinský Krym .

 

Živo si viem predstaviť aj reakcie UA vojakov v prednej línii a vôbec všetkých Ukrajincov, mužov, žien aj detí ktorým sa táto správa dostáva do uší.
Je to obrovsky mentálny doping.

 

Je to hlavne impulz ,že západ na nich nezabudol to je niekedy viac ako “ munícia “ . Určite majú obrovskú radosť , “ ešte sme nezomreli “ . Mám obrovskú radosť.

 

Ťažné dni pre mierotvorcov na Slovensku. Najskôr milióny do zbierky od nie defaultne predpostarej časti verejnosti. Teraz pomoc z USA. No, zbabelé nastavenie kakaových vencov imperialistickému agresorovi sa nateraz nekoná.

Malý stisk tlačidla pre človeka, veľký krok pre budúcnosť v Európe bez agresie a teroru.

 

KONEČNE! Snáď ruskému mužikovi konečne ukážu, kde je jeho miesto!

 

Uzasna sprava, uzasna.🙂
Toto je hlavne. Nie co sa deje u nas.
Na stastie pre civilizovany svet od nasho svojstojneho kmena absolutne nic nezavisi.

 

Niekde som počul, že to pokryje potreby Ukrajiny na 18 mesiacov. To by Russom už dovtedy mohli začať vysychať kohútiky.

 

Fu normálne mi odľahlo konečne dostali v USA rozum. Nech je to na Ukrajine, čo najskôr. A teší ma predstava, že nejaký náboj, na ktorý som prispel aj ja preletí hlavou nejakého russkeho fašistu. ☠️. Dúfam že do 3 mega to dáme. Chcimiri choďte do PR…E.


SLAVA UKRAINE

 

 

presne ako svetre

 

Prakticky to znamená viac obetí na životoch pri už prehratej vojne!

 

========

 

Ničivé následky jaderných zbraní. Jak by vypadal výbuch v Praze

 

„Pro představu, kdyby nad pražským centrem vybuchla doposud nejsilnější ruská termonukleární bomba Car o síle 100 megatun, tak by její exploze postihla nejen celý Středočeský kraj, ale i velkou část Ústeckého a Jihočeského kraje a rovněž Vysočiny. Mimo to, že by se hlavní město totálně „vypařilo“ a rozsáhle zdevastován by byl Středočeský kraj, většina obětí by neunikla popáleninám třetího stupně.“

 

 

Ale použití jaderných zbraní proti zemím, které také jaderné zbraně mají, by bylo sebevraždou a vědí to na východě i západě. Takže je to jen prostředek zastrašení a prostředek manipulace s lúzou.

 

Článek je reklamní sdělení ruzzké ambasády v Praze.

 

No jistě, strašte lidi. Už tak jsou dost vyhukaní.

 

Stalo by se potom hlavním městem Brno?

 

Všichni doufáme, že jaderná válka nebude, ale úplně vyloučit se to nedá. Kdyby k tomu opravdu došlo, tak v Praze to ničivě odneseme jajo první, pak všichni ostatní. Mě docela překvapuje jak si někteří myslí, že když je NATO silnější, že i jadernou välku by vyhrálo, že by Rusko zničilo dřív, než by stačilo zničit Evropu, ale tak to není. Jaderná válka by trvala několik hodin a za tu krátkou chvíli bychom se stihli zničit vzájemně.

 

Kde jste vzal tuto realitu? V Cernobylu se uvolnilo vice zareni nez z nejveti jaderne bomby na svete (a to proto, ze to nebyl jeden vybuch, ale trvala reakce) a presto tam ziji lide (ne vsichni se evakuovali). V Hirosime lide ziji take dost dlouho.

Dokazete dat odkaz na nejakou studii, ktera rika, ze se v miste dopadu jaderne bomby neda nekolik desetileti zit?

 

Zde mate matematickou simulaci takoveho konfliktu. Celkovy pocet mrtvych (vcetne hladomoru po nuklearni zime) 550 milionu. I v Evrope nejvice zasazene by prezilo cca 140Mio obyvatel.

 

 

ďalšie:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q7A9b4EEGfQ

 

Nevím, proč nadáváte redakci.

Rusové otevřeně hovoří o možnosti, že jaderné zbraně použijí.

Tak redakce napsala článek, jak by to v takovém případě vypadalo.

Nic více, nic méně.

 

To už jste se v redakci vážně posrali?

 

Už tenkrát existovala doktrína MAD. Takže se vědělo, že by USA dopadly stejně, jako SSSR. Jen tenkrát ani v Moskvě nikdo jadernou válku nechtěl.

 

Dezolatske noviny maji potrebu strasit lidi? Komu slouzite?

 

Tak Putin nebude mít nikdy odvahu hodit na Prahu atomovku, ale je to zajímavé teoretické cvičení s tím jaké by byly následky.

 

== k mizernej pomoci:

 

Nadhera.

Putina a spol. dufam, ze z toho trafi slak.

 

Dezolátům se zhroutil svět (zase).

 

==================

 

 

Len symbolická pomoc na 18 dní

 

 

„Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to řeší situaci jen na pouhých 18 dní, jak ve čtvrtek večer zaznělo na ukrajinské televizi.

Jak už Aeronet uvedl v článku včera [1], v současné době Ruská armáda podél celé fronty vypálí denně 10 000 dělostřeleckých granátů, a to nejde o ofenzívu, ale o tzv. údržbovou dělostřeleckou krycí palbu. Pokud tedy AFU bude chtít poskytnout svým vojákům ochranu a paritu, bude muset začít denně střílet stejný objem granátů jako Rusové, a to znamená, že těch 180 000 granátů, které našlo Česko u soukromých zbrojařů a zaplatilo je Německo, vystačí ukrajinské armádě na pouhých 18 dní střelby. Tedy na 2 týdny a 4 dny. A bude to stát 14,5 miliardy korun, tedy ne Česko, ale Německo.

 

Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti

 

Petr Pavel na CNN vysvětlil, že i když Evropa pomáhá Ukrajině více a více, tak i nadále poskytují USA více než 50% veškeré pomoci, takže americká pomoc je podle Pavla nenahraditelná. To byl do značné míry nátlakový marketing na americký kongres, aby český prezident zopakoval, jak je americká zbrojní pomoc nezastupitelná a proč je nutné schválit zbrojní balík pro Ukrajinu. Problém je v tom, že i když Ukrajina balík dostane, tak na trhu prostě dělostřelecké granáty nejsou. Těch 180 000 granátů zajištěných v tzv. české iniciativě, jsou tzv. kluzní dodávky několika evropským armádám a také kanadské armádě.

Jak nám do redakce poskytl informace náš kolega z okruhu velení české armády, kluzní dodávky jsou dlouhodobě a dopředu nasmlouvané a vyráběné dělostřelecké granáty pro potřeby výcviku armád při ostrých střelbách. Tato munice je postupně spotřebovávána a musí se kluzně (průběžně dle kluzní smlouvy) nahrazovat. A právě z těchto zásob byla poskládána ta dodávka 180 000 granátů, vysvětlil nám ten dodávkový princip náš zdroj. To ale znamená, že více granátů se prostě na trhu nenajde bez toho, aby jednotlivé vlády zahájily válečnou výrobu. A k nastartování válečné výroby jsou potřeba miliardy EUR, musí dojít k navýšení státního rozpočtu a spolu s tím i deficitu.

 

Peníze není to, co skutečně chybí. Západu chybí válečná výroba ve srovnatelných objemech s Ruskem

 

Největším výrobcem dělostřeleckých granátů v zemích NATO je německý Rheinmetall, který je ale silně regulovaný německými poválečnými zákony, které regulují počet granátů, kolik smí Německo vyrobit za rok. Berlín by musel zrušit hned několik poválečných zákonů, které se datují zpětně až k závěrům Postupimské konference. Proto v Evropě není nikde kde brát více dělostřeleckých granátů, kromě těch, které jsou standardně vyráběny v kluzním režimu běžných dodávek armádám pro potřeby ostrých střeleb během výcvikového období roku. V tomto pohledu tedy platí, že v této chvíli by Ukrajině mohly pomoci jen USA, a to nastartováním mohutné výroby na úrovní válečné výroby. A k tomu těch 60 miliard USD v ukrajinském balíčku samozřejmě stačit nebude.“

======

 

Kto im pomohol viac než Slovensko? Vari USA? Kde sa kvôli Ukrajincom tak ohrozili ako Slovensko?

 

Pritom naši progresívni hlupáci nadávajú Slovensku!

 

Tu jasne vidno, ako západ klamal aj nás a nás tiež nechal bez pomoci!

 

 

Štandard 19.4.:

Slovensko je od apríla bez raketovej obrany. Sľubovaná pomoc NATO viazne

Dnes o tom, ako Slovensko ostalo bez raketového štítu – a zrejme to tak bude dlhší čas

1. Keď spojenci nedvíhajú telefón

„V sobotu sa stalo to, pred čím sme takmer dva roky varovali. Ministerstvo obrany potvrdilo, že Taliani stiahli zo Slovenska svoj protiraketový systém SAMP-T. Od 10. apríla Slovensko nemá zabezpečenú protiraketovú obranu.

Od tohto dátumu patrí Slovensko ku krajinám s obmedzenou – veľmi obmedzenou – suverenitou, keďže nemá vyriešenú suverenitu vzdušného priestoru. Ani vlastnú, ani spojeneckú.

Mimochodom, aj to môže byť jeden z dôvodov, prečo sa už na Slovensku neráta s medzinárodnými bezpečnostnými konferenciami typu Globsec. Slovensko v čase krízy nespĺňa ani elementárne bezpečnostné protokoly, ktoré si vyžadujú samity a konferencie s prestížnym svetovým obsadením (práve tým Taliani vysvetlili stiahnutie svojho systém SAMP-T zo Slovenska domov – naznačili, že musia posilniť ochranu samitu G7).

Ministerstvo obrany tvrdí, že ochrana slovenského vzdušného priestoru je aktuálne zabezpečená integrovaným systémom NATO. Je to prázdna výhovorka. Integrované systémy NATO sú informačné. Zabezpečujú prevažne monitoring, nie obranu. Tú si musí každý štát riešiť sám. Buď vlastnými silami, alebo silami spojencov.

Slovensko dnes nemá ani jedno, ani druhé. Vlastný raketový štít S-300 sme v roku 2022 po tlaku Spojených štátov darovali Ukrajine. S prísľubmi ministra Naďa, že Slovensko budú chrániť spojenci so svojimi vlastnými protiraketovými systémami. Vraj tu ostanú dovtedy, kým to bude potrebné.

Neostali.

Najskôr odišli Američania. Po nich Nemci. A nakoniec aj Taliani.

S týmto scenárom sa, samozrejme, rátalo. Hoci Naďovi ľudia z ministerstva obrany pred voľbami spochybňovali kritiku a ubezpečovali, že „rotačný systém“ by mal fungovať.

Prezidentka Čaputová minulý rok priznala, že Slovensko nemá vyriešenú obranu vzušného priestoru. Na samite NATO 2023 vo Vilniuse naliehala na spojencov, aby zabezpečili trvalé riešenie. V záveroch samitu sa objavila zmienka o tom, že NATO zariadi „posilnenie protivzdušnej obrany východného krídla Aliancie“. Spojenci sa mali postarať o pravidelný rotačný systém, ktorý by garantovalo velenie NATO – aby slovenská vláda nemusela každý rok vybavovať náhradné (a dočasné) riešenia.

Aj tento záväzok sa napokon ukázal ako bezobsažná fráza. Vláda musela osloviť so žiadosťou o novú pomoc Holanďanov aj Američanov. Bez výsledku.

Vyzerá to tak, že Slovensko ostane (s prepáčením) s holým zadkom pomerne dlho. A ak aj po rokoch zoženieme vlastnú náhradu za S-300, bude extrémne predražená a dodaná s meškaním. Dôvody sú dva.

Prvým je zvýšený dopyt po protiraketových systémoch v Európe. Žiada ich Ukrajina. Žiadajú ich pobaltské štáty. A žiadajú ich aj ďalšie európske krajiny, ktoré chcú posilniť svoje protiraketové kapacity. Z bezpečnostných dôvodov.

Druhý dôvod prišiel do hry koncom minulého roka – po začiatku vojny Izraela v Gaze. Vojenský úder Izraela na Pásmo Gazy zvýšil riziko väčšieho konfliktu na Blízkom východe. A tým zvýšil aj dopyt po západných protiraketových a protidronových systémoch pre Izrael a jeho spojencov.

Po útoku Iránu na Izrael, ktorý naplno zamestnal izraelskú protivzdušnú obranu, to platí dvojnásobne. Izrael a jeho partneri spotrebovali na obranu stovky rakiet (o tejto téme viac v bode 4).

Plánované stretnutie zástupcov slovenskej a izraelskej vlády sa odložilo. Rokovať sa malo o izraelskej ponuke protiraketového systému pre slovenskú armádu… Ak sa rokovania presunú na náhradný termín, tak zrejme s novými, tvrdšími podmienkami dodávateľa. Termín dodania aj konečná cena môžu výrazne narásť.

Sny ministra obrany Kaliňáka, ako by Slovensko mohlo mať vlastný systém protivzdušnej obrany do štyroch rokov, bude treba prehodnotiť. Slovensko bude čakať v poradovníku veľmi dlho.

A dovtedy sa môžeme spoliehať len na to, že spojenci ministrovi obrany raz dvihnú telefón. A zopakujú mu starú frázu, ako myslia na svoje sľuby – na bezpečnosť východného krídla NATO.

A možno aj na bezpečnosť Slovenska.“

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5561976x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie