Založ si blog

Za vznik progresivizmu môžu konzervatívci!

Aj keď nie ste veriaci, mali by ste veriť takej zákonitosti, že extrémizmus na jednej strane roztáča extrémizmus na opačnej strane.

Jednoducho – keď sa kyvadlo príliš vychýli na jednu stranu, zákonite sa pohne príliš na opačnú.

Teda, kto podporuje extrémizmus na svojej strane, pomáha extrémizmu aj na opačnej strane.

 

Jediným bojom proti extrémizmu je okresať extrémizmus na vlastnej strane, aby sa kyvadlo nepohlo na opačnú.

 

Za vznik progresivizmu môžu konzervatívci.

 

Keby sme tu mali slobodnú spoločnosť bez náboženských fanatikov a dogmatikov, nemuseli vzniknúť ani liberáli. Koho by tak a proti komu bránili?

Stačilo mať skutočnú vieru, stačilo mať lásku k blížnemu a nikoho by náboženskí dogmatici nevyháňali z rodín. To by bola bývala skutočná viera – nevyháňanie nikoho!

Konzervatívci rýchlo zabudli, ako vyháňali z rodín homosexuálov, ako im vulgárne nadávali. Dnes už tvrdia, že im vraj nevadia. Ale len pár rokov dozadu to boli vulgárne nadávky najhrubšieho zrna a ešte aj dnes môžete takých primitívov nájsť. Preto vznikli liberáli ako kyvadlo na opačnú stranu a preto mohli vzniknúť aj progresívci, čo si na tom vybudovali svoju novú totalitnú ideológiu.

 

Keby nebolo dogmatických konzervatívcov a všade by boli bývali len liberáli, ktorí ich tolerovali, čím by sa dnes oháňali progresívci?

Nemali by sa na čo sťažovať, lebo vo všetkom by boli rovnoprávni!

 

Že mohli vzniknúť, za to môžu dogmatickí konzervatívci a cirkev! Určite nie liberáli, na ktorých by sa nemohli sťažovať! 

 

Napriek tomu aj dnes sa mi tu niekedy stane, že mňa ako liberála obvinia, že som pomáhala progresívcom vzniknúť.

No ja určite nie, lebo pri mne by sa nemali na čo sťažovať, že im upieram nejaké práva, vulgárne im nadávam alebo ich ohrozujem na ulici.

Vznikli práve kvôli konzervatívnym dogmatikom a takto sme na nich doplatili všetci.

 

Aj keď sa mi nepáčia progresívni extrémisti s ich totalitnými maniermi a umlčiavaním diskusií, nikde som nikdy nepovedala, že totalitné sklony náboženských dogmatikov sa mi už páčia. Keby boli pri moci, robia celkom to isté, čo progresívci a proti čomu som celé roky bojovala. 

Na progresívcov sa sťažujú, ale celkom rovnako sa správali, keď zas im niekto nedal za pravdu, rovno s takými končili ako so sprostými. Veľa zrážok som tu mala aj s netolerantnými kontervatívcami, takže viem, že až tak sa v reakciách od progresívcov nelíšili. Mali len jednu smolu – už neboli pri moci!

 

Tiež rovnako neadekvátne reagovali na parafrázovanie Kuffu, akokeby zas ten bol nekritizovateľný človek, čo je celkom to isté!

 

Nikdy som sa nehlásila k extrémistom na opačnej strane. A keby boli pri moci, boli by rovnakí ako tí, ktorých kritizujú, stačí sa pozrieť do Poľska. Veriacich môžem, ale falošných veriacich – len dogmatikov, ako sú aj progresívci, nemusím!

 

Ak stojím na konzervatívnej strane, tak len preto, že totalita podľa mňa viac hrozí zo strany progresívcov než konzervatívcov. Keby sa to otočilo, hneď stojím na opačnej strane. Lebo bohužiaľ, je to tak, že spoločnosťou hýbu práve dogmatici na obidvoch stranách.

 

Zopakujme si. Keby nebolo konzervatívnych dogmatikov s totalitnými sklonmi, nevznikli by ani len liberáli! 

A vďaka dogmatickému konzervativizmu vznikli aj progresívci – už ako extrém kyvadla.

 

To je dôsledok všetkých tých primitívov, čo nedali pokoj homosexuálom, hoci sa dnes dušujú, že im vraj nikdy nevadili a nikdy im nenadávali. To už sa len teraz boja, ale ja si pamätám aj to, ako ich vyháňali z rodín a všetky tie vulgárne nadávky.

Keby ste boli dali sexuálnym menšinám pokoj a nemali konzervatívnych politikov len takých, čo si trúfali len na ženy v núdzi, nepohlo by sa kvôli tomu kyvadlo na opačnú stranu, do opačného progresívneho extrému!

 

Stačilo naozaj tolerovať sexuálne menšiny, nestarať sa iným do ich materníc a dnes by ste tu nemali extrémistov na opačnej strane!

Takto si za to môžete! 

 

Keby tu všade boli bývali len ľudia so zmyslom pre slobodu, dnes sa nemajú ani opační extrémisti čím oháňať!

 

 

Najviac za to obviňujem cirkev, ktorá neriešila vieru, ale sústavne len témy okolo sexu. Takto zaostalo už dávno viera nemala vyzerať!

 

Kyvadlo sa pohlo na opačnú stranu a zákonite vznikli progresívci.

 

Na liberáloch by svoju totalitu postaviť nemohli, lebo ľuďom so zmyslom pre slobodu by nemali čo vyčítať!

 

 

 

 

 

Čo sa týka arogantných veľmocí ako sú USA a Rusko.

 

Odsudzujem, že sa USA vyhrážali celému svetu, nielen Rusku, že ak sa Rusko z Kuby nestiahne, tak použijú atómové zbrane. Vyhrážali sa tým arogantne ako veľmoc celému svetu, že aj celý svet zničia, lebo oni, páni veľkomožní si neprajú pod oknami Rusov.

Toto je zverstvo arogantnej veľmoci, že sa vyhráža celému svetu!

 

Rovnako odsudzujem, že sa Rusko vyhrážalo celému svetu, že ak Ukrajina bude v NATO, tak použijú aj jadrové zbrane a nebude žiaden svet bez Ruska! Evidentne sa tiež vyhrážali ako jadrová veľmoc celému svetu. Keby to bol občan, tak je to občan, čo sa ako terorista vyhráža všetkým naokolo, že sa odpáli, keby ho niekto ohrozoval! Také niečo sme kedy na niekom obdivovali? Akého teroristu, že potom sa odpáli a zoberie do hrobu všetkých alebo celý svet?

 

Si predstavte, že by som vám ja povedala, že keď ja nebudem žiť, tak potom ani nikto z vás! Asi taká je to morálka!

Pritom sú tu aj takí, čo Rusko obdivujú a celkom naivne mu veria, hoci celé roky sa tomu na mnohých alternatívnych stránkach smejú, že to sú naivní ľudia, lebo Rusko celkom rovnako zavádza všetko to, čo kritizujú doma! 

To môžu byť konšpirácie pre progresívcov, ale pre tých, čo to za konšpirácie nepovažujú doma, by malo byť jasné, že všetko to isté zavádza v Rusku aj Rusko a v mnohom ako prvé!

 

Smejete sa z progresívcov, že sú vymytí, čo sú, ale rovnako majú vymytých aj konzervatívci s ich naivnou vierou v Rusko!

A rovnako odporne by reagovali ako progresívci! Vymytých máme preto na obidvoch stranách. Niektorí naivne veria USA, niektorí zas naivne veria Rusku! Ich vymytosť sa v tomto veľmi nelíši, rovnaká naivita, len na opačnú stranu!

 

 

 

Ale súhlasím s tým, že dnes liberálne hodnoty skôr bránia konzervatívci a stred a preto budem voliť proti progresívnej totalite.

 

Rozhodne si nemyslím, že zo strany konzervatívcov hrozí totalita! Dnes hrozí progresívna totalita a musí ju niečo vyvažovať, aby sme tu všetci neboli progresívne umlčaní!

 

Doslova za nebezpečnejších od Smeru považujem progresívnu koalíciu, Smer tu totalitu s cenzúrou nezavádzal aj keď boli vo väčšine. A doslova za nebezpečnejších od zlodejov alebo akejkoľvek mafie považujem totalitu! 

 

 

Len toľko som chcela, že to sú plody konzervatívneho dogmatizmu! 

 

Bez tejto pôdy by progresivizmus nemal na čom vyrásť!

 

 

 

 

Súvisiaci článok, aký vzťah mám k navzájom opačným extrémistom:

 

Tak sa už rozhodni, kam patríš!

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

SND, Slovenské národné divadlo

Nazval ich duchovnými bezdomovcami. Poprední umelci žiadajú od Fica ospravedlnenie

30.04.2024 18:40

Ak požadujete slušnosť, začnite ako premiér od seba. Vyzývame Vás, ospravedlňte sa,“ adresovali umelci Ficovi.

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559010x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie