Založ si blog

Takú silu má dennodenná práca s politickou propagandou, ako vidíme na SME!

Stále sa mám čo nové učiť, čo som si nemyslela. Napríklad celé roky som si myslela, že diskutéri na SME sú inteligentnejší než napríklad na Pravde.

Ja viem, že tu by to neprijali, lebo tunajší diskutéri vždy považovali diskutérov na SME len za sprostých a vybavené.

 

Dôkazom toho, že naozaj boli diskutéri na SME inteligentnejší, bola voľakedajšia úroveň diskusií na SME, kde sa používali argumenty a nie urážky. To ste sa fakt zapotili, lebo nesúhlasiaci vás nezasypali urážkami a nemáš o čom diskutovať! Zasypali vás argumentami a každý sledoval, ako na ne odpoviete, či viete odpovedať, či sú tie argumenty pádne. Nútili vás do argumentov a rozmýšľať ako ich vyvrátiť!

 

Tu to celé roky bolo jednoduchšie, tu keď nesúhlasíš, napíšeš nejakú urážku a už je to vybavené. Tu platí len palec hore alebo dole, tu prakticky neexistujú súboje argumentov. Súhlasíš, nesúhlasíš, jednoduché. Pomysleli by ste si, že potom sú blbci tu, čo nevedia ani diskutovať a presne preto som si dlho myslela, že stále sú inteligentnejší diskutéri na SME, ktorí diskutovať vedia, musíte vyvíjať námahu, aby ste im vedeli odpovedať, nie sú tam len urážky, sú tam síce aj podrazácke komentáre, ale tak slušne napísané, že to skoro nikto nevidí, pokiaľ sa nejako zvlášť nezaujíma o danú diskusiu. Bola som proste zvyknutá na ľudí, čo argumentovali a nie na jednoduché áno alebo nie, prípadne kamarát alebo dement.

Tu musím povedať, že aj keď som to kritizovala, že na Pravde sa prakticky nediskutuje, komu by to nevyhovovalo, keď nemusí? Vôbec sa nemusíte namáhať s protiargumentami, keď neexistujú! To je leháro. Buď s vami súhlasí alebo vám napíše urážku a máte pokoj. Chcela by som znovu zažívať, že sa musím namáhať s protiargumentami? Však si nenávidela tú zákernosť slušne zabalenú do argumentov! – to som si hovorila. Nie je lepší človek, čo ti napíše, že jednoducho nesúhlasí a nebude žuť 50 komentárov a točíte sa v kolečku? Tak pomaly som začala oceňovať jednoduchosť ľudí tu, že kde je povedané, že ten čo trieska veľa a všetko to pôsobí veľmi inteligentne, je lepší a múdrejší človek? Však to tak nebolo! Takto postupne som menila názor na len pozlátko – ako to inteligentne znie, je to preto úprimnejšie, lepšie? Možno teraz naopak viac nadŕžam ľuďom tu než by som mala, možno ich teraz aj neobjektívne preceňujem. A viem to aj vysvetliť prečo sú tu teraz múdrejší.

 

Títo ľudia tu nemajú také pravidelné výplachy hlavy ako od novinárov na SME. Nie sú tu ľudia, ktorých profesijná kariéra závisí od ich politickej uvedomelosti. Sú teda jasne slobodnejší a nezávislejší a môžu si myslieť čokoľvek podľa seba. Sú jednoduchší, slobodnejší a výsledok je lepší.

 

A dnes, keď sa pozriete na SME do tých diskusií, tak s hrôzou, doslova s hrôzou zisťujete, akú zdarnú prácu odviedli novinári SME s výplachom hláv a svojou politickou propagandou. Tam máte naozaj preškolených obyvateľov! To je ako keby boli po niekoľkoročnom dennodennom školení ROH a stáva sa z nich jednoliata masa dementov. Ja, čo som poznala diskusie na SME mnoho rokov, pre mňa je to šok, čo dokázali terajší novinári SME, aký obdivuhodný výplach mozgov. Čisto tam máte teraz čitateľov, čo doslova volajú po totalite, samé povinné a tresty. Dočista sfanatizovali svojich čitateľov ako nejakú komunistickú stranu.

 

Ja viem, že oni by tvrdili, že je to naopak tuto, ale kde tuto ľudia volajú za totalitu? Dnes sa paradoxne viac argumentuje tu než na SME, kde je už tak sfanatizovaná skupina obyvateľov novinármi, že oponentov stačí trieskať po hlave a len sa im vyhrážať zatváraním, cenzúrou, čo je len nová totalita. Na Pravde sa ešte argumentovať dá, sú tu slobodnejšie diskusie, čo potvrdzujú dokonca aj nesúhlasiaci oponenti, ale na SME sa už v sfanatizovanej skupine ich „elity čitateľov“ nedá! Novinári ich udržujú v domnení ich výnimočnosti tým, že sú politicky uvedomelí a zaočkovaní. Svoju prácu týmto novinári SME dokonali a ostatné ponechávajú na agresivitu svojich nimi prevychovaných čitateľov! Slobodné myslenie si zachovali ľudia, čo sa tohto výplachu mozgov od novinárov nezúčastňovali!

Pre objektivitu dodám, že je tu väčšia škála názorov aj pre množstvo nesúhlasiacich čitateľov, prečo ich tunajší nemôžu celkom umlčať. Ale rozhodne tu neurčujú novinári čitateľom, čo si majú ich čitatelia myslieť. Aj šéfredaktor Pravdy sľúbil čitateľom Pravdy do nového roku, že nebudú svojim čitateľom vnucovať, čo si majú myslieť. A tu si to čitatelia aj viac strážia, svoju slobodu myslenia a názorov. Tu je ešte sloboda, nie na SME! Aj novinári tu majú väčšiu škálu názorov, čiže podľa mňa aj slobodnejšie prostredie. 

 

Ak zavládne totalita, nie Pravda je na čele s totalitnými novinármi! Pravda bude asi posledným miestom mainstreamu, kde sloboda zanikne ako posledná! A presne preto sa tu blogeri zo SME sťahovali a pribudli tu aj blogeri z Denníka N. Je to tu posledné útočisko v mainstreame pre obyčajných ľudí pred politicky nasadenými novinármi.

 

 

Tak pár ukážok zo SME:

 

 

Nastal čas na exemplárny trest za ktorýkoľvek z trestných činov uvedených v texte: ohováranie, vyhrážky, dezinformácie… Žiadne podmienečné tresty, pokuty, verejnú ospravedlnenia… 3 – 4 roky by na vyliečenie pacienta a uvedomenie sa jeho nohsledov hádam mali postačiť.

No a p. Lischková jeako lekárka dúfam prvá na rade.“

 

 

„A toto naozaj chceme?Ja osobne by som nechcel ani chlieb upeceny od takeho cloveka, co ma iny nazor ako ja, alebo co pocuva take radio, ktore ja nepocuvam.“

 

 

„Tak potom už len smer Severná Kórea. Sú unifikovaný. V názoroch, aj počúvaní rádia.“  – prispevok ojedinelého „dezoláta“

 

 

„to ze nie kto uraza bez dokazov (alebo si ich len vymysli),
spochybnuje nejako jej kvalifikaciu ocnej lekarky?

Ved nech tvrdi co chce, nemocnica a lekari preukazu ze im sposobila ujmu a bude este par storoci zarabat na odskodnenie a ako prve jej zoberie exekutor domcek a auticko.

Fakt tahat do toho nemoznost robit pracu, nerozumiem, co sme v ere Mccarthizmu?“ – ešte celkom nevypláchnutý mozog

 

 

„Keď sa nudím, tak si idem na SME diskusiu pozrieť fanatických vševedkov slepe veriacich oficiálnej propagande. Musím povedať, že ma znepokojuje, že čoraz viac z nich by najradšej dali každého, kto si dovolí s nimi nesúhlasiť zavrieť, alebo možno aj niečo horšie. Fašizmus v mysliach pomaly, ale isto napreduje“  – náhodný návštevník, čo ich dennodenne školenie neabsolvoval. 

 

 

 

Nemohla by som dnes ani len diskutovať na SME, lebo by som sa cítila ako v sfanatizovanom dave. Že ma doslova ušlapú, keď sa ozvem. Už si tam málokedy prečítate niečo normálne a hneď je taký človek zasypaný ako prašivý pes. Odtiaľ môže normálny človek len ujsť. 

Čo je veľmi smutné, úplne tam osprostel aj jeden diskutér, ktorého som celé roky rada čítala. Som šokovaná, čoho je dnes schopný a čoho sa dovolávať na iných spoluobčanov. Toto ma ako dosť zasiahlo, asi ako v Planéte opíc, keď hlavný hrdina nájde kamaráta vypchatého v múzeu. Aj jeho dostali a preškolili. Toto ma fakt zasiahlo. 

 

Iste, aj tu sa s ľuďmi hádam, aj tu ma mnohí neznášajú, ale považujem ich za slobodných v myslení, lebo sa nedostali do spárov novinárov SME alebo Denníka N. Tí dokážu vymyť mozog aj ľuďom, ktorých by ste inak považovali za inteligentných. Takú silu má dennodenná práca s politickou propagandou!

Ich čitatelia sú ako novodobí komunisti na čele s ich vodcami novinármi. 

 

 

Tu som už ilustrovala ich komsomoľskú prácu do novej totality, za ktorú sú novinári v týchto denníkoch platení:

 

Šéfredaktorka SME dnes

 

 

 

Chmelár:

 

INTERPRETAČNÉ VYHLÁSENIE USA POTVRDILO, ŽE PREZIDENTKA A VLÁDA KLAMALI A ZAVÁDZALI

 

„Američania vo svojej doložke potvrdili to, čo som zdôrazňoval od začiatku: „jadrové zbrane USA sú ďalej rozmiestňované na územiach niektorých spojeneckých štátov NATO s ich plným súhlasom a sú v súlade so Zmluvou o nešírení jadrových zbraní, a že Dohoda nepovoľuje ani nezakazuje rozmiestňovanie konkrétneho druhu zbraní“. To znamená, že z právneho hľadiska nič – a už vôbec nie vojenská dohoda medzi SR a USA – nebráni Spojeným štátom, aby na našom území rozmiestnili nukleárne zbrane. Kollár sa so svojím prázdnym vyhlásením, že Naď ho ubezpečil, že tu jadrové zbrane nemôžu byť, môže ísť dať vypchať. Musí si v tejto situácii vybrať: buď zostane pokrytcom, ktorý sa nevie pozrieť pravde do očí, alebo ukáže, že má gule na to, aby vstúpil do histórie a takúto nevýhodnú zmluvu odmietol.

Prívrženci dohody sa iste budú odvolávať na vyhlásenie, že Spojené štáty nemenia svoj pohľad na to, že nemajú žiaden zámer rozmiestňovať jadrové zbrane na území nových členských štátov. USA tu majú na mysli Zakladajúci akt o vzájomných vzťahoch, spolupráci a bezpečnosti medzi NATO a Ruskou federáciou podpísaný 27. mája 1997 v Paríži, konkrétne čl. IV tohto dokumentu. Tu však treba zdôrazniť, že podobne ako často citované Budapeštianske memorandum je tento akt iba politickým vyhlásením, a nemá medzinárodnoprávnu záväznosť. To sa prejavilo za tých 25 rokov aj v praxi mnohopočetným porušovaním zakladajúceho aktu. Napríklad článok II. ukladá obom stranám, aby v prípade, že ktorýkoľvek z členov Stálej spoločnej rady usúdi, že je ohrozená jeho bezpečnosť, spolu tieto problémy konzultovali – v skutočnosti sa to nestalo nikdy. Hoci tento dokument bol vytvorený práve pre krízovú komunikáciu, akonáhle vypukla kríza, Spojené štáty komunikáciu prerušili. Zakladajúci akt je už dnes zdrapom papiera a odvolávať sa na jedno politické vyhlásenie, že Spojené štáty dnes nemajú zámer rozmiestňovať na Slovensku jadrové zbrane znamená len to, že kedykoľvek v budúcnosti ho mať môžu a nielenže im v tom nič právne nestojí v ceste, ale nemusíme sa to ani dozvedieť.

Treba veľmi pozorne čítať, čo obsahuje nielen samotná zmluva, ale aj interpretačné vyhlásenie USA. Kým prezidentka a vláda zavádzajú slovenskú verejnosť, že žiadne práva nebudú porušené, Washington im v tom neprotirečí, ale jasne spresňuje, že „NEGARANTUJE ŽIADEN KONKRÉTNY VÝSLEDOK“. Ďalšiu mínu do interpretácie vnáša táto veta: „Hoci Dohoda nie je rozhodnutím ani jednej zo strán vyslať personál konkrétnym spôsobom, stanovila by podmienky pre výraznejšiu spoluprácu s cieľom zlepšiť bezpečnosť Spojených štátov, Slovenskej republiky aj celkovo NATO. Takúto spoluprácu možno dosiahnuť jedine vtedy, keď naše ozbrojené sily budú úzko spolupracovať.“ Čo to znamená? Slovenskí vládni politici sa dušujú, že o tom, či sem napokon vpustíme vojská USA, rozhodne suverénna Národná rada Slovenskej republiky. Silácke reči, ktoré však môže zmiesť zo stola americká interpretácia. Článok 86 pís. m Ústavy SR hovorí, že do pôsobnosti NR SR patrí vysloviť súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území Slovenskej republiky. Podľa výkladu prezidentky i vládnej koalície to vraj znamená, že o tejto veci budú musieť hlasovať samostatne. Ale to vôbec nie je pravda. Čl. 11 ods. 1 vojenskej zmluvy so Spojenými štátmi veľmi jasne hovorí, že Ozbrojené sily USA „môžu vstupovať na územie Slovenskej republiky, odchádzať z neho a voľne sa na ňom pohybovať“. To znamená (teraz by ste mali pozorne počúvať najmä vy, ctené poslankyne a poslanci parlamentu), že keď schvália DCA, uplatnia tým zároveň aj právomoc NR SR rozhodovať o prítomnosti zahraničných ozbrojených síl a viac sa o tom nemusí hlasovať. To je podvod na občanoch a zrada na republike.

Nie je totiž podstatné, že dohoda obsahuje deklaratórne ubezpečenie o rešpektovaní suverenity a našich zákonov, keď v praxi stojí táto zmluva nad zákonmi Slovenskej republiky a v konkrétnych článkoch toto deklarovanie fakticky popiera. Preto treba s plnou vážnosťou odmietnuť tvrdenie prezidentky či vlády, že táto zmluva je v súlade s ústavou. To je len ich politický názor, oni o tom nerozhodujú. Rozhoduje o tom Ústavný súd Slovenskej republiky a každý zodpovedný politik, ktorý nechce rozdeľovať až rozbíjať spoločnosť, by to tam už dávno zaniesol.

Všetky problémy teda naďalej ostávajú, ba dokonca boli zvýraznené. Spojené štáty svojou interpretáciou potvrdili, že slovenská strana svojich občanov klamala a zavádzala. Zároveň oznámili, že interpretáciu Zuzany Čaputovej chápu tak, že jej zámerom „nie je meniť ustanovenia Dohody, ani meniť či vylúčiť ich právne účinky“, teda že je pre nich rozhodujúci a právne záväzný len samotný text zmluvy. Zároveň si vyhradili právo, že negarantujú nijaký konkrétny výsledok, ak sa budú slovenskí občania sťažovať na porušovania ich práv. Táto zmluva je strašný podvod a každý, kto za ňu zdvihne ruku, by si mal zapamätať, že na to národ nezabudne.“

(krátené)

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5131506616881189/

 

Chmelár si preklepol doložku s USA. Je to zdrap papiera a o tom, čo urobia ani nemusíme vedieť!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549992x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie