Založ si blog

Civilisti slúžia ako ľudské štíty na ochranu obrancov!

Vybrat si vojnou zničenú krajinu, povraždených ľudí vo vojne, zranených, ktorí prišli o ruky a nohy, znásilnené ženy, milióny utečencov alebo nechať sa okupovať, aby sa to nestalo, nie sú dve rovnaké nastavené líca.

Ja by som pre krajinu (pre žiadnu krajinu na svete) neobetovala ľudí, ktorí môžu tak isto újsť ako Afričania, keď nechcú žiť na okupovanom území. Môžu žiť aj inde, ale hlavne môžu žiť! 

Nezdieľam názor, že za akúkoľvek krajinu na svete majú povinne zomrieť, nechať sa vo vojne povraždiť, prísť o ruky a nohy, mať znásilnené ženy. Záchranu civilistov a obyvateľov považujem za najdôležitejšiu vec a nielen ja, ale všetci, ktorí by si v tej chvíli zachraňovali svojich blízkych a neobetovali by ich! (ani politici) A to všetko len preto, aby Ukrajina mohla slobodne byť v NATO. 

 

Najviac ma v týchto myšlienkach ovplyvnil nórsky seriál „Okupácia“ o okupovaní Nórska Ruskom. Vďaka tomuto seriálu som pochopila politikov, ktorí hoci aj opľutí vlastnými občanmi ich neobetovali v zbytočných stratách civilistov. 

 

A ďalej ma v týchto myšlienkach ovplyvnili naši liberáli a liberáli po celom svete, ktorí nám tu celé roky šírili myšlienku, že z vojnových oblastí sa uteká a zachraňuje holý život! Nie, že sa bránia územia, ale zachraňuje holý život civilistov. O tomto ma práve oni presvedčili, že majú pravdu a je naozaj krásna myšlienka, že každý je na celom svete doma!!! V tomto im dávam plne za pravdu!

A preto aj Ukrajinci!

 

Chvalabohu, že nás takto v 68 neobetovali, že nám takto nezničili krajinu, že nás takto nenechali hrdinsky povraždiť a potom sa nad nami dojímať.

A to by teraz títo mohli ujsť, ktorí by na okupovanom území nechceli žiť!!! Nemuseli by 20 rokov žiť za zatvorenými hranicami.

Ale boj o územia aj za cenu takýchto obetí sa mocnostiam hodí v ich boji o územia a zdroje. Nie však tým, čo im povraždili deti a znásilneným ženám.

Ani tým civilistom, ktorých dnes držia v Azovstale ako ľudské štíty na ochranu obrancov:

 

Procházková: Pokud civilisté z Azovstalu odejdou, Rusové obránce Mariupolu zlikvidují

 

„Já bych chtěla říci, že ta situace je velmi prekérní v tom, že odchod civilistů by pro ukrajinskou i ruskou stranu byl stravitelný, že by se to dalo zorganizovat, ale musíme si uvědomit, že jakmile odejdou poslední civilisté z Azovstalu, z té fabriky, z toho obrovského podzemí, které tam je a kde se skrývají, tak ti ukrajinští vojáci, kteří se tam z posledních sil brání, zůstanou naprosto nechráněni.

 

Chci tím naznačit, že odchod civilistů znamená, že ti vojáci budou zlikvidováni. A to je předmětem těch velmi zdlouhavých a složitých rozhovorů, jak ochránit a zachránit nejen ty civilisty, ale zabránit i tomu, že tam budou zdecimováni a do posledního zabiti i obránci Mariupolu.“

 

 

Civilisti slúžia ako ľudské štíty na ochranu obrancov!

 

 

Povedzte mi, kto z vás mužov by sa bránil ako hrdinský obranca svojej krajiny tak, že bude mať so sebou svoje deti a ženy na svoju ochranu?

Toto je tá hrdinská obrana akéhokoľvek územia, ktoré má väčšiu cenu ako životy tých žien a detí?  

 

Som presvedčená, že každý z vás by si vybral prežitie svojich detí a nie ich smrť za to, aby Ukrajina mohla byť slobodne v NATO a to na svete, kde žiadna krajina o sebe slobodne nerozhoduje! Ani naša, kde budeme! Nikoho názor obyvateľov nezaujíma, jednoducho sa to občanom vo všetkých krajinách len oznamuje, kde budú, pod kým budú, a za čo majú hrdinsky zomierať aj ich civilisti. Potom sa svet len dojme a je to vybavené!

 

Dáte si vlajočky, nad väčšinou nedáte (iné štáty, iné obete, Jemen) a to je celé vaše dojatie nad civilistami bez rúk, bez nôh a nad zavraždenými deťmi a znásilnenými ženami.

Že toto je vaše skutočné dojatie nad tými obeťami, ma nepresvedčíte. Mohli žiť! 

 

 

A video, kde o tom civilisti, ženy aj deti vypovedajú, že boli použití ako ľudské štíty, ste nechceli vidieť, lebo vraj je to hoax! A oni tam všetci klamú a neverte im to, týmto obetiam! 

 

 

Ste presne ako tí, ktorých ste kritizovali, že v Rusku neveria, čo sa deje na Ukrajine! Ani vy neveríte týmto obetiam, že im nedovolili odísť. Hoci aj tu máte článok, že slúžia ženy a deti na ochranu obrancov, hoci tam zomierajú! To chcete tvrdiť, že im dovolia odísť, keď vám aj mainstream píše, že bez detí a žien by zostali obrancovia nechránení?

 

Takže ste to tým obetiam neverili! Hlavne, že sa vraj nad nimi dojímate!

Nedojímate, je to vaša falošnosť ošetrená len vlajkou, čo je minúta vašej námahy o vašej len predstieranej morálke.

 

Ktorá pre vojnovú propagandu obetuje kohokoľvek v rámci len vášho gaučového hrdinstva, aj ženy a deti!

 

Mohli žiť, to len vy ste ich obetovali a za nich rozhodli, že život v okupácii pre nich nemá cenu!!!

Náš život v okupácii Ruskom nemal cenu???

Mali sme radšej zomrieť ako žiť? Mali sme radšej dopustiť vojnové hrôzy, aké teraz vidíte na Ukrajine?

 

 

A dnes ešte mnohí žijú, posledné hodiny, tak príjemný 1.máj s ukrajinskými vlajkami. Pokým vy sa budete promenádovať s ukrajinskými vlajkami, ich život, čo v okupácii nemá pre vás cenu, má posledné hodiny!

 

Kto z vás by nechcel dojednať mier za akúkoľvek cenu, keby tam mal vlastné dieťa?

 

Darmo sa vyhovárate na jedného Putina a zarovno tvrdíte, že je psychopat, teda na len jedného psychopata! O osudoch týchto ľudí nerozhoduje na svete len nejaký jeden psychopat ale aj druhá strana a všetci, čo sa v tejto vojne angažujú!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5553436x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie