Založ si blog

„To je gesto jednotnej Európy, kde humanizmus je vyššia hodnota ako blaho z ropy a plynu! „

Ako postupuje výchova čitateľov SME – ideológia proti plynu

 

Toto bude dlhé, ale konečne mám dôkaz inteligencie čitateľov SME (jej vymytia), ktorých si adoptoval (aj) Jakub Filo a teraz ich vychováva, že morálna povinnosť je viac ako váhanie nad odpojením plynu. K tomu poslúži aj obeť z Buče, ktorá kľačí na kolenách – vydieranie, aby súhlasili s odpojením plynu.

Presne ako pri migrantoch – chcete ich utopiť?!

 

A to vraj sú nebezpečné alternatívne stránky, ktoré si niekto len prečíta, ale nechce okamžite zastaviť plyn z ideologického pohľadu!

 

Uvedomte si, že naopak nebezpečné sú tieto stránky absolútnych fanatikov, ktorí operujú takýmito argumentami k ekonomickej samovražde.

 

Z diskusie SME medzi čitateľmi, na ktorých takto nebezpečne pôsobia, že rozhodnúť o tom musíte pre morálnu povinnosť!

Alebo „inak sa pridávate na stranu vrahov!!!!!“

 

Sulík:

 

„Zásadne nesúhlasím s tým, pretože to by napáchalo obrovské škody na hospodárstve. Nevidím žiaden zmysel v sankciách, ktoré uškodia viac nám, ako tomu, proti komu sú nasmerované,“ povedal po stredajšom rokovaní vlády minister Sulík.

„Považujem v tejto dobe, kedy zažívame energetickú krízu, akú sme nezažili 30 rokov, za hlúpe sa držať emisných povoleniek. A ešte ich dokonca sprísňovať, žiadať, aby aj iní ich platili (návrh EÚ hovorí o platení povoleniek aj domácnosťami – pozn. red.). Naopak, malo by sa vysadiť obchodovanie s emisnými povolenkami na tri alebo na päť rokov. Jednoducho teraz je kríza, teraz je vojna, ekonomika sa musí zotaviť po pandémii. A my tu ideme šaškovať s povolenkami. Bojujeme s obrovskou infláciou, tak ja nechápem, ako musí byť človek obmedzený, ktorý ide ešte pretláčať prísnejšie povolenky. Zásadne odmietam akékoľvek sprísnenie,“ zdôraznil Sulík.

https://index.sme.sk/c/22879363/sulik-zasadne-nesuhlasi-s-pripadnym-embargom-na-dovoz-ruskeho-plynu-ci-ropy.html

 

 

No tak obmedzení ako čitatelia SME následkom čítania takých stránok ako SME a Denník N.

 

 

 

„Ja mam na teba a sulika inu otázku.

Ked nebude rusky plyn a nastane neskutočná kríza, tak kolko bude na slovensku ľudí prejdených tankom? Kolko ludi najdeme so zaviazanými rukami v masovom hrobe? Kolko budov bude zničených?

Hnus.“

 

 

Ja neviem ci si pripeceny. Ja nepisem, ze sa mame odstrihnut na zaklade emocie, ale treba sa odstrihnut, ked to nam vyhovuje, a nie cakat ako s nami bude putler cvicit.“

 

 

Ďakujem za ruskú propagandu strašenia a vydierania. Máš to z vlastnej hlavy ?“

 

 

Ja Vám to skúsim vysvetliť pán minister, aký to má význam odstaviť plyn a ropu z Ruska (áno a streliť si tým do nohy, v prípade Slovenska do hlavy). Európa nie je Slovensko. Slovensko nie je celý svet. Slovensko je malý fliačik v Európe, sme nič ešte aj oproti tej Ukrajine.

Sankcie sa neprijímajú podľa toho, či nás to teší alebo či nám to ekonomicky prospeje alebo ublíži. Tie sankcie majú v prvom rade zraniť Rusov, v druhom rade to je gesto jednotnej Európy, kde humanizmus je vyššia hodnota ako blaho z ropy a plynu!

Význam, prečo ani Slovensko nemá čo dovážať plyn a ropu z Ruska je v tom, že ide o jednotu spojencov. Spojencov, na ktorých ochrannú ruku sa mimochodom neustále spoliehame a radi natŕčame paprče za ich peniazmi.

Teraz je čas, aby si Slovensko zlizlo následky svojej konštantnej niekoľko dekád trvajúcej debility a svet nám má na plnú hubu povedať – len si plačte, lebo ako ste si ustlali, tak sa máte.“

 

 

Vypnúť plyn je vraj morálna povinnosť!

 

 

„Tento Sulíkov postoj mi príde tak typicky slovenský. Ubohý zakomplexovaný slováčik, ktorého veškerá empatia končí pri jeho bachore. Čo na tom , že je tu klimatická kríza zrušme emisné povolenky, kašlať na planétu. Čo na tom, že Ukrajinci trpia, my predsa nechceme prísť o plyn. Trošku drahší benzín stačí na to, aby udusil akýkoľvek súcit bežného slováčika. Sme odporná krajina plná parazitov.“

 

 

„Tu nejde o to, do akej miery je okamzite odstrihnutie sa od ruskeho plynu realne. Vsetci vieme, ze to je velmi komplikovane. Keby nebolo, uz by sme sa odstrihli.
Tu ide o to, ze v europe je vojna, najvacsia kriza od 2. Svetovej a ze to musime riesit. Je to moralna povinnost. EU vie, ze musime byt jednotni, len tak mame sancu Putina zlozit. A musime akceptovat, ze to bude boliet aj nas. Taka je realita.
A preto by si vsetci politici mali davat velky pozor na svoje slova, lebo tie su tiez sucastou vojny. Davaju protivnika psychologicky dolu alebo mu dodavaju energiu. Sulikove slova Putinovi dodavaju energiu.
Takze nie, ziadny autista alebo slon v porcelane. Tieto veci nie su ziadna jadrova fyzika a ak ich Sulik nie je schopny pochopit, tak je na svoju funkciu nekompetentny a nema v nej co hladat. Bodka.“

 

 

„My (hovorím za seba a podobne zmýšľajúcich, pán Sulík, zásadne nesúhlasíme s Vaším prízemných a technokratickým videním sveta. Už druhý krát ste v situácii, keď preferujete ekonomickú kategóriu nad mravnou hodnotovou kategóriou.“

 

 

„kolko ukrajincov musi Putin zabit a kolko zien a deti znasilnit, aby p. Sulik odsuhlasil embargo?“

 

 

Ano zivoty ludi na Ukrajine a mpotom nasich ssu dolezitejsie ako nejake pronlemy v energetike.“

 

 

Ďalej všetky dôkazy ich inteligencie, kde nerozhoduje ekonomika, ale morálka a správny ideologický postoj!

Toto uchovajte ako výsledok pôsobenia týchto nebezpečných stránok pre celú spoločnosť, ktorá má spáchať ekonomickú samovraždu pre správnu morálku!

Snáď to na tomto ľudia lepšie pochopia ako len na mieri, na ktorom im nezáleží. 

 

 

========

„A ako si predstavujes v mesacnom horizonte znizit závislosť Slovenska na ruskom plyne. Poprosim.konkretne riešenie ktoré nas dajme tomu do.dvoch mesiacov odstrihnu od ruskej ropy a plynu aby nam to.tu cele nepadlo. Poprosim tupiny ako znizime rychlost na diaľniciach a budeme kurit na 16 stupnov ani nepíš.

 

To co pises je jedna vec ale druha vec je ta, ako by vyzeralo “znizenie” konfortu na par mesiacov. Cital som jedneho nemeckeho analytika a podla neho by to bola hospodarska katastrofa. Niektore vysoke pece, sklenarensky priemysel a pod.by v pripade zastavenia dodavok boli nenavratne znicene. Navyse sme v stadiu ked mame najmensie zasoby plynu a naopak Rusi mozu tlacit do prazdnych zasobnikov (lebo zastavenie vrtov je naopak game over pre nich. Kazdopadne Nemecku ekonomiku by to polozilo a alternativu nemaju, lebo po odstaveni uhlia a jadra stavili na plyn ako prechod k zelenym energ. Ale ak nebude plyn su v totalnej prdeli v casoch ked nesvieti/ nefuka. A ako u nas? Nas by nemecka kriza v spojitosti s nedostupnostiach plynu zasiahla na druhu a este viac. Nasledne socialne nepokoje a je tu fico s jamkatym a sme nahraty. Btw.: Lng nie je riesenie, lebo na objem pre celu EU niesu precerpavacie kapacity. Inac povedane sado-masochista Putin nas ma na lopatkch aj ked si to nechceme priznat. Ked nebude plyn tak sa na vsetky krizy za poslednych 50 rokov budeme pozerat ako na kraaasne casi. Bohuzial je to tak. Blahozelat mozme paradoxne Merkelovej.

 

Ci zvelicujem neviem. Bol som tiez za okamzity zakaz, ale chcel som vediet dosledky, aby som sa vedel strategicky pripravit. Cim viac som o tom zistoval tym viac som bol zhrozeny. Kludne si nastudujte sami, ja len zhrniem.
Zasadny problem je v nestalosti zelenych energii, ktore musi doplnat stabilny zdroj. Jadro, plyn, uhlie atd. Nemci zrusili jadro aj uhlie a spolahli sa na plynove elektrarne na prechod k zelenym. No bez plynu maju smolu. Hospodarstvo potrebuje stabilny zdroj na dorovnavanie nerovnovahy z vetra a slnka. O blackoutoch a brownoutoch sposobenych zelenou energiou z nemecka sa docitate vela. No a na druhej strane su odvetvia, ktore vyslovene potrebuju plyn, nevedia ho nicim nahradit. A tam spada znacna cast stavebnictva. Bez plynu nebude material, bez materialu nebudu stavby, bez stavieb praca. Odporucam nastudovat (napr Cesi zverejnili) co sa v pripade nedostatku plynu bude zatvarat prve.
A na zaver si nastudujte aka je siet plynovodov a lng terminalov. Aj keby sa dobudovali terminaly tak k nim treba aj plynovody. Tok sa da otocit na tyzden – dva. Ale neda sa takto fungovat celu zimu. Tie kapacity su uplne inak stavane ako by sme potrebovali ak by sme chceli fungovat bez ruska. Takze obavam sa ze nezvelicujem a pripadne vypnutie plynu by sposobilo hosp.katastrofu o politickej a europskej jednote ani nehovoriac. Ja sa toho osobne bojim najviac, lebo boj o obmedzene zdroje rozbil nie jednu jednotu.

 

Ľudská spoločnosť žila a existovala aj pred plynom a ropou. Nevyhynuli by sme kvôli tomu. A som si istý, že by sme vedeli veľmi rýchlo nájsť bypass riešenie bez toho, aby tu vznikli krízy, o ktorých píšeš. Putin nás na žiadnych lopatkách nemá, na to ten *** nemá – mentálne ani fakticky. Rusko je len jedna benzínová pumpa s jadrovými hlavicami, nič viac, žiadna pridaná hodnota tam nie je. Navyše, obávam sa, že ak to teraz neurobíme my, tak to vo veľmi blízkej budúcnosti počítanej v týždňoch bude Putin, ktorý zavrie kohútiky. Radšej by som ho preto predbehol a odpojil sa, než mu doprial ten pocit, že to bol on, kto nás odstrihol.

 

pre pocit

 

Presne toto tlači do hláv ľudí Ruská “alternatíva”..

 

Zato, ze upozornim na pripadne nasledky odpojenia od plynu som ruska alternativa? No tak to teda dakujem pekne.. nepotrebujem nikoho o nicom presviedcat, len vravim, ze treba mysliet aj na dosledky..

 

Vďaka.
Napísal si to aj za mňa.

 

100bodov táto odpoveď správne vychovaného čitateľa SME:

 

Ja mam na teba a sulika inu otázku.

Ked nebude rusky plyn a nastane neskutočná kríza, tak kolko bude na slovensku ľudí prejdených tankom? Kolko ludi najdeme so zaviazanými rukami v masovom hrobe? Kolko budov bude zničených?

Co tu trepete o nejakej hospodárskej kríze. Vas poslat na Ukrajinu a nepustiť naspäť. Potom budete vedieť co sú skutočne problémy.

Tupost az to bolí.

Nihilista ako vyšitý. des a hrôza taky človek ako sulik. Ked bude cim kurit, mŕtvych môže byť aj milion. Správa sa ako Orbán. To nie je nasa vojna, co my s tym máme, dajte nam pokoj.

Hnus.

 

Ano ak nebude plyn nebudu tu tanky. Ale kriza bude daleko vacsia ako si vieme, ci chceme predstavit. Ako prve totiz padne cely sklenarensky priemysel. Nie na mesiac -dva, ale natrvalo. Pece sa poskodia, sklo jednoducho nebude. Dovazat sklo z Azie sa akosi neda. Ako druhe pojde stavebny priemysel. Vacsina vyroby (zelezo, ocel, omietky, cement, v podstate vsetko) je zavisle od plynu a tak ceny pre nedostupnost materialu vystrelia tak vysoko, ze cely stavebny priemysel klakne. Pre vysoke ceny phm sa neoplati dovazat material z azie, takze stavebne firmy jednoducho skor ci neskor skrachuju. A potom su tu hnojiva. Najvacsi dodavatel BLR ma ban a miestne firmy budu out of energy = ziadne hnojiva = potravinova kriza! Nie obycajna, ale taka aku si nepamatame od 2.sv.v. Ceny obrovske, hladujuce Afrika, migracia atd. O nespokojnosti miestnych momentalne 33% populacie nehovoriac. Takze treba byt realisticky. Vypnut plyn nie je pre Eu len tak. Ano vyriesilo by to jednu krizu, len aby ta druha nebola 2x taka velka. A ano ani mne sa nepaci co robia Rusi na Ukrajine a nemam problem stiahnut kurenie, ci chodit na bajku. Len to nie je len o tom..

 

Prosim clenov SaS, aby poradili Risovi, nech je chvilu ticho. (ale za vysledok nech zodpoveda on?)

 

Poprosim nasich myslitelov Hegera ,Caputovu Schutza inych insitnych ekonomov aby boli konecne chvilu ticho. 🙂

 

Zase Mikloš. Ekonomický guru. Stat uz vsetko predal,prachy došli. Co konkretne navrhuje ekonomický guru v horizonte jedneho mesiaca aby sme sa odpojili a zaroven nepadli na hubu. Konkrétne. Dajake politicke drísty a bluznenia ma nezaujímajú. Ďakujem.

 

Guru na denníku N navrhuje, že odpojiť sa dá takmer hneď. Vlastne nie hneď, až najbližšiu zimu 🙂. Otázku, ako sa dá odpojiť hneď, nechal guru nezodpovedanú.

 

Mikloš má aj zodpovednosť za hospodárstvo SR či len za to aby vyzeral v médiách pekne?

 

Aj ste ten článok čítali? Mikloš v ňom píše, že odpojenie nemôže byť okamžité a nepripravené, a že možno najskôr najbližšiu zimu. Takže vlastne trepe, lebo celá hystéria okolo Sulíka je o tom, čo robiť teraz.

 

Aspon jeden co nema v hlave nas..rane ako vacsina propagandistov.

 

Vedeli by sme žiť… utiahnuť to tu aj bez ruSSkej ropy. Áno, boli by sme chudobnejší. Ale o niekoľko desaťtisíc Ukrajincov by žilo viac.
za mňa – jasná voľba!

 

bohuzial pre egoistov nie.

 

Takze ked sa odpojime,dajme tu na dva mesiace. Vyhodime statisice ludi na chodnik. Skonci potom vojna?

 

Státisíce na chodníku?

 

US steel,ŽP,Duslo 18000 zestnancov. Maju rodiny. A na ich miesta je naviazanych x pracovných miest.

 

Jasné, veď to zastaví fabriky, to tu fakt nikomu nedochádza? To nieje len o tom, že Ti bude trochu zimka a že na plyne si už čajík nezohreješ.

 

A myslíš keď priemysel padne na kolená, tak bude z čoho platiť verejnú správu, dôchodcov, učiteľov, lekárov?

 

Lenže priemysel nepadne na kolená.

 

Pre boha, to nie je len uťahovanie opaskov. Si myslíš, že si miesto šunky dáš sunkovu salámu a nie 3x do tyzna ale len 2? Že by to týmto skončilo?
Čo spoločnosti, ktoré by prestali vyrábať PHM, hnojiva, oceľ? Kto by platil tie tisíce ľudí. A kto by zasial a zožal, ak by nemal dosť zdrojov na naftu. A kto by potom napiekol aby si si mohol dať k tej saláme aspoň rohlik?
Ci nám to bude posielať EU aj v darčekovom balení?
Bavíme sa tu o plyne, ktorý potrebujeme. O tom istom, ktorý používa aj Ukrajina a dokonca zvýšila poplatky za tranzit o 1/3?

 

Ďakujem za ruskú propagandu strašenia a vydierania. Máš to z vlastnej hlavy ?

 

Z vlastnej? Nie, ja som taký jednoduchší.
Daj nejakú vlastnú myšlienku. Napríklad v čom sa mýlim. Som ľahko ovplyvniteľný, takže rád budem šíriť myšlienky tých inteligentnejších.

 

To chces od neho a jemu podobnych vela. Nemaju argumenty, ani nejaku sirsiu logiku v tom co hovoria. Vedia len kadrovat, nalepkovat a kyvat oficialnemu narativu. Rovnako ako s Covidom, co sa povedalo na Zomri, tak je spravne a nepriestrelne.

 

Odkila mas info ze Ukajina zvysila poplatky za tranzit? Od Anny Belousovovej?

 

Rišo Rišo stratil si voliča

 

nie jedneho

 

(a teraz skoncia aj s rodicmi!)

 

keby len jedneho… on asi straca aj zdravy usudok.

 

Už mi iné nezostáva, iba Sulíka ľutovať. Neprebudený.

 

(Nezažil osvietenie ako čitatelia SME)

 

Tento clovek je doslova minister hluposti, to sa neda uz inak komentovat.

Odhliadnuc od moralnej stranky, ked financujeme dobyvacnu vojnu sialeneho diktatora a tym sa podielame na zverstvach pachanych jeho orkami.

 

Bez bolesti to nebude, ale prenechanim tejto zbrane putinovi nic nevyriesime, len nasledky vobec nebudeme mat pod kontrolou.

 

chvalabohu o tomto sulík nerozhoduje

 

(správne, len ideológovia)

 

Ja mam tiez pocit ze je to Ficov (ak uz nie Putlerov) agent.

 

A kto o tom rozhoduje? Ked teda minister hospodárstva ktorý vidi súvislosti nemoze do toho hovorit insitnym ekonomom.

 

No chvalabohu že ani diskutéri na SME.

 

(A to práve áno, lebo kto nesúhlasí, je agent! Nadháňačov budú robiť dobre!)

 

Drahý pán Richard, uvedomte si, že už nie ste len súčasťou Matovičovej vládnej koalície, ale aj súčasťou celoeurópskej Protiputinovskej koalície.

 

čo páchate za našimi hranicami takýmito nesolidárnymi vyhláseniami…

 

Juj, lebo za hranicami Slovenska je to nerozborná jednota, priam oceľová hrádza ruskému expanzionizmu – Macron, Scholz, Taliani, Rakúšania…jeden ako druhý nesobecky zásadový a neúplatný.

 

uzitocny idiot.

 

To je dalsi Ynteligent. Urcite je lepsie financovat putinovu vojnu. Stale mu nedochadza ze za tu vojnu zaplatime 3x ?

 

Lenže my nemáme náhradu za ten plyn. Ani z Nórska, ani LPG. A myslím najmä pre priemysel. Sme na 90% závislý na ruskom plyne, Dedičstvo z minulosti, ktoré sa do jesene nevyrieši. Pri odstavení dopadneme horšie ako rusi.

 

A Heger to môže predsa odstaviť aj tak, bez EÚ.

 

A na koho sa potom bude vyhovárať. Frantici s 20% zavislostou od ruského plynu to mozu urobit aj hned a miesto toho chcu stale spoločné riešenie. Prečo?

 

mozme si vybrat medzi hambou a zavretymi kohutikmi, ostane nam aj hamba, aj zavrete kohutiky….

 

A nechcel by pán Sulík ísť si o tomto hrkutal do parlamentu s kotlebovcami a smerakmi

 

sme na 90% závislí na ruskom plyne a náhrada vôbec v nejakom množstve k nám nedôjde. Ani z Nórska, ani LPG. A myslím najmä pre priemysel.
Skús najprv toto vyriešiť a potom hovor o štokholskom syndróme.

 

Som za embargo, ale bez emócií, na základe zdravého rozumu, aby naša ekonomika a občania na embargo doplatili čo najmenej.

 

Už som to raz písal, mnohí používajú výraz medvedia služba presne v opačnom zmysle než aký v skutočnosti má. Sulík robí medvediu službu Slovensku, prípadne EU.

 

Odtial vsak poviem, ze Riso by predsa len mohol byt trochu diplomatickejsi, lebo takto na plnu hubu to vyzera ako keby mal mentalne prepojenie s Orbanom.

 

Mal by byť diplomatickejší, čo v jeho prípade znamená, že by mal držať hubu.  (A len ze to zodpovedať!)

To je presne nediplomaticke vysvetlenie toho, co znamena byt diplomaticky 🙂

 

Ako budete vysvetlovať deťom, že na raňajky nebudú rohlíky, lebo pekár ich nemá ako upiecť, lebo nemá plyn, ako im vysvetlíte, že teplá voda nie je alebo si naivne myslíte, že k takým situáciam nemôže prísť a všetky štáty EÚ nám promptne energie pošlú i keď oni ich budú mať málo?! Krátkozraké rýchle odpojenie nám prinesie len a len problémy. Som za sankcie i embargo na energie, ale na základe rozumu, analýz, zabezpečených aspoň akých, takých dodávok od nových dodávateľov, inak sa rútime z kopca a nemusíme ubrzdiť. Nemecko, Fínsko, Rakúsko sú ekonomiky o akých my môžeme len snívať a tiež sa netaja obavami o svoje ekonomiky a stratami, tak sa nestavajme do pozície, že my to zvládneme a nemáme obavy.

 

Ja neviem ci si pripeceny. Ja nepisem, ze sa mame odstrihnut na zaklade emocie, ale treba sa odstrihnut, ked to nam vyhovuje, a nie cakat ako s nami bude putler cvicit.

 

Takźe sa pýtam, kedy nám to vyhovuje sa odpojiť od ruského plynu a ropy, aby Putin podľa Vás s nami necvičil?!

 

(Táto odpoveď je geniálna:)

 

Ako to asi vysvetľujú deťom na Ukrajine ? Ako to vysvetľovali deťom u nás počas II. sv. vojny ?
Už som vyššie napísal, netreba sa tu vadiť, verím, že Európa si dokáže poradiť tak, aby to čo najmenej bolelo .
Lenže ako Európe vysvetlíme, že Sulík už začína pripomínať ex kpt . Danka ?

 

Sulika som kedysi volil a uz ho nikdy nebudem. Nevie kde je sever. Trepe o tom, ze nam sankcie skodia viac ako Rusom. Zasadny omyl. Keby vypnutie plynu skodilo viac nam nez Rusom, uz davno by ho Rusi vypli. Lenze oni ovela viac potrebuju nase peniaze ako my ich plyn. Ako to, ze toto Sulik nevidi? Fakt je tak slepy?

 

V krajine so standartnou politickou kulturou by bol Sulik uz davno povazovany za politickeho extremistu. Tento geopoliticky analfabet

 

Mal si kedysi vidieť , ako sa na ňom v nemeckej TV doslova rehotali diváci aj s moderátorom .

 

Ja raz neviem, ci je R. Sulik hlupy alebo bezcharakterny. Lebo toto je az neuveritelne, co on predvadza.
Teda, ja som o jeho absolutnej nepouzitelnosti presvedceny od momentu, ked chodil v zelenom supermanovskom obleku, a on svoju dezorientovanost potvrdil pri kazdej zlozitej situacii (euroval, migranti..), ale toto, ako sa ukazuje teraz, je nove dno.

 

ten slizký had by si zaslúžil rozniesť na kopytách.

 

(A toto je úplná špica!)

 

Ja Vám to skúsim vysvetliť pán minister, aký to má význam odstaviť plyn a ropu z Ruska (áno a streliť si tým do nohy, v prípade Slovenska do hlavy). Európa nie je Slovensko. Slovensko nie je celý svet. Slovensko je malý fliačik v Európe, sme nič ešte aj oproti tej Ukrajine.

Sankcie sa neprijímajú podľa toho, či nás to teší alebo či nám to ekonomicky prospeje alebo ublíži. Tie sankcie majú v prvom rade zraniť Rusov, v druhom rade to je gesto jednotnej Európy, kde humanizmus je vyššia hodnota ako blaho z ropy a plynu.

Význam, prečo ani Slovensko nemá čo dovážať plyn a ropu z Ruska je v tom, že ide o jednotu spojencov. Spojencov, na ktorých ochrannú ruku sa mimochodom neustále spoliehame a radi natŕčame paprče za ich peniazmi.

Teraz je čas, aby si Slovensko zlizlo následky svojej konštantnej niekoľko dekád trvajúcej debility a svet nám má na plnú hubu povedať – len si plačte, lebo ako ste si ustlali, tak sa máte.

Nemôžeme si dovoliť politicky vajatať, musíme držať jednu líniu so svojimi spojencami. Zároveň ani EÚ si nemôže sama povedať, či sem Rusi plyn pošlú alebo nie, lebo ho môžu vypnúť kedykoľvek. Každopádne výkriky typu „Ak to bude nevyhnutné, plaťme aj rubľami“ alebo v štýle „Zásadne nesúhlasím s tým …“ patria v tomto prípade za zavreté dvere a nie ako otvorená ponuka Putinovi, že v EÚ nie je jednota, a že sa tu ideme poskladať od strachu, že nám ropu a plyn vypne on.

Rusa nechceme, ale jeho plyn a ropu áno? Chceme mu ekonomiku ničiť, ale svoju si nedáme ani za cenu podpory jeho ekonomiky?

 

a my im teraz odkazujeme, že z toho máme strach, Že raz možno budeme silní a nezrania nás tým, ale že teraz sa strašne bojíme, lebo nás to zničí.

 

Je to hanba, takýto sebastredný geopolitický analfabetizmus, zadubenectvo a primitívny nacionalizmus. A toto chcelo byť predsedom vlády!

Neviem, ako s týmto názorovým vybavením chce ešte osloviť liberálneho voliča.

 

Kedze je SaS – ako takmer vsetky politické strany na SK orientovaná na jednu autoritársku osobu, sú výroky R.S. klincom do rakvi.

 

Citis sa lepsie richard? Vonku kludne aj armageddon ale ty budes mat svoju r!t v teple a politicke preferencie mozno aj pribudu. O toto ti ide?

 

Zásadne nesúhlasím, aby tupý Sulík bol ministrom hospodárstva.

 

spôsobil ti nevoľnosť, lebo nebudeš musieť svietiť petrolejkou?

 

Prv si o tom niečo pozrite, potom vyvracajte. Na to palivo Westinghouse je nutná rekonštrukcia reaktora, nie je to tak, že vytiahneme jedno, šupneme druhé. A cena je tiež niekde inde. A politika Vám tiež nejde. Sulík mohol:

1. Získať jadrové palivo od Rusov a zabezpečiť energetickú bezpečnosť na vyše roka a získať dosť času riešiť problémy, či spoluprácu s Westinghouse.

2. nekúpiť nič a riešiť prakticky okamžité existenčné problémy v energetike.

Čo by ste zvolili Vy na jeho mieste?

 

Sulik pre stromy nevidí les. Unikajú mu širšie súvislosti, vidí konkrétne detaily.

 

Ale jasne idiot je Sulík lebo na to poukazuje.

 

a po viacerých jeho excesoch je ľahké domyslieť si že už by mal štafetu odovzdať schopnejšiemu (ideologicky schopnejšiemu!)

 

Viem, že je teraz strašne moderné kopať do Sulíka a chvastať sa, kto všetko ho už nebude voliť, ale on je minister hospodárstva a je zodpovedný za chod slovenského hospodárstva. Tú 80%-nú závislosť na ruskom plyne nevytvoril Sulík, poďakujte sa predchádzajúcim vládam. Prečo už Dzurinda neznížil závaislosť na ruskom plyne?

A ešte jedna vec – Nemecko iba v januári zaplatilo Rusom za plyn 5,7 miliardy €, tých pár desiatok miliónov zo Slovenska na tom moc nezmení.

 

==================Vypnúť plyn je vraj morálna povinnosť!

 

A to vraj sú nebezpeční tí, čo len čítajú alternatívu!  A toto nie je nebezpečné, že pre ideológiu sa dožadujú hospodárskeho krachu? A preto, že čítajú SME!

 

Tento Sulíkov postoj mi príde tak typicky slovenský. Ubohý zakomplexovaný slováčik, ktorého veškerá empatia končí pri jeho bachore. Čo na tom , že je tu klimatická kríza zrušme emisné povolenky, kašlať na planétu. Čo na tom, že Ukrajinci trpia, my predsa nechceme prísť o plyn. Trošku drahší benzín stačí na to, aby udusil akýkoľvek súcit bežného slováčika. Sme odporná krajina plná parazitov.

.

Tu nejde o to, do akej miery je okamzite odstrihnutie sa od ruskeho plynu realne. Vsetci vieme, ze to je velmi komplikovane. Keby nebolo, uz by sme sa odstrihli.
Tu ide o to, ze v europe je vojna, najvacsia kriza od 2. Svetovej a ze to musime riesit. Je to moralna povinnost. EU vie, ze musime byt jednotni, len tak mame sancu Putina zlozit. A musime akceptovat, ze to bude boliet aj nas. Taka je realita.
A preto by si vsetci politici mali davat velky pozor na svoje slova, lebo tie su tiez sucastou vojny. Davaju protivnika psychologicky dolu alebo mu dodavaju energiu. Sulikove slova Putinovi dodavaju energiu.
Takze nie, ziadny autista alebo slon v porcelane. Tieto veci nie su ziadna jadrova fyzika a ak ich Sulik nie je schopny pochopit, tak je na svoju funkciu nekompetentny a nema v nej co hladat. Bodka.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!  Mravná hodnotová kategória vypnúť okamžite plyn!  To je nebezpečnejšie než čítať alternatívne správy!

 

 

My (hovorím za seba a podobne zmýšľajúcich, pán Sulík, zásadne nesúhlasíme s Vaším prízemných a technokratickým videním sveta. Už druhý krát ste v situácii, keď preferujete ekonomickú kategóriu nad mravnou hodnotovou kategóriou. Viem, že Vás pri položení vlády Radičovej mnohí bránili, že nie (iba) Vy ste tú vládu položili. Vtedy som to aj ja čiastočne videl tak…mal som za zlé aj iným, že nedokázali Radičovú podržať. Ale tento druhý prípad ukazuje, že predsa len ste bol asi Vy svojim nesprávnym poradím hodnôt tou hlavnou príčinou, že Radičovej vláda padla a vrátila sa sem politika typu, ktorú robil Mečiar a zdokonalil ju Fico…politika antagonizmu voči politickým oponentom, politika postavená na pripustení a akceptovaní triedy oligarchov, ktorí túto politiku materiálne držali u moci a korumpovali….politika, ktorá je presne toho typu, ktorý viedol, v Rusku k dnešnej tragédii a ktorý posunul Bielorusko tam, kde je a postupne posúva Maďarsko po tej istej trajektórii a táto trajektória hrozí úplne reálne už aj u nás! Zázrak doby SDKÚ (hoci nedokonalý, keďže ho tvorili tiež „našinci“) sa skončil nielen Dzurindovým vtedajším zaspatím na vavrínoch a nepochopením, čo má vtedy robiť…ale ukazuje sa, že najmä vďaka Vám. Vy ste totiž nedal svetu demokratov, ktorý bol a stále je u nás taký krehký, čas na to, aby mal ďalšie 3 roky na posunutie krajiny i myslenie v nej zase o krôčiky ďalej…naopak, pomohol ste návratu starému mysleniu i kultúre v politike, ktorá od tej doby prerástla oveľa hlbšie ako bola v čase Gorily a to až tak hlboko, že chyby a nedokonalosti súčasnej koalície, ktorú aj Vy tvoríte, stačia na to, aby sa prejavila opäť v tej hrozivej hĺbke a ohrození v tejto kritickej dobe a krátko pred ďalšími voľbami.
Toto nepíšem ako výčitky…čo bolo, to bolo…výčitkami to nespravíme. Píšem to ako memento! Aby ste nezopakoval túto osudovú chybu druhý krát. Dnes by mohla mať ešte ťažšie dôsledky. Mal by ste zmĺknuť…robte, čo viete…ale strategické rozhodnutia nechajte na iných a rešpektujte ich. Potom môžete byť stále užitočný. Prosím Vás, práve v mene prospechu Slovenska a jeho udržania v slobodnom a otvorenom svete a skorého ukončenia vojny na Ukrajine a odstránenia osobností a vplyvu ideológie, ktoré ju spôsobili, aby ste našiel tú silu, prekonal svoje EGO, uznal, že matematická logika nerieši všetky životne dôležité otázky života človeka a spoločnosti a prestal nabúravať vlastnú koalíciu i európsku politiku, ktorá má šancu a silu práve v tom, že v dôležitých veciach bude jednotná!! Rozumiete čo Vám píšem? Ako občan tejto krajiny Vás prosím….slušne a dôrazne…spamätajte sa!

 

Ja ako dlhoročný volič SaS : K****t Sulik!

 

(myslí na ekonomiku a nie na morálku!)

 

ja by som len chcel vediet kolko „rublov“ taky Sulik stoji

 

Musím vyjadriť počudovanie nad úrovňou morálky, ktorú vyjadruje národ diskusný na fórach SME. Toľká ochota obetovať sa pre Ukrajinu sa len tak nevidí. A na vatru hanby Sulíkovi polienko priložil aj sám veľký Ivan Mikloš. Nuž, stovky diskutérov a najväčší ekonóm, akého slovenská zem zrodila, sa predsa nemôžu mýliť. Alebo áno?

 

1. Ukrajina nemá záujem na zastavaní dodávok z Ruska. Rusi cielene ničia zásoby ukrajinských PHM a vyradili z prevádzky ukrajinské možnosti PHM vyrábať. Sama Ukrajina už priznáva obmedzené možnosti viesť vojnu. Bude zrejme v blízkej dobe nutné zásobovanie Ukrajiny PHM. Z čoho ich budeme zásobovať, keď sami nebudeme mať? Ukrajina navyše na tranzite zarába. Všetky dodávky prebehli aj počas vojny cez ukrajinské územie (dokonca cez vojnové oblasti) bez najmenších problémov.

2. Väčšina diskutérov si nevie ani len predstaviť dôsledky okamžitého výpadku dodávok energetických surovín. Minimálne by to bola hlboká recesia, a to je, síce môj, ale myslím ešte optimistický pohľad (a tiež pohľad nemeckého ministra financií). V realite by to znamenalo existenčné problémy pre viaceré kľúčové podniky slov, hospodárstva. Čo by to znamenalo pre obyvateľstvo, špeciálne to menej ekonomicky silné, a náchylnejšie na rozprávky Fica či Uhríka, si radšej nepredstavujem ani ja.

3. Jeho ekonomické veličenstvo Ivan I. Mikloš píše na denníku N: „odpojenie nemôže byť nepripravené a okamžité“ a „odpojiť by sme sa mohli už najbližšiu zimu.“ Och, aký to guru, aký to mysliteľ. Takže odpojiť sa môžeme podľa popredného okydávača až o vyše pol roka? A čo dovtedy, pán ekonóm? Riešime predsa riziko, že Rusi zavrú kohútiky teraz! Riešenie ale jeho ekonomické veličenstvo neponúklo. Do budúcej zimy nájde riešenie hádam aj ten „geopolitický idiot“ Sulík. V pomykove je aj väčšina diskutérov. Morálka morálka, ale koľko ste naozaj ochotní obetovať? Stratu zamestnania? Prázdne regály v obchodoch? PHM na prídel? Koľko? Lebo to nebude, že si priplatíte 10 Eur za plyn, alebo nebodaj nepôjdete tento rok na dovolenku.

Sulík je vinný tým, že nie je ochotný obetovať naše hospodárstvo detinskému chápaniu morálky, ktorú od nás ani len Ukrajina nevyžaduje. Tá nás práve bude potrebovať čo najsilnejších ako partnerov a investorov pre povojnovú rekonštrukciu. Počul som, že ak odstrihneme Rusku príjmy, do dvoch mesiacov vojna skončí. To pravdepodobne skončí aj tak, Rusi sa obmedzujú len na Donbas a aj tam im o chvíľku dôjdu sily. Nie je absolútne dôvod páchať tu ekonomickú samovraždu, čo aké šokujúce sú obrázky z Buče. Opakujem, nechce to od nás ani Ukrajina, išlo by to absolútne proti jej záujmom. Diverzifikácia v najbližšom možnom rozumnom horizonte stačí, a na tom sa aj pracuje. Ostrakizácia Sulíka nie je v tomto prípade namieste, najmä nie za to, že vyhlásil, že nechce obetovať slovenskú ekonomiku. Bolo by to iba prázdne sebazničujúce gesto, nič iné.

 

(Trefné bolo to detinské chápanie morálky!)

 

zda sa ze si myslitel blahoveho formatu. „Ukrajina je rada ze zaraba na tranzite ruskeho plynu“. Zelensky niekolko krat vyzyval aby svet stopol odber surovin z Ruska, lebo tym Europa a spol financuju rusku agresiu. Niekolko krat vyzyval na stopnutie Swiftu pre ruske/bieloruske banky. atd

Vypichneš nepodstatnú blbosť, a ešte to aj dokomolíš, argumet ako hovado. Tak neviem, kto je tu „mysliteľ Blahovho formátu.“ Jednu z metód jeho repertoára si práve použil.

 

kolko ukrajincov musi Putin zabit a kolko zien a deti znasilnit, aby p. Sulik odsuhlasil embargo?

 

ja zas zasadne nesuhlasim so Sulikom!

 

Ano zivoty ludi na Ukrajine a mpotom nasich ssu dolezitejsie ako nejake pronlemy v energetike.

 

V 2009 rusko zastavilo plyn. Boli sme bez neho tusim dva mesiace. A verejnost si to ani nevsimla.
Dnes mame k tomu zvysenu produkciu z norska, holandska, arabskeho sveta, usa…
Sulik je uzitocny idiot rusov a madarov, viac ho trapi slovnaft, clen mol z madarska a haji jeho zaujmi viac ako zaujmi sr a eu.
Do zacuatku zimy sme za vodou ak sa na tom zhodne cela eu. Sulik ide proti tejto dohode.

 

Bajky o nenahraditelnosti ruskych energii tu mame uz desatrocia, nok sa nepokusil ich vyvratit ale hlavna vec ze vsetci tomu veria.
Plyn, ropu je nutne vypnut aspon na leto a potom sa uvidi ako to zvladame my a aka bude situacia s ruskom.

 

…fakt si nikto nevsimol ze po zachovani obchodu s ruskymi energiami kricia prave ti najviac skorumpovani a najmenej empaticki smeraci a nackovia???? Nahoda? Nemyslim. A sulik s putinom problem nema a sam sa chval8 takmer nulovou empatiou.

 

On je tak uplne normalne natvrdly.

 

Vyhoďte ho z vlády.
Je to slovenský Orbán.

 

 

Pán Sulík, pridávate sa na stranu vrahov a tak s vami treba jednať.

 

 

Ej Sulík Sulík…ako vo Švejkovi, keď bol v blázinci…“Ne , ne , ne, já trvám na svém“!!
https://youtu.be/NnXhQ5-D2RQ

 

 

 

Teda, poviem vám, že keby bol môj syn Sulíkov syn, tak s ním skončí ako s fašistom. Normálne sa v Sulíkovi vidím, že „Ne , ne , ne, já trvám na svém“!!

https://youtu.be/NnXhQ5-D2RQ

 

 

 

.

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,493
Celková čítanosť: 5555531x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie