Založ si blog

Voľby vždy ovplyvňovali LEN „progresívni“ novinári

Včera som prišla na to, že novinárov „liberálov“ zo SME, Denníka N a ich satelitov v iných médiách nespája to, že sú pokrokovo „progresívni“ ale hlúpi extrémisti.

Doteraz sme si to asi všetci, čo s ich vnucovaním jediného správneho názoru nesúhlasíme, že ich spája liberalizmus meniaci sa na totalitný progresivizmus a preto asi najväčší záujem majú práve na pretlačení Progresívneho Slovenska.

 

No dnes som našla v diskusii na SME diskutovať Jakuba a domnievam sa, že je to Jakub Filo – zástupca šéfredaktora SME, kde píše, že preňho osobne je Progresívne Slovensko nevoliteľná strana, pretože ich považuje za ideológov a extrémistov jediného správneho názoru, čím roztáčajú opačný extrémizmus. Presne to isté, čo ja píšem už niekoľko rokov.

 

Viete, normálne váham, či to je fakt Jakub Filo a zástupca šéfredaktorky na SME, čo toto všetko píše, keď je to v toľkom totožné s tým, čo si myslím o progresívcoch ja! Ale aj Tkačenko so Soltészom sa smiali, že nie sú progresívci! Asi sú to všetko len progresívni hlupáci, pretože extrémisti tiež!

 

Potom koho Jakub Filo pretláča, ak je to on?

 

Že pretláča a vedome ako novinár spracúva čitateľov na volenie alebo nevolenie určitých strán, o tom môžu svedčiť aj tieto dôkazy, ak je to on!

 

 

Väčšina toho čo si napísal je smutná pravda. Aj keď netvrdil by som, že sa snažili o to, aby nemali 5% (potom by teraz útočili ešte viac), ale „iba“ o to, aby potencionálny voliči volili radšej PS, ako tie strany, pričom dobre vedia, že by ich aj tak potrebovali (aspoň časť z tých strán)…šlo len o to, získať pre PS a mierne oslabiť ostatných. A to som tiež dlhodobo písal, že nie je najšťastnejší plán, pretože si len preberá voličov a nijako nerieši protistranu…čiže kontraproduktívne, pretože práve to môže spadnúť až do stavu, kedy sa tam dostatočný počet strán nedostane a prepadnú hlasy (akurát tie potom chýbajúce).“

8.4.2023 – 10:49

https://komentare.sme.sk/diskusie/5203716/populisti-vs-demokrati-lavica-vs-pravica-volby-ovplyvnovali-najma-rozdrobeni.html#postId=20197196

 

 

Aj žasnem, že tak otvorene v diskusii priznáva, že na SME pracujú na tom, koho by mali ľudia voliť, ktoré strany zámerne oslabujú podľa toho, akú koalíciu chcú títo novinári vytvoriť!

Pritom zároveň priznáva, že pracujú na získavaní hlasov pre Progresívne Slovensko, ale zároveň ich považuje za nevoliteľných!

 

Vidíte v tom múdrosť, aby ste nejakú stranu považovali za pre seba nevoliteľnú, lebo sú to podľa neho len ideológovia a extrémisti, ktorí roztáčajú opačný extrémizmus so svojim pretláčaním jediného správneho názoru a zároveň pre ňu získavali ako novinári hlasy do vhodnej koalície?

 

Vyzerá to tak, že už aj novinári na SME (a možno aj inde) si uvedomujú extrémizmus progresívnych „liberálov“ a pretláčanie ich jediného správneho názoru, ale len na niektorých témach, pre Jakuba Fila na ekologických a preto sa už začínajú aspoň takto od progresívnych „liberálov“ dištancovať!

 

Sám na sebe už ale nevidí, že tiež je pretláčateľom jediného správneho názoru, napríklad keď vyzýval prenasledovať Chmelára za iné názory a jeho volanie po mieri. Tiež ľuďom a čitateľom, cez ktorých chce na iných pôsobiť, vnucuje pod vyhrážaním sa spoločenským prenasledovaním, volanie po tretej svetovej a prenasledovanie tých, čo chcú mier!

 

A v tom je ešte extrémistickejší, lebo neviem o tom, že by po prenasledovaní ľudí, čo chcú mier, volali politici Progresívneho Slovenska! A tí by ani nemali takú silu, ako majú médiá, volať po prenasledovaní ľudí, čo chcú mier. Masovo prenasledovať ľudí dokážu len novinári a ich médiá! Takže on je od nich naopak ešte extrémistickejší!

 

A je to múdrosť, že čo vidí na nich a v diskusiách na SME to kritizuje, že svojim extrémizmom roztáčajú opačný, nevidí u seba a svojich médií, že celkom rovnako vnucovaním jediného správneho názoru, že máš povinne volať po vojne a tretej svetovej, tiež roztáčajú opačný extrémizmus?

 

Je to múdrosť, že u vlastných médií to už nevidí, ako práve ich novinári roztáčajú opačný extrémizmus???

 

Pre neho je Progresívne Slovensko nevoliteľné, pretože mu vnucujú jediný správny názor ako fanatickí ideológovia (to sú jeho slová)ale sám pod vyhrážaním sa prenasledovaním občanov Slovenska cez svojich čitateľov, vnucuje a chce vnucovať jediný správny názor, že všetci musia povinne volať po vojne a tretej svetovej na zapojenie všetkých krajín do vojny!

 

V čom je teda od nich iný, keď v tomto je práve ešte horší a zneužíva na to svoje pôsobenie v médiách?

 

A koho iného chce voliť, keď Progresívne Slovensko, ktoré podľa neho pretláčajú jeho kolegovia, je preňho osobne nevoliteľné?

 

Citujem ho, ak je to vážne on!

 

 

Ja sám mám k PS výhrady (dobre to vieš)…a čo sa týka ich hlavnej témy (klimatická zmena), tak s nimi nesúhlasím, nakoľko ich riešenia sú častokrát len o ideológií…nie o odbornosti. A na to poukazujem keď sa dá. Sám sa považujem za ekologicky zmýšľajúceho človeka a klimatickú zmenu beriem naozaj vážne a preto mi aj ideologické zavádzanie maximálne prekáža.“

7.4.2023 – 23:48

 https://komentare.sme.sk/diskusie/5202262/smutny-pribeh-otca-ceskoslovenskych-reforiem-pise-ivan-miklos.html#postId=20196852

 

„Och, to som nemyslel, ako podporu SaS-ky. Neviem sám koho ešte voliť. Počkám aj ako sa vykryštalizuje Dzurinda a spol.
Buď Demokratov, SaS, alebo Dzurindu. Alebo ak sa niečo pospája a bude to mať zmysel, tak to.


Jednoducho dať to demokratickému zoskupeniu. Ale PS mi prekáža skrz ideológiu. A keď vnímam tú prehnanú podporu a reklamu zo strany denníka SME (ale aj iných) voči PS, pričom niekedy píšu aj v samotných článkoch až ideologicky prehnané veci, tak mám obavy.

Nemám rád, keď napr. Timmy opisuje progresivistov ako najväčšie zlo a vyťahuje kauzy zo zahraničia a spája ich s PS (politickou stranou na Slovensku), ale na druhú stranu, aj mne už začína prekážať a smrdieť to fanatické vyjadrovanie, ten „jediný správny názor“ a podobne. Už si to človek pomaly začína prepájať aj s tým zahraničím. A keď to spojím s tými ich originálnymi postojmi a tým, čo chcú robiť na Slovensku, tak sa mi to protiví.

Dnes tu bol článok (alebo včera písaný) od pani Holinovej o tom, ako meniť alebo či meniť texty starých autorov. Proste toto nie. Toto nie je žiadna sloboda. Ono treba ľudí viesť k tomu, aby chápali tie rozdiely, aby vnímali čo je útočné a čo nie (antisemitské urážky a podobne…aby chápali, že to nie je správne)…ale mazať to, to nie je cesta. Nehovorím knihy, ktoré sú vyslovene agresívne a vyzývajú k tomu. Ale klasické diela, kde je žiaľ cítiť aj názorovosť autora/tej doby, pričom to stačí vysvetliť a nie je problém, tak tam zakazovať nie je správna cesta. Čím viac zákazov, tým viac rebélie to vzbudzuje. Jeden extrém vytvára druhý.“

3.4.2023 – 12:34

https://komentare.sme.sk/diskusie/5202071/predstavte-si-ze-by-v-smere-hovorili-pravdu-pise-samo-marec.html#postId=20185940

 

 

Jeho múdrosť sa teda prejavuje v tom, že pracuje pre médiá, ktoré pretláčajú stranu, ktorá je podľa neho nevoliteľná!

 

A za lepších od týchto ideologických extrémistov, ktorí všetkým vnucujú jeden jediný názor ako povinný, považuje Dzurindu, Demokratov alebo SaS!

 

A imponuje mu Káčer, lebo jeho primitivizmus vníma tak, že nie je „pokakaný“!

 

Je to aj podľa vás múdrosť, chcieť teraz Hegera (bonus primitívov Naďa, Krúpu, Káčera) a Sulíka znova?

 

 

Podľa mňa to vyzerá tak, že si začínajú uvedomovať aspoň na iných, aké je to odporné, keď sa ľuďom vnucuje jediný správny názor!

 

Potom, že cenzúra a fanatické vnucovanie jediného správneho názoru roztáča opačný extrém najúčinnejšie!!!

 

A tí, ktorí si to začínajú uvedomovať, zrazu majú snahu sa od toho dištancovať, hoci pre nich stále pracujú a pre ich stranu a pre ich progresívnu koalíciu!

 

A keď sa od toho zrazu chcú dištancovať, nemajú koho voliť a preto sa môžu hlásiť len k primitívom súčasnej vlády (Heger, Naď, Krúpa, Káčer) alebo k Dzurindovi, ktorý má na svedomí obete v Iraku za jeho propagandu invázie do Iraku.

 

 

V podstate z Jakuba Fila zostala len tá ekológia, ktorú mu zničia, keď sa dostanú k moci tí, ktorých pretláča a potom mu zostal vojnový fanatizmus jediného správneho názoru – chcieť tretiu svetovú a preto práve vojnoví štváči! A najväčší lokaji v prospech vojny!

 

Ako mu to ide dohromady s ekológiou, to tiež nepovažujem za múdrosť. Tiež by som povedala, že je to povrchný pseudohumanizmus aj k ľuďom aj k planéte. Dnes už vie aj on, že slniečkárstvo bol povrchný pseudohumanizmus. Kiež by ho teda viac dojímali obete na Ukrajine, ktoré rastú geometrickým radom v už zbytočnej a prehratej vojne, než len rastliny, ktoré verí, „že môžu byť vystresované“.

 

Keď sa človek zobúdza, začne upúšťať od svojich omylov. Ale nevzdá sa ich hneď všetkých, preto sa ešte drží vojnových štváčov a sám je v tom predstaviteľom jediného správneho názoru pod vyhrážkami iným!

 

Začína aspoň pri iných chápať, že presne týmto vytvárajú a roztáčajú opačný extrémizmus! Sám ho vytvára v otázke vojny! A čo sám vytvára, to by chcel prenasledovať a dokonca aj obyčajných ľudí, ktorí chcú len mier! Už to je preňho zločinný extrémizmus!

 

 

Svojim pôsobením sa podieľal na rozoštvaní mojich synov, že jeden s druhým skončil ako s fašistom a „fašista“ mu za to nebol na svadbe.

Toto je výsledok jeho pôsobenia pre našu rodinu, že sme povinne neskončili s Chmelárom a neodsúdili ho, ako k tomu vyzýval ľudí, že mali by ho prenasledovať! A dovoľujeme si napriek požiadavkám Jakuba Fila chcieť mier! A dovoľujeme si ho neposlúchať!

 

Keby nebolo takýchto novinárov, nemuselo tu byť toľko občanov rozoštvatých a toľko rodín rozoštvatých!

 

Dodnes som vďaka takým novinárom pre mnohých ľudí fašista a len za to, že si dovoľujem chcieť mier a že si vždy dovoľujem otázky, ktoré riešia len cenzúrou a vyhrážkami!

 

Tiež som z toho vystresovaná, hoci nie som až rastlina, ktorých vystresovanie ho zaujíma!

 

A tiež som mohla byť pod vyhrážkami nikým nevolených novinárov ticho!

 

Ale za prvé, odkaz mojej milovanej mamy, ktorá bola v socializme prenasledovaná, bol aby som sa vždy búrila proti totalite a neboli mi také obete jediného správneho názoru ukradnuté!

 

A za druhé, mnoho rokov ma stálo oslobodiť sa od násilníka, aby som sa teraz dala pod vyhrážkami umlčiavať nejakým novinárom alebo novinármi! Teraz už nikdy násilníkov, čo sa vedia len vyhrážať, počúvať nebudem, že mám byť ticho, inak bude zle a budem fašista.

Už sa zastrašovať násilníkmi nedám!

 

Vážim si slobodu, lebo som si ju ťažko vybojovala a trvalo to mnoho rokov! A ako neuznávam, aby niekto z rodín vyháňal homosexuálov, nemá čo vyháňať ani tých, čo chcú mier a nadávať im preto do dezolátov a fašistov! Človek by neveril, že budú robiť to isté a ešte horšie, než čo kritizovali – to vyháňanie z rodín!

 

 

Ako by ste vy vnímali človeka a ľudí, ktorí by vám poštvali syna proti synovi, že spolu skončili a vaše deti voči vám? Komu na svete by ste toto odpustili, že cez médiá rozoštvali aj vašu rodinu a len za to, že chcete mier a neskončíte s Chmelárom?

 

A neskončíme s ním a odmietame sa podieľať na prenasledovaní ľudí za iný názor a za to, že chcú mier!

 

Vždy sa budem zastávať prenasledovaných, či to bude homosexuál alebo človek, čo chce mier! Ja som liberalizmus a slobodu ako oni nezradila!

 

A vždy budem bojovať aj za svoju slobodu, ktorú som si ťažko vybojovala, aby som sa mohla pýtať a aby sa mi niekto nevyhrážal za to, že chcem mier!

 

 

=========================

citácie:

 

Voľby ovplyvňovali najmä rozdrobení

 

Politicko-spoločenský newsletter Kontext Jakuba Fila.

https://komentare.sme.sk/c/23155132/populisti-vs-demokrati-lavica-vs-pravica-volby-ovplyvnovali-najma-rozdrobeni.html

 

 

TimmyAnderson12

„Takze autor sa zrazu obava prepadu hlasov ‚pravice‘ ? A co potom tie clanky na SME, ktore utocili najprv na Dzurindu, ked zakladal svoj projekt a potom na Hegera, ked zakladal Demokratov ?

Ved po Dzurindovej tlacovke ste tu mali niekolko velmi utocnych a tendencnych clankov o Dzurindovej minulosti, ktore vypichovali len to negativne, uplne ignorujuc aj to pozitivne co sa za 2 Dzurindovych vlad stal.

To iste ste potom zopakovali pri Hegerovi, ked ste nanho utocili len preto, ze odmietol buducu vladnu kolaboraciu s mafianskym HLASom. To ste tu mali pred mesiacom plne noviny komentarov o tom aku strasnu chybu Heger robi, ze odmieta Pelleho a tu jeho SMERacku bandu (Ziga, Sakova, Rasi, Tomas, Sutaj Estok, atd.).

A po tomto vsetkom, ked ste sa snazili, aby tieto strany, potencialni konkurenti PS, nepresli 5%, teraz rozpravate o spajani ? Teraz, ked zacina byt nad slnko jasnejsie, ze vami presadzovana koalicia HLAS+PS+SaS je nerealna a uz to nevychadza ani s KDH. Podla toho vasho prieskumu co ste si oobjednali by HLAS+PS+SaS+SME rodina+KDH mala 81 poslancov a ked Fico skresne este viac Pellegriniho, aj tato absurdna koalicia padne.“

 

2196119 – Jakub

PRÉMIUM

„Ďakujem Timmy, že si si časť mojich slov zobral k srdcu 🙂

Ak na teba niekto spustí osobný útok (vulgarizmy alebo akékoľvek ponižovanie), prosím ignoruj to. Aby sa to tu nezahltilo.

Diskutuj vecne, snaž sa neútočiť a používaj fakty (ale neskresľuj si ich) 🙂

Väčšina toho čo si napísal je smutná pravda. Aj keď netvrdil by som, že sa snažili o to, aby nemali 5% (potom by teraz útočili ešte viac), ale „iba“ o to, aby potencionálny voliči volili radšej PS, ako tie strany, pričom dobre vedia, že by ich aj tak potrebovali (aspoň časť z tých strán)…šlo len o to, získať pre PS a mierne oslabiť ostatných. A to som tiež dlhodobo písal, že nie je najšťastnejší plán, pretože si len preberá voličov a nijako nerieši protistranu…čiže kontraproduktívne, pretože práve to môže spadnúť až do stavu, kedy sa tam dostatočný počet strán nedostane a prepadnú hlasy (akurát tie potom chýbajúce).“

8.4.2023 – 10:49
https://komentare.sme.sk/diskusie/5203716/populisti-vs-demokrati-lavica-vs-pravica-volby-ovplyvnovali-najma-rozdrobeni.html#postId=20197196

2196119 – Jakub

PRÉMIUM

 

7.4.2023 – 23:48
https://komentare.sme.sk/diskusie/5202262/smutny-pribeh-otca-ceskoslovenskych-reforiem-pise-ivan-miklos.html#postId=20196852
.
.
.
.
3.4. Jakub:
.
.
„A PS ma v tomto vytáča, pretože miesto pochopenia problematiky sa snažia riešiť veci ideologicky až fanaticky = drevo je strom a strom je živý a strom musíme chrániť, postaráme sa o to, aby stromy boli menej pílené, lebo lesy sú pľúca planéty…
Lenže nechápu alebo skôr nechcú chápať, ako tie procesy fungujú a len zavádzajú peknými slovami.
No a kým tieto veci PS nepochopí a nebude ochotná odbornej diskusie, tak pre mňa je PS nevoliteľná. Práve skrz ekológiu, kde sa oni prezentujú ako tá top strana, ktorá je na to zameraná…lenže nie je.
Och, to som nemyslel, ako podporu SaS-ky. Neviem sám koho ešte voliť. Počkám aj ako sa vykryštalizuje Dzurinda a spol.
Buď Demokratov, SaS, alebo Dzurindu. Alebo ak sa niečo pospája a bude to mať zmysel, tak to.


Jednoducho dať to demokratickému zoskupeniu. Ale PS mi prekáža skrz ideológiu. A keď vnímam tú prehnanú podporu a reklamu zo strany denníka SME (ale aj iných) voči PS, pričom niekedy píšu aj v samotných článkoch až ideologicky prehnané veci, tak mám obavy.

Nemám rád, keď napr. Timmy opisuje progresivistov ako najväčšie zlo a vyťahuje kauzy zo zahraničia a spája ich s PS (politickou stranou na Slovensku), ale na druhú stranu, aj mne už začína prekážať a smrdieť to fanatické vyjadrovanie, ten „jediný správny názor“ a podobne. Už si to človek pomaly začína prepájať aj s tým zahraničím. A keď to spojím s tými ich originálnymi postojmi a tým, čo chcú robiť na Slovensku, tak sa mi to protiví.

Dnes tu bol článok (alebo včera písaný) od pani Holinovej o tom, ako meniť alebo či meniť texty starých autorov. Proste toto nie. Toto nie je žiadna sloboda. Ono treba ľudí viesť k tomu, aby chápali tie rozdiely, aby vnímali čo je útočné a čo nie (antisemitské urážky a podobne…aby chápali, že to nie je správne)…ale mazať to, to nie je cesta. Nehovorím knihy, ktoré sú vyslovene agresívne a vyzývajú k tomu. Ale klasické diela, kde je žiaľ cítiť aj názorovosť autora/tej doby, pričom to stačí vysvetliť a nie je problém, tak tam zakazovať nie je správna cesta. Čím viac zákazov, tým viac rebélie to vzbudzuje. Jeden extrém vytvára druhý.

Bolo tam písané o slove „cigániť“ a že by sme ho mali zmeniť na „klamať“…rozhodne nie. Prečo?
Viete, povieme si…lebo je to zbytočné motivovanie k odporu voči Rómom. Lenže potom si treba všímať čo takéto správanie prináša. Ak ignorujeme problémy s cigánskymi osadami (pre mňa je cigáň niečo iné ako róm…pre mňa je cigáň aj „biely“ ak sa správa spôsobom, že cigáni) a s ich správaním, ak ignorujeme to, že je to výrazný problém pre ľudí žijúcich v tých regiónoch, ako aj pre samotné deti žijúce v tých osadách, tak to povedie len k novým problémom.
Prečo sa dostal na vrchol slávy Kotleba a spol.? Nie kvôli nacizmu…ale kvôli tomu, že nasľuboval riešenie problému s osadami…
Ľudia majú už toho dosť. Lenže to väčšina „veľkomešťanov“ nechápe. Proste oni to vnímajú ako drobný problém a že ich len prevychováme a bude to v pohode. Lenže to tak jednoduché nie je.
Tu prestali platiť zákony, ale to neplatí len pri rómoch, ale aj pri „bielych“…proste ak sú porušované práva detí, tak to je trestný čin…lenže nič sa nerieši. A progresivizmus by to chcel riešiť slniečkárstvom, ale to nepomôže. A ľudia to vidia a vedia…žijú s tým! Potom sa búria a volia opačný extrém.

Darmo budeme prehovárať dedinčanov so skúsenosťami takými, že im denne ľudia z osád rozkrádajú/poškodzujú majetky, fyzicky ich napádajú, vyhrážajú sa im a zákon je prakticky „bezmocný“…budeme im nahovárať, že veď „buďte k nim milší…budú aj oni.“….no nebudú…vysmejú sa vám a budú vás považovať za slabých a budú si ešte viac dovoľovať.

PS je pre mňa moc slniečkárske a to vytvára priestor pre extrémistov…😕

Proste „nešlo to po dobrom, skúsime po zlom“ (a ľudia zvolia fašistov) 🙂

Toto musí skončiť. Treba nájsť jednotné porozumenie a riešiť veci odborne, komplexne, ale rozhodne nie ideologicky. Vidíme aj „dnes“ čo spôsobuje ideológizmus v parlamente (kresťanský).“
 
3.4.2023 – 12:34
https://komentare.sme.sk/diskusie/5202071/predstavte-si-ze-by-v-smere-hovorili-pravdu-pise-samo-marec.html#postId=20185940
 

2196119 – Jakub

PRÉMIUM

„To s pánom Káčerom ste trošku prestrelili. Je to diplomat ako sa patrí a zahraničnú politiku v tejto chvíli robí na výbornú!

Proste len nie je pripokakaný (slušne napísané) a povie veci, ako sú. Čo je dnes už nutné. Pretože hrať sa na pekné slová, keď sa Russká čižma rozťahuje a hľadá spojencov je zbytočné. Aj Orbánovi bolo treba pripomenúť, že všetci nie sú slepí a vidia, čo dokazuje…“

2196119 – Jakub

PRÉMIUM

„Vieš ako sa vedú diskusie aj tu na SME, keď s tebou niekto nesúhlasí? Útoky a urážky. Ihneď. Obrániš sa a následne sa urážajú, že ako si si to mohla dovoliť (úplná nezmyselnosť).

Oni nevidia to, že útočia a urážajú prví. A to preto, lebo to považujú za normu. Za prirodzené. Majú to v podvedomí a vyjadrujú sa tak automaticky…

A áno, opisujem diskutérov tu na SME, čiže sa jedná najmä o viac slušných občanov SR.

Keď píšem, aby to nerobili a snažili sa krotiť vášne a diskutovali slušnejšie, tak opäť len útoky…totálne nepochopenie.

Všimni si Timmy-ho. Vo väčšine diskusií sa snaží byť aktívny. Osobne sa mu snažím dohovoriť, aby obmedzil aj on útoky na určité politické strany a osoby…nemyslím to tak, aby ich nekritizoval, to naopak nech robí! Od toho je diskusia, vyjadriť svoj názor a používať kritiku. Ale aby krotil vášne a neobviňoval klamlivo a zbytočne nepreháňal útoky. Pretože to vedie k tomu, že začnú diskutéri útočiť naňho.

A tu sa pristavím. Útočia naňho! On neútočí na nich! Ak zaútočí, tak na „cudzie“ osoby alebo politické subjekty…nie na nejakého diskutéra. Ale oni ihneď spustia útok naňho, pretože sa im nepáči jeho názor! Pretože jeho názor je nelegitímny? Ja sa priznám, že s ním súhlasím tak v 1/3 toho čo píše (častokrát sa jedná o jeden príspevok, nakoľko je rôznorodý), ale to nie je dôvod, aby som ho odsúval stranou…

V prípadoch, kedy človek zavádza alebo klame sa patrí vyjadriť a usmerniť to trošku. Ale nie vulgarizmy alebo útoky len preto, že sa vyjadril (pričom, ak vtedy nezaútočil a neklamal)…

Proste ľudia sú naučení byť arogantní, vulgárni a hnusní voči druhým. A treba ich to odnaučiť. Lenže ako? Mám teraz poúčať 50-60 ročných pánov, aby takí neboli?
Mám poúčať 40-tnikov, ktorí sa správajú ako pubertálne deti? Ako?
Kde to zlyhalo? A kedy?“

https://svet.sme.sk/diskusie/5203873/ukrajina-rusko-vojna-online-minuta-po-minute-8-4-2023.html#postId=20197139
.
.
-.
iný jemu:
.
„A voličov Smerohlasu je tu ako šafránu, takže na nich by som sa v tomto prípade nevyhováral. Úroveň miestnych diskusií poznačujú úplne minimálne. Zbytočnú agresiu a vulgaritu do príspevkov prinášajú práve tí „lepší“ ľudia, čo sami seba považujú za elitu… Ale ako som už povedal, ani z toho by som nerobil nejaké závery o stave celej spoločnosti…“
.
.
.
.
.
z Filovho FB:
.
.
.
„Pan Filo, aby vasi citatelia lepsie pochopili co je A- co – hen – tizmus uvediem priklad. Segrej s Johnom sa dlhodobo strkaju pred sklenenou tablou. Sergej dlhodobo upozurnuje Johna aby to nerobil, lebo to moze zle dopadnut. Ale John si neda povedat. John nakoniec strci do Sergeja , Sergej rozbije sklenenu tabulu. John zacne do celeho sveta vykrikovat, ze sklenenu tabulu rozbil Sergej. Sergej sa chce branit a chce vsetkym vysvetlit ako sa to stalo a co tomu predchadzalo. Ale John zacne tvrdit , ze je dokazatelnym faktom to , ze tabulu rozbil Sergej a ak Sergej chce hovorit to, co tomu predchadzalo, tak sa snazi len odputat pozornost od faktu , ze rozbil sklennenu tabulu.John ma pravdu, sklenenu tabulu naozaj rozbil Sergej .“
.
.
.

Jakub, to je absolútne zbytočná relativizácia pri Iraku. To nebola „chyba“, to bol zločin agresie podľa medzinárodného práva. Je to dôvod, prečo doteraz Spojené štáty, rovnako ako Rusko, neuznávajú jurisdikciu ICC a dokonca ho v niektorých fázach priamo podkopávajú. Po správnosti by mal Bush byť súdený v Haagu.

Pokiaľ nebudeme myslieť principiálne, tak Západ bude stále vnímaný ako cynický, pokrytecký a oportunistický, a nebude možné rozpracovať účinnú R2P doktrínu, ktorá bola tak potrebná napr. v Sýrii, ale aj vďaka zločinu v Iraku na ňu už nebola podpora.
Proti klamstvu a propagande treba bojovať pravdou a principiálnosťou, nie soft kontra-propagandou.“
.
.
.
„A čo hen? Keď prestanú bojovať obaja? Teda prímerie a rokovanie? To ste akosi zo svojho slovníka v závere vynechali. Militaristi o prímerí a rokovaní neuvažujú. Militaristi poznajú len prilievanie oleja do ohňa. Diplomacia je pre nich neznámy pojem. A čo hen? Keď napriek pomoci Ukrajina prehrá? Budete sa zodpovedať za haldy mŕtvych len preto, že ste odmietli prímerie a rokovanie? A čo hen? Práva Ukrajincov ruskej národnosti? Tie vás akosi vôbec nezaujímajú. Tých treba pozabíjať? Vyhnať z vlasti? Zavrieť do basy? Skrátka propagandistu toto vôbec nezaujíma a „argumentuje“ čarovnou formulkou ačohentizmus, lebo nemá argumenty. Je bez argumentov.“
.
.
.
A ešte na zasmiatie – Pochod za skutočný mier! (a pokračovanie vojny!)
.
.
.
v piatok bude v bratislave pochod za russky mier
tu je skutocny pochod za mier na Ukrajine https://www.facebook.com/events/1882060908821689
https://www.facebook.com/events/1882060908821689/?ref=newsfeed
.
.
.
.
.
.
10. OTÁZOK A ODPOVEDÍ K MÉDIÁM
„Na facebookoch znovu evidujem tradičné klišé o slovenských médiách, tak si dovolím napísať, ako to vidím ja (a súhlasiť nemusíte, ale nepíšem to len tak z brucha)
1️⃣ Môžu štandardné médiá za rozmach dezinfowebov?
Nie. Za rozmach dezinfowebov môžu americké sociálne siete a nepripravenosť slovenskej spoločnosti na ich algoritmy, na tunajší informačný chaos a na všehoschopných facebookových krikľúňov.
2️⃣ Neprechádzajú k dezinfowebom sklamaní čitatelia mainstreamu?
Nemyslím si, že toto by tvorilo ich jadro. Ak sú dezinfoweby čítané, tak preto, že maľujú svojich čitateľom taký obrázok sveta, po akom túžia – kým skutočné médiá sa snažia maľovať taký obrázok, aký vidia.
Príklad: Predstavte si, že ste radový Slovák so silným proruským (rozumej proputinským) sentimentom – a že takých je medzi nami dosť.
3. Štandardné médiá vám budú písať, že Putin je diktátor a vojnový agresor. Dezinformačné budú písať, že Putin je geroj, mierotvorca, ekonomický vizionár, milovník Slovanov, budovateľ najmocnejšej armády a ochranca tradičnej rodiny, ktorý zaženie homosexuálov a spláchne do kanála celú hnusnú EÚ aj s Amerikou.
Koho asi tak budete čítať a zdieľať?
Prečo majú slovenské médiá najnižšiu dôveryhodnosť široko ďaleko?
Pretože na Slovensku, zvlášť na slovenskom Facebooku, je široko ďaleko najväčšia móda na novinárov frflať.
Už roky ich hejtuje Fico, prokremeľské kanály, náckovia (jedni, druhí aj tretí), Matovič a celkovo kde-kto. Frflať či hejtovať mainstreamové médiá je už roky slovenským mainstreamom.
4️⃣ Odpoveď na otázku č. 3 myslíš vážne?
Áno. Fico, Matovič, náckovia a spol. vedia, že stačí dokola opakovať tú istú „pravdu“, až ju vo výsledku začnú preberať aj tí, ktorí sami týchto majstrov nemusia.
Stokrát vidíte alebo počujete, že médiá sú zapredané, protislovenské, proamerické, sorosovské a neviem ešte aké. No a na 101. krát to začnete opakovať aj vy.
Stokrát nič umorilo osla, pamätajme si.
5️⃣ Takže podľa teba ľudia len preberajú nálepky, ktoré videli na facebookoch?
Určite nie všetci, ale veľká časť áno. Moje skúsenosti hovoria, že väčšina kritikov si svoj názor nevytvára, slovami Fica, „vlastnou hlavou“. Nesledujú čo médiá reálne robia alebo nerobia. Dokonca sa chvália tým, že ich nečítajú. Ako potom môžu mať vlastný názor?
Toto však nepozorujem len pri téme médií. Napríklad pri prezidentke veľká časť ľudí automaticky povie „americká agentka“. Tiež to nemajú z vlastnej hlavy.
Pri téme vojny vysúkajú všetko možné o údajnej genocíde, neonacistoch, biologických zbraniach, americkom puči a vojne Ameriky proti Rusku. Aj toto len pochytili na amerických sieťach alebo započuli od Fica či Ruskej Republiky.
Ale aby som bol fér: určite sú aj takí, ktorí majú k médiám reálne výhrady a dokážu vecne pomenovať, čo zlé podľa nich robia. Nie je to však mainstream.
6️⃣ Aké máš k týmto tvrdeniam dáta?
Priznávam: toto je najslabšie miesto mojej argumentácie. Nemám dáta, mám len anekdotické historky – ale tých sa mi za posledné roky nazbierali desiatky.
Keď nejaký diskutér napíše, že novinári sú takí a onakí, vždy reagujem rovnako: daj mi link na konkrétne naše články, ktoré sú podľa teba problematické. Ukáž mi, kde sme klamali alebo kde sme niečo prepískli…
Občas aj príde konštruktívna odpoveď a na ňu veľmi rád reagujem. Napríklad ešte donedávna nám pár ľudí vyčítalo, že vraj sme šírili nepravdy o únose vietnamského občana (keď ten prípad stopol Žilinka). Po posledných výrokoch nemeckých súdov už aj toto ustalo.
Absolútna väčšina ľudí však nič nedá, žiadne linky, žiadne príklady, len ďalší hejt.
Oni totiž netušia, čo médiá ako napríklad Denník N, SME, Aktuality, atď. reálne robia alebo nerobia. Oni len vidia, čo sa o médiách píše po facebookoch.
7️⃣ Tým chceš povedať, že slovenské médiá sú kvalitné?
Nie, nechcem.
Toto je úplne iná téma. Doteraz bola reč o tom, na čom vyrástli dezinformačné weby a kde sa berie nízka dôvera k slovenským médiám. Podľa môjho skromného názoru tieto dva trendy priamo nesúvisia s kvalitou médií.
8️⃣ Takže aké sú slovenské médiá?
Je to ako vo všetkých oblastiach ľudskej činnosti: sú rôzne.
Ako treba rozlišovať medzi reštauráciami, medzi stavebnými firmami, nemocnicami, či školami, tak treba rozlišovať aj medzi médiami.
Inak funguje bulvár, inak fungujú seriózne médiá. Dokonca aj v týchto podskupinách je treba rozlišovať: napríklad ani Nový Čas nie je to isté ako Pluska (Nový Čas mám radšej).
Dokonca je treba rozlišovať aj v rámci jedného médiá: v TA3 inak hodnotím moderátorov Ilieva či Dírera a inak napríklad pani Žitnú Lučaiovú.
A to samozrejme platí aj o Denníku N: pre Denník N píše množstvo kvalitných novinárov a potom tam píšem aj ja (joke, hej? : ))
9️⃣ Sú slovenské médiá slobodné?
Opäť treba rozlišovať: niečo iné sú médiá z holdingu Penty, niečo iné sú médiá, ktoré sa živia samé. Ale v globále si myslím, že na tom nie sme horšie než Česi a Poliaci, a určite sme na tom lepšie, než Maďari.
🔟 Chcel by si ešte niečo dodať?
Áno, ďakujem môjmu alter egu za tento priestor.
Chcel by som dodať, že ja i moji kolegovia – čím myslím aj kolegov z iných redakcií – sa každý deň hodiny a hodiny venujeme skutočným problémom, ktoré sa priamo dotýkajú aj tých, ktorí na nás po facebookoch nadávajú.
V slovenských médiách nájdete tony článkov a televíznych reportáží o nedostatkoch či priam o zlyhávaniach nášho štátu – v zdravotníctve, školstve, justícii, sociálnej oblasti, kultúre. Nájdete tam články o tunelovaní eurofondov, o zmeškaných vlakoch, o čiernych stavbách, o internetových hrozbách, vrátane hrozieb, ktoré atakujú deti.
Nájdete tam články o spľundrovaných národných parkoch či o vysychaní riek.
Nájdete však aj tipy na to, ako naložiť s hypotékou, do čoho investovať alebo ako ušetriť na energiách.
Stačí si na ktorékoľvek médium kliknúť a pozrieť si, o čom reálne píše alebo nepíše – čo však mnohým kritikov už nenapadne urobiť.
Novinári robia chyby, nie každú tému uchopia správne. Konštruktívna kritika im môže len pomôcť.
Konštruktívna kritika však vyzerá tak, že si prečítate článok a vecne napíšete autorovi, čo tam podľa vás chýba alebo ktorá veta podľa vás nesedí.
Konštruktívna kritika nie je hejt a opakovanie lacných nálepiek z Facebooku.
ďakujem, ak ste sa dostali až sem.
P.S.: Jo a nezabudnite si tie slušné médiá predplácať… pričom tými slušnými nemyslím výlučne len médiá takzvane liberálne.“
.
.
.
.
.
No to všetko, si ošetrili cenzúrou, čiže ani nespýtate sa nič!!! Diskusie pre nich neexistujú, len jediný správny a povinný názor pod vyhrážkami prenasledovaním, že ste dezolát a fašista!
.
.
.
.
.
.

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,494
Celková čítanosť: 5556833x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie