Založ si blog

Keby všetky médiá mali úroveň Pravdy, dôveryhodnosť médií by vôbec neklesla

Bola by som rada, keby ste sa zamysleli nad prácou novinárov, akú majú slobodu písať a čo si tak môžu dovoliť.

Ako za supermarkety nezodpovedá predavačka a za hlúpe nápady v školstve učitelia, rovnako za prikázané správy nezodpovedajú novinári.

Napriek tomu vieme, že je rozdiel v prístupe predavačiek k zákazníkom, rozdiel v prístupe učiteľov k žiakom a celkom rovnako v prístupe novinárov k vnucovanej propagande zhora a v správaní k občanom – čitateľom alebo poslucháčom.

 

Vieme rozlíšiť, ako sa správa slušná alebo ochotná predavačka, ako sa správa ľudská alebo citlivá učiteľka a ako rozpráva alebo píše slušný a objektívny novinár.

Rozoznáme, čo zrejme má prikázané predavačka, čo zrejme má prikázané učiteľka a rovnako, čo zrejme mal prikázané novinár alebo celá redakcia.

 

 

Zoberme si to na najdôležitejšej téme – ako novinári informujú o vojnovom konflikte v Gaze. 

 

Na Pravde vidíte, že podávajú rovnaké informácie ako na SME a napriek tomu tie informácie nie sú vyskladané tak, aby čitateľom podsúvali schvaľovanie genocídy v Gaze. 

Rozhodujúce je, na aké miesto umiestnia tie informácie, aké majú nadpisy článkov, na čo najviac upozorňujú, zástancov čoho najviac citujú.

Na Pravde sa táto téma vyskytuje na titulke ako najdôležitejšie informácie alebo najdôležitejší článok. Na SME sa zásadne vyskytuje ako jedna z podružných tém. Ich čitateľom sa tým podsúva, že najdôležitejšia téma je buď Šimkovičová, haluškománia alebo iný boj s vlastnými sprostými občanmi.

Na Pravde sa do titulkov článkov dostávajú slová, ktoré upozorňujú čitateľov na obludnosť genocídy, vraždenia alebo smrti detí. Na SME je to zjavná podpora Izraelu, Netanjahu zásadne to alebo ono, čitateľom tým podsúvajú morálnosť postoja súhlasiť aj s genocídou, nevenovať pozornosť vraždeniu detí.

Na Pravde sú k dennodenným správam pripájané a vyberané také správy, ktoré väčšinou nesúhlasia s vraždením civilistov a detí. Kto a ako proti tomu vystúpil, protestoval. Na SME je to naopak, väčšinou citujú správy, ktoré poukazujú len na obete Izraela a spochybňujú obete v Gaze.

 

Ťažko sa to dá porovnať, keď tie správy bežia celý deň. Ale keby ste ich sledovali dennodenne a rovnako na Pravde a SME, tak uvidíte, že SME svojim čitateľom podsúva schvaľovanie genocídy v Gaze, spochybňovanie obetí v Gaze, tlačenie na morálku – čo iné by tak mohli robiť ako vyhladiť Gazu? A navyše, že je to podružná téma oproti Dankovi, haluškám a primitívnej lúze nielen v Gaze, ale aj Slovákov!

 

Výsledok tiež môžete vidieť v reakciách čitateľov pod takými článkami. Na SME si pekne prevychovali svojich čitateľov, svoju intelektuálnu elitu čitateľov, aby schvaľovali aj genocídu v Gaze a nezaoberali sa jej obeťami. Morálne ich už natoľko znecitliveli sústavným štvaním za vraždenie Rusov a Hamasu, že tam to už vyústilo do schvaľovania aj vyhnania všetkých moslimov v Európe!

 

To keď raz zasejete svojim čitateľom nacistické myšlienky KOLEKTÍVNEJ VINY voči Rusom, Palestínčanom, taká nacistická iskra už ľahko preskočí aj na kolektívnu vinu všetkých moslimov! 

Týmto teda pretromfli aj kotlebovcov, kde sa niečo takéto o kolektívnej vine akejkoľvek skupiny nedočítate! SME si doslova sfašizovalo svojich čitateľov kolektívnou vinou! A presne takto si tým sfašizovalo svoju intelektuálnu elitu, ktorú teraz viac zaujímajú halušky než genocída!

 

Možno si myslíte, že preháňam, ale najmenej nepreháňam, to len nečítate reakcie ich čitateľov na ich články a správy!

To chce reakčný čas – uvedomiť si to, kam s touto kolektívnou vinou už naša intelektuálna elita pod vedením progresívnych novinárov dospela!

 

Taktiež ich progresívni aktivisti, ktorých majú najatých na Pravde ako trollov, aj tu na Pravde v diskusiách schvaľujú genocídu v každom druhom komentári. Čo ich troll, to obhajca genocídy! A toto je výsledok práce progresívnych novinárov, ktorí ovplyvňujú mienku občanov. Teda najviac intelektuálnej elity, čo má reklamne najsilnejší spoločenský hlas. Rovnako to využívali pri propagovaní zlej migračnej politiky, pri zastrašovaní občanov, ktorí by s ňou nesúhlasili, pri Ukrajine, pri sankciách, pri vete. Doradu vidíme, kam tá ich agenda časom vedie! Či platia myšlienky, ktoré nám vyhrážaním sa vnucovali, či platia informácie, ktoré nám vnucovali tiež.

 

Ak sa vrátime k Pravde, tak otvorila som si diskusiu k dnešným správam o Gaze. Môžete si porovnať čas, že zobrala som prvý komentár, ktorý ilustruje postoj čitateľov Pravdy k vojenskému konfliktu v Gaze:

 

 

„Za prvé – Nik tu neplače „za Arabmi“ – plačeme tu za ĽUDMI, za malými DEŤMI.

Za druhé treba znova odmietnuť tú frázu, že „s teroristami sa nevyjednáva“. Je to LOŽ. Vždy a všade sa vyjednáva, s každým, vždy to tak bolo aj bude. Aj s anonymnými čiste kriminálnymi zločincami, a duplom s rôznymi politickými organizáciami.

Za tretie sa dopúšťaš ťažkého ZLOČINU, ak tu verejne žiadaš po „zrovnaní so zemou“ čohokoľvek. Zvlášť, ak sú tam ľudia,. doslovne miliony ľudí. Za takéto výzvy by mali byť extrémisti a nacisti ako ty potrestaní dlhoročnou basou a psychiatrickou prevýchovou.

 

https://debata.pravda.sk/debata/688174-online-who-stratila-kontakt-s-najvacsou-nemocnicou-v-gaze/reakcia/11939041/#prispevok_11939041

 

 

To čitateľ neodpovedá novinárom Pravdy a autorovi článku! To odpovedá jednému z progresívnych trollov, ktorí tu dennodenne obhajujú genocídu! Prikladám aj link, môžete vidieť aj čas, že som ho zobrala hneď zhora, ale také sú tu prakticky všetky, že tu na Pravde sa genocída neschvaľuje ani novinármi, ani čitateľmi. Určite preto, lebo tu nepôsobí progresívna intelektuálna elita novinárov a nimi vymytých intelektuálnych čitateľov! 

 

Preto tu aspoň vysielajú svojich trollov s ich nacistickými myšlienkami. Čitateľ odpovedal tomuto:

 

„ak do tyzdna nebudu prepusteni, tak Gaza bude zrovnana so zemou.“

 

 

Vrátim sa k úvodnej myšlienke – Keby všetky médiá mali úroveň Pravdy, dôveryhodnosť médií by vôbec neklesla!

 

Taktiež, aj keď k tejto téme to nie je podstatné, nenájdete na Pravde jediný článok od žiadneho novinára Pravdy, ktorý by sa dal hoci aj vzdialene označiť za rozoštvávanie občanov proti ich rodinám, priateľom, kolegom, susedom, keby s článkom a myšlienkami novinára nesúhlasili! Nikdy ich novinári nerozoštvávali občanov! Maximálne kritizujú politikov, ale nie občanov. Rozhodne nepresadzujú názor, že občanov by mal niekto vymeniť, sú primitívna lúza a novinári nejaká intelektuálna elita samozvaných guruov, ktorí budú občanov zastrašovať! Týmto občanom nijako nezasahujú do súkromia! Nielen do postele, ale ani do rodín a do súkromia!

A toto je veľmi podstatné pre to, čo sa tu deje!

 

Navyše dokážu písať bez vulgarizmov! Nemyslia si, ako intelektuálna elita, že vulgarizmami a hulvátstvom bude ich písanie údernejšie!

 

V podstate by sme mohli povedať, že nebyť vulgárnej intelektuálnej elity s ich kolektívnou vinou a nacistickými myšlienkami, médiá by nestratili dôveryhodnosť! Takto na intelektuálnu elitu doplácajú všetci novinári, ktorí s tým nemajú nič spoločné!

 

 

============

 

 

Televízie o haluškách

 

 

Ešte k televízii JOJ a RTVS, ktoré urážajú divákov tým, že prostredníctvom moderátorov vyrábajú z diskusií o politike diskusie maximálne o haluškách!

 

Aj toto by sa predsa dalo rozmazávať vo všetkých televíziách – A pán Šimečka, nedáme vám žiadny priestor k niečomu inému, čo považujete za podstatné vy. Ste tu na to, aby sme sa na vás smiali, tak odpovedajte výlučne k tomuto!

 

 

„„Vyhlásil, že otec lídra progresívcov Martin Šimečka priznal, že pri porážke expremiéra Vladimíra Mečiara pomohol aj americký finančník George Soroš.“

To nie je Danko výrok(a uz vôbec nie konšpirácia ako tvrdila Dibakova na JOJ), ale pravda.
Starý Šimečka to povedal vo verejnej diskusii v Čadci a to video je ľahko dohladatelne.
Povedal citujem :“George Soros je môj priateľ.
Možno aj vďaka Sorosovým peniazom, ktorými pomáhal mimovládnym organizáciám, aby chodili po Slovensku a burcovali proti Mečiarovi, dokonca bez jeho peňazí by sme to možno neboli dokázali. Čiže pre mňa je to človek, ktorý nám pomohol poraziť Mečiara.”

„Ten p. Danko tomu p. Šimečkovi naložil koľko sa len do neho vošlo, a to v podstate slušným spôsobom. V PS by sa mali poobzerať po novom lídrovi, tento to už nerozchodí. PS sa malo toho Soroša dáko zbaviť, inak budú dostávať výprask v každej diskusnej relácii.“

 

https://standard.sk/492155/vypnute-mikrofony-co-zaznelo-v-hadke-danka-a-simecku-na-rtvs

 

 

Ako divák musím povedať, že podporovanie štátneho prevratu za pomoci iných štátov od novinárov a politikov je oveľa závažnejšia téma než halušky, ktoré zaujímajú len intelektuálnu elitu. Také malomeštiactvo ich aj charakterizuje, vždy zásadne nejaká trápna vedľajšia téma, aby sa mohli smiať ako babky na trhu a urobiť taký trh aj z televízie!

 

Niečo ako Farma pre intelektuálnu elitu!

 

Ja nevidím žiadnu možnosť záchrany takých televízií, keď do nich nemáte akú elitu dať a je len takáto. 

 

Na to považujem za účinné zbaviť sa televízie a vôbec ju nesledovať. Získate tým kopec času, ktorý by ste strávili len úbohosťami intelektuálnej elity. Prišli by ste o virtuálny trh babiek, kde babky tvoria predajní umelci s vysmievaním nejakých blbostí alebo na to majú moderátorov.

 

Ani ja, ani moje tri deti nemajú televíziu a vôbec nikomu z nás nechýba. To je nereálna predstava, že by sme sa dočkali nejakej objektívnej televízie na úrovni. To vôbec nevidím ako reálne!

 

U nás sa predsa ŽIADNE odborné diskusie k závažným témam v médiách nevedú, aj keď na ne majú občania právo!

 

 

 

 

 

 

 

.

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,494
Celková čítanosť: 5556694x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie