Založ si blog

O slobodu tu nikomu nikdy nešlo, nejde im ani o životy, nieto ešte o slobodu!

Moslimom sa to nepáči, nevidia „biely svet“ USA a Európu ako spravodlivú aj k moslimom, keď im tam rozvracali svojou pomocou a záchranou štáty a asi najviac kvôli surovinám a obchodom, nie kvôli šíreniu slobody! Kto by už len vydával peniaze na zbrane za slobodu!

 

Týmto moslimov provokujú do teroristických útokov v Európe, kde zas budú len nevinné obete! Ale na to už kašlú!

 

Nikdy neriešia príčiny, naopak vždy rozoštvávajú moslimov a využívajú ich sadistických primitívov, ako kde pasuje pre ďalšie obchody so surovinami!

 

Môžu aj za vznik Islamského štátu!

 

 

„No, asi nejsem dezolát a jsem zcela provládní a proukrajinský. Věc je ale mnohem složitější. Stát Izrael vznikl na arabském, tedy cizím území, bez souhlasu místních. Že dal souhlas jejich loutkový vládce moc nezaváží. A vznikl též na základě židovského teroru. Dokonce se někteří Židé chlubí, že oni teror tehdá vymysleli.
Hlavní vinu tu má Hitler, který z Židech holocaustem vytvořil silnou frustraci, Britové, kteří území ovládali a OSN, která to posvětila. A samozřejmě taky extrémní sionismus. Židé jsou mi sice bližší, ale mají více másla na hlavě. A taky se tehdejší ještě koloniální doba nedá soudit dnešními měřítky. A dnes to asi nemá žádné řešení. Nicméně nebyli to Arabové, kdo tenhle problém vytvořili.“
A k té mapě, třeba k druhému obrázku zleva, bych připodotkl, že Ukrajinci také nechtějí dát Rusům kus území. 🙂
.
.
.

Autor – bloger o sebe, čiže to nepísal dezolát, keby ste ho chceli hneď odpísať:

.

Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia – VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 PhD se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro „Future Technologies“, 7 let pak na vysoké evropské pozici v bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v „jeho“ skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=560142

.

.

Měl vzniknout stát Izrael?

.

Před revolucí podporoval režim Palestince, po revoluci zase Izrael. Bylo mi to jedno, neboť jsem situaci neznal a nevěděl jsem, kdo je „hodný“ a kdo je „zlý“. Vadila mi ale ta neznalost, tak jsem si historii té oblasti nastudoval.

.

Nastudoval jsem si ji v průběhu jednoho roku z rozmanitých pramenů, ze zdrojů obou stran a také z názorů nezávislých expertů. Uznávám, že mírně převažovaly židovské zdroje. A tady je to, co jsem z té historie pochopil.

.

Myslím, že situace je celkem jasná a ověřit si ji můžete třeba na Wiki. Vezměte si rok 1870, kdy v dané oblasti žilo 17 500 Židů, tedy to bylo arabské území. Po první světové válce a pádu Osmanské říše svěřila Společnost národů v roce 1917 mandát nad Palestinou Britům s plánem zřídit tam domovinu pro židovský národ. Docela pěkné koloniální rozhodnutí, které se nezajímalo o to, co na to místní Arabové, a tak k velkému překvapení to vyvolalo snahu Arabů bránit své území. Postupně totiž docházelo k masivnímu přistěhovalectví Židů a Židé vykupovali arabskou půdu (celkem jí koupili jen 7% území, které pak obsadili). Taky by se vám asi nelíbilo, kdyby se nějaký národ začal masivně stěhovat na Moravu s plánem založit si tam vlastní stát. V podstatě je to horší než současná imigrantská vlna, které se spousta lidí bojí, i když k nám ještě nedorazila.

.

Od roku 1919 do roku 1929 se sem přistěhovalo více než 100 tisíc Židů a tak Britové kvůli násilnostem brzdili jejich příliv. Silná přistěhovalecká vlna proběhla v 30. letech jako reakce na vzestup nacismu v Evropě. To se na území přistěhovalo přes čtvrt miliónů Židů, což znamenalo další nepokoje. Proto (nejen) Britové ještě více potlačovali příliv Židů a zavedli přistěhovalecké kvóty.

.

Po 2. světové válce už bylo na území 33% Židů oproti 11% v roce 1922. Tlak Židů rostl, a když Britové nechtěli ustoupit, Židé se začali více vyzbrojovat, nicméně jejich útoku na britskou armádu a policii nelze asi nazvat terorismem, protože neútočili na civilní obyvatelstvo. Jejich útoky ale eskalovaly, na což Společnost národů zareagovala rozhodnutím o vzniku dvou států, Izraele a Palestiny. Do konfliktu se přidali i Arabové a oboustranně se začalo útočit i na civilní obyvatelstvo a docházelo k oboustranným masakrům.

.

Už z uvedeného je celkem jasné, že šlo o imigrační vlnu Židů, částečně aktivovanou válkou (jako dnes) a holokaustem, a částečně způsobenou sionismem, tedy představou návratu Židů do prapůvodní vlasti, kde žili před cca 2000 lety. Nicméně i když je prapůvodní vlast pro Židy silnou motivací, nezakládá žádný nárok na toto území. Navíc je to hodně mýtus, protože souvisle to byla jejich domovina 70 let, král David byl spíše kmenový náčelník než král, takže představa židovské domoviny na tomto území byla vždy spíše sen a přání, než že by to někdy byla pravda. Lze také vysledovat, že původní vlast Židů je v oblasti severovýchodu Turecka.

.

Ale i kdyby to pravda byla, by si pak Italové mohli, podle této logiky, činit nárok třeba na obrovskou část území Evropy, kde kdysi byla Římská říše. Z tohoto hlediska lze chápat rozhodnutí Společnosti národů jako nespravedlivé, neboť pomíjí nárok Arabů na tuto jejich vlastní zemi. Samozřejmě není ani pravda, že toto území byla jen poušť. Část sice ano, ale bylo tam i dost úrodných oblastí.

.

Je sice pravda, že na Židech byl spáchán strašný zločin holocaustu, nicméně ani tento zločin nezakládá žádný nárok Židů na nějaké arabské území, neboť to nebyli Arabové, kteří jako německý národ realizovali holokaust. Vznik státu Izrael je něco takového, jako kdyby dnes EU rozhodla proti našemu odporu, že Morava připadne imigrantům, protože se u nich válčí a oni umírají. Celý následující eskalující problém je důsledek tohoto nespravedlivého rozhodnutí, které se v koloniálním duchu nezajímalo o původní obyvatele a jejich spravedlivé nároky. Tyto nároky jsou přitom platné bez ohledu na to, jak kdo hodnotí místní Araby. Žádné právo nezná ztrátu nároku na vlastní zemi z důvodu, že se někdo nechová pěkně. Zejména když je toto „nepěkně“ chování vyvoláno dost také anexí území, a je tedy možno chápat jako obranu svého práva.

 

Samozřejmě právní stránka je daleko diskutabilnější. To, co píšu, je hodnocení z hlediska dnešního stavu morálky a práva, a před válkou a po ní ještě nebylo mezinárodní právo a morálka tak jasné jako v současnosti. Je na právnících a historicích práva, aby věc posoudili, a uvážili nakolik protiprávní ten postup byl. Také nemám žádné reálné návrhy na řešení současné situace, protože mi chybí podrobná znalost současné situace v Izraeli a v Palestině a postoje mnoha států k této oblasti. A navíc mě ten případ dál až tolik nezajímá, neboť jsem mu chtěl jen rozumět, ne ho řešit.

.

Je ale jasné, že původní příčinou této problematické situace je anexe území Židy a přezíravý postoj koloniálních mocností (Britů i OSN) a loutkových vládců daného území. Palestinci jsou v tom celkem nevinně.

.

P.S.: V diskusi budu mazat agresivní komentáře, fanatické komentáře. osobní komentáře a komentáře zcela bez argumentů. Faktické a analytické komentáře jsou vítány, zejména pak oponenti s tímto přístupem. Vtip maže vše, protože vylučuje agresivitu. Howgh. 🙂

​P.P.S.: Zde popis terorismu, který také vedl ke vzniku Izraele.

.

.

Odkazuje na tento článok:

.

.

V debate o Palestíne-Izraeli sa stretávame s mnohými zvláštnosťami. Jednou z nich je tvrdenie, že Palestínčania si nezaslúžia štát, pretože používajú teror. Židia si svoj štát naopak zaslúžia, pretože ho založili na demokratických hodnotách, predstavujú európsku kultúru a sú súčasťou západnej civilizácie.

Stern gang sa otvorene hlásil k teroristickým metódam. Vo svojom časopise Ha-Chazit (v slovenčine “Front”) napísaliTerorizmus je súčasťou politického boja vedeného v súčasných podmienkach, a hrá dôležitú úlohu… Deklaruje našu vojnu proti okupantovi.” O morálnych zábranách voči terorizmu sa vyjadrili, že sú “vzdialení takejto nerozhodnosti voči nepriateľovi.” Na dôkaz, že terorizmus je v súlade so židovskou morálkou dokonca citovali verš z Tóry (Starý zákon), v ktorom sa píše: Vyhubíš ich všetkých do posledného muža.” Tóru si zobrali na pomoc aj pri formulovaní svojich 18 princípov. V nich vysvetľujú, čo si predstavujú pod pojmom Veľký Izrael, ktorý chcú vytvoriť: “Tvojmu potomstvu dám túto krajinu od Egyptskej rieky až po veľkú rieku Eufrat.” (Genezis 15:18)

Vojenské a teroristické aktivity na ich konte zahŕňajú listové bomby rozoslané britským čelným predstaviteľom, vrátane Churchilla, zabitie Lorda Moynea, stáleho zástupcu Veľkej Británie na Blízkom východe, nákladné auto naložené výbušninami vrazené do britskej policajnej stanice v Haife (4 mŕtvi, 140 zranení), bombový útok na vlak pri Rehovot (28 zabitých britských vojakov, 35 ranených), či bombový útok na civilný vlak pri Benjamine (40 zabitých civilistov, zväčša Palestínčanov, 60 ranených). Spolu s organizáciou Irgun spáchali tiež masaker v palestínskej dedine Dejr Jasin.

Stern gang bol britskou vládou považovaný za teroristickú organizáciu. Za takú bol vyhlásený a zakázaný aj samotným Izraelom niekoľko mesiacov po založení státu. Jedným z vodcov gangu bol Jicchak Jazernicky (neskôr premenovaný na Šamir), prisťahovalec z Bieloruska. Stál, napríklad, za zabitím britského zástupcu Moynea. Sám vybral dvoch členov gangu, ktorí vraždu vykonali. Odsúhlasil tiež vraždu vyjednávača OSN Bernadotteho. Britská vláda na neho vydala zatykač, väznila ho a deportovala. Jeho kumpáni britského policajta, ktorý ho zatkol, zabili.

Jicchak Šamir sa po založení štátu stal agentom Mossadu a riadil operáciu zabíjania nemeckých vedcov, ktorí pomáhali Egyptu vyvíjať raketový program. V 70. rokoch sa stal členom nacionalistickej strany Herut, ktorá sa neskôr pretransformovala na Likud. Ako jej poslanec sa dostal do izraelského parlamentu a v 80. rokoch sa stal dva krát premiérom Izraela. Áno, tento terorista bol niekoľko rokov predsedom vlády štátu, ktorý je podľa Západu jedinou demokraciou na Blízkom východe.

.

O tejto organizácii sa s dešpektom vyjadril aj Albert Einstein, keď v odpovedi na žiadosť o finančnú podporu pre Irgun napísal:

Vážený pane,

keď nás v Palestíne stihne skutočná a finálna katastrofa, prvými zodpovednými budú Briti a druhí v poradí budú teroristické organizácie vytvorené z našich vlastných radov.
Nie som ochotný vidieť nikoho spájať sa s týmito pomýlenými a kriminálnymi ľuďmi.

S pozdravom

Albert Einstein

.

Aj túto organizáciu novovzniknutý Izrael vyhlásil za teroristickú a zakázal ju. Vodca Irgunu, Menachem Begin, ju pretransformoval na politickú stranu s názvom Herut. Keď Begin prišiel na fundraisingovú túru do USA v roku 1948, skupina vyše 20 židovských intelektuálov (medzi inými významná filozofka 20. storočia Hannah Arendt a znovu aj Albert Einstein) napísala list publikovaný v New York Times, v ktorom varovali USA pred týmto politikom a pred organizáciou, ktorú reprezentuje. Píšu v ňom, že strana Herut je “politická strana podobná v organizácii, metódach, politickej filozofii a sociálnej pôsobivosti nacistickým a fašistickým stranám. Bola vytvorená z členstva a na základoch bývalého Irgunu, pravicovej, šovinistickej, teroristickej organizácie v Palestíne.”

Pod vplyvom nekončiacej série masakrov a zločinov voči Palestínčanom je ťažké ubrániť sa presvedčeniu, že kým Izrael svetu ukazuje fasádu pokrokovej liberálnej demokracie, v skutočnosti kontinuálne pokračuje v realizácii odkazu politického teroru, na ktorom bol postavený. To, že súčasná politika Izraela je plná násilia, nie je náhoda. Nie sú to ojedinelé incidenty vybočujúce z inak civilizovanej, demokratickej a mierovej tradície. Politické násilie voči pôvodných palestínskym obyvateľom sprevádza Izrael celú jeho existenciu – bez nich by jeho vznik nebol ani možný. Zabíjanie Palestínčanov, ich vyháňanie a ich vojenský útlak nie je výnimka, ale pravidlo, na ktorom bol založený a na ktorom do dnes stojí Štát Izrael.

Takýto dvojaký meter je vysvetliteľný len na základe rasistických ideí, v ktorých jedna skupina ľudí má väčšiu hodnotu a práva ako druhá. Je nemysliteľné, parafrázujúc Einsteina a Arendtovú, aby liberálne elity Západu prejavovali známky rasistického myslenia, keď terorizmus páchaný Palestínčanmi používajú ako argument na delegitimizáciu ich zápasu za slobodu, no minulé a súčasné teroristické činy Izraela ospravedlňujú ako pochopiteľné nutné opatrenia. Je nemysliteľné, aby ľudia veriaci v rovnosť ľudí, rás a etník vyčítali Palestínčanom, že na ich čele stoja teroristi a zároveň prehliadali, že na čele Izraela stáli dvaja vodcovia teroristických organizácii, ďalší premiér zodpovedný za niekoľko masakier Palestínčanov, súčasný premiér zodpovedný za kolaps mierových rozhovorov a za smrť vyše 2100 ľudí (väčšinou civilistov) počas útoku na Gazu v lete 2014, a že všetci títo viedli (a Netanjahu stále vedie) stranu podľa židovských intelektuálov postavenú na fašistických a teroristických základoch.

Napriek tomu, sme svedkami tejto rozdvojenosti liberálnych elít Západu. Na jednej strane proklamovaná rovnosť všetkých ľudí, odpor voči rasizmu a kolonializmu, idea slobody pre všetkých, odsudzovanie terorizmu, neslobody a tyranie v niektorých štátoch, najmä tých z odlišných “civilizácií”. Na strane druhej ignorovanie či tichý súhlas s terorizmom, rasizmom, kolonializmom a tyraniou páchaných Izraelom, ktorý vnímajú ako súčasť “našej civilizácie”.

Ak má skončiť kolobeh násilia v Palestíne-Izraeli, budú sa musieť pozrieť do zrkadla a prehodnotiť svoje postoje. Oni držia kľúč od riešenia, pretože bez podpory Západu by Izrael svoje zločiny páchať nemohol. Buď odkryjú karty a priznajú svoj implicitný rasizmus, alebo prestanú podporovať rasistický a teroristický režim Izraela. Ak im skutočne záleží na životoch Židov a/alebo Arabov, nemali by s touto sebareflexiou dlho otáľať. Už včera bolo neskoro.“

(krátené)

Teroristické začiatky Izraela

.

.

https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=560142

.

.

autor v komentároch pod článkom:

.

.

No, celkem nijak nehájím Palestinu, i když celé to území byla předtím Palestina a obyvatelstva bylo většinově arabské. Já jen tvrdím, že Židé anektovali cizí území a Británie a OSN jim to schválili.“

.

.

Pobyl jsem chvili v Izraeli. Navstivil jsem prevazne zidovske moderni kulturni mesta Tel Aviv, Eilat casti Jeruzalema a stejnetak jsem se byl podivat v arabskych ctvrtich Hebronu, Betlemu a dalsich mene znamich mest.

Rozdil mezi uzemim osidlenym zidovskym a arabskym obyvatelstvem je markantni. Zatimco na jedne strane civilizace, rad, sluzby, na druhe bordel pripominajici sidlistne nasich neprizpusobivych a vetsina obyvatelstva jen tak postavajicich a pokurujicich bez jakekoli produktivni cinnosti. Je tedy asi jasne, na ktere strane spatruji budoucnost.“

.

.

„A to je nějaký právní důvod ukrást zemi. To jako když se nebdue soused starat o auťák, tak to někomu dává právo mu ho sebrat? Zvláštní logika.Takové zlodějská. :-)“

.

.

„Měl vzniknout stát Izrael? Ano měl. Židé koupili od místních lidí půdu, jiný stát tam nebyl, stát Izrael uznal takřka celý svět, tak nevím, co řešíte.“

.

.

„Židé koupili 7% té půdy, zbytek sebrali původním obyvatelům, Arabům, za asistence Británie a OSN. Takže neměl, a to i kdyby to uznal celý vesmír. 🙂 Pořád to byla anexe, něco jako Krym, ale za mezinárodní asistence a pomalejší a promyšlenější. :-)“

.

.

Nasleduje veľmi dlhá diskusia vyše 250 komentárov!

.

 https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=560142

.

.

.

.

„Dívka, jejíž bezvládné tělo koluje po sockách na videích z Izraele, byla identifikována podle tetování na nohách a jmenuje se Shani Luková. Jde o Němku, která se účastnila festivalu smíření mezi Palestinci a Izraelci a pravděpodobně žila již nějakou dobu v Izraeli. Na další fotce jen některé unesené ženy. Celkem se pohřešuje asi 750 lidí, mezi unesenými jsou i matky s dětmi

😡 Tolik zmařených nebo ohrožených životů 😭

.

.

 https://www.facebook.com/photo?fbid=2015096765518412&set=pcb.2015096872185068

.

.

.

 

„Útok Hamasu bol najväčším bezpečnostným zlyhaním Izraela za posledných 50 rokov

.

.

Spôsobila ho “ľahkovážnosť” premiéra Netanjahua, hovorí Yossi Pur, autor izraelského denníka Haaretz.

Podľa neho palestínska invázia “odhalila nahotu Izraela”, regionálnej veľmoci so spravodajskými a kybernetickými schopnosťami, ktoré patria k najlepším na svete.

A hoci “za zlyhanie môže v prvom rade vojenská spravodajská a bezpečnostná služba Šin Bet”, premiér Benjamin Netanjahu si “nebude môcť umyť ruky”.

Autor nazýva to, čo sa stalo, “hanbou” a “hlbokou potupou” pre svoju krajinu. “Niekoľko hodín sa museli obyvatelia brániť proti teroristom bez pomoci armády a polície, ktoré boli ďaleko od miesta činu,” píše sa v článku.“

 

Náhodou boli ďaleko, alebo im vyhovuje, že teraz zmenia realitu na ďalších 50 rokov?

 

„Izraelský minister obrany Yoav Gallant hrozí, že “zmení realitu” v pásme Gazy na ďalších 50 rokov.

“Nerobili rozdiely medzi ženami, deťmi a staršími ľuďmi, ubližovali všetkým. Hamas si čoskoro uvedomí, že urobil vážnu chybu a zaplatí za ňu … Zmeníme realitu v Gaze na ďalších 50 rokov,” povedal Gallant vo videoposolstve.“

 

===

 

Moslimom sa to nepáči, nevidia „biely svet“ USA a Európu ako spravodlivú aj k moslimom, keď im tam rozvracali svojou pomocou a záchranou štáty a asi najviac kvôli surovinám a obchodom, nie kvôli šíreniu slobody! Kto by už len vydával peniaze na zbrane za slobodu!

 

Týmto moslimov provokujú do teroristických útokov v Európe, kde zas budú len nevinné obete! Ale na to už kašlú!

 

Nikdy neriešia príčiny, naopak vždy rozoštvávajú moslimov a využívajú ich sadistických primitívov, ako kde pasuje pre ďalšie obchody so surovinami!

 

Môžu aj za vznik Islamského štátu!

 

 

Dnes po diskusiách zrazu o moslimoch píšu tí, čo sa rozčuľujú len za Izrael, že sú to „kozoje…“

A to sú len moslimskí teroristi alebo všetci moslimovia?

 

A prečo ich potom chcete púšťať do Európy, keď sú moslimovia zrazu len taká chamraď?

 

Najprv poštvú všetkých moslimov proti USA a Európe a potom sa budú čudovať, koľkí z nich nevyprovokovane sú teroristi???

 

Nuž, takto vznikajú teroristi a takto vznikali aj tí dnešní! 

 

 

Teraz sa rovnako vyprovokovane postarajú o to, že do Európy budú prenikať ďalší teroristi! 

 

A potom sa budú dementne čudovať, že ako to niekto môže volať – VYPROVOKOVANÉ! 

 

 

Ale veď aj ich učia, že na opačnej strane sú ľudia len vši a prasce!

 

My sa od nich v tomto líšime??? 

 

To isté tu roztrubujeme o všetkých opačných stranách, ktoré nám ukážu, že to nie sú ľudia, ani ich ženy a deti, len vši a prasce! 

 

Nejako sa od nich v tomto ako civilizovanejšia spoločnosť líšime?

 

 

Tým, že niekoho nepôjdete osobne zarezať? Ale veď to sa dá aj elegantne na diaľku bombami! Už budú tie ich deti a ženy inak umierať, než keby ste ich zarezali osobne? 

 

Darmo sa len sami seba voláme civilizovanejšia spoločnosť, že osobne by som nikoho zarezať nechcel, keď schvaľujeme ich rozoštvávanie a provokovanie a potom ich elegantné vraždenie v už akože spravodlivých stále len vojnách!

 

My sme proste len civilizovanejší vrahovia, nie jedného osobne, ale naraz stovky pekne elegantne na diaľku! Lebo to sú už vši a len prasce… a sme tam, kde oni. O nič ďalej, aj keď my sme už mali civilizovanejšiu výchovu! 

 

Ako vidno, nijako nám nepomohla! 

 

 

 

Čo sa dá robiť?

 

Nerozoštvávať, neprovokovať a nebola by vojna ani tam, ani na Ukrajine!!!

 

Ale to by nešli svetové obchody so surovinami! 

 

O slobodu tu nikomu nikdy nešlo, nejde im ani o životy, nieto ešte o slobodu!

 

 

„Ranné zhrnutie:

– Počet mŕtvych v Izraeli presiahol 300 osôb, 1864 bolo zranených, píše Jerusalem Post. Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva zahynulo v dôsledku bojov v pásme Gazy 256 ľudí a 1788 bolo zranených.“

 

 

Na ktorej strane je Hitler?

 

Je to ten primitív, čo zorganizoval teroristický útok?

 

 

Ja si myslím, že skupina civilizovaných Hitlerov na úrovni teraz sedí v kanceláriách a riešia obchody, dopady na svetovú politiku a ekonomiku a kde by sa im tak nabudúce hodili zaostalí primitívi a dementná civilizovaná spoločnosť na spravodlivé vojny.

 

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Systém Patriot, PVO

USA majú viac ako 1 100 Patriotov. Poskytnúť ich Ukrajine však vyzývajú spojencov

30.04.2024 22:49

Poľsko aj Grécko už americkej výzve povedali nie.

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559186x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie