Založ si blog

Ich sadizmus je horší, než sadizmus toho primitíva, čo si na aute viezol zabitú ženu ako prasa

Nikdy som sa nezaujímala o Izrael ani o Palestínu. Jednoducho, to som už nestíhala, aby som sa zaujímala aj o vývoj týchto vojen. Vôbec o politiku sa zaujímam len 8 rokov.

 

Z pohľadu obyčajného človeka považujem za teroristické útoky všetko, keď sa kdekoľvek na svete a kýmkoľvek útočí na civilistov a nie je tam vojna. 

 

Teraz tu máme príklad nacistov aj na jednej strane aj na druhej, keď si vzájomne zabíjajú civilistov, ženy a deti. Všetci civilisti na obidvoch stranách to prežívajú len tak, že na opačnej strane sú nacisti. Pre nich sú to určite len nacisti a vrahovia, keď im vraždia ženy a deti. Pre nich je Hitler ten na opačnej strane! 

 

A v každom národe nájdete takých nacistov a vrahov, čo radi zabíjajú nevinných civilistov a radi im povraždia aj deti! 

Akékoľvek vojnové konflikty sú pre takéto ľudské zrudy rajom primitívnosti a sadizmu.

 

Súcitím s nevinnými obeťami na obidvoch stranách, s matkami, ktorým povraždili deti. Rovnako odsudzujem všetkých mocných zodpovedných, ktorým takéto vojny len vyhovujú na ich ziskuchtivé ciele.

 

Miesto toho, aby vojnám predchádzali, ešte do nich štvú a podporujú ľudské zrudy a primitívnych sadistov na obidvoch stranách. 

 

 

Návrhy na riešenia tu boli, ale zodpovední zjavne nemajú záujem o svet bez vojen a bez primitívnych sadistov.

 

Vždy vyhlasujú, že primitívnych sadistov majú len na opačnej strane! 

 

 

Najprimitívnejší sadisti nie sú tí, čo kdekoľvek vraždia, ale tí, čo ich zo svojich mocenských kancelárií podporujú a štvú podľa toho, ako im vyhovuje pre ich mocenské ciele.

 

Tí majú na svedomí úplne najviac životov, čo by ani posledný primitív tak osobne nestíhal!

 

Aj tieto vojny aj tento terorizmus bol nimi vyprovokovaný!

 

Riešiť príčiny odmietali! Riešiť príčiny odmietajú pri všetkých vojnách, čím ich len provokujú! 

 

Po vyprovokovaných vojnách sa vždy tvária ako svätí za dedinou.

 

 

 

Čo som k tomu našla. Ak máte niečo lepšie, môžete mi linkovať.

 

2021 časopis Argument:

 

Podľa môjho názoru v súčasnosti neexistuje lepší návod na to, ako vyriešiť konflikt v Izraeli, než je táto správa Human Rights Watch. Nielenže exaktne popísala a dokázala, že charakter izraelského režimu zodpovedá apartheidu, ale predstavila aj konkrétne kroky a odporúčania, ako tento stav napraviť.“

 

Odporúčania Human Rights Watch

 

„Pre Izrael je to odstránenie všetkých foriem systematického útlaku a diskriminácie, ktoré uprednostňujú židovských Izraelčanov na úkor Palestínčanov. Human Rights Watch požaduje ochranu ich občianskych práv, slobodu pohybu, prístup k vode, elektrine a ďalším základným potrebám, rovnoprávne prideľovanie pozemkov a udeľovanie stavebných povolení. Ukončiť všeobecný zákaz cestovania z Gazy a do Gazy, povoliť Palestínčanom zo Západného brehu Jordánu a Gazy voľný pohyb do východného Jeruzalema i do zahraničia. Zrušiť diskriminačné zákony v prospech právnych predpisov, ktoré vychádzajú z princípu občianskej rovnosti a sú v súlade s medzinárodnými normami ľudských práv. Ide najmä o zákon o občianstve, ale aj základný zákon štátu, ktorý definuje Izrael ako národný štát židovského ľudu a nepriznáva nežidom rovnaké právo na sebaurčenie. Uznať a ctiť právo Palestínčanov, ktorí utiekli, ako aj ich potomkov, vstúpiť na územie Izraela a zdržiavať sa v oblastiach, kde kedysi žili oni a ich rodiny. Ratifikovať Rímsky štatút a začleniť zločiny proti ľudskosti vrátane zločinov apartheidu do vnútroštátneho trestného práva s cieľom vyšetrovať a trestne stíhať jednotlivcov, ktorí sa na týchto zločinoch podieľali.

 

Organizácii spojených národov správa odporúča zriadenie medzinárodnej vyšetrovacej komisie na prešetrenie systematickej diskriminácie a represie založenej na skupinovej identite na okupovaných palestínskych územiach a v Izraeli. Vyšetrovanie by malo zistiť a analyzovať fakty a prípadne určiť osoby zodpovedné za závažné trestné činy vrátane apartheidu a prenasledovania. V prípade zablokovania tejto otázky v BR OSN odporučiť členským štátom uvaliť jednostranné opatrenia vo forme cielených sankcií, vrátane zákazu cestovania a zmrazenia majetku proti osobám zapojeným do zločinov apartheidu. Podmieniť predaj zbraní Izraelu tým, že izraelské orgány podniknú konkrétne a overiteľné kroky smerujúce k ukončeniu ich páchania zločinov apartheidu a prenasledovania Palestínčanov.

 

Prezidentovi USA HRW odporúča vyjadriť znepokojenie nad zločinmi apartheidu a prenasledovania páchané izraelskými orgánmi. Podmieniť vojenskú a bezpečnostnú pomoc Izraelu tým, aby izraelské orgány podnikli konkrétne a overiteľné kroky smerujúce k ukončeniu ich páchania zločinov apartheidu a prenasledovania.

 

Európskej únii a jej členským štátom HRW odporúča vydať verejné vyhlásenie o znepokojení, ktoré sa týka páchania zločinov apartheidu a prenasledovania izraelskými orgánmi. Podriadiť všetky dvojstranné dohody, programy spolupráce a všetky formy obchodovania s Izraelom a členskými štátmi EÚ potrestaním osôb, ktoré priamo prispievajú k páchaniu zločinov apartheidu a prenasledovaniu Palestínčanov a dosiahnutím štandardov ľudských práv pre palestínskych obyvateľov. Uložiť cielené sankcie proti jednotlivcom a subjektom, o ktorých sa zistí, že sú zodpovední za pokračujúce páchanie závažných medzinárodných zločinov vrátane apartheidu a prenasledovania. Podmieniť vojenskú a bezpečnostnú pomoc Izraelu tým, aby izraelské orgány podnikli konkrétne a overiteľné kroky smerujúce k ukončeniu páchania zločinov apartheidu a prenasledovania. Podporiť zriadenie vyšetrovacej komisie OSN na vyšetrovanie všetkých foriem systematickej diskriminácie alebo represie založenej na skupinovej identite v Izraeli alebo v rámci okupovaných palestínskych území. Podporiť zriadenie vyslanca OSN pre zločiny apartheidu a prenasledovania.

 

Európskemu parlamentu HRW odporúča, aby žiadal Európsku komisiu, ostatné orgány EÚ a členské štáty, aby podnikli vyššie uvedené kroky.

 

Podnikateľom pôsobiacim v Izraeli a na okupovaných územiach správa odporúča ukončiť podnikanie, ktoré priamo prispieva k zločinom apartheidu a prenasledovania. Posúdiť, či ich tovary a služby prispievajú k zločinom apartheidu a prenasledovania, ako napríklad vybavenie používané na nezákonné ničenie palestínskych domov, a prestať poskytovať tovary a služby, ktoré sa pravdepodobne budú na tieto účely používať, v súlade s hlavnými zásadami OSN.

 

Podľa môjho názoru v súčasnosti neexistuje lepší návod na to, ako vyriešiť konflikt v Izraeli, než je táto správa Human Rights Watch. Nielenže exaktne popísala a dokázala, že charakter izraelského režimu zodpovedá apartheidu, ale predstavila aj konkrétne kroky a odporúčania, ako tento stav napraviť. Vyžaduje si to však principiálny tlak svetového spoločenstva na Izrael, aby začal dodržiavať medzinárodné právo, s využitím všetkých politických prostriedkov, vrátane bojkoty, blokády a sankcií. Kľúčovým cieľom je totiž nič menej ako oslobodenie Palestínčanov. Existujú dva rozdielne názory, ako k tomu dospieť.“

 

http://casopisargument.cz/?p=35969

 

 

Chmelár:

 

„VRÁŤTE PALESTÍNČANOM ICH PRÁVA, SLOBODU A NEZÁVISLOSŤ – INEJ CESTY K BEZPEČNOSTI A MIERU NIET

 

Nové kolo násilia medzi Izraelom a Palestínou bude mať strašné následky. Doplatia na neho ako vždy tí nevinní a bezbranní. Je príliš jednoduché „dôrazne odsudzovať teroristické útoky voči Izraelu“, ako to dnes urobila prezidentka, premiér, minister zahraničných vecí a vlastne všetci západní lídri. Chýba už len formulka, že agresia Hamasu je „ničím nevyprovokovaná“. Ale ani uznanie toho, že Hamas neútočil bez predchádzajúcich príčin, nás neprivedie bližšie k poznaniu hĺbky problému. Lebo vraždenie detí na dennej báze, ničenie príbytkov, vyháňanie z domovov a 75 rokov okupácie a apartheidu nie sú žiadne „provokácie“. Len včera pochovali desaťročného palestínskeho chlapca zavraždeného Izraelčanmi. Minulý týždeň zavraždili izraelskí vojaci tiež niekoľko palestínskych civilistov, medzi nimi aj deti. Počuli ste našich predstaviteľov odsúdiť toto vraždenie? Počuli ste ich vôbec niekedy vydať vyhlásenie voči masakrovaniu Palestínčanov? Čo môžeme čakať od tých, ktorí nedokázali odsúdiť ani genocídu arménskeho obyvateľstva v Náhornom Karabachu?
.
Koľkí z vás, ktorí sa dnes pohoršujete nad terorizmom Hamasu, vedia, že medzinárodné právo poskytuje Palestínčanom prostredníctvom OSN právo na odboj proti okupácii, vrátane ozbrojeného? Keby v tom vyhlásení západných predstaviteľov bola aspoň zmienka o palestínskych civilistoch, ktorí doplatia na prebiehajúcu vojnu najviac, pretože čelia presile jednej z najsilnejších armád sveta, ktorá sa nebráni, ale kruto mstí a zrovnáva so zemou celé obytné štvrte, nepoviem ani slovo. Keby náš minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský, ktorý zasalutoval, že Izrael má právo brániť sa agresii, rovnako pripomenul, že to isté právo má aj Palestína, bolo by to ako tak vyvážené stanovisko. Keby prezidentka Čaputová vo svojom vyhlásení spomenula aspoň to, čo vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk, ktorý varoval Izrael, aby sa vyvaroval civilných obetí, pričom zdôraznil „Civilisti sa nikdy nesmú stať terčom útokov“ – malo by to zmysel a mohol by som byť konečne na našu hlavu štátu hrdý. Ale toto je iba vyjadrenie lojality jednému štátu, ktorý sa dlhodobo správa ako okupant a čelí odporu domáceho palestínskeho obyvateľstva.
.
Nemôžete na jednej strane podporovať bojovníkov za slobodu na Ukrajine a na strane druhej nazývať palestínskych povstalcov teroristami. Ako hovorí bývalý riaditeľ medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch Kenneth Roth, nie je správne používať termín „terorizmus“ vo vojne, keď ho Spojené štáty uplatňujú len voči jednej strane a vyčíňanie izraelskej armády nechávajú bez povšimnutia. Oveľa zmysluplnejšie by bolo pripomenúť tak Hamasu, ako aj izraelskej vláde, že podľa humanitárneho práva je vojnovým zločinom útok na civilistov bez rozdielu na to, kto ho pácha.
.
.
Takže ešte raz: neschvaľujem žiadne násilie a principiálne odsudzujem akékoľvek útoky na ktorýchkoľvek civilistov.
.
.
Ale zodpovednosť za to, čo sa tam deje, leží na izraelskom apartheide a osadníckej kolonizácii. Palestínčania dlhodobo čelia vyháňaniu z vlasti, ničeniu ich domovov, protiprávnemu zaberaniu ich pôdy a vody, sú vystavovaní násiliu ozbrojených osadníkov a izraelských vojakov, ich deti sú väznené a mučené, dospelých držia v detenčných väzbách, žijú oddelení segregačným múrom, odoberajú im právo na pobyt a možnosť zlučovania rodín, bránia im v návšteve posvätných miest a v slobodnom vyznávaní ich viery a názorov. Pásmo Gazy je zovreté v nelegálnej blokáde, a teda je podľa haagskych konvencií okupované. Izraelská armáda pravidelne bombarduje a vraždí tisíce civilistov vrátane ohromujúceho počtu detí, pričom obyvateľstvo Gazy je vystavené zámernej blokáde na samej hranici prežitia. Len totálny ignorant môže popierať, že Palestínčania majú právo na slobodu, spravodlivosť, rovnosť, dôstojné zaobchádzanie a v neposlednom rade mier.
.
Viem, na to isté majú právo aj Izraelčania, ktorých každodenný strach o bezpečnosť je pochopiteľný a legitímny. Lenže na to všetko je veľmi jednoduché riešenie: vráťte Palestínčanom ich práva, slobodu a nezávislosť! Iná cesta k bezpečnosti a mieru nie je. Západ si však pred tým dlhodobo zakrýva oči a falošne obracia vzťah agresor – obranca naopak. Ale na toto pokrytectvo sme si už zvykli. Americké impérium sa obáva terorizmu, ale vyzbrojilo teroristov v Líbyi a Sýrii. Obávajú sa vzrastajúceho neonacizmu, ale vyzbrojili neonacistov na Ukrajine. Vyčítajú Číne útlak Ujgurov, ale sami odvliekli popredných ujgurských separatistov do väznice Guantánamo. Pretože impériá nemajú žiadne hodnoty, majú iba záujmy.
Svet je šokovaný razanciou dnešných útokov. To, čo sa podarilo Hamasu, je do určitej miery druhá „jomkipurská vojna“, od ktorej vypuknutia uplynulo práve včera 50 rokov. Ale pre znalcov to až také prekvapujúce nebolo. Izraelská armáda opakovane varovala premiéra Netanjahua pred možným útokom Hamasu. Ten generálom odkázal, že sú „blbí protestujúci ľavičiari“ a nič neurobil. Izraelská spoločnosť je rozdelená, vláda nekompetentná, demokracia ohrozená – a nepriatelia Izraela to dobre vedia. Odpovedať brachiálnym násilím je však slepá ulička. Svet by Izraelu oveľa viac pomohol, keby ho tlačil do dodržiavania medzinárodných noriem. Na mier a slobodu majú totiž nárok všetci.“
.
.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=714536330718592&set=a.475941007911460
.
.
.
.
česká alternatíva:
.
.
.

Proč včera Palestinci zaútočili, a komu se jejich útok náramně hodí do karet?!

 

Pásmo Gazy, ze kterého včera, den po 50tém výročí zahájení Jomkipurské války mezi Izraelem a koalicí arabských států, vyrazili palestinští ozbrojenci na překvapivě úspěšnou zteč izraelských armádních základen a sídel, má rozlohu pouhých 360 km čtverečních, ale žije na něm 2.375 milionu lidí! Podle amerických vládních údajů jde o 6 nejhustěji zalidněnou oblast světa! Většina Palestinců, kteří v pásmu žijí, jsou potomci uprchlíků, kteří tam byli vyhnáni z Izraele, ze své půdy, ze svých domovů! Pásmo Gazy je extrémně chudé. Zemědělská půda má rozlohu pouhých 16% území. V pásmu není dostatek vody ani elektřiny, a moderní průmysl v něm nemá šanci! 80% obyvatel pásma Gazy je ve svém životě plně odkázáno na zahraniční finanční a potravinovou pomoc!

 

  • Pásmo Gazy rozloha 360km!                                         Hlavní město Praha rozloha 496 km!
  • Pásmo Gazy počet obyvatel 2.4 milionu lidí!             Hlavní město Praha počet obyvatel 1.3 milionu lidí!

 

Proč Palestinci z Gazy včera zaútočili pochopíme nejlépe na tomto hypotetickém scénáři! Německo zaútočí na Česko, a vyžene všechny obyvatele Severních, Jižních, Východních a Západních Čech na Moravu, a 1.3 milionu Středočechů vyžene do Prahy. Všichni Češi budou muset žít na Moravě, a jen 1.3 milionu Pražanů a 1.3 miliony Středočechů budou muset žít namačkáni na 496km čtverečních v Praze, která bude odříznuta od většiny elektřiny a vody.

 

Německo Prahu oplotí, a na zbylém celém území Čech, odkud vyhnalo Čechy na Moravu, nebo do Prahy, usídlí své nové německé kolonisty! Celkem 2.6 milionu Čechů tak bude namačkáno jako sardinky v konzervě v Praze, a budou tam muset žít celých dalších 75 let jen z milodarů, které jim bude posílat Brusel a Washington! Němci budou okupovat jejich půdu, stavět si na ní své přepychové vesnice, a čeští uprchlíci se na to budou moci z Prahy jen přes plot koukat, protože Němci, stejně jako Izraelci, je na jejich původní území nepustí! Češi ani nebudou moci z Prahy nikam imigrovat, protože je nikdo, stejně jako Palestince nebude chtít! Brusel a Washington i OSN budou přijímat rezoluce o právu vyhnaných Čechů zřídit si v Praze svůj vlastní stát, a o právu usídlit se na svém bývalém majetku a území, odkud byli vyhnáni!  Rezoluce se budou kupit v diplomatických archívech, a žádná nikdy nedojde svého naplnění.

 

Po 75 letech toho Češi budou mít plné zuby, a rozhodnou se, že když i Ukrajinci mohou všemi prostředky s masivní podporou Západu dobíjet území, které jim zabavili Rusové, protože na něm většinově žili Rusové, že Němce z Čech také všemi prostředky vyženou! A z Prahy zaútočí!

 

A ejhle – Brusel, Washington, Berlín i Londýn – začnou ihned hromadně vřeštět, že Češi jsou hnusní teroristé, a že mají zalézt zpátky za plot do své konzervy na sardinky, do Prahy, a tam čekat dalších 75 let, a až naprší a uschne a porostou košťata! Takový je život, co je povoleno pánovi, není povoleno kmánovi, a říká se tomu americká demokracie a bruselská rovnost!

 

Je s podivem, že útok Palestinců z Gazy na území, které Izrael protiprávně okupuje v den po 50-ti letém výročí zahájení Jomkipurské války, a pár dní po znesvěcení posvátné mešity al-Aksá, nikdo ze CIA, Mosadu, a dalších tajných služeb, nečekal, a že izraelská armáda nebyla v pohotovosti, a nechala si dokonce obsadit základnu napěchovanou tanky! Každý trošku zkušený důstojník přitom ví, že ve dny významných výročí, a bezprostředně po významné náboženské provokaci, se pohotovost vždy zásadně zvyšuje!!!

 

Náhoda to asi nebude. Izraelský premiér Netanjahu je z útoku štěstím bez sebe, protože odvrátil pozornost od masových bouří a nevole, které v Izraeli a na Západě vyvolala jeho justiční reforma! Washington plesá z útoku blahem, protože má jedinečnou příležitost házet vidle do politického sbližování mezi Saudskou Arábií, Iránem, Izraelem, Čínou a Ruskem! Putin si může mnout ruce, protože srovnávání zacházení se Srby v Kosovu, Palestinci v Gaze, a s Rusy na Ukrajině je voda na jeho mlýn

 

Zatímco Ursula z Bruselu včera vyla na Palestince jako pominutá, a označovala je za “nejohavnější teroristy“,  arabská média evidentně stála na straně Palestinců, a označení teroristé nepoužívala! Podobně jako Ursula řádili včera i čeští mainstreamoví novináři! Nikoho z nich skutečné důvody konfliktu – bída, vyhnání z domovů do jaké si novodobé “indiánské rezervace” podobné konzervě na sardinky, ani roznětka konfliktu – předchozí izraelská náboženská provokace – jako obvykle nezajímali.

 

 

Čo to znamená pre Európu:

 

Pro celou Evropu včera zahájený konflikt nevěští nic dobrého. Muslimští imigranti a jejich potomci se nejspíš opět začnou radikalizovat, jako tomu bylo v letech 2015 až 2018, kdy v Evropě došlo k řadě brutálních teroristických útoků se stovkami nevinných obětí!

Čím brutálnější bude izraelské dobývání pásma Gazy, čím více Palestinců při něm zemře, tím víc riziko teroristických útoků v Evropě vzroste! Konflikt mezi Izraelci a Palestinci naši politici nevyřeší, stejně jako ho nevyřešili tisíce jejich předchůdců!“

.
.
.
tím víc riziko teroristických útoků v Evropě vzroste!
.
.
.
tím víc riziko teroristických útoků v Evropě vzroste!
.
.
.
tím víc riziko teroristických útoků v Evropě vzroste!
.
.
.
.
.
Ako vidíte, aj toto je im ukradnuté! Ľudia sú pre nich len zajace, čo sa medzi sebou majú kántriť. Ich sadizmus je horší, než sadizmus toho primitíva, čo si na aute viezol zabitú ženu ako prasa. U toho je totiž jeho zaostalosť poľahčujúca okolnosť, že ho aj vychovávali na úrovni primitíva, že ľudia na opačnej strane sú len vši alebo prasce! 
.
.
.
.
.
Zasiahol ma osud tej ženy, čo sa pred smrťou posrala od strachu. Iste podobné osudy mali aj ženy na opačnej strane a podobné osudy potom budú mať aj ženy v Európe po teroristických útokoch – takto tiež vyprovokovaných !!!
.
.
.
.
.
.
Takto vyzerá svet, ktorý nevyužíva technológie ale primitívnych sadistov na každú vojnu! 
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559557x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie