Založ si blog

Toto sa reinkarnovala tá intelektuálna elita z 50-tych rokov!

SaS vyzýva slovenských europoslancov, aby nehlasovali za návrh EP zmeniť zakladateľské zmluvy – stratu veta!

 

„Ústavnoprávny výbor Európskeho parlamentu prijal správu, ktorou žiada zmeny v zakladateľkských zmluvách EÚ. Poslanci piatich strán v EP – ľudovci, socialisti, progresívni liberáli, zelení a komunisti, žiadajú zrušenie veta členských štátov vo viacerých zásadných oblastiach. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) preto vyzýva slovenských europoslancov, aby chránili záujmy Slovenska a hlasovali proti zmenám navrhovaným EP

 

Ide o zrušenie veta napríklad v otázkach daní, budúcich zmien zakladateľských zmlúv, zákonodarných právomocí pre EP, rozšírenia právomocí EÚ a mnohých ďalších oblastí vrátane zahraničnej a obrannej politiky. Predkladatelia tiež žiadajú, aby parlament navrhoval kandidáta na predsedu komisie, pričom dnes si ho vyberajú členské štáty na Rade a aby si predseda mohol sám vybrať eurokomisárov podľa politických preferencií. Slovenského komisára dnes nominuje vláda SR,“ vysvetlil zámer Európskeho parlamentu predseda SaS Richard Sulík.

 

„Slovensko je pritom v podiele výroby elektriny z jadra doslova svetová veľmoc. Brusel a Nemecko so silnými zelenými agendami, ktoré sú tradične iracionálne protijadrové, predstavujú hrozbu pre slovenskú energetickú stratégiu. Toto je holý fakt. Konsenzuálne rozhodovanie členských štátov sa má zmeniť na väčšinové, čo v praxi posilní vplyv veľkých členských štátov na úkor menších,“ povedal R. Sulík s tým, že väčšinové rozhodovanie tiež neznamená kvalitnejšie rozhodovanie.

 

Europarlament tak podľa neho navrhuje členským štátom, aby sa vzdali svojich právomocí a dali ich jemu. 

 

„O správe má EP hlasovať 23. novembra a ako býva nešťastným zvykom, mediálnu pozornosť si získa až po svojom schválení. Navyše, po schválení v EP môže správu španielske predsedníctvo na Rade predložiť členským štátom už v prvej polovici decembra. Tie potom môžu zvolať tzv. konvent, ktorý začne diskusiu o zmene zmlúv. Belgicko, ktoré bude predsedať Rade v 1. polovici 2024 už teraz avizuje, že zmena zmlúv patrí medzi jeho priority,“ uviedol predseda SaS.

 

Európska únia potrebuje podľa Richarda Sulíka reformy, ale nie cestou bruselskej centralizácie. „Politické rozhodovanie má byť pri občanovi na najbližšej možnej úrovni. Aj členské štáty zvažujú myšlienku zmeny zakladajúcich zmlúv. Nemecko a Francúzsko podmieňujú rozšírenie počtu štátov únie o krajiny, ako sú Moldavsko, Ukrajina, západný Balkán či Gruzínsko, zmenou zmlúv.

 

V septembri predložili Nemecko a Francúzsko spoločný dokument, v ktorom navrhujú napríklad menej eurokomisárov, zrušenie veta či väčší rozpočet. Na stole je aj otázka využiť tzv. passerelle doložky, ktoré umožňujú jednoduchšie zmeniť základné zmluvy EÚ bez potreby zvolávať spomínaný konvent a medzivládnu konferenciu. Schválenie zmien cez premosťovacie doložky vyžaduje jednomyseľný súhlas v Rade, súhlas EP a v niektorých prípadoch môže byť vetovaný parlamentmi členských štátov. Ako už býva pri Robertovi Ficovi zvykom, jedno tvrdí doma a druhé robí v EÚ. Preto ho vyzývam, aby nesúhlasil so zmenami zmlúv,“ dodal Richard Sulík na záver.“

 

https://www.hlavnespravy.sk/sas-vyzyvame-slovenskych-europoslancov-aby-nehlasovali-za-navrh-ep-zmenit-zakladatelske-zmluvy/3318618

 

 

 

A takto o tom píše SME, ktoré vymýva intelektuálnu elitu, aby súhlasila so stratou veta! (len jeden článok ako príklad):

 

 

Ochabnutá eurokomisia a koniec práva veta. Akademici navrhli prekopanie Únie

 

Dokument súvisí s rozširovaním eurobloku.

https://svet.sme.sk/c/23218258/ochabnuta-eurokomisia-a-koniec-prava-veta-akademici-navrhli-prekopanie-unie.html

 

 

Vlastne to bude taký dobrý krok, ako porýľovanie záhrady!

 

Nikde o tom, že je to strata suverenity. To Sulík ešte chápe, ale osprostená intelektuálna elita progresívnymi novinármi, už nie!

 

A presne takto ju vymývali aj pri migrantoch, sankciách o jednom svetri, genocíde atď. Myslíte si, že herci tomu rozumejú lepšie, keď aj proti nim by mediálne štvali, keby neboli uvedomelí ako v socializme? 

 

Nie, budú dementne obhajovať stratu suverenity, lebo je brzdou progresívneho pokroku a oni sú predsa ako intelektuálna elita všetci uvedomelí! Za stratu suverenity pôjdu aj do ulíc, keby im v tom „Fico“ bránil! Celkom rovnako, ako bránili propagandu o jednom svetri a účinnosti sankcií. Lebo herci a politológovia s bakalárom predsa rozumejú ekonomike v uvedomelom podaní ako boľševici a komunisti pred nimi! Veď Francúzsko a Nemecko na nás uvedomelo finančne dozrie! Sú ešte uvedomelejší!

 

Čo my budeme len paprče naťahovať? Keď po nich máme dostať, lebo sme neuvedomelí a sprostí? Budú vedieť, kedy nám dať po paprčiach!

 

Ani ich rodičia tak nevzývali Moskvu! Toto sa reinkarnovala tá intelektuálna elita z 50-tych rokov! Vedia, kto má byť zavretý ako protištátny živel! Teraz v mene progresívneho pokroku – modernej progresívnej demencie!

 

 

 

A takto s tým súhlasí ich vymytá čitateľská a intelektuálna elita (z 18 vybratých skracujem na 10):

 

 

 

Suverenitu si tak či tak dlhodobo neudržíme. Preto budem radšej keď sa jej zbavíme na úkor EU ako nejakej pseudoveľmoci.“

 

 

„Ja rozpor medzi nami nevidím. Ty prenesenie časti suverenity nazývaš vzdaním sa jej, ja to nazývam jej zdieľaním a flexibilným využívaním.“

 

Logik filozof:

„To preto lebo obaja chápeme suverenitu rovnako. Lenže tu sa zo suverenity stala modla vďaka ktorej sme stratili zmysel pre realitu, súdnosť aj mieru. Fašisti aj komunisti vnímajú suverenitu ako právo byť mentálne zabudnutý v minulom storočí a ešte byť na to hrdý. A to je problém pre ktorý ja suverenitu neviem vnímať čisto pozitívne. Preto razím heslo „čím menej suverenity, tým lepšie pre nás“. Minimálne by sme dostali po papuli aby sme sa prebrali do reality. A ja len chcem aby sme tú facku nedostali od rusov, lebo oni dajú KO nechajú nás na zemi, tak ako v minulom storočí.“

 

 

A preto chce dostať po papuli od Francúzov a Nemcov!

 

 

Suverenita sa nestráca, suverenitu v rámci EÚ zdieľame. Už dnes máme rozhodovanie bez práva veta v mnohých oblastiach, a fungujeme, svoj hlas sme nestratili. Ak chceme svoj hlas presadzovať, musíme vedieť vytvárať strategické partnerstvá a zobchodovať podporu jedného za podporu iného. Ak to dokážeme, vieme si svoj hlas zachovať, lebo ho vieme používať. Ak to nedokážeme, sami sa pripravujeme o svoj vplyv.“

 

 

Suhlas, EU nemoze fungovat v takom rezime ako teraz“

 

 

Zrusenie prava veta – konecne! Konecne prestanu staty riesit svoje parcialne problemy na ukor globalnych problemov celej EU! Samozrejme rozvijat zaroven princip subsidiarity.“

 

 

„Zmeny v EÚ sú existenčne potrebné.“

29 lajkov

 

„Nie len existence ale aj financne, zrusenim mozno aj 8-10 komisarov a uradov dalo by sa usetrit pekne milliardy.“

30 lajkov

 

Dokym budú členské štáty určovať kto ma výkonnú moc dovtedy nebude EU skutočnou krajinou ale len voľným zoskupením štátov.“

 

 

„EU by sa mala postupne transformovat na „Spojene staty Europske“.“

43 lajkov

 

 

Tak toto je obraz dementnej intelektuálnej elity, kde suverenita štátu je fašistický prežitok a odovzdanie suverenity jej „zdieľanie“!

 

A to všetko vďaka novinárskym guruom tejto novej propagandy o strate veta. Politické zadanie zo zahraničia – prevychovať intelektuálnu elitu, aby súhlasila so stratou veta a herci a iní umelci tomu urobili reklamu!

 

Herci a umelci predajú:

 

zubnú pastu

zdravotnú poisťovňu

politický prevrat

novú vojnu

sankcie

genocídu

kvóty

povinné očkovanie

cenzúru

stratu veta

federalizáciu

 

Čokoľvek, aby ich ako neuvedomelých nepovláčili médiami. Prvú povláčili Banášovú (vtedy ma vyhodili spomedzi blogerov na SME, lebo som sa jej myšlienok zastávala), takže odvtedy je radšej tiež ticho!

 

Lekári, čo sa ozývali z nemocníc, tých mediálne vybavili ako konšpirátorov a primitívnych neodborníkov. Vysokoškolskí učitelia už vedia, že veľmi ľahko prídu o prácu, stačí poštvať fanaticky uvedomelých študentov, čo chcú uvedomelo doštudovať a prežiť v tomto totalitnom prostredí! S pomocou médií dajú kohokoľvek, kto by stál práve objednanej propagande v ceste, dole z verejného života a postarajú sa mu o kariéru ako v Česku!

 

Progresívni novinári zastrašujú intelektuálnu elitu, aby poslúchala, inak majú po kariére! Na to slúžia pretláčané médiá!

 

Teraz je na rade strata veta a suverenity ako prežitok! Proti tomu by bol predsa len primitívny dezolát! Sulíka stačí necitovať a zhovädiť tiež, keby moc vyskakoval. Už mu ukázali, ako rýchlo bude intelektuálna elita vykrikovať, že je fašista a proruský, keď mal nejaké výhrady, preto ich už ani nemá! Však čo on proti nim zmôže? Podporovali si svojich fanatických progresívnych komsomoľcov, čo vedia lepšie požadovanú propagandu papagájovať!

 

Títo mladí si ešte ZSSR nevyskúšali, majú svoju Moskvu v EÚ! Akurát, že fanatickejšie ako v 50-tych rokoch, pretromfli aj generáciu svojich rodičov! Ako sú už nasiaknutí totalitným myslením a nacistickými myšlienkami (kolektívna vina, genocída), že to budí až hrôzu starších generácií, to o sebe nevedia vďaka blahej intelektuálnej dementnosti.

 

Keby nemali týchto progresívnych novinárov, asi by prepadli nejakej sekte ako bezbožníci, čo nič lepšie nenašli! Lebo toto má všetky znaky sekty, prečo jej a najskôr ateisti podľahnú! Tak silná je túžba mladých patriť k nejakej skupine, v ktorej sa utvrdzujú o svojej výnimočnosti a morálke. Bežne to zabezpečuje ľuďom RKC. Ateisti si preto hľadajú náhradu výnimočnej skupiny ľudí, kde výnimočne patria aj oni ako výnimoční a lepší od iných. Aj preto tomu prepadne menej konzervatívcov, čo už ten pocit majú, keď idú zo spovede.

 

 

 

 

.

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,494
Celková čítanosť: 5556714x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie