Založ si blog

Matka potrebuje „rodinné hniezdo“, nie podnájom

Asi sa to veľmi zle mnohým počúva, že mladí v socializme dostávali byty a mohli si zakladať rodiny.
Ale týmto sa to neodstane, lebo to si pamätá veľa ľudí, čo ešte nepomreli.

 

Povedzte mi, čo je to za mladých, čo to nechcú počuť a prajú si, aby sa o tom mlčalo a aby sa na to zabudlo a vytesnilo sa to?
Aby sa oklamali, že sa majú lepšie?

 

Však sa klamte! Presne to si mladí aj zaslúžia, aby boli klamaní, keď si to aj prajú!
Ak ste spokojní, potom si aj zaslúžite, aby vás klamali a zažili ste takú chudobu, že nič nebudete mať len podnájom a kŕmnu stravu, že to je luxus a sloboda!
Potom si zaslúžite nemať kde založiť rodinu a závisieť od toho, či si nájdete niekoho zazobaného. Ale to sa už mužom nepáči, že vraj si mladé ženy hľadajú len bohatších mužov. To si tiež zaslúžite, potom byť len single celý život. Alebo manželstvá z rozumu, aby ste mali aj niečo viac, ako len detskú izbu.

 

Koho tým potrestáte? Starších, sprostejších, čo živorili v troj a štvorizbových bytoch? Vám bude stačiť podnájom a týždeň v Egypte! Bez detí, so psom!

 

Ale tým to neskončí! Aj keď tomu neveríte, na tejto slobode prídete aj o cestovanie, ktoré sa stane dostupné len pre najbohatších. Nebudete mať nielen cesty, ale ani autá. A navyše vás budú bodovať. Hlavne, že v školstve sa bodovať nesmie, žiadne čierne body, ale váš celý život bude bodovaný. Ak nebudeš uvedomelý a poslušný, budeš mať málo bodov. Už sa to testuje v dvoch európskych krajinách, ale pre vás existuje len to, čo vám napíšu v novinách pod nosom. Toto iste nie, kam to povedie, keď sú platení za spoluprácu.

 

Ako sa budú mať vaše deti, takých truľov? Teda tých, čo ešte deti majú kde mať. Väčšina už teraz nemá kde a preto sa nedostupné hrozno volá – Mne vyhovuje, lebo je kyslé, ani ho nechcem. To je to dobrovoľné single – Niet kde a niet za čo! Kto by povedal a v dnešnej dobe – Ja na to nemám?

 

A preto si vaša láska radšej nájde plešatého ale so živorením vo vlastnom byte a nie vašu slobodu v podnájme. Chce mať totiž deti a nechce skončiť pod mostom!

(A to som si teraz spomenula, že môjho syna nechala frajerka a už po zásnubách, lebo si nechcel zobrať hypotéku na byt a bývať radšej v prenájme! A to na tú hypotéku mal a teraz má až na dom!)

To sa ženám vôbec nečudujem, lásku v chudobe so stvorizbovým bytom ste si mohli dovoliť len v socializme! To sa čudujem takým chlapom, čo to nevolajú jasne – Nemám na to!

 

Nie, nevysmievam sa takým mužom, ale len pokiaľ sa búria nielen proti takým ženám ale aj proti takému ožobračovaciemu režimu. Lebo len poskok a mladý poskok si nič iné ani nezaslúži! Keď napomáhal tomu, že mu to stačí a na vine nie je režim, ale vraj zlatokopka, čo chce len nebývať v prenájme!

 

A ak si myslíte, že veď môžu prežiť mladí zdarne a hovorí vám to sekta na SME, sledujte občas, aké majú členovia tej sekty platy. O čom sa bavia, do čoho investovali a investujú. Aj vy riešite, či kúpiť zlato alebo striebro a kde investujete, ako to rieši ich bloger a čitateľ Ščobák tu? Aj vy patríte do tejto bubliny?
Potom aj vám budú do chudoby stačiť len dva svetre! A v pohode môžete byť aj plešatý, lebo ženský záujem o vaše investície bude! Je to tak silný pud, že potom úprimne milujú aj plešatých.

 

Nie je to len moja úvaha, ale u žien na druhom mieste pre zamilovanie zohráva rolu mužský status (perspektívnosť pre hniezdo).

 

 

SME dnes:

 

Kovaľ si myslí, že dnes v školstve pracujú najmä tí, ktorí majú kde bývať. Aj preto je učiteľský zbor taký prestarnutý. Veľká časť mladých učiteľov býva v internátoch, u rodičov alebo v spoločnom byte.

Nástupný tabuľkový plat učiteľa je 916 eur v hrubom, čo v čistom vychádza na 640 eur.

„Z učiteľského platu si v živote nenašetria, aby si mohli raz zobrať hypotéku,“ myslí si Pavelková. Pre časť z nich môže byť riešenie, že si nájdu dobre zarábajúceho partnera.“

 

https://domov.sme.sk/c/22934810/ucitelia-skoly-platy.html

 

 

Ale Milan1 tvrdí, že majú aj na drahé autá, aj na drahé dovolenky! No ja tvrdím, že v tomto SME neklame a drahé autá majú od tých dobre zarábajúcich partnerov a drahé dovolenky tiež od dobre zarábajúcich partnerov.

 

 

z dnešných komentárov k tejto téme:

 

A to uz ani nehovorim ze chybaju muzi ucitelia-muzske vzory. Ziaden chlap neuzivi rodinu z ucitelskeho platu, preto to robia iba zeny ktore si mozu dovolit robit ucitelky.“

 

Veď to píšem. Mladí ľudia vo veku 24 rokov, kedy som ukončil školu, už bývali vo svojom. Je to o režime. Ten režim dával mladým ľudom pôžičky, z ktorých sa po narodení dieťaťa časť odpísala. Návratné aj nenávratné pôžičky dávali aj zamestnávatelia. Sumár tej pôžičky bol tak vysoký, že to stačilo na postavenie a zariadenie domu. Pamätám si na „sťažnosti“ svojich kolegov: „už mám 35 rokov a ešte stále splácam 500Kčs mesačne pôžičku.“ Dnešný mladý človek nemá šancu kúpiť alebo postaviť si dom tak, aby do svojich 25 rokov býval vo svojom.“

 

„No a v tom sa nezhodneme. Ja som na začiatku tvrdil, že voľakedy si manželia s „holým zadkom“ dokázali postaviť dom do 24 rokov a pôžičku splácali do 35 roku svojho života. Ty mi tu tvrdíš, že sa dá ušetriť po 100€/mesiac na dom. Len rozdiel je v tom čase, ktorý na to potrebujú. Voľakedy vo veku 35 rokov splácali poslednú pôžičku a teraz vo veku 35 rokov majú ušetrené toľko, aby si mohli zobrať pôžičku. Tých desať rokov života je sakramentsky veľa.“

 

„Je to aj o tom, že ak si sa do veku 30 rokov neoženil, nemal si nárok na novomanželskú pôžičku. TO bola tá motivácia. Každé narodené dieťa ti z pôžičky odpísalo nejakú sumu. TO bola tá motivácia. A motivovalo to aj ľudí zamestnať sa. Ak si sa „upísal“ na 10 rokov, pôžičku od podniku si nemusel vracať. TO bola tá motivácia.

Voľakedy muž vo veku 22 rokov bol po vojne a bol už CHLAP. Dnes je muž do 35 rokov dieťa, ktoré býva v mamahoteli“

 

„ak si cital ten rozhovor, tak momentalne sa hrá o to, či ubytok obyvatelstva na slovensku bude bud extremne rychly, alebo len rychly. o raste mozme snivat“

 

 

Tu odporúčam zaujímať sa o to, že sme premnožení a vytláčame medvede! Takže neklamať, že vymierame, lebo sme premnožení, ako zvyčajne vždy šíria progresívni členovia tejto sekty. To sa tak nedá, že pri téme medveďov sme vždy premnožení a pri inej vymierame. To si musia „komsomoľci vyjasniť a porovnať naše ženy s medvedicami. 

 

 

 

A keď sa tu už riešilo, ako si kto spacká život, nechoďte študovať učiteľstvo, spackáte si život (ak chcete navštevovať aj reštaurácie), budete ako muži žobráci, čo si nezaložíte rodiny a v novinách vám napíšu, že máte si potom nájsť zazobaného partnera, keby ste si chceli založiť rodinu, ktorý vám kúpi byt a auto. No tie autá už v budúcnosti nebudú. Možno ani byty, len podnájmy, aby ste boli slobodnejší a takto uvedomelo prekročili svoj tieň a nestagnovali! Dobre uvedomelo som to napísala? 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548082x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie