Založ si blog

Skutočný príbeh Slovenska ako ženy

Nikdy mi nebolo ľúto za socializmom.

 

„Ale predsa len, títo komsomoľci nezažili, že také tvrdé to nebolo ani za socializmu, lebo žiadny sused by ti nepovedal – Ešte raz spomenieš päťročnicu a nahlásim ťa! 

Ja, čo som vyrástla v socializme a žila v totalite 24 rokov, som šokovaná!“

 

Z týchto slov nevyplýva, že v socializme podľa mňa bolo dobre. Len porovnávam dve totality, voľakedy a teraz, keď sa buduje nová. Najhoršia totalita bola v dobe, keď som ešte nežila, takže tú ja nemôžem opisovať z vlastných skúseností. Iste to tak bolo preto, že ľudia všeobecne z tých straníckych drístov vytriezveli, čo vytriezvejú aj títo mladí, keď uvidia napríklad len následky sankcií. Teraz ešte môžu trepať a drístať, ako všetkým budú stačiť len dva svetre, ako to robili prví komunisti pri svojich víziách, ale nie potom, keď budú vidieť tú totalitnú budúcnosť, čo vybudovali. Žila som v čase vytriezvenia, nefanatikov. Preto ja som prvých bláznov nevidela, ani tých recht udavačov, čo ho ešte len nadšene budovali ako dnešní mladí modernú digitálnu totalitu.

Aj ich potom čakajú roky a celá doba vytriezvenia, ktorá by sa dala charakterizovať slovami ich posluhovačov – „Nedalo sa inak!“

Potom sa už len vyhovárali, potom tam už len neboli, museli byť, škoda že boli a je o tom niekde záznam.

 

Socializmus bola totalita, ktorá pri jeho závere nebola zlou dobou, možno práve pre vytriezvenie ľudí. Už nemali čo budovať, bolo to vybudované a tak už nepotrebovali takých nadháňačov, akými sú dnes novinári na SME so svojou uvedomelou a vraj liberálnou víziou. Už sme to videli v praxi, že to boli už len papagáje tisíckrát opakovanej ideológie – samé frázy.

Ako títo mali nadšenie migrantami, ako mali fázu zomknutí, vzodmutí svojich citlivých duší, za ktorými boli granty a prašivá politika západu. Nás zo socializmu to najviac sklamalo. Nikdy tak, nikto mladý neuvidí západ, ako sme ho najromantickejšie videli práve my – mladí zo socializmu, aká tam musí byť nádherná zelená tráva!

 

Škoda, že si to nikdy dnešní mladí nebudú vedieť ani len predstaviť, ako sme ten západ videli. Asi ako nejakú vysnívanú lásku. Nikto tak západ nemiloval, ako práve my! Prvé rifle, tričká, platne, technika… všetci sme boli zamilovaní do Západu.

A dnes nám povedia, že sme rusofili? Každý z nás by si klopkal na čelo, že Rusko stojí aj za niečo iné ako za odpľutie. Koho, kedy z nás zaujímali Rusi?! Nikoho, taký blázon nebol!

 

Vy už nikdy tak ten západ nebudete milovať, ako sme ho milovali práve my!

 

Nikdy nebudete vedieť, čo je to mať prvé rifle, keď ste ich mali od malička. Čo je to zohnať platňu, uvidieť Grécko! Mali ste všetko, takže neviete, čo je to milovať Západ.

 

 

 

Často spomínam Slovensko ako ženu. Skutočný príbeh Slovenska ako ženy, je tento ako z Pretty woman.

Vždy zneužívaná, stojaca na rohu, zamilovaná do Západu, ale s (ne)americkým koncom:

Také šťastné konce majú len vo filmoch.

 

 

 

 

 

 

Naši politici naďalej stoja na rohu. Princ prišiel, zaplatil a odišiel. Že sa vrátil alebo vráti s kyticou, tomu veria len mladí – v šťastné (ne)americké konce.

 

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517833x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie