Založ si blog

Korporátny fašizmus Renaultu a ako nevyžadujú apolitickosť, ale voľbu Korčoka!

„rozhodne nejde o výlučne súkromnú spoločnosť, 15,01 % Renaultu vlastní Francúzska republika“

 

Végh ho totiž priamo a explicitne ani nepodporil. Len dal jasne najavo, že bude voliť, ale nebude voliť Korčoka.“

 

(eREPORT)

 

 

Tieto korporácie fungujú u nás fašistickým spôsobom, keď vôbec nie sú apolitické, ale zneužívajú svoju moc proti slobodným voľbám a demokracii tým, že porušujú základné ľudské práva a diskriminujú každého, na koho majú dosah, pre politické alebo iné zmýšľanie.

 

Apolitickosť?

 

Norbert. Lichtner:

 

„Pokiaľ nejaká korporátna organizácia bude tlačiť na nejakých spolupracovníkov (zamestnancov alebo zákazníkov), aby mali rovnaké politické názory, toto je presne to, čo sa volá korporátny fašizmus!“

 

Vedia toto o vás vo Francúzsku? Ja som zvedavý, či to o vás akcionári vo Francúzsku vedia, ako im ohrozujete zisky!

 

 

Judita Laššáková, právnička:

 

Zdravím bolševikov s nacistickými chúťkami!

Nie, nepomýlila som sa! Iba autoritárske nastavenie mysle vie vyprodukovať reakciu zobrazenú na koláži. Každý, kto tomuto tlieska a raduje sa tomu, je odporcom EÚ 😉. Jednou zo základných zásad Charty EÚ, konkrétne článok 21, je totiž nediskriminácia:
„Nediskriminácia
Zakazuje sa akákoľvek diskriminácia najmä z dôvodu pohlavia, rasy, farby pleti, etnického
alebo sociálneho pôvodu, genetických vlastností, jazyka, náboženstva alebo viery, politického alebo
iného zmýšľania, príslušnosti k národnostnej menšine, majetku, narodenia, zdravotného postihnutia,
veku alebo sexuálnej orientácie.“
Pozdravujem každého s mysľou diktátora! Stalin by bol na vás pyšný!
.
.
.
====
.
.
.

Totalitné SME to samozrejme obhajuje, lebo nemajú k fašizmu a totalite ďaleko a vydieranie ľudí podporujú po všetkých stránkach.

Opäť progresívni novinári pomáhajú klamať svojich čitateľov, že spoločnosť Renault je apolitická a toto vyžaduje od svojich spolupracovníkov. Nie je to pravda, nevyžaduje, ale opäť sú čitatelia SME klamaní!

 

Aké stanoviská k politickej podpore majú iné firmy?

 

„Predstavitelia firiem spolupracujúcich s influencermi reagujú.“

 

https://closer.sme.sk/c/23314314/renault-dal-veghovi-kosom-ake-stanoviska-k-politickej-podpore-maju-ine-firmy.html?ref=njctse

 

OKTAGON MMA ostáva apolitický – no neostáva, presadzuje Korčoka a prepustí všetkých, čo majú iný názor a chcú voliť niekoho iného

 

„Attila Végh svoj influencerský potenciál objavil vďaka úspešnej kariére zápasníka MMA. Najväčšie úspechy v klietke aj mimo nej zažil pod hlavičkou organizácie OKTAGON MMA.

Spolumajiteľ organizácie Pavol Neruda trvá na tom, že jeho firma OKTAGON je výsostne apolotická. Poskytol nám však osobný pohľad na aféru.

 

„Ja sám som volil Ivana Korčoka, pretože verím, že zastáva princípy slobody a demokracie. Podstatou týchto princípov je aj právo mať vlastný názor, s tým sa spája aj právo na jeho verejnú prezentáciu. Takže sa mi zdá v poriadku, že Attila sa verejne postavil za jedného z kandidátov. To som koniec koncov spravil aj ja. Podľa môjho názoru by za to Attilu nemal nikto osočovať, prípadne prenasledovať,“ hovorí podnikateľ

Rovnako si však myslí, že také isté právo má aj spoločnosť Renault.

„Ak má pocit, že sa jej hodnoty nezhodujú s hodnotami niektorého z ich ambasádorov, má právo ukončiť predmetnú spoluprácu. Je to úplne v poriadku. Aj v tomto prípade si myslím, že za to by ich nemal nikto verejne osočovať.

Bol by som rád, ak by sme všetci viac rešpektovali názory druhých. Mám pocit, že aj táto situácia je smutným príkladom toho, ako veľmi je aktuálne spoločnosť rozdelená,“ reflektuje Neruda.“

 

 ===

 

Môj názor, čo si myslím, ako by to mal vidieť liberál alebo človek so zmyslom (citovým, nielen rozumovým) pre slobodu, keď ide o konzervatívcov:

 

 

Ak iní chcú voliť iných, ukončia s nimi akýkoľvek vzťah – spoluprácu, prácu, rodinné väzby, priateľské väzby, čím vytvárajú na zamestnancov a iných ľudí nátlak, aby nemali právo na iné myslenie.

 

Samotné SME je pod tým článkom ukážkou prenasledovania ľudí za iný názor v slobodných voľbách. Darmo sa k tomu vyjadrila aj progresívna prezidentka, ktorá v budúcnosti vymení mladého Šimečku na čele Progresívneho Slovenska, že nemali by sme takých ľudí prenasledovať, práve ich dvorní novinári patriaci len tejto politickej strane, dávajú na to vo svojich súkromných novinách priestor!

 

Títo korporátni fašisti sa oháňajú slovami, že chcú byť apolitickí a jedným dychom dodávajú, že vôbec nie sú apolitickí, ale presadzujú svoj politický názor – nakoľko im to umožňuje ich moc nad inými. Ak bude mať iný politický názor zamestnanec, môžu ho prepustiť. Ak bude mať iný politický názor ich len spolupracovník, môžu s ním ukončiť spoluprácu. Ak bude mať iný politický názor ich priateľ, môžu s ním skončiť len v takom dosahu, v akom nad ním majú moc. Ak bude mať iný politický názor ich rodina alebo rodič, môžu ich vydierať aj v rámci rodiny alebo spretŕhať všetky rodinné väzby! To všetko je prejavom násilníkov a totalitného myslenia, kde absolútne netolerujú žiadnu inakosť od seba a svojich názorov!

 

 

Alebo, môžeš mať vlastný názor, keď o ňom budeš ticho, lebo sa líši od môjho!

 

Je to obdoba myslenia – môžeš mať svoju sexuálnu orientáciu, keď o nej budeš ticho a nebudeš sa tu nechutne predvádzať na verejnosti!

V tomto sú tí ľudia úplne rovnakí, len v mene svojich totalitných dogiem.

 

Len falošne prezentujú a len zdanlivý rešpekt k inakosti (či sexuálnej alebo myšlienkovej) – „Bol by som rád, ak by sme všetci viac rešpektovali názory druhých.“

 

Ale na čo mám dosah, tam to nebudem tolerovať! S takými ľuďmi končím!

 

 

Čiže, keby mali ešte väčšiu moc, rovnako by v tom pokračovali aj využívaním cenzúry a všetkých dostupných donucovacích prostriedkov. A to je jedno, či v mene náboženského fanatizmu alebo v mene novej totalitnej ideológie!

Preto je to korporátny fašizmus, väčší dosah už len nemajú! Začína v rodine a končí spolupracovníkmi. Len nemajú dosah nad ďalšími ľuďmi na ktorých ich moc už nesiaha!

Podstatné je vždy to totalitné myslenie neuznávania inakosti. Rovnaké je to s náboženskými dogmatikmi, končia len tam, kam siaha ich moc a vplyv! Ale tiež sa oháňajú slovami, že iných tolerujú! spoločne len tých, kam ich vplyv a moc len nesiaha. Tí sú teda ukážkou, že ich tolerujú len preto, že musia tolerovať už bezmocnosťou!

 

A končí slovami:

 

Mám pocit, že aj táto situácia je smutným príkladom toho, ako veľmi je aktuálne spoločnosť rozdelená,“ reflektuje Neruda.“

 

Typické farizejstvo aj náboženských dogmatikov, že rozdelená spoločnosť, ktorú sa im nepodarilo celú ovládnuť, ho zarmucuje.

To zarmútenie má byť hmlou pred uvedomením, že takto ju rozdeľujú práve ľudia ako on! A presne tým, čo robí!

 

Celkom rovnako, ako si to neuvedomia voliči a nadšenci náboženských dogmatikov, neuvedomujú si to rovnako aj voliči a nadšenci progresívnych dogmatikov!

Stačí im dodať, že inak sú tolerantní k tým, na ktorých už dosah len nemajú. Tí sú vhodní aspoň na prezentáciu zdanlivej tolerancie.

A stačí im pre ich hlupákov dodať, že sú z toho smutní! 

Asi ako boli inkvizítori smutní, že existujú bezbožníci, ktorých bohužiaľ museli upaľovať. Každý okolo nich bol z toho predsa smutný!

 

Morálka sa dá zahrať aj na ľudí s VŠ a s akýmkoľvek IQ. Vždy o tom rozhoduje morálka a cit pre tolerantnosť, nie rozum, IQ alebo vzdelanie. To nie je zárukou morálky a tolerantnosti k akejkoľvek inakosti. 

 

 

Nikdy cestou neslobody neprídete ku slobode. Dôležitejšie než hodnoty, na ktoré vás lákajú, je všímať si, ako to chcú presadiť, akou cestou. Ak je to cesta totalitná, vnucovaním alebo násilím, taká bude aj jej konečná podoba, ktorej tie hodnoty budú len nálepkou.

 

Liberáli môžu ísť len cestou slobody a diskusií, inak to už nie sú liberáli! Nedá sa tvrdiť, že liberáli budeme, až keď to dosiahneme a pokým to tak nebude, pôjdeme tam cestou demagógov. Liberál nemôže mať totalitné myslenie ako spôsob. O konečnom výsledku rozhoduje cesta k nemu, nie veľkoleposť, kam by som len chcel prísť.

 

===

 

eREPORT 11.4.:
.
.
https://ereport.sk/analyza-renault-vyhodil-vegha-za-pellegriniho-ale-nevyhodil-dalsich-ambasadorov-za-korcoka/
.
.
To sme ešte netušili, že Renault má aj ďalších ambasádorov.
.
.

Keď dvaja robia to isté

Po napísaní predošlého článku sa autor textu dopracoval k ďalším zaujímavým zisteniam. A hoci sú tieto zistenia nechutné a takýto prístup zvrátený, dnes už to asi nikoho neprekvapí. Ide totiž o starý dobrý dvojitý meter, taký obľúbený v tábore progresívnych liberálov, pokrokových demokratov a agresívnych slniečkarov.

Ako bolo spomenuté, z dôvodu vyslovenia podpory Pellegrinimu. Hoci ani to nie je celkom presné. Végh ho totiž priamo a explicitne ani nepodporil. Len dal jasne najavo, že bude voliť, ale nebude voliť Korčoka. Renault vraj od svojich ambasádorov zmluvne vyžaduje apolitickosť. Ide však o výhovorku a klamstvo. Nižšie uvidíte, prečo.

Renault klame

Zistili sme, že svojich ambasádorov má Renault hneď niekoľko. A za zmienku stoja najmä dve mená. Vplyvné influencerky. Jednou je Petra (Klimová) Dzvoníková vystupujúca ako petush.nasklee. Druhou je Martina Horňáková vystupujúca ako Moma. Tieto informácie pochádzajú priamo z Instagramu Renaultu. Ambasádori tam majú svoju vlastnú kolónku s archivovanými príbehmi.

Obe spomínané dámy partia z Renaultu celkom zjavne zaradila medzi svojich. Dzvoníková totiž mala Ivana Korčoka ako hosťa vo svojom podcaste 16. marca 2024. Pritom podľa archívu príbehov ako ambasádorka značky Renault vystupovala ešte nedávno na konci marca (screenshoty nižšie). Horňáková bola dokonca v centrále Ivana Korčoka počas volebnej noci. Potvrdzuje to rozhovor s ňou (video nižšie). Rovnako aj ona ešte na konci februára vystupovala ako ambasádorka značky Renault. A áno, hádate správne. Osud Attilu Végha ich nepostihol. Renault teda o apolitickosti svojich ambasádorov nehovoril pravdu. Alebo jej dodržiavanie platí len pre niektorých.“
.
.
.
VIDEO:
.

„Voľby prezidenta 2024: Martina Moma Horňáková v centrále Ivana Korčoka.“

 

https://www.facebook.com/watch/?v=399783982907295

 

eREPORT 10.4.:
.
.
Prezidentské voľby boli lakmusovým papierikom toho, do akej miery sekta progresívnych liberálov skutočne rešpektuje demokraciu a demokratické voľby.“
.
.
https://ereport.sk/rytmus-a-vegh-pod-palbou-tabor-korcokovcov-nezvlada-prehru/
.
.
.

Agresívna antidemokratická sekta

„Ak vám spadla sánka, nie ste sami. Spadla aj autorovi textu. Aby sme si rozumeli, Renault má samozrejme právo spolupracovať, s kým uzná za vhodné. Lenže text emailu hovorí o niečom celkom inom. A aj napriek tomu, že ide o internú komunikáciu, je správne, že Végh ho zverejnil. Odhalil totiž totalitárne uvažovanie progresívnych liberálov, respektíve agresívnych slniečkarov a militantných korčokovcov. Tento email dokonale vyjadruje podstatu ich zvráteného uvažovania o svete. Oni uverili vo svoju výnimočnosť a javia znaky sekty.

Ostatné prezidentské voľby ukázali oveľa viac, ako sa čakalo. Okrem toho, že ukázali, že progresívni liberáli nemajú na Slovensku väčšinu (a nikdy mať nebudú), ukázali aj patologický charakter uvažovania samozvaných a samodeklarovaných pokrokových demokratov. Prezidentské voľby boli lakmusovým papierikom toho, do akej miery sekta progresívnych liberálov skutočne rešpektuje demokraciu a demokratické voľby. Tá miera je žalostne nízka a dá sa veľmi presne definovať.

Demokraciu rešpektujú len vtedy, keď vyhrávajú.

Tieto voľby ukázali, čo sú títo ľudia skutočne zač a za čo majú ostatných. Vedeli sme, že svojich oponentov považujú za dezolátov. No ukázalo sa, že svojich oponentov v skutočnosti nemajú za nič. Trpia ich len z nevyhnutnosti a pokiaľ by bola možnosť, zbavili by sa ich. Sú pre nich len príťažou na ceste za krajšími zajtrajškami. Autor textu opäť zopakuje, že Kryl mal pravdu. Tí, čo majú plnú hubu demokracie, sú od nej v skutočnosti najďalej.“

 

===
.
.

PRAVDA – článok novinára:

.

.

Attilov absurdný prečin

.

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/706135-attilov-absurdny-precin/

 

Stalo by sa tak aj v prípade, keby Végh podporil Ivana Korčoka? Lebo ako vyplýva z e-mailovej komunikácie zainteresovaných, zástupcovia automobilky sa vyhovárali na názory svojho tímu, okolia, ich bubliny. Jednoznačne z toho vyplýva, že aj oni majú svoje politické postoje, ktorých sú obeťou. Nemali by byť aj oni apolitickí?

Veľkí sponzori by si mali urobiť poriadok v tom, čo je prípustné, a čo nie. No zostáva pachuť, že tentoraz ani tak nešlo o samotnú angažovanosť, ale o správne politické tričko.

A nie sú. Dokonca sa pasujú do roly politológov. V e-mailovej komunikácii argumentujú, že nejde „o rešpekt voči inému politickému názoru“, ale „o podporu strane, ktorá klame a je krivá“. Mienia tým štandardnú ľavicovú stranu Hlas? Či jej predsedu Petra Pellegriniho, predsedu Národnej rady, ktorého medzinárodnú reputáciu žiadny zahraničný partner doteraz nespochybnil? Hlas nie je žiadna extrémistická strana typu kotlebovcov. Naopak, ide o štandardnú sociálnodemokra­tickú stranu. Kto tu prepálil, nie je Végh, ale slovenské zastúpenie svetoznámej značky, ktoré si pomýlilo kompetencie a zahralo sa na politológov.

Po tom, čo časom vyšponované emócie vychladnú, frustrácia z prehry, keď víťazstvo bolo na dosah, vyprchá, sa odhalí absurdnosť celej situácie. To, ako sme stále hlboko zakotvení v našej malej karpatskej doline. Nie je to totiž iba spor slovenského športovca a nejakého miestneho sponzora, ale má aj medzinárodný politický rozmer. Raz sa totiž budúci prezident Peter Pellegrini stretne s francúzskym partnerom Emmanuelom Macronom a budú možno rokovať aj o ekonomických otázkach. Vzájomné vzťahy a dôveru určite neutuží skutočnosť, že vlajková loď francúzskej ekonomiky zrušila spoluprácu so známym športovcom len preto, že podporil na sociálnej sieti slovenského prezidenta.

Vo vyhrotenej atmosfére, akou bola prezidentská kampaň, je pre mnohé známe osobnosti nemožné, aby nezaujali politický postoj. V USA známe celebrity často verejne podporujú toho či onoho prezidentského kandidáta a nijako im to komerčne neškodí. Áno, každý ambasádor známej značky by mal mať na pamäti, že s jeho menom sa automaticky spája aj jeho sponzor, ktorý sa nechce miešať do politiky, byť vťahovaný na jednu alebo druhú stranu.

Lenže vo Véghovom prípade nešlo o priamu angažovanosť, ale o súkromný názor na sociálnej sieti. A to je poriadny rozdiel. Veľkí sponzori by si mali urobiť poriadok v tom, čo je prípustné, a čo nie. No zostáva pachuť, že tentoraz ani tak nešlo o samotnú angažovanosť, ale o správne politické tričko.“

 

 

„Influencerka Martina Hornakova ktora je tiez tvarou Ranaultu verejne podporila Korocka a PS a predstavte si…funguje dalej…

Takato je fassitika bublina Renaul Slovakia“

 

 

„Voľby prezidenta 2024: Martina Moma Horňáková v centrále Ivana Korčoka.“

 

https://www.facebook.com/watch/?v=399783982907295

 

===

 

 

Toto je tiež obraz tej intelektuálnej elity, ktorá sa vôbec netají veľmi vulgárnym a primitívnym slovníkom. Väčšinou ich voliči neriešia politiku, ale ako je vlastné primitívnejším ľuďom, spolu prežívajú svoje opovrhovanie inými ľuďmi. Vtedy sa cítia ako hodnotnejší od iných a toto je podstatou ich motivácie patriť k progresívnej sekte, ktorá im ten pocit dodáva (ako veriacim ich sekty):

 

VIDEO:

https://t.me/Miro_Del/24380

 

 

 

eREPORT 12.4.:

K. Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli. Delenie na dobrých a diablov je cez čiaru

.

https://ereport.sk/opozicia-znova-utoci-na-slovensko-v-bruseli/

 

Hoci tvrdia, že to nerobia a tým znova klamú svojich čitateľov a voličov, snažia sa vlastným spoluobčanom za inú voľbu pomstiť tým, že sa sústavne dožadujú v Bruseli, aby Slovensko zničili a zobrali mu eurofondy.

A potom vyhlasujú, že iných ženie nenávisť! Čo ich už ženie taká nenávisť voči spoluobčanom, že chcú teraz a len z pomsty ekonomicky zničiť Slovensko!

Tu máte dôkaz z ich vystúpenia EÚ, čo tam sústavne robia, aby ekonomicky zničili Slovensko:

 

 

Slniečkari v Bruseli prichytení skrytou kamerou. Takto smradia na Slovensko!

 

 

 

 

od 3 min. slávny amer. novinár o tom, čo sa dnes deje v Európe a výstižne zhrnul, čo podniká Brusel proti slobode slova:

 

„Úředníci EU zavádějí rozsáhlý systém online cenzúry, který daleko přesahuje svou silou a rozsahem cokoli za komunismu nebo fašizmu!

A minulý týden evropští političtí představitelé zneužili své zpravodajské služby, aby…“

 

P. Drulák: Slováci ukázali cestu. Jaroslav Bašta byl mezi politickými pygmeji ve Sněmovně titánem

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Hovoríme nie rušeniu právu veta, migračným kvótam, hovoríme áno mierovým inicatívam a solidarite v EÚ

01.05.2024 15:15

Na Sviatok práce, sa už nemusí hovoriť o vysokej nezamestnanosti, ale o potrebe dobrej práce za dobrý plat, uviedol budúci prezident Pellegrini.

Hrad / Likava /

Hrad Likava obnovia za milióny eur. Areál sprístupnia viac verejnosti, pribudne aj novinka

01.05.2024 15:15

Žilinský samosprávny kraj financie získal z projektu slovensko-českej cezhraničnej spolupráce.

Kyrgyzstan Summit CIS

Po masakre pri Moskve Putin vyháňa z Ruska Tadžikov. Mohol by podmínovať pevnú pôdu pod ich prezidentom?

01.05.2024 15:00

Občania Tadžikistanu majú veľký problém dostať sa cez ruské štátne hranice. Aké dôsledky môže mať nehostinnosť Ruska pre vývoj v ich krajine?

Čaňa

Po požiari príbytkov v Čani umiestnili v miestnej telocvični 45 ľudí vrátane 24 detí

01.05.2024 14:57

Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559633x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie