Založ si blog

Slobodu mužom Ukrajiny

Od roku 2015 nás médiá prevychovávali k tomu, že keď je niekde vojna, tak odtiaľ majú občania plné právo utiecť, pretože všade na svete sú doma a majú právo takto si zachraňovať holé životy pred vojnou. A ja som s takou výchovou súhlasila!

 

Tiež si myslím, že ľudia sú všade na svete doma a zvlášť, keď ich niekto chce vo vojne vyvraždiť!

 

Videli sme veľmi veľa mužov, ktorých ukazovali, že utekajú pred vojnou a nezostali doma brániť nejaké krajiny, ale zachraňovali si len holý život. Naopak skôr ženy s deťmi zostávali doma, aby im muži alebo synovia zabezpečili nový domov. Mali sme takým mladým mužom pomáhať, lebo potrebujeme v EÚ pracovníkov a odborníkov.

Teraz to isté zažívajú Ukrajinci, ktorí sú rovno naši susedia a im celkom rovnako už nepomôžeme? Aj oni sú ľudia, čo sú všade na svete doma, keď teraz u nich je vojna! A preto si zaslúžia presne to isté, aby sme ich prijali a to prednostne ako susedov a predsa potrebujeme ich odborníkov!

 

A prečo z Ukrajiny mohli ujsť len oligarchovia a politici, to nie sú muži od 18 – 60 rokov? To sú všetko len ženy?

 

Aj Ukrajinci muži majú také isté ľudské práva, aby mohli ujsť z krajiny, kde je vojna a kde im hrozí vo vojne smrť. Z krajín Afriky vari mohli utekať len ich manželky a deti? To je čo za nerovnaké ľudské práva? Prečo Afričan si život zachrániť môže a Ukrajinec už nie? A ani náš vlastný sused?

 

Nehovorte mi teraz o žiadnej brannej povinnosti, keď ste o nej nehovorili pri vojnách v Afrike a len a len o záchrane holých životov! Ukrajinci už nemajú právo zachrániť si holý život? A najmä, keď sú tiež všade na svete doma?!

 

Je to odporné a hnusné voči Ukrajincom, že aj ich ženy sú vydierané tým, že ich manželov a otcov a synov nepustia! Ktorá matka v takej situácii opustí syna alebo otca alebo manžela?

 

Prečo nezostanú na Ukrajine bojovať len vojaci? Je málo takých, čo tam chcú bojovať? Tí nech tam idú bojovať!

 

Ani Asija nechce odísť z Ukrajiny, lebo tam nechce opustiť svojho manžela, ktorému nedovolia zachrániť si holý život!

 

Tak on má, vojnoví štváči, bojovať za vás? Za vás, čo len s pukancami v rukách štvete do vojnových konfliktov? Však vy tam choďte bojovať, keď sa tu huckáte a štvete ľudí proti ľuďom! Vy tam choďte bojovať! Prečo má za vás bojovať on? Zato, že má smolu a je Ukrajinec? Pýtali ste sa ho, či chce za vás položiť život?

Prečo už pre vás nemá rovnaké ľudské práva ako Afričan, o ktorom potom vypisujete, aké je to dojemné, že si chce zachrániť len holý život?

 

A Ukrajinec už nemôže? To je tá vaša ľudskosť a to sú tie vaše rovnaké ľudské práva? Keď môžu utekať Afričania, celkom rovnaké ľudské práva majú aj Ukrajinci a tiež sú všade doma, keď im hrozí vyvražďovanie! A tiež majú právo zachrániť si holý život! A o vlastencoch nič nehovorte, keď pre vás dlhé roky bolo slovo „vlastenec“ len nadávka pre „dezolátov“!

Aj Ukrajinci sú všade doma a zvlášť, keď tiež musia utekať pred vojnou a chcú si zachrániť len holý život! Teraz sa dojmite, že tiež chcú! A aké je to neľudské, keby nesmeli!

 

Dajte slobodu mužom Ukrajincom, aby si tiež mohli zachraňovať holé životy a ich ženy nevydierajte, že im zadržiavate manželov, otcov a synov! Nie sú o nič menejcennejší, aby ste ich nútili, za vás na gauči s pukancami, obetovať životy. Vy sami by ste prví ušli. Veď preto si aj teraz toľkí zaobstarávajú cestovné pasy, hoci tu vojna ešte ani nie je!

 

To je to vaše farizejstvo na ľudskosť, keď ste sa toľko oháňali vojnovými utečencami a teraz nevoláte po tom, aby ich nechali utiecť, ale ešte chcete, aby za vás, len gaučových bojovníkov, obetovali život. Ich ste sa pýtali, či chcú? Či povinne s vašimi zbraňami majú bojovať?

Kde ste to povedali, ktorým vojnovým utečencom?

 

 

„Ukrajinský režim povoláva svojich 18 až 60 ročných junákov do boja za Ukrajinu …

… za Ukrajinu v rukách veľkokapitalistov, ktorí týždeň pred vojnou ( … ako to vedeli ? …. ) nasadli do svojich súkromných tryskáčov, a dotlčenú bárku s názvom Ukrajina statočne a hrdinsky opustili smerom do závetria im prajného Západu.

…a ukrajinský proletár – syn, muž, otec – má opustiť svojich rodičov, ženu a deti, a položiť svoj život za to, aby sa tí ukrajinskí veľkopitalisti na tryskáčoch, alebo ukrajinskí malokapitalisti na drahých autách mohli vrátiť, alebo ruskí veľko a malokapitalisti vstúpiť, a pľundrovať potenciálne bohatú zem aj naďalej tak, aby ukrajinskému proletárovi a jeho rodine ostal na lízanie aspoň ten prach zeme …“

 

 

 

 

 

Co tady civíte? Zkoušíte vzdechnout Copak si myslíte že jsem chtěl zdechnout? Z lampasů je nám zle proč nám sem leze? Kašlu vám na fángle! Já jsem chtěl kněze! Nejlíp je mi když kočky na hrobě v noci se mrouskají ježto s těmi co střílej po sobě vůbec nic nemají

Kolik vám platějí za tenhle nápad? Táhněte raději s děvkama chrápat! Co mi to říkáte? Že šel bych zas? Rád? Odpověď čekáte? Nasrat! Jo nasrat!

 

 

 

Ako uvidíte, je tu veľmi veľa ľudí, čo chcú ísť bojovať do prvej línie miesto neho! Nie trepať hubou ale bojovať! 

Za seba, za seba a nie pózami, za ktoré majú iní zomierať! 

 

 

 

„Jedna z najväčších operných hviezd Anna Netrebko, ktorá zažiarila aj v Bratislave, síce na sociálnej sieti uviedla, že je proti tejto vojne a že si želá, aby sa skončila a ľudia mohli žiť v mieri, no zároveň označila za neprijateľné, aby ktokoľvek nútil umelcov, aby vyjadrovali politické postoje a odsudzovali svoju vlasť. Nepomohlo jej to. V milánskom divadle La Scala skončila. Považujem za čistý fanatizmus, ako na túto situáciu zareagoval dnes ráno na Rádiu Devín operný kritik a hudobný publicista Robert Bayer. Vraj jej odsúdenie vojny nestačí a že sa od nej očakáva „väčšia angažovanosť“ (sic!), v opačnom prípade je správne, že sa takýmto ľuďom „dvere do liberálneho slobodného sveta zatvárajú“ (sic!!!). Mám pocit, že sa tu všetci kompletne zbláznili. Politická angažovanosť sa vyžadovala v dobách najväčšieho komunistického teroru, najtvrdšieho stalinistického temna v päťdesiatych rokoch minulého storočia. Ani nacista Herbert von Karajan, aktívny člen NSDAP, ktorý hrával Hitlerovi, svoje koncerty začínal esesáckou hymnou „Horst Wessel Lied“ a slúžil nacistickému režimu tak horlivo, že sa mnohým zhnusil, sa nemusel takto kajať. Povojnový Mníchov prijal nacistického dirigenta s otvorenou náručou, ale ruského vyháňa v duchu svojich najvýraznejších nacistických tradícií. A to nie je všetko.

Bývalý hokejista Michal Handzuš vyzýva niektorých ruských hokejistov, aby opustili NHL. Nepamätám sa, že by v čase vojny v Iraku niekto žiadal vylúčenie amerických hráčov z majstrovstiev sveta alebo NHL. Ale pamätám sa, že Michal Handzuš vtedy mlčal. Mám to brať tak, že vtedy boli milióny dolárov, ktoré zarábal vo Philadelphia Flyers, pre neho dôležitejšie ako morálne princípy? Nedovolil by som si to takto posudzovať, aby odvšadiaľ vyháňali Američanov, ako dnes vyháňajú Rusov zo športových stretnutí, speváckych súťaží, vedeckých konferencií a podobne. Jeden fanatický učiteľ z českej Vysokej školy ekonomickej (Martin Dlouhý) dokonca ohlásil vlastné sankcie proti Rusku, ktoré majú spočívať v tom, že nebude učiť ruských študentov, nebude viesť bakalárske a diplomové práce ruským študentom, nebude konzultovať s ruskými študentmi, nebude ich skúšať, opravovať im testy a nebude s nimi robiť ani výskum, pretože „vyučovať občanov nepriateľského štátu je morálne neprijateľné“ (!!!). No ešteže pre nich nenavrhuje postaviť plynové komory, hoci si nie som istý, či to dosiaľ neurobil len preto, lebo plyn sa dováža z Ruska – a to by bolo predsa morálne neprijateľné…

Pohon na Rusov sa vystupňoval aj u nás. Na niekoľkých reštauráciách sa objavili nápisy „Rusov neobsluhujeme“. Naša olympijská víťazka, čistá duša Nasťa Kuzminová sa stala terčom nechutnej kyberšikany iba za svoj ruský pôvod. A korunu tomu nasadila ministerka kultúry Natália Milanová, ktorá konečne vykázala nejakú činnosť – na svojej FB stránke si zavesila oznam, že končí spoluprácu s ruskými inštitúciami a zastavuje všetky plánované projekty s nimi. Čo bude nasledovať? Zákaz Čajkovského a Prokofieva a verejné pálenie ruských kníh? Vážení, preskočilo vám?!

Dnes dostala táto nenávisť oficiálne posvätenie, napriek tomu varujem pred touto rusofóbiou a odmietam šovinistické správanie. Nikto nežiadal pre Američanov sankcie za ich protiprávne správanie a vojnové zločiny v Juhoslávii, Iraku, Líbyi, Sýrii či Jemene, nikto ich nevylučoval z medzinárodných organizácií. Je to síce do očí bijúci dvojaký meter, ale ako myslíte. No poľovať na Rusov, ostrakizovať významné osobnosti iba preto, že sú Rusi, je ďaleko za hranicou prijateľného a znesiteľného. Na prejavy šovinizmu a hanobenia národa má táto civilizácia snáď ešte stále paragrafy. A ak sme právny štát, mali by sme to zastaviť. Inak smerujeme presne k tomu, pred čím varoval bulharský politológ Ivan Krastev: k frustrácii z toho, že toto tridsaťročné obdobie (podobne ako to medzivojnové z minulého storočia) bolo premárnenou príležitosťou, ktorá vyústi do novej podoby fašizmu. Takého, v ktorom sa už nebudeme musieť obviňovať, či sú fašisti Rusi alebo Ukrajinci, kotlebovci alebo progresívci, pretože sfašizovaná bude celá spoločnosť. Žiaden šovinista sa nemôže označovať za demokrata, a už vôbec nie za slušného človeka.

(krátené, Chmelár)

 

 

 

Ako vidíte, je tu veľmi veľa ľudí, čo chcú ísť bojovať do prvej línie miesto neho! Nie trepať hubou ale bojovať! 

Za seba, za seba a nie pózami, za ktoré majú iní zomierať! 

 

 

 

 

.

Nitra milá Nitra

29.04.2024

„Hej, mám otčinu ja ešte inú…“ . . Aj keď som rodená Košičanka, moje srdce vždy patrilo západnému Slovensku, lebo tam žila moja babička a tam bol môj detský raj so západniarskym nárečím. Keď ho počujem, to je reč mojej babičky a mojej rodiny, obidvaja moji rodičia boli od Nitry. Preto vždy, keď som sa blížila k západnému Slovensku, mala som pocit, [...]

„Takto to tam prebieha (Bonusový moment: násilné zatýkanie kameramana Fox News)“

28.04.2024

„Za posledný týždeň polícia zatkla už 500 študentov. Kde sú tie veľké titulky? Kde?“ Už niekoľko dní som nečítala nášho minulého ministra školstva Draxlera a vždy to stojí za to a dozviete sa viac ako z mainstreamu! Vrelo odporúčam sledovať ho na FB. . . Veľa videí a v novinári o tom nepíšu! . . https://www.youtube.com/watch?v=7f4SlI6p6oA . . . [...]

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

Systém Patriot, PVO

USA majú viac ako 1 100 Patriotov. Poskytnúť ich Ukrajine však vyzývajú spojencov

30.04.2024 22:49

Poľsko aj Grécko už americkej výzve povedali nie.

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,495
Celková čítanosť: 5559220x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie