Založ si blog

Správy o extrémistoch z opačných táborov 2

Prvý konzervatívny extrém:

 

„Kresťania zabalení v dúhovej zástave

 

„Tu už nejde o to, aby ste vy akceptovali životný štýl iných, ale o to, aby ste sa vzdali vlastných hodnôt a stratili ste slobodu voľby vlastného životného štýlu.

Pani poslankyňa (nielen) svojím výrokom o Ježišovej účasti v dúhovom pochode dala najavo, že v Boha neverí, nemá pred ním žiaden rešpekt a kresťanská morálka je jej cudzia.

Z pohľadu kresťanskej morálky nevidím žiaden rozdiel medzi spolužitím muža a ženy mimo manželstva, častým striedaním partnerov, a medzi spolužitím osôb rovnakého pohlavia, ale ani nadmerným užívaním alkoholu. Všetkým týmto veciam by sa tí, ktorí chcú žiť podľa kresťanských noriem, mali vyhýbať.

 

https://maioriced0.blog.pravda.sk/2022/11/10/krestania-zabaleni-v-duhovej-zastave/

 

 

Nikto kresťanov nenúti, aby sa vzdali svojich kresťanských hodnôt. Môžu žiť mravne celý život. Do svadby môžu byť panicmi, v manželstve verní a nebyť promiskuitní. Riešiť brvno vo svojom oku znamená žiť tak sám a nenútiť k tomu suseda! Žijú podľa toho kresťanskí heterosexuáli? Nie! Úplne bežne nečakajú so sexom do svadby, v manželstvách sú často neverní a po rozvode opäť žijú nemravne. Preto nemajú právo riešiť, že ako mravne žijú iní!

 

 

Kresťan a liberál nie sú v opozícii

 

Musíme dať za pravdu liberálom, keď poukazujú na extrémizmus v kresťanstve, kde prekračujú hranice ľudskej rovnoprávnosti (pri homosexuáloch a LGBTI) a musíme dať za pravdu kresťanom a konzervatívcom, keď poukazujú na extrémizmus v liberalizme alebo progresivizme a majú rovnaké totalitné maniere proti ľudskej slobode.

Len tieto dve extrémistické skupiny nám tu rozoštvávajú,nad hlavami všetkých, spoločnosť. Tieto dve extrémistické skupiny proti sebe bojujú úplne rovnakými metódami len v mene toho svojho a vzájomne sa vo svojom extrémizme hecujú a roztáčajú. 

Preto je potrebné jasne ich pomenovať a upozorňovať na ich extrémizmus na obidvoch opačných stranách.

Preto je potrebné nepridávať sa ani k jednej z týchto extrémistických skupín, čím len roztáčate v spoločnosti extrémizmus a pomáhate rozdeľovať spoločnosť.

Drvivá väčšina ľudí nepatrí k týmto extrémistickým skupinám. Neuvedomujeme si to, lebo na sociálnych sieťach sa najviac pohybujú práve extrémisti z obidvoch strán. No tá mlčiaca väčšina k nim nepatrí a vedia spolu v skutočnom živote vychádzať bez problémov.

Nedajte sa oklamať, že musíte patriť do jednej z týchto extrémistických skupín. To sa oni vzájomne medzi sebou neznášajú – extrémisti na obidvoch stranách.

Ak ste kresťanom alebo konzervatívcom, vždy si pamätajte, že liberáli vás nekritizujú a nemajú proti vám celkom nič. Ak kritizujú, tak vždy len extrémizmus, ktorý už kresťanstvom nie je!

Ak ste liberálom, vždy si pamätajte, že kresťania vás nekritizujú a nemajú proti vám celkom nič. Ak kritizujú, tak vždy len extrémizmus, ktorý už liberalizmom a zmyslom pre slobodu nie je!

Vzájomne kritizujú vždy len opačných extrémistov, ktorí buď porušujú ľudskú rovnoprávnosť alebo zavádzajú totalitné metódy. Títo môžu vyznávať niečo opačné, ale robia to úplne rovnakými metódami – demagogicky.

Nestojme proti sebe, ale proti extrémistom na opačných stranách, ktorí nám tu roztáčajú extrémizmus.

Kto je objektívny, nevidí extrémistov len na jednej strane, ale vidí ich na obidvoch.

Ľudia by mali spolupatričnosť podporovať a nie vytvárať extrémistické skupiny – Keď nie si s nami, tak patríš k opačným extrémistom, dezolátom, fašistom alebo hriešnikom.

Je to umelé a vypočítavé naháňanie ľudí do niektorej z extrémnych skupín. A je to podliehanie demagogickým metódam.

https://malinova.blog.pravda.sk/2022/10/31/krestan-a-liberal-nie-su-v-opozicii/

 

 

Z tohto pohľadu napríklad Kolíková nespáchala vôbec nič zlé, keď si myslí, že Ježiš by proti homosexuálom alebo aj transrodovým ľuďom nič nemal, ako sa verejne vyjadrila. Súčasťou jej viery je, lebo každý človek niečomu verí, že Ježiš by niečo také neriešil ale ako podstatné by videl niečo iné a dôležitejšie v duchovnom vývoji. Má právo tomu veriť, lebo má slobodu v myslení aj vierovyznania. Rovnako ako vy verejne môžete povedať, že nie je prekážkou duchovného pokroku keď budete jesť mäso, lebo veríte tomu, že môžete, hoci mnohí iní tomu zas neveria a myslia si, že je to veľmi závažnou prekážkou na ceste duchovného vývoja.

To, že ste si vy vybrali určité náboženstvo, vám nedáva právo diktovať iným, čomu majú veriť a čomu nesmú veriť, pokiaľ to nie je v závažnom rozpore s ľudskou rovnoprávnosťou. (Čiže nie veriť niečomu, čo iných ohrozuje.)

A z tohto pohľadu sa nejaký kňaz Štefan Mordel so svojim listom

„Vy sa naozaj domnievate, že sa môžete takto verejne rúhať samému Bohu?“

dopúšťa len toho istého ako moslim, keď vyčíta napríklad kresťanom, že sa rúhajú voči jeho náboženstvu, čo už kresťania berú s úsmevom, že aké hlúpe.

 

 

Prečo ľudia veria ( a neveria) tak, ako veria (a neveria).

 

„Druhé štádium sa nazýva štádiom inštitucionálnym. Človek v tomto štádiu verí na sto percent tomu, čo mu predkladá nejaká inštitúcia. Prijíma pravidlá, vieru aj dogmy danej inštitúcie ako úplne záväzné a dokonale pravdivé. Presne rozlišuje medzi dobrom a zlom, verí, že veci sú zariadené a riadené tak, ako to chcela vyššia sila a že neradno o tom pochybovať. Inštitucionálny človek obracia iných na svoju vieru. Pre neho to (často) bolo východiskom zo štádia chaosu, kedy nerozumel ničomu čo prináša tento svet, a tak sa svojej viery drží ako jedinej správnej. Inštitúciou môže byť aj niečo iné ako cirkev.“

https://blog.sme.sk/vierasimkovicova/spolocnost/preco-ludia-veria-a-neveria-tak-ako-veria-a-neveria

 

 

 

Druhý progresívny extrém:

 

Chmelár 10.11.:

 

DEJINY ICH BUDÚ SÚDIŤ VŠETKÝCH

 

Vyhlásenie najvyššie postaveného armádneho predstaviteľa v štruktúre ozbrojených síl USA, predsedu Zboru náčelníkov štábov generála Marka Milleyho, že je nepravdepodobné dosiahnutie víťazstva na Ukrajine vojenskými prostriedkami, a preto treba hľadať príležitosť na rokovanie, považujem za zásadný zlom v doterajšom chápaní konfliktu. Pre mňa osobne je to aj istá forma zadosťučinenia: po tých dlhých mesiacoch, kedy sa mi tlupy proamerických trollov vyhrážali obesením a skorumpovaní novinári žiadali pre mňa doživotné väzenie iba preto, lebo som konzistentne žiadal mier a trpezlivo som vysvetľoval, že táto vojna nemá vojenské riešenie – dospeli aj tí najväčší americkí jastrabi k tomu istému. Generál Milley zašiel dokonca tak ďaleko, že konečne prirovnal charakter tohto vyčerpávajúceho konfliktu nie k druhej, ale k prvej svetovej vojne, na čo som opäť mnohonásobne upozorňoval od samého začiatku. Doslova povedal, že odmietanie rokovaní počas prvej svetovej vojny len znásobilo ľudské utrpenie a viedlo k väčšiemu počtu obetí… Presne tak, pán generál.

.

Verím, že dejiny ich napokon budú súdiť všetkých. Aj Putina, ktorý tento ničivý a krvavý konflikt s ďalekosiahlymi následkami nemusel rozpútať (stačilo hneď na začiatku vypnúť plyn a do týždňa by donútil všetkých rokovať o plnení Minských dohôd – nemusel padnúť ani výstrel). Aj Bidena, ktorý neustálym tlakom na rozširovanie NATO a ignorovaním diplomacie celý konflikt vyprovokoval (o rozsiahlom angažovaní USA v tejto zástupnej vojne s Ruskom už môže pochybovať iba klinický idiot). Aj Johnsona, ktorý na jar potopil mierovú dohodu tesne pred jej uzavretím. A napokon aj Zelenského, ktorý svojou neochotou dodržiavať ľudské a menšinové práva ruskojazyčného obyvateľstva na východe krajiny doviedol svoj národ do rovnakej katastrofy ako Miloševič v Juhoslávii. Zabúdať však netreba ani na podiel viny slovenskej vládnej garnitúry na čele s prezidentkou, ktorí zničili tradičnú komparatívnu výhodu Slovenskej republiky (dobré vzťahy s oboma stranami konfliktu), ničím sa nepričinili o mier, nepodali žiadne diplomatické návrhy, jednostranne podporovali predlžovanie vojny dodávaním zbraní a lokajsky plnili pokyny z Washingtonu. Pamätajme na to, keď si nad tou hrôzou bude chcieť niekto umyť svoje krvavé ruky a vnímať celý zložitý konflikt čierno-bielo.“

(krátené)

https://www.facebook.com/photo/?fbid=502824668556427&set=a.475941007911460

 

 

 

Ktorý z týchto extrémov nás tu viac ovláda?

 

 

To vždy viete podľa toho, koho nemôžete kritizovať.
 
Orosch sa musel ospravedlniť, takže RKC nám tu nevládne.

Takže vám nevnútia Oroscha a RKC ale Jakuba Fila (napríklad) ako sprievodcu totalitou, ktorá sa bude volať väčšia sloboda.

Konkrétne Jakub Filo (zástupca šéfredaktorky SME) vyzýval na FB ľudí aby prenasledovali Chmelára, pretože chce mier a mierové rokovania ako aj pápež, čím je podľa neho fašista. 

 

Za to, že som preto neodmietla čítať Chmelára a neodmietla som ho uznávať, aj ja som bola vyhlásená za fašistu a tieto médiá nám takto rozbili rodinu, keďže huckajú svojich čitateľov aj proti ich rodičom, súrodencom, kolegom a iným ľuďom, čím takto rozbíjajú aj rodiny a rozoštvávajú spoločnosť. Takéto rozbíjanie rodín sa dialo v totalite v 50-tych rokoch. 

Následkom toho potom ani brat bratovi nebol na svadbe, kvôli tejto ich sprostej štvavej propagande, že sme neboli za svetovú vojnu ale chceli mier. V týchto dňoch ku tomu pribudol ďalší rozkol v našej rodine, keď som zas bola urážaná ďalším príslušníkom v našej rodine, že mám pre kritiku progresívcov konzervatívne hodnoty a nevadí mi porušovanie základných ľudských práv. 

 

Kedy s týmto rozoštvávaním spoločnosti (otázka na progresívcov na SME) skončíte?

 

Však na SME vyzývate svojich čitateľov, aby považovali za fašistov každého, kto s vami povinne nesúhlasí a chce mier alebo číta Chmelára!

Vy sa takto vyhrážate cez svojich novinárov a čitateľov všetkým občanom, že inak im rozoštvete rodiny – koho z nich majú označovať za fašistov!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548187x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie