Založ si blog

Ešte raz spomenieš sankcie a zbrojenie a nahlásim ťa!

Jeden môj dnešný zážitok zo SME:

 

„Uz prosim ta laskavo prestan s tymi sankciami a zbrojenim, lebo ta nahlasim za spamovanie diskusie. Uz to tu spominas siedmy raz v priebehu troch hodin. Jeden krat staci, prejavila si svoj nazor ale co je vela, to je vela.“

 

https://domov.sme.sk/diskusie/5146661/inflacia-pomoc-pridavky-matovic-anketa.html#respondToPostId=19583671

 

Veru, kde je tá doba, keď som mohla na SME písať, čo som chcela a nikto nikomu nepočítal, koľkokrát môžete niečo spomenúť, lebo čo je veľa, to je veľa, spoludiskutér ťa nahlási, že si prekročil kvótu raz a dosť!

Pod článkom o Matovičovom balíčku musí byť povinne len o tomto balíčku a žiadne porovnanie s ničím iným. Raz a dosť maximálne, lebo tu potrebujeme odsúdiť Matoviča a jeho balíček a to keď pochopíš, môžeš aj 600x!

 

Povedala som to synovi, aký mám totalitný zážitok a on sa spýtal – A to kde ti tak napísali?

Keď počul, že na SME, hneď hodil rukou, že o tom je aj zbytočné hovoriť. A dodal, že nech verím tomu, že tí by ma poslali aj do gulagu.

 

Ale predsa len, títo komsomoľci nezažili, že také tvrdé to nebolo ani za socializmu, lebo žiadny sused by ti nepovedal – Ešte raz spomenieš päťročnicu a nahlásim ťa! 

Ja, čo som vyrástla v socializme a žila v totalite 24 rokov, som šokovaná! Toto možno bolo v 50-tych rokoch, keď som ešte nežila a komsomoľci ešte len uvedomelo budovali totalitu, ale za celý môj život v socializme sa mi nestalo, aby sa mi niekto vyhrážal, že ešte raz niečo povieš, niekde ťa nahlásim, aby si nesmela. To proste takých šibnutých uvedomelých fanatikov ste nemali. Možno boli na vojne v nejakej rote, kde sa mali predviesť.

A viem to, že sa dalo hocčo medzi ľuďmi hovoriť a kľudne mohli byť neuvedomelí, lebo napríklad mi dali na starosti ako vychovávateľke plánovať schôdze SZM na jednom učilišti a viem, čo si tam všetko mohli hovoriť funkcionári a školitelia. Zaujímalo ich len to, aby tie schôdze prebehli, boli zabezpečené miestnosti, čas a väčšinou ani neboli, len mali byť. A všetci neuvedomelí to mali v paži. Ja sama si zo stredoškolských čias spomínam možno dve schôdze SZM, čo sa nijako nelíšili od triednických hodín a všetci sme si boli už v puberte vedomí, že to je také naoko ako triednická hodina.

A školenia IVP vyzerali asi takto: – Tam na nástenke máte k téme…, prečítajte si a nikto si to neprečítal! Dnes s tým rozdielom, že už sa byrokraticky zbierajú aj podpisy. Voľakedy aj bez podpisov, tak na to každý kašlal, ani podpisy nikoho nezaujímali, hádam len keby ste boli umelec. Prvých fanatikov, čo som videla, bolo až po 89 za panenstvo do svadby. Už toto ma položilo, že je to možné. Nie to, že prvých politických fanatikov uvidím až v demokracii. A budú to práve tí, čo sa zo socializmu vysmievali!

My zo socializmu sme šokovaní, čo sme v totalite nezažili a dnes vám to hovoria a píšu mnohí, čo ešte aj taký socializmus kritizovali. A teraz myslím politických komentátorov, ani nepočítam bežných občanov, ktorým to nemusíte veriť.

Keď chcete vidieť pošahaných politických fanatikov a politicky uvedomelých, pozrite sa okolo seba teraz! Aj pre nás je to poučné, lebo asi takto to vyzeralo v tých 50-tych rokoch, keď sa totalita a uvedomelosť ešte len budovala. Otvorte SME a také sa nám zažiť nepodarilo – taká uvedomelá sociálna interakcia medzi ľuďmi.

Keď si tak spomeniem, na čo všetko sa sťažovala moja mama v školstve, dnes to nie je v školstve iné, ale horšie. A ona si celý život myslela, že to bolo totalitou. Teraz vidno, že na to totalita nie je potrebná, stačia aj byrokrati.

 

 

Tí nás nenútili zarábať len na zbrane a sankcie

 

 

Vagovič 6.7.:

 

Keď sa im podarí obsadiť aj prezidentský palác, Noro, Tibor, Dušan a spol. dostanú amnestiu. Paralelne začnú stíhať kritikov režimu, vrátane novinárov. Už nebudú mať žiadne zábrany, úniu pokojne pošlú do péčka ako Orbán.

Nedovoľte im, aby opäť uniesli štát, lebo z tejto lekcie sa tak skoro nespamätáme.“

 

 

Mne je nejaký Noro, Tibor, Dušan ukradnutý, lebo tí nás nenútili zarábať len na zbrane a sankcie a neženú nás do svetovej alebo „malej“ jadrovej vojny.

Nikdy som nevolila OĽaNO pre nejaké prenasledovanie miestnych zlodejov, ale ako menšie zlo pred progresívnou totalitnou vládou, ktorá by tu zavádzala cenzúru a totalitu, čo dokážu už aj cez vládu OĽaNO, preto táto brzda už zlyhala!

 

V Smere za Pellegriniho brzda nebola, toho si ešte aj dnes plánujú na ukradnutie hlasov pre svoju koalíciu!

 

Takúto úniu pošlú do péčka mnohé krajiny a pod debilnou politikou sa rozpadne sama. A podľa Vagoviča ešte len začnú stíhať kritikov režimu, keď už teraz ich cenzúrujú a zavádzajú tu totalitu?

 

Zavádzali nám tu Noro, Tibor, Dušan totalitu a ožobráčenie celej Európy?

 

Nie, tieto súčasné uvedomelé hviezdy ich prekonali!

 

Celý štát máme ukradnutý práve teraz, keď v ňom nemáme žiadne sebaurčenie. Kde občania boli v podvodných voľbách oklamaní a kde sú už teraz cenzúrou umlčiavaní.

 

 

 

Stále klameme Ukrajinu! – Eduard Chmelár v relácii Bez cenzúry

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549148x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie