Založ si blog

Veľmi krutou smrťou zomrela predstaviteľka najzraniteľnejšej skupiny v spoločnosti

Hoci nám tu niektorí ľudia v médiách klamú, že najzraniteľnejšou skupinou v spoločnosti sú LGBTI ľudia, nie je to pravda. Títo ľudia nie sú ohrození na prežití, že by nemali čo jesť, kde spať, čo dať jesť deťom, kam sa podieť. Zvlášť sú v tomto najzraniteľnejšie chudobné matky s deťmi, ktoré zažívajú aj domáce týranie, ktoré práve po rozvode ešte eskaluje. Člen LGBTI nie je ohrozovaný priamo doma násilím, môže sa doma schovať, ale tí, čo zažívajú násilie od blízkych, sa väčšinou nemajú kam podieť a cez deti sú ešte existenčne vydieraní a ohrození aj holým prežitím a to aj ich deti.

 

Najzraniteľnejšou skupinou v spoločnosti sú chudobní, ktorým ide o holé prežitie a to zvlášť matky s deťmi.

V socializme sa im také niečo nemohlo diať, bezdomovci neboli ako sú dnes v dnešnej chudobnej spoločnosti. Áno, boli sme tak rozmaznaná socialistická spoločnosť v ktorej chudobné matky a ich deti takto netrpeli. Dnes sa pre chudobu vôbec nemôžu oslobodiť od svojich násilníkov a musia kvôli prežitiu s deťmi znášať všetko ako v celkom zaostalej spoločnosti. Čo na tom, že máte vrstvu veľmi bohatých a len bohatých, keď máte takú veľkú skupinu ľudí pod hranicou chudoby? O ktorých sa dnes v tv hovorí, že musia stáť v potravinách pred regálom a počítať, čo môžu zjesť?

Čo na tom, že máte vrstvu ľudí, ktorí môžu cestovať po celom svete, keď realita je pre drvivú väčšinu spoločnosti taká, že na cestovanie nemajú peniaze, hoci pracujú?

Keď na niečo nemáte, hoci pracujete, darmo to teoreticky existuje, prakticky to pre drvivú väčšinu neexistuje tak ako neexistovalo v socializme. Vtedy kvôli zákazom, teraz kvôli chudobe! Iné príčiny, ale výsledok ten istý a ešte horší!

 

 

 

Včera ráno zomrela v Česku predstaviteľka tejto najzraniteľnejšej skupiny – mladá žena, ktorá sa pred mrazom schovala do smetného kontajnera. Ako ľudia píšu v komentároch, musela to byť bezdomovkyňa začiatočníčka, inak by sa do kontajnera neschovala. Možno aj mladá týraná žena na úteku, lebo také ženy sa nemajú kde podieť po nejakom násilnom útoku. Po takom násilnom útoku sa žena potuluje po ulici, lebo zvažuje, či sa vráti domov alebo kam sa má podieť večer alebo v noci? Nevie, kde má zavolať, kde sa tak môže dovolať nejakej pomoci a na políciu sa bojí ísť, lebo rozmýšľa ako prežije a aby nebola ohrozená ešte viac hlásením na polícii. Takéto ženy sa najskôr ocitnú nečakane na ulici. Momentálne v tom čase nemajú kam ísť.

 

 

Otřesná smrt! Ženu slisovalo v Havířově popelářské auto! Úpěla bolestí

 

„Po vysypání obsahu se začaly z vozu ozývat děsivé skřeky. Uvnitř viděli hlavu člověka, který úpěl bolestí.

Než zemřela, ještě chvíli mluvila

Popeláři k umírající dokonce promlouvali, žena ale rychle slábla. Vytáhnout ji nemohli, hrozilo, že by se lis mohl opět rozjet a pokračovat v drcení! Bohužel nebožačka zemřela před příjezdem záchranářů…“

 

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-ostrava/728187/otresna-smrt-zenu-slisovalo-v-havirove-popelarske-auto-upela-bolesti.html

 

 

Chmelár 15.11.:

 

Nedávno sa sociologička Silvia Porubänová s moderátorom Richardom Dírerom na TA3 zhodli, že LGBTI ľudia sú vraj najzraniteľnejšou skupinou. Ale to pri všetkej úcte k tejto komunite jednoducho nie je pravda. Najzraniteľnejšou skupinou sú stále ľudia žijúci pod pásmom chudoby, osamelé matky s deťmi a dôchodcovia. Podľa najnovších štatistík žije pod hranicou chudoby pol milióna seniorov a 40 percent domácností nie je schopných platiť účty. Je prirodzené, že nás vydesí vražda homosexuála. Čo už prirodzené nie je, je naša ignorancia väčšiny sociálnych problémov, chudoby, spoločenskej vylúčenosti, otrockých pracovných podmienok. Viete, že na Slovensku každoročne evidujeme tri desiatky smrteľných pracovných úrazov? Minulý rok ich bolo až 33. Je to vysoko nad priemer Európskej únie. Pamätám sa, ako som pred piatimi rokmi písal o tragédii 22-ročného Adriána Kováča, ktorý pri výstavbe automobilky Jaguar Landrover zahynul strašnou smrťou: udusil sa pritlačený medzi nosník strešnej konštrukcie a zábradlie pracovného koša. Médiá dovtedy o tomto incidente mlčali. Hoci hlavný inšpektor práce zistil vážne porušenia predpisov z oblasti bezpečnosti, ochrany a zdravia pri práci, sucho skonštatoval, že úrazy samostatne zárobkovo činných osôb nie sú u nás od roku 1990 pracovnými úrazmi…

 

Pamätám sa, ako som týmto článkom vyvolal hnev malomeštiakov, ktorí sa rozčuľovali, čo si to dovoľujem, porovnávať smrť týchto ľudí so smrťou tých, z ktorých si naši novinári a politici vytvorili mediálne ikony. Mne zasa príde absurdné až zvrátené, ako skreslene vnímame závažnosť problémov tejto spoločnosti. V tejto republike sa denno-denne odohrávajú neprávosti a tragédie tisícov ľudí, ktorým neprídu na pomoc herci, speváci ba ani politici – ak im to neprinesie mocenské zisky. Nikto v ich prospech nevytvorí kampaň, celebritám je jedno, v akých pomeroch pracujú naši zamestnanci v kórejských firmách, že sú tam podmienky hraničiace s otroctvom, že neúnosne zadlžení ľudia páchajú samovraždy, že každý rok umrú tisícky ľudí úplne zbytočne kvôli stavu nášho zdravotníctva.

 

Nebola mediálna hviezda, lesba, migrantka, ani žiadna iná príslušníčka nejakej prominentnej komunity, aby na seba pútala pozornosť. Nijaký politik nevydal vyhlásenie, nijaká mimovládka nezorganizovala pochod, nikto za ňu nezapálil sviečku. Bola iba človekom na okraji. Kedysi boli takíto ľudia v centre pozornosti Charlesa Dickensa, Jacka Londona, Egona Erwina Kischa, ale aj Laca Novomeského, Milana Urbana a ďalších veľkých reportérov, ktorí prinášali príbehy žobrákov, tulákov, prostitútok, nešťastníkov, ktorí sa ocitli na ulici, robotníkov pracujúcich v otrockých podmienkach, povedané slovami Jacka Londona – ľudí z priepasti.

 

Ak nám tu teda rôzni prorežimoví kaviarenskí intelektuáli otravujú ovzdušie propagandou, že toto je najlepší z možných svetov a že nespokojní sú iba tí, ktorí pociťujú nostalgiu za bývalým režimom, tak je to bezočivá lož. Sám patrím k tým, ktorí sa do revolučného diania pred 33 rokmi aktívne zapojili a Nežnej revolúcii nevyčítam jej ideály, ale to, ako ich nová moc rýchlo opustila a ako ešte rýchlejšie ľudí okradla. Šliape sa po slobode prejavu, šliape sa po akademických slobodách, šliape sa po nezávislosti súdov, zlikvidovala sa pluralita foriem vlastníctva, bezplatné zdravotníctvo a školstvo sú len na papieri. Dnes už máme dosť veľký odstup, aby sme mohli porovnávať, že minulý režim staval ročne toľko bytov, koľko tento nepostavil za celé obdobie, že sme neboli schopní postaviť od roku 1989 ani jednu nemocnicu, že sme stratili potravinovú sebestačnosť, že chvalabohu za to, že v každej obci sa postavil kultúrny dom, lebo dnes by to nikomu nenapadlo. Áno, ľudia chceli slobodu, ale aká je to sloboda prejavu, keď vás nikto nepočúva, aká je to sloboda cestovania, keď na ňu nemáte peniaze, aká je to sloboda podnikania, keď vedie k rozkradnutiu spoločne vybudovaných materiálnych statkov do rúk hŕstky jednotlivcov? Preto má väčšina ľudí oprávnený pocit, že skutočnými víťazmi ponovembrovej reštaurácie kapitalizmu sú oligarchovia, gangstri a podvodníci.
.
.
Ľudia nemôžu byť slobodní, keď nerozhodujú o svojich vlastných životoch a osudoch. Štát zasa nemôže byť slobodný, keď je závislý od pokynov veľmocí a svoju ekonomiku odovzdal do rúk zahraničných korporácií tak, že sme sa stali kolóniou a mnohé veci vieme ovplyvniť ešte menej ako počas minulej éry. Som presvedčený, že súčasné mocenské elity, ktoré v týchto dňoch budú viesť prázdne reči o slobode a demokracii, pričom nám servírujú len nové formy útlaku, budú čoskoro zmetené ako domčeky z karát. Sú to ľudia minulosti. Už tento štvrtok je DEŇ BOJA ZA SLOBODU A DEMOKRACIU. Tak prečo nebojujeme?“
.
(krátené)
.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=506795068159387&set=a.475941007911460
.
.
.
.
.
Nesúhlasím s Chmelárom v závere, kde píše, že je presvedčený, že budú tieto formy útlaku ľudí v spoločnosti zmetené ako domčeky z karát. A čím? Že sa ľudia znovu nechajú oklamať a zvolia Hlasom progresívnu koalíciu, ktorú vytvorí?
To nás čaká ešte oveľa horšia doba, a to hovoria aj na infovojne, že vláda Pellegriniho bude ešte horšia ako táto, lebo to už bude sofistikovanejšie zlo a podľa mňa práve kvôli tvrdšej cenzúre. Podľa mňa príde po voľbách ešte horšia doba, ktorú si ale ľudia zvolia dobrovoľne cez Hlas. Inak by hlasy na progresívnu koalíciu nemali!
.
.
.
.
.
.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5519167x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie