Založ si blog

„Koho záujmy zastupuje Zuzana Čaputová? „

Porovnanie našich politikov s českými – veľmi dobrá analýza:

Česi americký radar odmietli

https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/615256-cesi-americky-radar-odmietli/

 

 

Veľmi dobrá česká diskusia k tejto téme:

Půjdeme do války kvůli Ukrajině? (video 1 hod. 45 min.)

https://www.novarepublika.cz/2022/01/beseda-nove-republiky-pujdeme-do-valky-kvuli-ukrajine-video-014443

 

Blaha:

.

„Práve začala schôdza parlamentu. O obrannej dohode s USA sa bude rokovať budúci týždeň, no Čaputová vopred vyslala Naďa s Korčokom do Ameriky. Zrada dokonaná.

1. Čaputová tým len potvrdila, že plní pokyny americkej ambasády. Väčšina Slovákov dohodu s USA odmieta a oni ani len nečakajú na parlament a idú podpísať pozývací list do Washingtonu.“
.
.
.
.
.

Čaputová je za posilnenie prítomnosti síl NATO na Slovensku

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/615409-caputova-je-za-posilnenie-pritomnosti-sil-nato-na-slovensku/

.

Nic spinavsie a farizejskejsie som od 89 nepocula.

.

„Slovensko má podľa nej v súčasnosti prostredníctvom členstva v Európskej únii a NATO takú slobodu rozhodovania nad vlastným osudom a vplyv na dianie v Európe ako nikdy predtým.“

Nie, Slovaci nemaju ziadnu slobodu aj vdaka tejto spinavej klamarke! Nemame ziadnu slobodu sa slobodne rozhodnut, ze tu nechceme mat ziadne vojenske zakladne.

A zdoraznuje sa nam tu len to, ze slobodne sa mozu rozhodovat len Ukrajinci a ostatni su asi povinni ich prijat do NATO, hoci to nechcu ani Nemci, Ani Francuzi, ani Madari, ani Chorvati, ani Bulhari! Ale Ukrajina sa vraj jedina moze slobodne rozhodovat a napriek nesuhlasu tolkych krajin do NATO dozadovat asi nasilim!

Ked ju viac zaujima takato sloboda Ukrajiny, tak je prezidentkou Ukrajiny a nie nasou! Nech sa vyhlasi za prezidentku Ukrajiny a inym sa vyhraza, ze ich musia povinne do NATO zobrat!

Ale nasou nie je, lebo nasu slobodu nezastava!

A navyse je aj sprosta klamarka, co sa dostala do prezidentskeho kresla len klamstvami, ze by s vojenskymi zakladnami nesuhlasila! A s podporou vojnovych stvacov aj zo zahranicia. Je tu nastrcena a nepracuje pre zaujmy Slovenska.

Nie je to nasa prezidentka ale dosadena babka pre zaujmy cudzich mocnosti.

O to vacsia hanba, ze je to zena!!! Cisto reklamny trik, ze obcanov oklame!

Ak ona je liberalka a nejaka zastankyna slobody, tak vsetci uz zosaleli a liberalizmus je tu len jedna fraska!

Nikdy sme od 89 neboli neslobodnejsi! Napomaha umlciavaniu obcanov! Napomaha napatiu vo vojnovom konflikte! A prispieva ako prezidentka k rozostvavaniu obcanov! A rozostvavaniu aj narodov a statov!

 

Uz dostala ceny ako reklamu a teraz to lokajsky splaca.

 

 

Blaha a veru trefne:

 

7. Čaputovej výzvy na pomoc Ukrajine sú výzvami na vojnu. Slovensko nemá právo montovať sa do sporu Ruska a Ukrajiny a ak hlava štátu štve národ do vojny, je to trestný čin.

10. Vzápätí pokračovala v hysterických útokoch na Rusko. Vraj Rusko má armádu na ukrajinských hraniciach a preto je agresor. Pravda je, že na rozdiel od USA, Rusi majú svoju armádu na svojom území.
11. A v skutočnosti sú to Spojené štáty, ktoré vyslali svoje vojská na ruskú hranicu, nie Rusi, ktorí by boli na hraniciach USA. Čaputová klame a primitívne kope do Ruska.
13. Čaputová dnes definitívne odhodila svoju sladkú masku. Nenávidí Rusko a otrocky slúži USA. Chystá sa podpísať okupačnú dohodu s USA a ženie národ do vojny proti bratskému ruskému národu. A klame, klame a klame.
15. Už niet žiadnych pochýb – v Prezidentskom paláci sedí agentka cudzej mocnosti a vojnová štváčka. Ona nie je našou prezidentkou, ona je americkou slúžkou.
Generálna prokuratúra by mala bezodkladne spustiť vyšetrovanie, či Zuzana Čaputová nepácha trestný čin vlastizrady. Väčší dôkaz ako dnešný príhovor už ani nemôže existovať.“
.
.
.
Toto bola asi jej najdôležitejšia misia – rozdúchavať vojnu!
.
.
.
Chmelár:
.
.
.
KOHO ZÁUJMY ZASTUPUJE ZUZANA ČAPUTOVÁ?
.
.
.
„Rusko a Ukrajina svorne tvrdia, že odmietajú vojnu. No čím hlasnejšie to hovoria, tým menej ich počúvajú. Zuzana Čaputová opakuje mantru americkej propagandy, že ruskí vojaci sa zhromažďujú na hraniciach. Zámerne však nehovorí, že súčasná kríza sa začala tým, že najprv začala zhromažďovať vojská z druhej strany ukrajinská armáda a ruská na to musela reagovať. Preto Zuzana Čaputová odpudzujúco zavádza, že na hraniciach Ruska je len niekoľko tisíc vojakov NATO a zamlčiava, že je tu obrovská vojenská sila ukrajinskej armády vyzbrojenej najmodernejšou vojenskou technikou USA a ďalších západných štátov. Myslieť si, že Rusko bude čakať so založenými rukami a mať vojakov stiahnutých niekde za Uralom, je nielen smiešne, je to opovážlivosť a popretie práva každého štátu na obranu. Nehovoriac o tom, že ruská armáda nie je na hraniciach, je 200 – 400 kilometrov od hraníc a ak to niekto hystericky vyhodnocuje ako hrozbu, treba mu pripomenúť, že obe krajiny majú vojská na svojom území a táto napätá situácia sa dá deeskalovať jedine tým, že sa stiahnu obe strany. Podobne k mieru nijako neprispievajú vojenské aktivity na území Slovenska, keď práve v čase dramatického zvyšovania napätia sem o niekoľko týždňov príde 3000 amerických vojakov, aby tu nerobili nič iné ako provokovali ruskú stranu. Vládna moc vrátane samotnej prezidentky neurobili nič pre zmiernenie napätia, naopak, zvyšujú ho.
Zuzana Čaputová nehovorí pravdu, keď tvrdí, že Švédsko a Fínsko uvažujú o vstupe do NATO – fínsky minister zahraničných vecí kategoricky poprel tieto slová svojho rezortného kolegu z USA, takže táto pani opäť iba bezmyšlienkovite šíri americkú propagandu. Zuzana Čaputová nehovorí pravdu, keď naznačuje, že Putin chce použiť silu – opäť platí, že to odmietol tak ruský, ako aj ukrajinský prezident, takže pani z Grassalkovičovho paláca opäť len prebrala naratív americkej propagandy. Zuzana Čaputová nehovorí pravdu, keď tvrdí, že Moskva od nás požaduje, aby sme sa vzdali práva prijať pomoc od spojencov bez súhlasu Ruska. Je to vyslovená lož, nič také sa v ruských požiadavkách nenachádza a bolo by to aj hlúpe. V prípade napadnutia sú všetci naďalej viazaní Severoatlantickou zmluvou. Problém je v tom, že my dnes nepotrebujeme pomoc vo forme rozmiestnenia amerických vojakov alebo akýchkoľvek iných zahraničných síl NATO a už vôbec nie útočných zbraňových systémov na našom území. Nikto nás neohrozuje. Toto ohrozenie si vymysleli v Bratislave na ospravedlnenie svojich militaristických plánov.
 
Pani Čaputová tvrdí, že Slovensko nikdy nemalo takú slobodu rozhodovania ako dnes, keď je v NATO. Je to lož. Keby to tak bolo, tak by nebola spotená od strachu z tlaku, ktorú na ňu vyvíja americká ambasáda, tak by neustupovala v takej kategorickej veci akou je sloboda a suverenita Slovenska, tak by na požiadavku USA – opakujem, na požiadavku, ktorá vyšla z americkej, nie našej strany, a z potreby Spojených štátov, nie Slovenskej republiky – dokázala hrdo odpovedať NIE. Lenže ona to nedokáže. Nevníma odpor väčšiny obyvateľov krajiny, ktorých záujmy by mala ako hlava štátu presadzovať, nič nevidí, nič nepočuje a snaží sa iba vyhovieť požiadavkám Washingtonu a Bruselu bez zváženia, čo to bude znamenať pre Slovensko. Čo je to za sloboda môcť pritakať veľmoci? A aby som nezabudol: pani Čaputová, neklamte. Vaša interpretačná doložka nie je pre nikoho záväzná, sama ste dnes priznali, že je to v podstate iba zdrap papiera, ktorým ste chceli kritikom zalepiť ústa, no keďže sa vám to nepodarilo (lebo nie sú na hlavu padnutí), začali ste obhajovať všetko, čo vám Američania nadiktovali. Je to hanba, ale ste viac zaviazaná im ako slovenskému ľudu.
Nemám chuť reagovať na všetky demagogické reči tejto dámy. Nie, každý štát nemá právo na členstvo v NATO. Keby to tak bolo, malo by ho aj Rusko, ktoré to navrhlo na začiatku Putinovej éry, bolo však odmietnuté. Aliancia je exkluzívny klub. O prijatí do neho rozhodujú jeho členské štáty, nie kandidátska krajina. A je právom aliancie rozhodnúť sa, že prijatie nejakého adepta nie je v jej záujme. V tomto prípade najmä preto, že by to ohrozilo bezpečnosť všetkých. Podpisom Helsinského záverečného aktu v roku 1975 sme sa zaviazali okrem iného aj k tomu, že nebudeme budovať svoju bezpečnosť na úkor niekoho iného. Ak to s členstvom Ukrajiny v NATO nikto nemyslí vážne, potom je tzv. politika otvorených dverí iba provokáciou voči Rusku. A chudákom Ukrajincom nikto nie je schopný povedať pravdu, že Američania za nich umierať nepôjdu, iba nahuckajú oba slovanské národy proti sebe ako psov a dajú im dosť zbraní na to, aby sa mohli vyzabíjať. To, čo robia Čaputová, Naď, Korčok a Heger, nie je ani v záujme Slovenska, ani v záujme Európy, ani v záujme Ukrajiny, ale iba v záujmoch imperiálnej politiky Spojených štátov.
Dotyčných politikov a mediálnych krikľúňov sa treba spýtať, ako chcú zabezpečiť naše energetické záujmy. Ak chcú povedať, že prísľubom americkej strany, že pracujú na tom, aby nám dodali plyn z Kataru, začnem pochybovať o ich príčetnosti. Na záver odporúčam všetkým, ktorí si chcú urobiť reálnejší obraz o tom, čo sa stalo na Ukrajine, prečítať tento rozhovor s bývalou ukrajinskou poslankyňou Jelenou Bondarenkovou. Presne popisuje, čo sa dialo bezprostredne po Majdane. Bondarenková je novinárka, riaditeľka nezávislého Centra slobody slova a zaoberá sa politickými väzňami na Ukrajine. Ste prekvapení, že tam nejakí sú? Tak sa spýtajte našich „slobodomyseľných“ novinárov, prečo nepíšu o tom, že líder najsilnejšej opozičnej strany je už vyše roka v domácom väzení, o tom, že Kyjev zakázal tri opozičné televízie, alebo o tom, že ukrajinská vláda zlikvidovala jazykové práva národnostných menšín, a položte si otázku, či takto vyzerá demokratický štát. Príjemné čítanie, aj keď… príjemné asi nebude.“
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/majdan-ukrajina-exposlankyne-rusko-spojene-staty.A190228_115336_zahranicni_fort?
(krátené)
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5121131777918673/
Toto odporúčal prečítať si:
 

Rusové nevzali Krym Ukrajincům, ale Američanům, míní ukrajinská exposlankyně

„Protože Rusové nesebrali Krym Ukrajincům, ale Američanům. Kdyby nedošlo k anexi Krymu ze strany Ruska, už by se tam budovala americká vojenská základna nebo základna sil NATO. Víte o tom, že v Mikolajevské oblasti v městě Očakov už se taková americká základna buduje? Nenechte si namluvit, že Američanům bylo líto Ukrajinců, že přišli o Krym. Kdepak. Američané se zlobí jen proto, že je Rusové předběhli.

Věříte, že budou tyto tragické události někdy řádně vyšetřeny?
Určitě ne za současného režimu.

Proč?
Protože je vyšetřují přesně ti lidé, kteří z nich nejvíce těžili. Jsou to cynici. Tváří se, že vyšetřují smrt demonstrantů, ale nikdo nevyšetřuje smrt policistů! Přitom se v uplynulých pěti letech objevilo hned několik výpovědí různých ozbrojenců, kteří přiznali, že na Majdanu zabíjeli policisty. Jedním z nich je třeba Jurij Bubenčik. Dodnes chodí po svobodě.

Nemohu uvěřit tomu, že by se někdo doznal k několika vraždám policistů a státní složky by to ignorovaly.
Na Ukrajině to je možné. Majdan byl politický Černobyl. A vzápětí po střelbě se odehrál další zločin v parlamentu. Tím bylo přijetí zákona o amnestii, který organizátoři převratu protlačili hned druhý den za použití tvrdého zastrašování poslanců. Sami sebe tak navěky zbavili zodpovědnosti za desítky zločinů, včetně těch nejhorších. Omilostnili se ze zločinů jako státní převrat, nezákonné uchopení moci, vraždy, mučení, loupeže, okupace státních budov a institucí, únosy a nelegální zadržování lidí – a v desítkách dalších paragrafů.

V té době jste byla poslankyní. Hlasovala jste pro ten zákon?
Ne. Strašně jsem se bála, tak jako nikdy v životě. Vyhrožovali mi smrtí, vyhrožovali mi, že pozabíjejí mé děti, nedovedete si vůbec představit, jak brutální to byl nátlak. Ale nezvedla jsem pro něj ruku.

Jakpak je asi objektivně vyšetřována totožnost těchto střelců, když například v hotelu Ukrajina velel aktivistům současný předseda parlamentu? Byl to zkrátka brutální státní převrat. Ale vím, že na západ od Ukrajiny není toto slovo v médiích a v politických kruzích populární.

Byla jste místopředsedkyní výboru pro svobodu projevu a informace na Ukrajině. Byla jste autorkou dvou zákonů o svobodě slova a svobodném přístupu k informacím. Nyní vedete Centrum pro svobodu slova. Jaká je teď podle vás svoboda slova na Ukrajině?
Prakticky žádná neexistuje.

Ale vaše zákony stále platí, na jejich základě dodnes pracují ukrajinští novináři.
Formálně ano, ale jinak se všechno změnilo. Bylo zabito asi deset novinářů, nejvýznamnější z nich byli Oleg Buzina a Pavel Šeremeď. Tyto vraždy nikdo nikdy nevyšetřil. Další novináři jsou uvězněni. Opoziční redakce médií, nepohodlných současné státní moci, jsou blokovány, zakazovány, rabovány, vypalovány, novináři unášeni, mláceni… Víme o černých seznamech nepohodlných novinářů, médií, účtů na sociálních sítích, ale také knih, filmů, hudby.

Kdo ty černé seznamy vytváří?
Politické oddělení SBU (hlavní ukrajinská bezpečnostní služba – civilní kontrarozvědka, pozn. red). Sleduje všechny aktivní a odvážné lidi, politiky, blogery, novináře. Od CIA má nejmodernější vybavení a je také Američany vyškolena v nových způsobech monitoringu občanů. Ovšem servery, na kterých SBU shromažďuje všechny informace včetně informací z odposlechů, jsou umístěny ve Spojených státech.

Vidím, že se tváříte nevěřícně, ale u nás se s tím nikdo netají, veřejně o tom mluvil sám šéf SBU Vasyl Hrycak. My nyní nemáme žádné státní tajemství, všechno sdílíme s Američany. Vedení Ukrajiny se zřeklo státní suverenity.

Diktátor? Obvykle se diktátoři nevystavují svobodným a demokratickým volbám.
A kdo vám řekl, že ty předchozí volby byly svobodné? A ty současné také nebudou svobodné. Už teď probíhá kampaň ve zcela nerovných podmínkách. Mluvila jsem už o zabíjení, věznění, zastrašování novinářů, rabování a vypalování redakcí. Také opoziční političtí kandidáti jsou opakovaně napadáni, biti, poléváni kyselinou. 

Diktátor? Obvykle se diktátoři nevystavují svobodným a demokratickým volbám.
A kdo vám řekl, že ty předchozí volby byly svobodné? A ty současné také nebudou svobodné. Už teď probíhá kampaň ve zcela nerovných podmínkách. Mluvila jsem už o zabíjení, věznění, zastrašování novinářů, rabování a vypalování redakcí.

Poslední otázka. Pan Porošenko udělil výhody válečných veteránů příslušníkům Banderovy skupiny. Co tomu říkáte?
Tohle Porošenkovo rozhodnutí je otřesné zejména proto, že veteráni druhé světové války, kteří bojovali proti Hitlerovi, byli postaveni na stejnou úroveň s těmi, kteří bojovali za Hitlera. Probíhá velká očista kolaborantů s nacismem. Podle státní moci nebyla žádná hanba být dozorcem v koncentračním táboře. Nebyla žádná hanba být popravčím v četách, které střílely židy.

Přesně tyto lidi režim ospravedlnil a bude jim ještě navíc vyplácet veteránský důchod. Je to jen krok od toho, aby režim prohlásil, že nacismus byl v pořádku a Hitler chtěl pro Ukrajinu dobro.“

(krátené)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/majdan-ukrajina-exposlankyne-rusko-spojene-staty.A190228_115336_zahranicni_fort?
.
.
.
Chmelár:
.
.
.
NAĎOV POKUS O OKLAMANIE STAROSTOV A PRIMÁTOROV ZLYHAL
.
.
.
„Naď lživo chvastal, že starostovia pochopili jeho zámery. Pán starosta Bujna to poprel a povedal, že položili ministerstvu 15 otázok, štátny tajomník sa po dvoch zodvihol s tým, že musí odísť a médiám povedal, že všetko si vysvetlili. Rovnako mi zatelefonovala rozhorčená primátorka Sliača, pani Ľubica Balgová, a informovala ma, že médiá jej stanovisko dezinterpretovali, a že ona je rozhodne proti rozmiestneniu amerických vojakov na Sliači. Podčiarknuté sčítané, minister opäť raz nehovoril pravdu, keď táral, že všetkých upokojil a presvedčil.“
Arogantnú odpoveď Jara Naďa, že „dvadsať rokov tu boli Rusi a nikto nedostal kompenzácie“, neberiem do úvahy. Ak to chce totiž porovnávať, musel by priznať, že aj toto je okupácia a že nežijeme v demokratickom štáte, v ktorom platia práva samospráv.“
(krátené)
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/5123242427707608/
.
.
.
.
.
A toto teraz zaujíma Matoviča:
.
.
.
„Chorý svet.
.
 
Muž si vo Švajčiarsku údajne zmenil pohlavie, aby mohol ísť do dôchodku skôr.“
.
.
.
.
.
Miesto toho, ako sľuboval, že bez referenda niečo také ich vláda NIKDY neschváli!
.
.
.
Kto konkrétne spáchal väčšiu zradu na svojich voličoch? Máme aj nejaký iný taký príklad, že by poslanci robili po voľbách ÚPLNÝ OPAK toho, čo sľubovali?
.
.
.
A to isté aj prezidentka, ktorá tiež robí úplný opak toho, čo hovorila pred voľbami!
.
.
.
.
.
.
.
.

Na SME sa už totálne zbláznili a znovu budú na smiech ako slniečkári

27.04.2024

Pripomína mi to ten čas, keď pri migračnej kríze prešli už do takej hystérie, že nadávali každému za zadusených migrantov, čo sa nelegálne dali prevážať v zatvorených autách, kde sa zadusili. Vtedy boli všetci ich vyznávači na najvyššom stupni hystérie, že je to dôkaz našej neľudskosti, lebo nechceme súhlasiť s kvótami. Vtedy sa predbiehali v podpisovaní extra [...]

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,493
Celková čítanosť: 5555726x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie