Založ si blog

Keď pretláčaní novinári vyzývajú do tretej svetovej

Bojujme s Ruskom aj za cenu jadrovej vojny, vyzývajú Novotný či Soltész
https://dennikstandard.sk/195543/bojujme-s-ruskom-aj-za-cenu-jadrovej-vojny-vyzyvaju-novotny-ci-soltesz/?fbclid=IwAR2SyX35poQdnMJHenC7g9-uJ9yiqcXaq-YnHQ3TJQhlbbnj_c-v2DyrmCo

„Po týchto vyjadreniach sa nielen na Slovensku, ale aj v susednom Česku objavujú hlasy, ktoré použitie jadrových zbraní vnímajú ako prijateľnú možnosť, a to aj mimo územia Ukrajiny v širšom konflikte medzi západnými mocnosťami a Ruskom.

Soltézs: Nastal čas, aby sa zapojila celá západná civilizácia

Novinár Arpád Soltész vo svojom pondelkovom komentári ako jednu z možností nasledovného vývoja konfliktu uviedol, že ak Rusi neuspejú na východnej hranici, budú pokračovať jediným prostriedkom, ktorý im ostáva. A tým je práve jadrová zbraň.

V takom prípade Rusi podľa Soltésza zrejme odpália taktickú jadrovú hlavicu na vojenský cieľ, po čom nám majú ostať dve možnosti. Buď vraj odpovieme nukleárne, alebo sa vzdáme a počkáme si, kým nás Rusi „naložia do vagónov a odvezú do gulagov“.

„Ak sú ruskí nacisti pripravení začať globálnu jadrovú vojnu, nemáme sa jej ako vyhnúť, len zbabelo odďaľujeme nevyhnutné. Dovoľujeme tým nepriateľovi, aby určoval podmienky boja. Je najvyšší čas, aby sa do tejto vojny naozaj zapojila celá západná civilizácia a okamžite ju ukončila. Inak Rusko ukončí západnú civilizáciu,“ uzavrel komentátor.

Ešte priamočiarejšie sa vyjadril kontroverzný starosta pražskej mestskej časti Řeporyje Pavel Novotný. „Neexistuje dôvod nejsť do vojny s Ruskom. Tak má atómovku. Stihne ju použiť. No tak zničí našu krajinu, OK, celý svet skončí. Alebo zomriem v tej vojne, neviem bojovať. No a? Podstatné je, že sme šli! Umierajú za rovnaké hodnoty, čo vyznávame. Všetko ostatné je zbabelosť. Aké jednoduché,“ povedal na Twitteri.

Komentár Arpáda Soltésza: Ak je Putin rozhodnutý pre jadrovú vojnu, iba odďaľujeme nevyhnutné

„Ruský režim sa ozlomkrky transformuje zo staromódneho fašizmu, opierajúceho sa o infantilné národné mýty a cirkev zmutovanú na pohanský kult, na moderný ruský nacizmus. Už neskrýva svoj úmysel vyvraždiť všetkých, ktorí by mohli byť čo i len hypoteticky schopní odporu. Náčelník nacistickej hordy vysiela jasný odkaz: Nechajte sa vykynožiť v mieri, alebo vás všetkých pozabíjame. No keď alternatívou k smrti v boji je pomalé ale isté umieranie v nacistickom koncentračnom tábore, či v lepšom prípade guľka do tyla po mučení alebo znásilnení, neexistuje dôvod s nepriateľom rokovať. Je to boj na život a na smrť, a keď neprijmeme jeho realitu, už sme ho prehrali.

Ani totálna jadrová vojna by zrejme nevyhubila celé ľudstvo, pravdepodobne by iba dôkladne zresetovala svet, ako ho dnes poznáme. Civilizácia, ktorá by bola pripravená prevziať iniciatívu po jadrovej apokalypse, by ho mohla ovládnuť celý. Čím menej je dnes vyspelá, čím menej sú jej ľudia zvyknutí na výdobytky 21. storočia, tým menej by ju následky postihli a tým väčšie by mala šance na úspech.

V takom prípade pravdepodobne odpália taktickú jadrovú hlavicu na nejaký vojenský cieľ, čo je však úplne jedno. V okamihu, keď ukážu, že sú ochotní viesť nukleárnu vojnu, buď odpovieme nukleárne, alebo sa vzdáme a počkáme si, kým nás naložia do vagónov a odvezú do gulagov.

Ak sú ruskí nacisti pripravení začať globálnu jadrovú vojnu, nemáme sa jej ako vyhnúť, len zbabelo odďaľujeme nevyhnutné. Dovoľujeme tým nepriateľovi, aby určoval podmienky boja. Je najvyšší čas, aby sa do tejto vojny naozaj zapojila celá západná civilizácia a okamžite ju ukončila. Inak Rusko ukončí západnú civilizáciu.“

https://plus.noviny.sk/676242-komentar-arpada-soltesza-ak-je-putin-rozhodnuty-pre-jadrovu-vojnu-iba-oddalujeme-nevyhnutne?fbclid=IwAR1I5AMlDplCbMnfgcG2bYGxQGvcOBAZXn12j9vfDltZZLY5B5mAZBFmyc0

 

 

A toto, keby som vykrikovala aj ja, tak môj syn so mnou ako s fašistom neskončí, lebo by som mala správny morálny postoj prezentovaný najintelektuálnejšími novinami!

 

Viete, čo u týchto dvoch oceňujem?

 

Tú morálnu hrdinskú priamočiarosť, že aspoň to povedali jasne, čo táto ich vojnová propaganda intelektuálov hlása!

Majú takú jasnú morálnu hrdinskosť aj ich súkmeňovci, ktorí toto isté hlásajú ale nie tak priamočiaro – veď zapojme sa všetky štáty, je to naša morálna povinnosť? A kto to odmieta, je zbabelec ako dennodenne z toho obviňujú Nemcov, Francúzov a ďalších, čo sa do tretej svetovej nechcú zapojiť pre svoju horšiu morálku!

A títo dvaja chcú v tretej svetovej aj položiť svoje životy, samozrejme doma, keďže bojovať nevedia. Asi neboli ani na základnej vojenskej službe, kde by svoje romantické predstavy a v dospelosti(!) o vojenskej službe stratili!

A tí ostatní si predstavujú, že za nich budú bojovať iní a iní tam budú bolestivo zomierať a iní, nie ich ženy to zaplatia znásilnením. To je prípad aj môjho syna, lebo hneď by chcel aj potupný mier, keby jeho ženu mali znásilniť alebo jeho deti nechať vo vojnovej zóne. A presne takýmto len latentným hrdinom vymývajú títo mediálni extrémisti hlavy do tretej svetovej.

Ja sa hlboko čudujem, že to nie je trestné a že je dovolené v civilizovanej spoločnosti šíriť propagandu na zapojenie všetkých štátov do tretej svetovej a to ešte nátlakom(!), že kto by nechcel a po tom nevolal, tak on je nemorálny fašista a všetci by s ním mali skončiť alebo udať ho ako nepriateľa, čo volaním po mieri šíri prokremeľskú propagandu!

Nie, to ste sa nezbláznili, to ste tak morálne zdegenerovali! Toto je extrémizmus najnebezpečnejšiho kalibru – štvať celé štáty nátlakom prenasledovania občanov do vojen. Lebo toto nie je prvá, do ktorej štvali a ku ktorým chceli mediálnu podporu a ich povinné schvaľovanie a tiež pod nátlakom!

 

 

 

 

„USA: Tucker Carlson: Nyní je čas uplatnit 25. dodatek

Tucker zpochybňuje Bidenovu schopnost regulovat své emoce.

Je čas, aby byl Biden odstaven od moci!

„Jsme na pokraji jaderného konfliktu“! Tucker Carlson navrhuje aktivovat 25. dodatek.

Tucker Carlson to řekl živě na FoxNews večer 29. března. 

Moderátor Fox News Tucker Carlson říká , že je čas, aby byl Biden odstaven od moci

Televizní moderátor Tucker Carlson ve vysílání Fox News vyzval k odstranění Joea Bidena od moci, protože prezident si neuvědomuje, v jak kriticky nebezpečné situaci se Spojené státy nacházejí.

Podle moderátora vedla vojenská pomoc Ukrajině k obrovským problémům v ekonomice a obranném systému Spojených států.

Carlson na základě údajů amerických médií uvedl, že Spojené státy poslaly Kyjevu tolik zbraní, že je země nyní vlastně nemá, a pokud v Americe dojde ke konfliktu, nebude prostě dostatek munice na obranu země.

Ale Biden zbraní a peněz nelituje. Americký prezident vyzval Kongres, aby Kyjevu přidělil dalších 33 miliard dolarů. A zatímco se Biden věnuje „charitě“, ekonomická situace se zhoršuje: rekordní inflace, nedostatek potravin a energie hrozí recesí.

Carlson poznamenal, že nejděsivější věcí v současné realitě je chování amerického prezidenta.

Zdá se, že se občas bojí mluvit, protože se bojí, že slova poplete nebo je zapomene. Několikrát ho kamera zachytila, jak jen zírá do prostoru. Zjevně byl pohroužen do vzpomínek. Když se Bidenovi podařilo soustředit svou pozornost, vypadal velmi otráveně. Asi nejautentičtějším rysem veřejných vystoupení Joea Bidena je jeho hněv. Zdá se, že na něj přichází ve vlnách.

Takže přesně víte, co to je. Viděli jste to na lidech kolem sebe, na lidech, které máte rádi. S politikou to nemá nic společného. To, co jste právě viděli, je muž, který ztrácí schopnost regulovat své emoce.  Nekontrolovatelné záblesky hněvu jsou běžné u lidí, kteří stárnou, zejména u mužů a často doprovázejí senilitu.

Hluboce soucítíme s kýmkoli v této situaci, včetně Joea Bidena, ale Biden je prezidentem Spojených států. Biden vede USA k válce, a tak je spravedlivé posoudit, jaký dopad na nás ostatní má jeho duševní a emocionální stav, nejen věk, Bidenovi je 79.

Biden zjevně není schopen mluvit přesně a když jste prezidentem Spojených států a svět visí na každém vašem slovu, když vaše slova tvoří americkou politiku, když můžete změnit americkou politiku, zejména americkou zahraniční politiku, jednoduše tím, že to řeknete, je nezbytné, abyste vyslovovali slova, která chcete nechat zaznít, že se nenecháš unést, protože jsi naštvaný a řekneš něco, co se nehodí.

To je přesně to, co dělá. To není partyzánský útok. To je pravda. Pokud pochybujete, že je to pravda, sledujte jeho výkon právě za poslední týden.

Pamatuje si někdo na 25. dodatek (dodatek k ústavě USA, který umožňuje odvolat prezidenta z funkce kvůli jeho neschopnosti)? 

Tohle nemůže pokračovat.

Jsme na pokraji jaderného konfliktu – se zemí, která hrozí, že proti nám použije jaderné zbraně. A očekáváme, že tato osoba má dostatek jemných motorických dovedností, aby zabránil tomu, že všichni zemřeme,“ řekl Carlson.

Zdůraznil, že Spojené státy zažívají okamžik maximálního nebezpečí, ale vedení se chová lehkomyslně a v případě Bidena nezodpovědně.

Tento stav vyvolává obavy, o kterých se však všichni kolem bojí mluvit nahlas, uzavřel moderátor.“

 

 

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlon-invoke-25th-ammendment

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5551050x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie