Založ si blog

Uvedomelo preskočme „kde“

A to sú vraj tuto takí primitívnejší čitatelia a preto sem prišiel uvedomelý človek podľa našich progresívcov, aby mi napísal a predviedol tú uvedomelú inteligenciu.

Otvorím svoj blog a čítam:

 

„Autorka plače, chce byt. Chce rodinu, deti. A teda, kto sa o to má a musí snažiť ? To všetko má vybaviť – zariadiť štát ? Vraj, základom je rodina. Rodinu tvorí otec a mama. Čo je ich úlohou ? Spravovať rôzne príspevky a dávky od štátu? Je ich úlohou stupňovať ich požiadavky ? Protestovať ? Sťažovať si ?

Je úlohou rodiny výchova detí ? Ak áno, ako sa to má diať ? K čomu má smerovať výchova detí ? K objektivite a spravodlivosti ? Ku kapitalizmu a či k socializmu ? Sociálnosti a solidarite? K egoizmu a či k altruizmu ? K nenažranosti a či skromnosti ?

Pokračovanie:

Byty ? Kto ich vybuduje ? Kto ich zaplatí ? A kto ich bude prideľovať ? A akým kľúčom sa to bude? A čo bude s tými vylúčenými ? Ulica ich nachová a nasýti ?

K R I V É Z R K A D L Á !“

 

 

Áno, pochopila som, že plačem, že dodnes nemám byt a to si chcem založiť rodinu a mať deti. A ako, keď mi štát v 57-ke nepomôže? Chápem, mám si začať šporiť, hoci dnes na Pravde píšu, že sa rušia vkladné knižky a preto si rodinu založím a deti budem mať asi až v 67-ke. Bez takých uvedomelých a inteligentných občanov by som to nevedela, že čo asi tak chcem už v 57-ke, keď najprv mám ešte roky šporiť? Myslíte si, že v 70-ke už na to budem mať a budem si už môcť založiť rodinu a z takého dôchodku?

 

Však jasne na SME napísali, že kto býva na internáte, tak si má nájsť zazobaného partnera a učiteľ si nikdy nenašporí ani na hypotéku. Ale chcete tvrdiť, že na SME klamali, keď sú predsa najuvedomelejším vzorom?

 

Najlepšia je tá uvedomelá filozofická otázka:

 

Je úlohou rodiny výchova detí ? Ak áno, ako sa to má diať ?“ a potom nasleduje preskočenie bytu a prejdeme k smerovaniu výchovy detí v neexistujúcom byte!

 

Nie je predsa dôležité kde, ale k čomu bude smerovať! To je základ! Vy sa nepýtajte, či na strome, ale kam bude smerovať! Smeruje k objektívnosti? Budete o sedem rokov vo výchove objektívni? Smeruje dnes pred sobášom vaša budúca výchova o sedem rokov k objektívnosti? Nie, nesmeruje a nemuseli ste ani porodiť ani vedieť, kde porodíte, lebo „kde“, to nie je také podstatné, ako objektívnosť, keď preskočíte „kde“. Smeruje vaša výchova detí pred sobášom k spravodlivosti? Ku kapitalizmu? Alebo nebodaj socializmu, keby vás zaujímalo „kde“?

Vy sa nemáte pýtať kde! Vy sa máte pýtať, či vaša výchova budúcich detí smeruje ku kapitalizmu? Toto je podstatné a nie kde! Uvedomelého človeka nezaujíma kde! Ani či v 57-ke! Ale máte správne a nie krivé zrkadlo? A smeruje k sociálnosti? A solidarite? Nie je egoizmus, keď vás zaujíma kde? Nie je to vaša nenažranosť mať aj kde porodiť? To smerujete k altruizmu? Alebo ste nenažraní a zaujíma vás kde? Nestačilo napísať, že na internáte? Smerujete k skromnosti? A ešte sa čudujete, že si radšej zadovážia psa, keď sa pri toľkej progresívnej uvedomelosti preskočilo kde a aj vek 57 rokov? Podstatnejšie pre nich je kam bude smerovať a kde už teraz smeruje moja budúca výchova detí, keď si založím rodinu v osemdesiatke.

Vidíte, ako stačí len uvedomelosť a to inteligentná?

 

„Byty ? Kto ich vybuduje ? Kto ich zaplatí ? A kto ich bude prideľovať ? A akým kľúčom sa to bude? A čo bude s tými vylúčenými ? Ulica ich nachová a nasýti ?“

 

Kto by ich aj vybudoval? Veď kto by pre iných staval byty?! A kto ich zaplatí? A kto vám do takých podmienok porodí? Či ženy už len tak, že aj aj na strome lebo uvedomelo a so smerovaním do kapitalizmu a neegoizmu?

A kto by ich kedy prideloval? A akým kľúčom by sa to mohlo dať, keď taký nezmysel neexistoval ani v socializme? Veď akým kľúčom by sa to aj mohlo dať? Vari nie takým, aký ste už zažili! Ten predsa nikdy neexistoval a preto sa nedá ani vymyslieť! A čo bude s tými vylúčenými, ktorí v socializme neskončili na ulici? To ulica ich nachovala a nasýtila, keď žobráka ste nevideli?

 

Vraj je nezmysel a sprostá lož, že matka potrebuje rodinné hniezdo a nie podnájom. Všetci dobre vieme, že porodiť sa dá aj v maštali a vychovávať deti aj na ulici, táto doba nám to ukázala. Aj že vaše deti ani netreba, lebo sme premnožení a vytláčame medvede. A ženy vám už odpovedali. Keď sme tak premnožení, že viac než medvede, tak majú čas aj po štyridsiatke a počkajú si na lepšie, keď môžu. 

 

Aj ja by som si počkala na to preskočené – „kde“ a nemala žiadne dieťa s takými uvedomelými bláznami. Môžu si ich muži sami porodiť a preskočiť „KDE“ so správnym smerovaním do neegoizmu a skromnosti v single živote. Len z toho vynechajte zlatokopky, skromnosť smeruje tam, že uskromníte sa a nebudete mať ani ženu, ani deti.

 

 

Ak ste voľačo dostali!

 

To ste dostali od tých živoriacich rodičov v socializme, peniaze alebo byty po živoriacich starých rodičoch v socializme, na ktorých peniaze alebo byty ste čakali. Predávate si byty a majetok, ktorý získali v tom žobráckom socializme. Tie ste si vysoko speňažili, čo oni dostali skoro zadarmo. A vy vašim deťom z čoho dáte? Z podnájmu? Na ich podnájom, či nikto už nebude nič vlastniť? Alebo práve vy? 

 

Oplatí sa vám šetriť?

 

A kde? Komu a kde sa oplatí šetriť?

 

Hlavne obdivujem schopnosť, už teraz vedieť ako budete mať na prenájom na dôchodku. To teraz nevidíte na dôchodku takých chudákov, čo by prenájom platili z dôchodku!

To teraz vidíte chudákov zo socializmu, čo ešte na lacnejší nájom než prenájom ešte majú!

 

 

 

Otázku bytov si „komsomoľci“ zúfalo potrebujú vytesniť, aby sa necítili samovražedne.

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547875x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie