Založ si blog

U nás v práci sme ukážkový, nerozoštvaný kolektív, lebo nikto z nich nečíta progresívnych novinárov!

To ale vôbec neznamená, že by sme volili rovnako, ani nevieme, kto koho volil. O niektorých to vieme, vyskytuje sa aj PS aj SaS, dokonca manžel jednej organizuje protesty na uliciach. Ale to som sa len dozvedela, politika nejakých dvoch táborov sa v práci nikdy nerieši, hoci riešime všetko možné. Jeden tam bude nadšený progresívec, ale to všetci okamžite stíchnu, keď sa objaví, lebo on by túto idylu narušoval a vnucoval nám to, majú s ním vraj svoje skúsenosti.

Kolegyňa, čo sedí vedľa mňa v kabinete, asi volila Progresívne Slovensko a máme sa veľmi rady, hoci ona o mne vie, že patrím do politicky opačného tábora. Absolútne nijako to nezmenilo jej správanie a určite preto, že nečíta ich progresívne denníky, kde svojich čitateľov štvú proti iným. Ju politika len nezaujíma, Čaputovú volila, lebo pôsobí tak seriózne a kultivovane. Že by existovala nejaká téma straty veta, to podľa mňa ani netuší.

Asi pred rokom som jej chcela povedať niečo z Denníka N, čo sa týka škôl a nebinárnych žiakov, ale ohradila sa, že ona takým sprostostiam neverí, že by niekomu mali v škole onikať. Považuje to za hoax. To bola stranda, že už tak naučili ľudí hovoriť, že všetko sú už hoaxy, že považuje za hoax aj onikanie nebinárnym osobám. Ďalej som jej ten hoax už nevnucovala. Pokým to nepríde do škôl, zostane to pre ňu hoaxom. Pritom absolútne nie je hlúpa, len sa nezaoberá politikou. Však asi preto pravdepodobne volila Progresívne Slovensko, raz mi rozprávala celá nadšená, že osobne stretla Čaputovú. Potom mi milo povedala, že ja by som asi nadšená nebola a ďalej milo švitorila o inom.

 

Že vedľa nej sedí taký dezolát ako ja, čo najprv chcel topiť migrantov a teraz neľutuje Ukrajincov, to netuší. Keby sme sa narodili skôr, ani nevie, kedy ma odviezli v dobytčom vagóne. No nikdy by neublížila ani muche. Myslím si, že z celého kolektívu je to najukážkovejšia učiteľka, za ktorú by sa nehanbili na žiadnom ministerstve. Naopak, mohli by ju vysielať 24 hodín denne, čo robí jedná ukážková učiteľka celý deň.

U nej je bežné, že odnesie deti na krúžky a vráti sa autom do školy pokračovať ďalej, hoci vôbec nemusí! Ona svoju prácu jednoducho miluje.

Spolu máme deti, lebo ja učím aj v jej triede a ona v mojej a to nás o to viac spája, že ja som veľmi zainteresovaná na jej žiakoch a tiež ich vidím ako svojich. Potom ju môžem dlho počúvať, čo mi o nich rozpráva, lebo kto ich neučí, toho by to tak nezaujímalo. Takto si ich vzájomne môžeme prežívať.

 

Vďaka tomu, že progresívni novinári nemajú dosah všade a našťastie pre osobné vzťahy sa ich mnohí voliči nezaujímajú o politiku.

 

Ale včera som mala aj taký zážitok. Prvýkrát v živote som citovala na FB Fica a českého Rajchla k tomu. Trochu s obavou, či to niekoho z opačného tábora nepobúri. Lebo hoci ja na FB nedávam väčšinou nič, maximálne mačičky a sem tam Chmelára, ktorý nikoho nezaujíma, sledujem okrem zákuskov aj také ich vyjadrenia, ktoré ja riešim výlučne len na svojom blogu, aby som to nikomu nevnucovala.

 

(Rovnako som to riešila aj keď ma manžel tyranizoval, vypísala som sa z toho na papiere a raz za čas to roztrhala do smetného koša. Preto tak rád prehľadával smetné koše, či na útržkoch z papierikov nenájde nejakú zmienku, či nemám milenca. Potom som musela riešiť, kde to tak môžem zahodiť, ale musela som sa z toho aspoň vypísať. Tým, že píšete, tak si to pomenujete a môžete to aj zahodiť.)

 

Nehovorím, že všetci, ale polovica z mojich priateľov na FB môže byť aj z opačného tábora. A pod Fica s Rajchlom mi hneď priletel smajlík z Česka s nahnevanou tváričkou – Sláva Ukrajine! Nech žije Zelenský!

Som si istá, že keby som sa na to odvážila ozvať, hoci len nejakou zákuskovou lahodnou vetou, že ja s niečim nesúhlasím, strhlo by sa na mojom FB niečo nechutné.

 

Svedčím o tom, že takých komsomoľcov sme okolo seba v socializme nemali. Mnohým ženám okolo mňa stačia na FB mačičky, zákusky a cítim sa ako v socializme. Nikoho vtedy nezaujímalo, že by socializmus bol totalita. Radšej som o tom vždy bola ticho, veď tomu neveril ani môj otec, čo mal filozofickú fakultu. Doba mačičiek a len propagandy tu bude vždy. Keby nebola moja mama „dezolát“, teda prenasledovaná, neviem o svete asi vôbec nič. Stačilo nezaujímať sa o politiku a nečítať SME a Denník N – priamo Putina, akých debilov nám tu poslal ako najúčinnejšiu ruskú propagandu!

 

 

prílohy:

 

Israeli female soldiers pose for a photo on a position on the Gaza Strip border, in southern Israel, Monday, Feb. 19, 2024. (AP Photo/Tsafrir Abayov)

 

Izraelské vojačky sa v pondelok 19. februára 2024 odfotili na pozícii na hranici s pásmom Gazy v južnom Izraeli. Foto: TASR/AP

 

 

Rajchl:

 

„Viete, aký bol hlavný prísľub Volodymyra Zelenského v kampani prezidentských volebných volebných volebných voleb v roku 2019, ktorý získal približne 73% hlasov?
.
„Zastavím vojnu na východe krajiny! „
.
Niet divu, že je niekto prekvapený, že ho prozápadní libtardi tak obdivujú.
.
Je to v podstate jasnovidec!
.
Sami uznejte, že slíbit lidem v roce 2019, že zastavíte válku, která podle současné verze pravdy začala v roce 2022, to se skutečně jen tak nevidí.“
.
.
.
.
.
.
.

Ďakujem, že ste sa aj dnes pozreli do môjho smetného koša.

.

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,493
Celková čítanosť: 5555108x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie