Založ si blog

Vzdelanie politikov – v rámci bitky

V rámci politickej bitky teraz na seba vyťahujú vzdelanie. Toto do diskusií na SME napísal niekto podľa mňa z olaňákov, ale nemuseli to byť len oľaňáci.

 

„Utajený Svedok

 

9. júla o 8:52 ·

„Jana Bittó Cigániková – diel 1 – agentka finančnej skupiny Penta

 

Cieľavedomosť a bezcharakternosť. Ideálna kombinácia vlastností pre politika a Cigániková ich obidve bezpochyby má podobne ako jej šéf Sulík. Tieto dve osoby považujem jednoznačne za hlavných strojcov rozbíjania tejto vlády už od jej vzniku.
Priznám sa, že už som mal kompletne napísaný rozsiahly status o Cigánikovej podnikaní pred vstupom do politiky ktorý by bol asi najdrsnejší aký som kedy napísal. Nakoniec som sa rozhodol, že ho z viacerých dôvodov nezverejním a budem sa snažiť dokázať absenciu morálnych hodnôt v jej politickej činnosti. Začnem dnes Pentou.
Poslankyňa Cigániková sa správa ako agentka finančnej skupiny Penta. Uvediem aj niektoré konkrétne príklady.
1. Je to jediná vládna poslankyňa, ktorá nehlasovala za programové vyhlásenie vlády a to z dôvodu, že sa tam písalo o zvážení zavedenia jednej zdravotnej poisťovne, čo by postihlo penťácku zdravotnú poisťovňu Dôvera. Skúšam sa zamýšľať ako by asi dopadlo hlasovanie, keby si každý poslanec našiel nejaký bod, s ktorým nesúhlasí a na základe toho by za PVV nehlasoval. Podľa elementárnej logiky by asi nikdy žiadna vláda nevznikla.
2. Keď sa zo štátneho rozpočtu riešilo dofinancovanie finančne poddimenzovanej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, Cigániková to kritizovala a žiadala dofinancovať aj súkromné zdravotné poisťovne, čiže zo štátneho rozpočtu žiadala dofinancovať aj penťácku zdravotnú poisťovňu.
3. Vystupovala tiež voči zákazu krížového vlastníctva v zdravotníctve, ktorým by sa znížila dominancia Penty v systéme, ktorý nemá v Európe obdobu. Pri obhajobe Penty použila napríklad argument, že veď Penta nezarába na zdravotníctve, ale na úplne iných odvetviach.
4. Pred voľbami v rozhovore pre Denník N prejavila túžbu, aby sa minister zdravotníctva stal Ľuboš Lopatka, ktorý riadil nemocnice Penty
Atď.
Bývalý minister zdravotníctva Krajčí má tri vlastnosti: je to slušný človek, je konzervatívne založený a bojoval proti finančnej skupine Penta. Šéf lekárskych odborov Visolajský o ňom vyhlásil, že aj keď má chyby, je potrebné uznať, že je to po x rokoch prvý minister, čo sa snaží zastaviť tunelovanie nášho zdravotníctva Pentou. Cigániková má tieto tri vlastnosti presne opačné. Asi aj to bol dôvod, prečo mu hneď po nástupe vlády bodala ostré dýky do chrbta.

 

Najlepšie to ilustruje výrok ministra Krajniaka: „Poslankyňa Cigániková celý rok mediálne šikanovala konzervatívneho ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Keď sme raz prijali na vláde nepopulárne opatrenia, ešte predtým ako o tom stihol Marek Krajči informovať, kolegovia zo SaS dali Jane Cigánikovej echo. A ona urobila na úrade vlády tlačovku, kde zniesla pod čiernu zem opatrenia, ktoré minister zdravotníctva ešte ani nestihol oznámiť“.
Kým Cigániková si za svoje neoceniteľné služby užívala od Penty PR články v Pluske, kde ukazovala svoj luxusný dvojposchodový byt na Olbrachtovej ulici, robila prehliadku šatníka, či simuláciu ako sa každé ráno češe a líči, tak minister bol dennodenne vystavovaný v tomto médiu brutálnemu teroru, ktorý sa podpísal aj na jeho zdraví.
Morálnu vyprahnutosť Cigánikovej ilustruje skutočnosť, že pred bytom má rohožku s vyobrazením exministra Krajčího a heslom „Ic domu, Satan!“ To je tak, keď sa primitívna bytosť odbavuje na slušnom človeku, ktorému nesiaha ani po kotníky. Cigániková voči svojim názorovým a hodnotovým oponentom, ktorí sú slušní ľudia používa ponižovanie a urážky. O to je to smutnejšie, že táto osoba sa pasuje do role nejakej morálnej autority.
V ďalšom statuse (statusoch) opíšem:
– čo mala teamleaderka SaS pre zdravotníctvo Cigániková spoločné so zdravotníctvom pri vstupe do SaS,
– jej politické prešľapy a trapasy, pri ktorých si normálny človek ťuká na čelo
– prečo považujem niektoré dôvody jej potratovej politiky za zvrátené
– dôvod, prečo jej slová o spolupráci iných strán s fašistami vyznievajú z jej úst doslova idiotsky

 

Utajeny svedok o ciganikovej: Mgr. Jana Bittó Cigániková, MBA – diel 2 – SAS strana plná odborníkov.

 

Keďže pani poslankyňa sa tu neustále oháňa svojou vysokou odbornosťou, niekedy mám dojem, že až prekvalifikovanosťou, zameriam sa tentokrát na jej vzdelanie.
Po absolvovaní základnej školy Cigániková výrazne precenila svoje možnosti a schopnosti, keď sa rozhodla prihlásiť na jedno z bratislavských gymnázií. Vážení čitatelia, Jana Cigániková, vtedy ešte pod dievčenským menom Opálená prepadla v druhom ročníku na gymnáziu. Jedna z hlavných odborníčiek strany SaS, ak nie úplne tá najväčšia prepadla na strednej škole a bola nútená školu opustiť.
Milá Janka, nie je ti to trápne písať si v životopise do jazykových znalostí španielčinu na úrovni A2? Chváliť by si sa mohla, ak by si gymnázium ukončila maturitnou skúškou zo španielčiny s certifikátom C1. Nič v zlom, ale úroveň A2 dosiahnem za mesiac aj z mongolčiny, ale asi by som sa hanbil napísať si to do životopisu.
Ak si niekto myslíte, že sa Cigániková po tomto prúseri prihlásila na inú strednú školu, po ktorej absolvovaní by sa mohla pýšiť svojou vysokou odbornosťou v oblasti zdravotníctva, tak sa hlboko mýlite. Prihlásila sa totiž na strednú odbornú školu drevársku (alebo iba tam ju zobrali?). Po jej absolvovaní mohla svoju odbornosť v zdravotníctve pretaviť asi len do toho, že by pozbíjala nejaké drevené lavičky v čakárňach.
Nechcem dehonestovať stredné odborné školy, práve naopak. Na našom trhu práce zúfalo chýbajú najmä šikovní remeselníci vo výrobných segmentoch. Tu sa mohla Cigániková krásne uplatniť a mohla byť dokonca pre túto spoločnosť aj užitočná.

Vráťme sa ale naspäť k Cigánikovej, lebo ešte nie sme zďaleka na konci. Po „úspešnom“ stredoškolskom období sa odvážila prihlásiť dokonca na vysokú školu. A teraz sa stavím, že nikto neuhádnete na akú. Nebudem to dlhšie naťahovať, išlo prosím pekne o Katolícku univerzitu v Ružomberku. Dnes má na tento svoj krok dosť bizarné vysvetlenie, že vraj chcela byť bližšie pri mame, ktorá vtedy pracovala na Žilinskej župe. Mimochodom pod ministrom Tarčákom (HZDS). Takže ja teraz neviem, HZDS, katolícka univerzita, dnes najväčšia ultraliberálka. Rozmýšľam, či bola pomýlená vtedy alebo je pomýlená teraz alebo je pomýlená stále. Každopádne aby sme neboli takí optimistickí s tým jej štúdiom, tak vydržala tam krásne 3 semestre. Či ju znovu vyhodili alebo to sama zabalila, lebo to nezvládala alebo zistila, že sa pomýlila, to už naozaj neviem. Každopádne po tomto ďalšom fiasku si dala s ďalšími pokusmi o štúdium menšiu prestávku.
Ďalšia jej zastávka bola Fakulta verejnej správy VŠEMvs v Petržalke. Priznám sa, že o tejto škole som v živote nepočul, ale asi je to moja chyba. Ide o súkromnú školu, kde si Cigániková zaplatila ročne okolo tisíc eur, aby mohla diaľkovo študovať. Niekedy uprostred tohto štúdia v roku 2012 išla na pohovor do SaS k Sulíkovi a ten ju ihneď zobral medzi svojich top 290 odborníkov s takouto kvalifikáciou: vyhodená z gymnázia, absolventka strednej odbornej školy drevárskej, nedokončený druhý ročník katolíckej univerzity a diaľkovo rozoštudovaná súkromná škola VŠEMvs.
Školu nakoniec Cigániková dokončila. Nepoznám však nikoho, kto by si platil na súkromnej škole diaľkové štúdium a potom by ho vyhodili. To sa snáď hádam ešte nestalo. Ešte by ma zaujímala kvalita jej diplomovej práce, keďže ju poslankyňa nezverejnila a predpokladám, že aj z poslednej kópie ostal už len popol. S takouto kvalifikáciou sa stala Cigániková prosím pekne tímlíderka strany SAS pre zdravotníctvo.

Posledné štúdium, ktoré Cigániková absolvovala a za ktorý aj získala titul, ktorým sa hrdí za menom, je štúdium manažmentu zdravotníctva na CEMI vzdelávacom inštitúte v Prahe. Konečne niečo aj k zdravotníctvu, že? Ide však samozrejme o ďalší zaplatený titul, kde náročnosť štúdia sa dá porovnať s horšou strednou školou. Jedná sa o jednoročné štúdium, ktoré prebieha online cez internet. Ak by ste chceli niečo podobné absolvovať, pripravte si na rok pri tej lacnejšej variante 4163€ a pri tej drahšej 7079€. Zaujímavé je, že celé štúdium trvá jeden rok, ale Cigániková si uvádza v životopise štúdium v rokoch 2016-2018. Tu už zverejnila aj záverečnú prácu, ktorá je však na úrovni seminárnej práce dokonca v slovenčine so zlým formátovaním a referenciami (nevhodné zdroje, neprofesionálny štýl referencií, nedokladovanie domnienok vedeckými štúdiami atď).
Takže k odbornej spôsobilosti pani poslankyne Cigánikovej asi len toľko, že čo sa dalo kúpiť, to si kúpila a na ostatné bola prikrátka. Mám teraz trochu obavy z tej strany odborníkov.
Nabudúce sa pozrieme na pani Cigánikovú, čo stvárala s fašistami. Keď už má teda plnú huhu okydávania druhých, že s nimi spolupracujú. To be continued…“

 

Prípadné pokračovanie nájdete tuto:

https://www.sme.sk/diskusie/user_profile.php?id_user=1463337

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549872x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie