Založ si blog

Tak sa už rozhodni, kam patríš!

Najlepší je na to obrazne film Last of Kingdom, pretože má veľmi dobrý nápad, že hlavný hrdina nie je ani Sas, ani Dán a sústavne medzi nimi prebehuje. Je teda človekom neutrálnym, ktorý cíti ako Dán a Viking a formu tomu chce dať civilizovanejšiu ako Sas. To je pre mňa veľká paralela medzi konšpirátormi a liberálmi.

 

Môj najobľúbenejší filmový seriál bol Last of Kingdom. Podľa mňa bol najlepší preto, lebo celý a dlhý seriál sa v ňom rieši, kde vlastne patrí hlavný hrdina filmu medzi dvomi bojujúcimi stranami Dánov (Vikingov) a Sasov (kresťania). Tieto dve strany medzi sebou sústavne bojujú a to aj po prechodných obdobiach mieru, sústavne ich niekto proti sebe aj poštve. Sasi (kresťania) bojujú za svoje náboženstvo a Dánov vidia ako primitívnych pohanov a Dáni (Vikingovia) bojujú za svoje náboženstvo a krivdy, ktoré na nich spáchali Sasi ako voči pohanom.

Aj v dnešnom svete je to rovnaké, aj na Slovensku je to v politike rovnaké, pretože tu bojujú liberáli s dezolátmi, konšpiračnými divochmi.

 

Ak ste sústavne len na jednej strane ako liberáli, tak bojujete za Sasov. Mohli by sme ich prirovnať k Sasom, pretože tí boli takí namyslení na svoje lepšie náboženstvo kresťanstvo oproti len pohanom, ktorých náboženstvo neuznávali. A boli vzdelanejší, fajnovejší, ale aj zradne zákernejší. Táto strana sa preto hodí na liberálov.

 

Ak ste sústavne len na jednej strane ako dezoláti a konšpirační divosi, tak bojujete za Dánov (Vikingov), ktorí sú buď tiež dobyvační alebo sa chcú len pomstiť za krivdy na nich spáchané Sasmi, teda liberálmi.

 

Ak celý život bojujete len za jednu z týchto strán, tak vás vlastní nevolajú zradca! Buď ste stále verní liberálom alebo konzervatívcom a teraz konšpirátorom alebo dezolátom. Vaša rodina a vaši priatelia sa skladajú buď z liberálov alebo z dezolátov.

Tu nechcem vaše rodiny, ktoré sa skladajú len z dezolátov, urážať, ale presne tak by ste sa cítili pri tých Sasoch, čo mali Dánov len za pohanov a menejcenných ľudí bez správnej viery. Takže ten pojem dezoláti sa tam veľmi hodí a vystihuje ten pojem len pre barbarov! 

Presne, ako sa zvrchu pozerali Sasi na pohanov, presne tak sa dnes pozerajú liberáli na dezolátov – nemajú tú správnu morálnu vieru! A rovnako boli namyslení na svoju vzdelanosť oproti Dánom, presne ako intelektuáli pozerajú na dezolátov, že všetci sedia v krčme, to je ich obraz o týchto konšpiračných divochoch.

 

Takže, keby ste si teraz pozreli ten seriál, tak vidíte veľa podobného o tých bojoch medzi nimi. O veľkých zradách Sasov, kde svoju vieru len zneužívajú, aj svoju vzdelanosť len na ovládanie iných a moc a rovnako o mnohých primitívnych chybách Dánov. Už to by mohlo byť zaujímavé samo o sebe, ale len týmto by ma ten seriál nezaujal ako najlepší.

Najlepší sa stáva tým, že hlavný predstaviteľ, ktorého osud celý seriál sledujete, raz bojuje za Dánov a raz za Sasov a sústavne medzi nimi prebehuje. Predstavte si to, ako by ste takého človeka videli, čo raz bojuje za liberálov a raz za konšpirátorov a niekoľkokrát medzi nimi v boji prebehne na opačnú stranu. 

Reagovali by ste presne rovnako, ako reagovali aj vo filme, že to je zradca! A keby to urobil viackrát, tiež by naňho vyvíjali nátlak – Tak už sa medzi nimi rozhodni, na ktorej strane stojíš! 

A rovnako by mu nedôverovali obidve strany, lebo liberáli by na ňom neznášali, keby prebehol ku dezolátom a smerákom a to isté by odsúdila aj opačná strana, keby prebehol na stranu liberálov, čo ich pripravujú o slobodu!

 

Takže, teraz ste v obraze, že takto na hlavného predstaviteľa Uhtreda reagovali Dáni, keď prebehol k Sasom a bojoval za Sasov proti vlastným Dánom alebo presne rovnako mu nedôverovali Sasi, keď sa aj na ich strane nehlásil ku kresťanom ako Sasi, ale držal sa stále svojej viery ako Dán. 

 

Počas celého seriálu naňho z obidvoch strán tlačia – Tak sa už rozhodni, kam patríš!

 

A toto je osud všetkých ľudí na Slovensku, aby si si vybral stranu a nielen vo voľbách, ale aby si rozmýšľal rovnako vo svojom prostredí, inak ťa neberú.

Takže ľudia tomuto tlaku podľahnú a jednu stranu si vyberú. Potom sú svojimi prijímaní ako Sasi alebo ako Dáni, ktorým sa dá veriť, že nezradia a majú podľa nich správne morálne hodnoty!

 

Pre stranu liberálov je to liberálna agenda a to sú tie najväčšie ľudské hodnoty, morálka, aká byť a na dezolátov nazerajú spolu ako na primitívnych a zaostalých barbarov a hlupákov, čo žiadnu morálku nieže nemajú, ale sú to aj fašisti!

 

Pre stranu konšpiračných dezolátov je to správna kresťanská morálka a zdravý rozum. Statočnosť si vysoko cenia ako tú najlepšiu morálku a na liberálov nazerajú spolu ako na vymytých intelektuálov. Veľmi podobné tomu ako Dáni videli Sasov a ich podrazy a krivdy od nich.

 

Teraz si viete predstaviť, aký mal Uhtred problém medzi nimi v bojoch prebehovať. Akú nevôľu vyvolal, keď zrazu bojoval za opačnú stranu, ako to naplno vnímali ako zradu, napríklad aj jeho láska, ktorá tým bojovala na opačnej strane! Tak isto stáli proti nemu aj vlastné deti. Taktiež boli buď na jednej strane alebo druhej. Jeden syn mal bližšie k Sasom cez kresťanstvo a dcéra ho neznášala, lebo bola čisto len na strane Dánov. Mal len malý okruh priateľov, ktorí mu rozumeli, prečo kedy na ktorej strane bojuje. Boli to vlastne takí Chmelári, Chmelárovi sa predsa vyčítalo, že nepatrí ani k jednej strane, ani k druhej a preto strácal a stratil sympatie obidvoch strán, že vraj prebehuje a tiež sa nerozhodol na čej strane vlastne je.

 

Väčšina ľudí predsa podľahne tlaku a vie na čej strane musí stáť!

 

Uhtred nie je človek, ktorý sa nerozhodol, ale ktorý sa stále rozhoduje nie podľa toho, kde patrí a kde by mal patriť, ale podľa toho, komu práve dáva za pravdu alebo je verný svojim sľubom, čo považuje za správne.

Keďže skutočnosť nie je čiernobiela, nenadŕža „našim ľuďom“ ale nadŕža dobrým ľuďom a tí sú rovnako na obidvoch stranách. Ak má podľa neho pravdu opačná strana a niekoho dobrého môže zachrániť, okamžite ide zachraňovať aj opačnú stranu. Práve tým sa ten dej stáva zaujímavým, čo všetko kvôli tomu vzniká, aká spleť vzťahov a nedôvery. 

 

Aj dnes to ľudia vidia tak primitívne, že musíš si vybrať stranu, lebo inak nevyhráme a navzájom sa na každej strane tlačia do čiernobieleho videnia! Musíš brániť našich ľudí nech by robili čokoľvek! A to práve Uhtred robiť nebude. Nebude brániť napríklad obyčajnú túžbu po pomste alebo zradnosť na opačnej strane. Stále sa celý seriál rozhoduje nie podľa strán a kam by mal patriť, ale podľa ľudí, ktorých práve zachraňuje! A tí sú aj z jednej strany aj z druhej.

 

Nie je verný stranám a len pôvodu, ale morálke, ako ju vidí on. Takže sledujeme bojovníka za správnu vec o ktorej nerozhoduje, či si Dán alebo SaS, ale čo brániš!

 

Asi ma to najviac oslovilo práve preto, že už keď som to pozerala, aj ja to tak cítim!

Nechcem byť na strane Dánov – dezolátov, keď útočia na liberálnu agendu, ktorá je obrazne povedané, ako pre Uhtreda všetko, čo mal spoločné so Sasmi.

A nechcem byť na strane Sasov, keď zrádzajú a viem, čo ma obrazne povedané, ako Uhtreda spája s Dánmi.

 

 

Uhtred je syn saského šlechtice, který se vinou Vikingů stane sirotkem. Je unesen barbary a vychován jako Viking. Příběh mladého bojovníka severu se šlechtickými kořeny se odehrává na konci devátého století. Kým mladý válečník doopravdy je? Sasem s modrou krví, nebo krvelačným dobyvatelem?

 

„Nepôjdeš ani do neba, ani do Valhally, Uhtred Ragnarson!“

 

„Mal si na výber, byť Sasom alebo Dánom…“

 

„Je to zradca!“

 

„Musíš si zvoliť stranu…“

 

„Vždy urobil to, čo považoval za správnu vec.“

 

Z vtáčej perspektívy, kde nebol už len Sasom a nezostal Vikingom.

 

 

 

 

V mojom „neexistujúcom“ liberálnom svete je to takto:

 

V liberálnom svete, keď sa odloží klapka a zostanete stáť v bahne, nie ste ani Sas, ani Dán. Násiliu sa len prizeráme. Len sa hráme, že sme na tej alebo na tej strane. Všetci vieme, že sledujeme barbarov proti barbarom.

 

V liberálnom svete by to nebolo čiernobiele! 

 

V liberálnom svete by vládla liberálna agenda, ku ktorej by sa dospelo prirodzene argumentami a diskusiou, to len liberáli zrádzajú slobodu a neveria v silu liberálov, že nepresadzuje sa mečom a mečom sú argumenty!

Liberálnemu svetu by uverili aj konzervatívci, keby videli, že je naozaj o slobode človeka.

 

A keďže nie je, konzervatívci mu neuveria vlastnou chybou liberálov! Preto taký svet považujú za zlý!

Ja viem, akú mám víziu, ktorú zrádzajú len zradní ľudia, ako mal svoju Uhtred, že môžu žiť v mieri a nemusia spolu bojovať.

Ale to sa zdá smiešne aj jednej strane aj druhej pre ich omyly. Vzájomne sa vedia len nenávidieť akokeby sme stále boli v deviatom storočí!

Myslím si, že to chápu ľudia ako Chmelár, aká je tá vízia, v ktorej by nebola dogmatickosť konzervatívcov a nebolo násilia a totality od liberálov. 

 

 

 

Vyzeral by takto mierumilovne, boli by sme nad tým ako vo filme, že to ľudia len voľakedy boli takí barbari:

 

 

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka ušla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

Maroš Žilinka

Ústavnoprávny výbor k rozhodnutiam Žilinku po zrušení ÚŠP neotvorili

30.04.2024 13:51

Koalícia podľa podpredsedu ústavnoprávneho výboru Dostála odmieta, aby si výbory plnili svoju kontrolnú funkciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5558771x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie