Založ si blog

Matovič má pravdu, že obraz o ňom utvárali médiá

Nie je to preto, že som na Pravde, že si myslím, že medzi novinármi a novinármi je veľký rozdiel. Ľudia sa síce hnevajú, že medzi novinármi nie je rozdiel a všetkých hádžu do jedného vreca, ale zas novinár si nemôže celkom zmyslieť, že bude uverejňovať niečo celkom iné, než čo im je poskytované. To hovorili aj novinári po zásahu v Iraku, že uverejňovali len to, čo im poskytovali a posielali. Také reči, že všetci mali dať výpoveď sú také isté, ako že všetci učitelia mali dať výpoveď, keď mali v škole rúška. Učitelia si nemôžu zmyslieť, že zmenia školstvo a odmietnu všetky pokyny. Ako učiteľa ma hnevá, keď kvôli niekomu, kto fláka svoju robotu v školstve, nás hádžu do jedného vreca. A ako novinára by ma hnevalo, že kvôli nejakým propagandistom majú mať všetci novinári rovnaké hodnotenie nedôveryhodných a predajných.

 

Zoberte si ten rozdiel prístupu novinárov k čitateľom na Pravde a prístup novinárov a to nielen ku svojim čitateľom na SME.

Nikdy som na Pravde nečítala, ani nepočula v žiadnom podcaste, aby novinári na Pravde vyhlasovali, že ich čitatelia alebo obyvatelia na Slovensku si nič nemyslia, lebo nevedia mať žiadny svoj názor, lebo sú primitívni alebo fašisti alebo dezoláti. Ak sa mýlim, dajte tu jeden článok, kde novinári na Pravde urážajú takto občanov Slovenska a nejako sa od nich vydeľujú ako nejaká intelektuálna skupina, ktorá má byť pre všetkých občanov vzorom, čo si majú myslieť a zastrašovali by ich, že keď si to isté myslieť nebudete, tak ste – a samé urážky. Kto tu tvorí takú skupinu?

Naopak, na začiatku tohto roku, asi šéfredaktor napísal, že sa budú novinári na Pravde snažiť nevnucovať čitateľom svoj názor. Prepáčte, mne skoro oči vypadli, lebo ako prevažne čitateľ SME (čo zas chystajú na občanov) som už roky zvyknutá na arogantnosť novinárov SME voči čitateľom ako vnucujúcej sa intelektuálnej elity, čo si máme všetci Slováci myslieť, inak ste primitív, nepriateľ, návštevník krčmy, fašista a dezolát.

 

Podľa mňa tiež máme sklon hádzať všetkých novinárov do jedného vreca, aj ja som mala, keď som im na Nový rok nepriala nič dobré a to všetkým. A začínam si to uvedomovať, presne čo a ktorí robia, keď rozoštvávajú rodiny a nedá sa povedať že všetci. To už sa mi len rozšíril negatívny postoj k SME na všetkých novinárov. Ako keď vás napáli jedna škola a hádžete všetkých učiteľov do jedného vreca.

 

Táto ukážka nie je na SME nič ojedinelé, aký postoj majú novinári a ich aktivisti k občanom Slovenska a čitateľom. V prvom rade sa od bežných občanov sústavne vydeľujú ako MY tu na SME (intelektuálna elita) a VY čo povinne nemáte naše názory. Presne týmto vytvárajú na SME v okruhu svojich čitateľov agresívnu sektu voči iným občanom Slovenska. Sústavne v nich vytvárajú postoj MY tu a ostatní primitívi tam na Slovensku. Týmto rozoštvávajú aj rodiny, týmto sústavným vydeľovaním a rozdeľovaním občanov na MY a VY!

My je čitateľ, čo poslušne papagájuje ich názory – napr. chce zapojenie všetkých štátov do vojny, chce odpojenie plynu, chce povinné očkovanie, chce cenzúru atď., čo je súčasťou ich politickej propagandy, čo chcú všetkým obyvateľom vnútiť. A VY, to sú všetci ostatní okrem našej uvedomelej poslušnej sekty, čo jediná má správne názory a intelekt samostatného myslenia (hoci ho majú len zopakovať a nerozmýšľať nad tým). Následkom toho toto ich čitatelia roznášajú a agresívne do spoločnosti, kde to v rodinách a na pracoviskách vnucujú iným, čím spôsobujú rozoštvávanie ľudí a ich rodín!

 

 

SME aj včera v článku, čo sa všade manipulatívne opakuje a čo ich charakterizuje v hodnotení občanov:

 

Mimochodom, je to pravda: vlastný názor nemajú a naozaj čakajú. Nie je to kritika ani výsmech, len konštatovanie jednoduchého faktu, že ľudia si o množstve vecí nemyslia absolútne nič, až kým im niekto nepovie, čo si o tom myslieť majú.

A oni si potom myslia, že si to myslia, a vôbec si neuvedomujú, že im to len niekto podsunul.“

 

 

Opäť a každodenne utvrdzujú svojich čitateľov, že všetci občania nevedia, čo si majú myslieť, nemajú žiadny svoj názor, ani to nedokážu. Opäť to vymedzovanie, že všetci mimo sekty na SME nevedia myslieť a dokonca si celkom nič nemyslia, pokým im to niekto nepovie, čo si majú myslieť!

Mohlo by vás na tom pobúriť, že takto urážajú a celkom bežne všetkých občanov Slovenska, čo im neveria alebo nemajú ich názory alebo odmietajú ich čítať, ale to ako urážky nie je najväčší problém. Najväčší je to vymedzovanie sa na MY a ostatní. Spracovávanie vlastných čitateľov do agresívneho postoja voči iným občanom, čo si presne to isté ako oni nemyslia. Je to huckanie voči tým ostatným občanov, veď to sú hlupáci, primitívi, dezoláti, fašisti, nič si ani nemyslia, ani nevedia myslieť, len vy tu máte pravdu, keď budete opakovať to, čo my, jediní mysliaci na Slovensku. Presne toto rozoštváva ľudí a občanov, presne toto rozoštváva pracovné kolektívy a rodiny – tento konkrétny nátlak! A pod taktovkou novinárov! Čo majú informovať a nie rozoštvávať občanov v mene nejakej propagandy jediného správneho názoru na každú vec, čo presne si máte uvedomelo myslieť.

 

Matovič má pravdu, že aj obraz o ňom vytvárali tieto médiá ako SME a Denník N. Ak ich dennodenne nesledujete, tak to neviete, ale od počiatku jeho pôsobenia bežala na SME veľmi tvrdá štvavá kampaň proti nemu a vôbec proti OĽaNO, čo nie je len môj názor, ale čitatelia im to tam aj písali. Častokrát im to tam písali, že je to pomsta za to, že nevyhrali ich PS predstavitelia, ktorých daromne pretláčali, alebo cesta, aby nabudúce vyhrali a týchto ľudia volili. 

Že je to tak, najlepšie potvrdzuje, že nekritizujú alebo totálne naoko nikoho, žiadneho politika, ktorý nekazí žiadne progresívne plány a ich vytýčenú propagandu. Keď z toho Heger nevybočí, tak nebude truľo, hoci to, že je truľo, vidí každý. Ale poslušný truľo, tak truľo nie je. 

Naď: Z toho sa pôvodne začali vysmievať, ale keď ukázal svoju loajalitu ich vytýčenej propagande a plní zadania podľa ich predstáv, tak mu robia pekný imidž celkom schopného politika. No opovážil by sa vybočiť, ten pôvodný výsmech nie je problém rozmazávať každý deň. Bude schopný politik, pokiaľ bude plniť zadania. A Heger im „výnimočne dozrel“, lebo truľo poslúcha. 

Ako flexibilne vedia zastrašovať politikov, to ste najlepšie mohli vidieť na Sulíkovi. No opovážil sa vybočiť z tej propagandy pri plyne, behom dvoch dní bol hyena na počkanie. Ukázali mu, akú sviňu z neho urobia na počkanie pre ich vychovaných čitateľov a voličov. Ale keď poslúcha, je seriózny politik!

 

Matovič nie je vojnový štváč len zbabelec voči tejto téme, povedia mu kuš a zalezie do kúta. Asi už vie, odkiaľ pokiaľ môže vyskakovať. 

Takže o psychopatovi mi nehovorte pri toľkých vojnových psychopatoch. Matovičova tragédia je, že nevybral si ani občanov ani poslušnosť ale prebehuje medzi tým. Tuto budem poslúchať a tuto budem vyskakovať, myslí si, že toto stačí. A pre toto ho väčšina občanov opľula, že je voči občanom v tomto zbabelec a pre toto ho väčšina sekty opľula, lebo nie je poslušný truľo ako Heger. Takto nemá ani popularitu pre občanov, ani ochranu tejto sekty. Zostal uprostred sám, občanov zbabelo zradil a nie je dostatočne poslušný na ochranu opačnej strany. 

Matovič by chcel zaujať pozornosť obyčajných občanov tým, že bude niečo výnimočné rozdávať. Že zradu občanov nejako vykompenzuje a za to, že bol zbabelý a bol v závažnejších témach ticho. A to sa samopresvedčil, že robil dobre, lebo jeho trýznitelia v tomto mali pravdu, aby sa za zbabelosť pred sebou nehanbil. 

Tak trochu na predajnej stoličke a tak trochu populizmu. To znamená nemáš ochranu ani z jednej strany! Občanom takáto zbabelosť nestačí, lebo veľmi dobre ju vidia. A servilným takáto uvedomelosť nestačí! Keď nie si poskok ako Heger, hodíme ťa občanom. 

Matovič má pravdu, že ho systematicky a denne likvidovali za neposlušnosť. Doslova denne – Tkačenko sa o to staral denne. 

Stačilo by poslúchať ako Heger a nebol by psychopat ale „seriózny“ politik ako iní psychopati.

 

 

A nie je pravda, že Trumpov obraz nevytvárali novinári. Tuto o tom vypovedajú (CNN), ako na objednávku a mali pretláčať Bidena. Ešte sa aj chvália, že to je ich zásluha:

 

 

Ako vyrobiť psychopata, ako odstrániť prezidenta?

 

 

Musíte si ako politici vybrať, buď budete „populistom“ alebo „serióznym“ psychopatom.

Chceš peniaze a kariéru alebo krátku slávu?

Povedzte, kto by si z toho vybral krátku slávu? Tú si politici vyberajú až keď melú z posledného, lebo kariéra a peniaze už nebudú, tak aspoň krátka sláva a začínajú hovoriť (SMER). A vďaka takýmto vieme a počujeme aj špinavosti o „serióznych“ psychopatoch.

HLAS to neurobí, lebo ešte budú peniaze aj kariéra za poslušnosť! U nich je populizmus len dočasná záležitosť, ktorú im prepáčia, inak by predsa nezískali hlasy, čo im majú priniesť! Hlas potrebujú, lebo PS má málo voličov.

Novinári na SME zabezpečia uvedomelosť a poslušnosť politikov – ich reklamu alebo dehonestáciu, PS pár politikov na ukážku a Hlas dodá voličov, ktorých nemajú!

 

 

 

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538974x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie