Založ si blog

„Opitý vodič sa v ničom nelíši od teroristu“

Neviem, či len pre Slovensko je typické, že všetko sa rieši až keď sú obete – mladé obete, deti alebo veľa obetí.

Nebezpečné úseky na cestách sa riešia zas až keď sú obete, mladé obete, deti, veľa obetí.

 

Keby sa to bolo riešilo skôr, aby sa ľudia báli sadať za volant po požití alkoholu, dnešné obete mohli žiť!!!

 

Ale ľudia sa neboja sadať za volant po požití alkoholu. Nie je to nič výnimočné, pretože sa nemajú čoho báť. Najprv ich chráni bezúhonnosť, potom, že to nebolo úmyselné a nehodnotí sa to ako nebezpečné ohrozenie, pritom, citujem blogera z Pravdy – „cudzinca“:

 

„Opitý vodič sa v ničom nelíši od teroristu – len náhoda rozhoduje o tom, či a koľko obetí bude mať jeho konanie.“

 

Možno aj toto napísal dnes on v diskusii na SME, lebo sú to jeho názory (s ktorými súhlasím):

 

auto je zbran, a podla toho sa treba aj spravat, takze kazdy, kto si sadne za volant pod vplyvom alkoholu, ma v rukach zbran

a vysoky trest by mal dostat aj spolujazdec, nakolko mu mal zabranit za ten volant sadnut, a ak mu nezabranil, mal konat svoju obciansku povinnost a volat policiu

ano, treba konecne zacat s exemplarnymi trestami za jazdu pod vplyvom, lebo je toho az prilis vela a takto to potom vypada

a je jedno ci zomrie 1 clovek, alebo 5, vzdy to je niekoho pribuzny“

 

Nebudem písať podrobnosti ako sa ma to dotklo, lebo aj ja som zažila a to len tisícinku z toho, čo dnes toľkí rodičia, lebo keď moja dcéra nastupovala na VŠ v inom meste, presne pred začiatkom školy mala ťažký úraz na železničnej stanici a krvácanie do mozgu. Volali mi z nemocnice a to bola najhoršia chvíľa v mojom živote. Nevedeli sme nakoľko závažné to je, či ju budú alebo nebudú operovať, aké budú o niekoľko hodín výsledky. A ona v inom štáte.

 

Budem písať o ľahostajnosti voči článkom blogerov, ktorí na to upozorňovali a iste ich nebolo málo, keď aj na Pravde niekoľkí, hlavne bloger „cudzinec“, „winnetou“, ja a ďalší o ktorých len neviem, ale veľa ľudí na to už dávno upozorňovalo, že Slovensko je benevoletné voči opilcom, ktorí sú ako teroristi, ktorých nikto nerieši!

 

Už v roku 2016 písal bloger „winnetou“ v článku na Pravde:

 

Mám taký dojem, že by to chcelo opitého šoféra, ktorý vyletí na chodník a zabije aspoň 10 školákov, aby si naše súdy uvedomili, že nemajú gule trestať potencionálnych vrahov za volantom! Potom však už bude neskoro…“

 

 

Povedzte teraz, či nemal pravdu, že kompetentných to začne zaujímať až keď opitý šofér vyletí na chodník a zabije veľa školákov!

 

Takže, na toto ste čakali od toho roku 2016!!! Alebo ten bloger bol múdrejší než tí, čo sú za to zodpovední ako sa to stíha?

 

A prečo to tu neopakujeme denne? Aby sme vám neliezli na nervy, hoci bloger „cudzinec“ mal k tomu veľmi veľa článkov, kde sa dožadoval a dovolával nejakej zodpovednosti kompetentných k stíhaniu. Pamätám si to tak dobre preto, že som s ním v tomto hlboko súhlasila. Ale ľudí to nezaujímalo, ani kompetentných, ani nekompetentných. Ľudí to zaujíma až vtedy, keď im niekoho zabijú alebo keď už je neskoro a už tie obete ničnerobenia sú!

 

Aj teraz sú to od kompetentných len také výkriky a či mali váhu, to sa dozvieme o celé roky neskôr, či tento opilec – terorista nebude mať len smiešny trest a aké tresty budú mať za opilosť vodiči, čo nikoho nezabili, lebo našu spoločnosť vždy zaujíma až keď je veľa mŕtvych!

Potom, až potom sa ukáže, či ich úprimná sústrasť nebola len žvanením, ale už poučením pre budúcnosť, aby sme nečakali na ďalšie obete a novú ničnehovoriacu sústrasť.

 

Dnes sa k tomu vyjadruje z kompetentných len ten, kto navrhuje konkrétne prísnejšie riešenia a nezostane len pri návrhoch.

 

Z diskusii som sa dozvedela, že vraj takto sa jazdiť v zahraničí nemôže, že skúste tak vo Viedni! To písali diskutujúci na SME, neviem posúdiť, či je to tak. Ale ak je to tak, zaujímavé, že tuto to kompetentných nezaujíma.

A ďalej som sa z diskusií dozvedela, že návrh zhabania auta je pre ľudí zlý, lebo čo ak synovi požičiaš auto a zhabú ti ho, lebo jazdil opitý?

Tak to som nevedela, že vtedy by takého otca zaujímalo auto! Čiže nie syn, nie to, že je potenciálny vrah, ale auto!

 

A potom, že čo keby ste niekomu požičali auto a on by jazdil opitý a vy by ste kvôli nemu prišli o auto?

 

A to mi povedzte, čo to je už za človeka, čo opitý jazdí aj v požičanom aute? Veď to musí byť taký človek, o ktorom to musí byť známe tým, čo mu ho požičali. A to verte, že veľmi veľa ľudí vie, koho takého v rodine majú! Čo si kľudne sadne aj opitý!

 

Tak by mu ho potom nepožičali a aj takto by sa navzájom strážili! Keď piješ, tebe nepožičiam!

 

 

Vôbec sa mi nezdá primerané, aby človek, čo zabil päť ľudí a ďalších zmrzačil, dostal len 12 rokov! A to určite nedostane!

Nikdy nezabudnem na ten prípad, kde tak jeden opitý vybehol na zastávku MHD a jednej matke zabil jednou ranou obidve deti a dostal za to len štyri roky!!!

 

Vlastne sa čudujem tým pozostalým, že ich dodatočne po tak smiešnych trestoch nezabijú. Asi sa viac boja basy než tí opití vrahovia.

Myslím si, že políciu máme hlavne na to, aby pozostalí miesto štátu netrestali vinníkov. Teda aby chránili vinníkov. Lebo potom vždy nasledujú smiešne tresty od sudcov.

Ako veriaca neuznávam zabitie vinníka na ulici. Ale viete, čo urobíte pod vplyvom toho, že vám zabili dieťa? Tiež neviete!

Mali by aj pozostalí na to úľavu? Že boli pod vplyvom bolesti? Alebo to sa takto toleruje len opilosť a bolesť už takú váhu pre spoločnosť nemá?

A keby ich zabili v opilosti? To by bola tiež poľahčujúca okolnosť alebo už nie?

 

Veď tiež by sa mohli brániť – Nevedel som, že ho zabijem!

 

Ale vráťme sa do reality, kde vodiči nevedia, že môžu niekoho zabiť! Koľkí to na Slovensku asi pijú, keď si to tak krásne tolerujú?

Myslíte si, že ten funkcionár bol opitý prvýkrát? Musel byť bežne, keď aj pred synom a ten už na to zvyknutý si tak aj sadol do auta, veď nič zvláštne. A myslíte si, že to jeho kolegovia nevedeli, že jazdieva opitý?

Tiež tých ľudí mohli zachrániť, keby to netolerovali! Ale u nás sa to najprv toleruje a potom sú ľudia zhrození!

 

Jasné, že som za súdy, ktoré by mali fungovať. Tak by to malo byť. Ale bohužiaľ len malo byť.

No aj v džungli by to bolo spravodlivejšie! Neboli by chránení len opití ale aj ich obete!

A keďže u nás súdy nefungujú, ja by som ho potrestala tak, že najprv nech sa pozostalí opijú a potom vyrieknu ortieľ. Bola by to poľahčujúca okolnosť. Možno by sa zľutovali! Tiež by sme sa nechali len prekvapiť!

 

 

Bloger „cudzinec“:

 

2017:

(Nielen)Proti alkoholikom za volantom treba pritvrdiť . ..

„Takže ostáva jediné riešenie – pritvrdiť proti podobnému druhu darebákov ešte viac. Ukončiť prax podmienečných trestov a finančných pokút, a zaviesť prax udeľovania nepodmienečných trestov, bez ohľadu na to, či došlo k nehode, zraneniam alebo úmrtiu osôb. A spojiť to so zabavením veci, ktorá slúžila k spáchaniu trestnej činnosti – teda motorového vozidla.

Alkohol za volantom ? Bez nehody tri roky natvrdo, s nehodou a škodami, či už na majetku alebo zdraví, životoch nevinných – desať rokov, bez možnosti podmienečného prepustenia. Nech sa totiž na to pozeráte akokoľvek, vždy sa jedná o všeobecné ohrozenie. A opitý vodič sa v ničom nelíši od teroristu – len náhoda rozhoduje o tom, či a koľko obetí bude mať jeho konanie.“

https://cudzinec.blog.pravda.sk/2017/10/08/nielenproti-alkoholikom-za-volantom-treba-pritvrdit/

 

2018:

Alkoholici za volantom . .. bez milosti do basy

„Iste, nie je možné strčiť každého darebáka za volantom do basy. Ale určite sú možné iné, represívne opatrenia. Napríklad zavedenie krátkodobého odňatia vodičského oprávnenia. A za jeho porušenie, teda jazdu v čase zákazu, už tvrdo – nepodmienečný trest a dlhodobý zákaz činnosti. V prípade alkoholu či drog priamo uloženie dlhodobèho zákazu – minimálne na päť rokov. Opakované porušenie maximálnej povolenej rýchlosti neriešiť pokutami (nefungujú), ale zákazom činnosti. A tvrdo začať zákazmi od troch rokov vyššie ..“

Alkoholici za volantom . .. bez milosti do basy

2019:

Ožratých za volantom rovno do basy

Nie je žiadnym tajomstvom, že alkohol za volantom je na Slovensku bežným javom. Možno aj pre nedostatočne nastavené zákony, ktoré by mali chrániť slušných ľudí pred – aj privilegovanými ožranmi za volantom.

Ak niekto nechápe, že nemá piť alkohol, keď chce šoférovať a prichytia ho s trúnkom v krvi, mal by byť nemilosrdne potrestaný. Odňatie vodičského preukazu a minimálne tridsať dní väzenia. Žiadne podmienky a ospravedlňovanie – bolo to prvý raz. Pretože aj prvý raz môže niekoho zabiť alebo zmrzačiť.“

https://cudzinec.blog.pravda.sk/2019/05/11/ozratych-za-volantom-rovno-do-basy/

 

Opilec za volantom je (budúci) vrah . ..

A je smutné, že sa opilci na Slovensku neboja sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu. Vinu na tom nenesú policajti, ale zákonodarcovia a svojím spôsobom aj sudcovia …

Dať niekomu tri-štyri roky za smrť jedného-dvoch ľudí a zmrzačenie ďalších – je dehonestáciou všetkého, čo symbolizuje slovné spojenie – ľudský život. Slovenské cesty sú zásluhou benevolentných zákonov doslova džungľou, kde vystrájajú často aj tí, ktorí sa označujú za profesionálov alebo pochádzajú z krajín, kde chodia slušne, všetko rešpektujú … pretože u nás nemusia mať strach, však prinajhoršom – podmienka, nie ?

Ako by to asi vyzeralo na slovenských cestách, ak by opilec spoza volantu, ktorý zmaril dva ľudské životy, bol súdený ako vrah a dostal by dvadsať rokov natvrdo ? Asi by si mnohí rozmysleli, či sadnú za volant pod vplyvom alkoholu alebo drog. A ako by to vyzeralo, ak by profesionál v kamióne prišiel doživotne o vodičský preukaz, ak by ho prichytili, ako jazdí po obci sedemdesiatkou ? Koľkí by prežili, koľkí by neutrpeli zranenia ?

 

Policajt sa môže aj pretrhnúť, ak zákon chráni viac vagabunda, než jeho (potenciálne) obete …

Pri vjazde do Krupiny v smere od Zvolena je ostrejšia ľavotočivá zákruta. Pravidelne tam skončia kamióny v priekope vedľa cesty, lebo ich vodiči sa “ponáhľajú”. Výsledkom bývajú kolóny, ešte zapchatejšie mesto a stovky obetí v rôznych formách (od zranených alebo mŕtvych, cez ľudí, ktorí kvôli darebákovi za volantom nestihnú, čo si naplánovali a podobne). Podobné miesta sú aj v iných kútoch Slovenska. A stále sa opakuje rovnaká pesnička – pritvrdia sa na čas cestné kontroly, inkasujú sa pokuty za všetko možné, ale výsledok je vždy žalostný. Gauneri strach nemajú, lebo sa môžu vyplatiť.

Zákon by mal slúžiť ľuďom a chrániť ich pred gaunermi … nie dávať gaunerom zadné dvierka, ako sa lacno vyhnúť zodpovednosti …“

https://cudzinec.blog.pravda.sk/2019/06/25/opilec-za-volantom-je-buduci-vrah/

 

 

Bloger winnetou:

 

2016:

Sudcovia nemajú gule na ožranov za volantom!

„V praxi to sú vlastne absolútne najnižšie možné tresty za trestný čin. Keď budú takto sudcovia trestať jazdu pod vplyvom alkoholu tak sa ani nečudujem, že to na cestách vyzerá tak ako to vyzerá!

Asi toľko k prísnym trestom za jazdu pod vplyvom alkoholu. Mám taký dojem, že by to chcelo opitého šoféra, ktorý vyletí na chodník a zabije aspoň 10 školákov, aby si naše súdy uvedomili, že nemajú gule trestať potencionálnych vrahov za volantom! Potom však už bude neskoro…“

Sudcovia nemajú gule na ožranov za volantom!

 

 

Tak teraz pozerajte, koľko rokov to bolo kompetentným ukradnuté!

Džungla, v ktorej sa ale nemôžete brániť!

Majú pre vás prichystanú len úprimnú sústrasť.

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518594x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie