Založ si blog

Svinská byrokracia s liečením na Slovensku a kto za ňu môže

Všetci vieme, že Slovensko roky okrádali zlodeji, ktorí spôsobovali aj zbytočné úmrtia v nemocniciach. Ale súčasná zaostalá byrokracia spôsobuje najviac úmrtí od druhej svetovej vojny.

 

1. Konkrétne za to môžu európske inštitúcie – medicínske a liekové, ktoré sa nezaujímali o lacnú liečbu, ale drahý liek za 2 100 eur okamžite vedeli aj bez štúdií schváliť

a rovnako „narýchlo“ postupujú aj pri vakcínach, ktoré ani nevedia dodávať.

 

2. Za to môže ŠUKL, že sú byrokratické problémy so schválením 40 ročného lieku, ktorý je všade po celej EÚ v lekárňach. Kto tam teraz úraduje, čí byrokrati?

 

3. Za to môže ministerstvo zdravotníctva, že dôverovalo európskym inštitúciám a nepredpokladalo takúto trestuhodnú byrokraciu v EÚ a nezačalo sa zaujímať o to, čo ani naši LEKÁRI a ODBORNÍCI nevedeli!

A dokonca ešte aj teraz proti tomu niektorí lekári a odborníci ešte bojuju! Za obhajobu byrokracie, hoci pri Remdesivire im to isté, čo im chýba pri ivermektíne a vakcínach, už nechýbalo, lebo poslušne poslúchali len byrokratické príkazy zhora a od obchodných firiem. Na čom boli aj finančne zainteresovaní!

 

4. Za to môžu lekári – odborníci, že sa nezaujímali o liečbu vo svete a v okolitých krajinách a ešte tu pomáhali betónovať zaostalú byrokraciu v ktorej sa zarábalo na neúčinnom lieku a ktorí sa ani teraz nezaujímajú o liečbu, ale ešte dokonca proti nej aj bojujú a to len z takych sebeckých dôvodov, aby teraz neboli obvinení, že sa na tých úmrtiach podieľali, keby bola účinná aj u nás.

 

5. Za to môžu naši obyčajní lekári, ktorí sa nezaujímali o liečbu vo svete a v iných krajinách a správali sa len ako radoví byrokratickí pešiaci – verím príkazom zhora.

Z nich ešte aj teraz mnohí odmietajú liečbu pacientom a dokonca im ani nezdvíhajú telefóny, nieto ešte, aby im poradili nejakú liečbu.

 

Z nich ešte aj teraz mnohí odmietajú liečiť tým, čo už je povolené!

 

6. Za to môžu politici vládnej koalície, že ich nezaujímala liečba v čase pandémie a zaostalá byrokracia, na čo dostali mandát, aby sa o to zaujímali!

 

7. Za to môžu politici opozície, že ich nezaujímala liečba v čase pandémie a zaostalá byrokracia, na čo tiež dostali mandár, aby sa o to zaujímali a ako opozícia majú ešte väčšie možnosti všetko kritizovať.

No tí sa venovali len svojmu politickému boju a svoje politické kariéry.

 

8. Za to môžu všetky médiá, ktoré o tom nepísali a neorganizovali diskusie s odborníkmi k tejto téme liečenia počas pandémie a čo je v nej nové, čo staré a len byrokratické.

 

9. Za to môžu všetci novinári, ktorí sa o to ani doteraz nezaujímali, ani o žiadnu byrokraciu v tom a ľudia si museli všetko sami zisťovať miesto nich a od iných novinárov a lekárov alebo odborníkov.

 

A mnohí z nich sa nezaujímajú ani dnes!

 

10. Za to môžu všetci ľudia, ktorým to bolo ukradnuté ako zlodejstvá doteraz, ako úmrtia doteraz, ako byrokracia doteraz a neboli ochotní venovať tomu ani jednu jedinú minútu, aby podpísali petíciu za liečbu!

 

Ľudí, ktorých to zaujímalo, sa našlo presne len 10 185!  To je sila a veľkosť ich záujmu, aby sa počas pandémie ľudia liečili a nezomierali!

 

 

 

Koľko „Matovičov“ sa muselo nájsť, aby sa toto stalo? Či Matovič je na všetkých týchto miestach psychopatov, ktorým to bolo jedno?

To by ho ako museli naklonovať, aby to stíhal, za toľkých ľudí toľkú ľahostajnosť k dusiacim sa.

 

 

Preto sa nevyhovárajte na Matoviča a spočítajte ich a koľko ich bolo z vlády a koľko len neschopných odborníkov, koľko v neschopnej opozícii a koľko k tomu ľahostajných ľudí!

 

A teraz hľadáte na koho ukážete prstom?!

 

 

Na seba! Pozrite sa, na ktorom mieste z toho sa nachádzate a takou mierou ste toho „Matoviča“ zahrali vy pre našu celú spoločnosť.

 

Nepatrí k týmto byrokratom len Mesík, tých pár lekárov a novinárov, ktorých to zaujímalo a ľudia, čo podpísali petíciu.

 

 

 

Načo vám treba predčasné voľby, keď sa nezmeníte?

 

 

 

Aj vládu bude zaujímať len to, o čo sa zaujímajú aj občania a opozícia.

A keď to raz ľudí nezaujíma a ani opozíciu, nemusí to zaujímať ani vládu!

Alebo ľudia zabudli, že to sú ich zamestnanci? Ak sú to ich zamestnanci, musí to ľudí ako zamestnávateľov zaujímať!

 

 

 

 

príbeh o kohútikovi (čo chodil od Pavla k Šavlovi a dokola):

 

 

„Ludia su zufali a SUKL pomaly

 

čo s tým má sukl? Povolenie dalo ministerstvo.

 

SUKL nema liek schvaleny na humane pouzitie, pricom je v humanej forme dostupny a schvaleny EMA

 

na to aby ho sukl schválil musí výrobca o to požiadať. Požiadal?

 

bol by poziadal, keby bolo ministerstvo prejavilo zaujem o liek …

 

Veď v EU je schvalený,tak o čo má žiadat ?

 

pytali ste sa výrobcu či mal záujem? Ak áno stačí požiadať sukl, dodať štúdie o účinku a bezpečnosti a bude registrovaný

 

a sme doma pri ľuďoch typu Sabaka!

 

Vsak tu opatrenia nefunguju a je treba urobir zmenu – a vsetko blokuju nemocnice, tak je treba skupinu co zaplna nemocnice a cintoriny riesit oddelene a sustredit sa na nu, aby ich prichadzalo menej a v lepsom stave – aby sa dali liecit.
Ked pride niekto so saturaciou 60%, tak mu nefunguju ziadne organy (pecen, Zlcnik, hlava, ….) a co s nim maju tak lekari urobit? Iba ho zabalia do cierneho vreca. Keby prisiel skor, ….

 

takže hocikto na FB môže napísať spôsob liečby? Ja by som asi skorej dal na vedcov a skutočných odborníkov. Nie na FB „doktorov“.

 

Prečo ho nemôžu dovážat velkoobchody s liekmi v akychkolvek množstvách. Zvlašt ked je na lekarsky predpis ? Prečo musí minister stanovovat nejaké množstevné kvoty na dovoz ?

 

na Slovensku sa môžu používať len registrované lieky, tie registruje výrobca a musí dokázať že naozaj fungujú. Tie schvaľuje ŠÚKL (na slovenskej úrovni) alebo EMA (pre celu eu). Druha možnosť je že ministerstvo vyda povolenie na použitie neregistrovaneho lieku a vždy tam je limit.

Štátny Ústav Pre Kontrolu Liečiv

 

Ale ten liek je vraj v EU registrovaný a majú ich bežne v lekarniach v Rakusku,takže má potom aj automaticky povolenie pre SK,nie ?

 

ak je registrovaný liek tak výrobca alebo dovozca ich dovezie na Slovensko a distribuuje sa do lekárni. Keďže asi výrobca nemá záujem mat tento liek na Slovensku vydalo ministerstvo povolenie na mimoriadny dovoz a rieši to ministerstvo.

 

Nechápem.Pišete vyššie ,že ak je liek povolený v EU tak je automaticky povolený aj pre SK.Načo potom treba nejaké dovozne kvoty a suhlas ministra ?

 

ak ho schválila EMA pre celu eu tak áno, pokial je schválený v nejakej krajine na národnej úrovni musí ešte sukl niečo schváliť, napr SPC, príbalový leták, atd
A ja som nenapísala že ivermektin je schválený pre celu eu

 

Samozrejme ,že to nebude nejaký zazrak ,ale ak je ten liek povovolený v EU prečo je problem aby bol v SK lekarnach a zapchali by sa aspoň papule tých čo kritizujú liečbu covidu na SK.Toto nechapem.

 

no lebo je príliš lacný

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Pri testoch bol podobny problem,vraj neboli na SK schvalene .Odpoved SUKL bol ,že ak su schvalene v EU ,tak su automaticky aj na SK. Tak ak je liek schvaleny v EU tak je to asi niečo podobne predsa. Či je schvaleny v celej EU ,tak to neviem.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

typy registrácie liekov:
1. Národná registrácie: výrobca registruje liek v jednej krajine, (ak chce aj v ďalšej je to jednoduchšie cez vzájomne uznávanie liekov.)
2. Centralizovaná: registruje EMA pre celu eu (napr vakcíny)
3. Decentralizovaná: registrácia vo viacerych krajinách, výrobca požiada jednu krajinu o vypracovanie posudku ktorým sa riadia ostatne krajiny.
4. Vzájomne uznávanie . Liek registrovaný v jednej krajine, ak chce v inej požiada pôvodnú krajinu o vypracovanie správy a ta to dá ďalšej krajine.
 čiže liek ivermektin je registrovaný na národnej úrovni asi napr v Rakúsku, ale nepožiadal Slovensko o registráciu
– vakcína je registrovaná cez EMA v celej eu, netreba už registrácie v členských krajinách

 

European Medicines Agency

 

Ďakujem za vysvetlenie.Sám neverím,že je to nejaký zázrak ten liek,len ma prekvapuje ,prečo samotná vláda nemá záujem tieto veci ohladom liekov vysvetliť aby sa zabranilo šireniu hoaxov.

 

neotestovane? ved ten liek je na trhu 40 rokov, pouziva sa v najchudobnejsich statoch na liecbu zazivacich tazkosti aku chceme studiu, zdvihnem telefon a zavolam hl. hygienikovi do Indie“ Pocuj Ashoka ako to pouzivate, posli mi k tomu dokumenty…“ Vladny special na kraviny vedia vyuzivat, na rozumne veci im to nejde. Takisto dimlomovky opajcli v cukuletu, ale okukat v 2. najludnatejsej krajine na svete co robit s epidemoiu to by im hrebienok z gebule spadol. To radsej si Sulik bude pochybovacne do huby brat Mongolsko. Su to tragedi aj s trojnsobne vzdelanym Mikasom. Boch nas ochranuj…

 

pokiaľ viem, tak pri použití na covid je žalostne málo nejakých relevantných klinických štúdií …povedzme si otvorene, v indii majú iné štandardy ako v EÚ…predtým bol veľký boom okolo izoprinozínu a remdesiviru, tiež bolo iba pár štúdií, ktoré boli veľmi sľubné, a nakoniec sa zistilo, že nič moc

 

Bojovníci proti liečeniu „neovereným“ liekom – samostatná kapitola na hlúposť ľudí:

 

chcel som poukázať na fakt, že mnoho ľudí sa očkovať nedá z dôvodu, ktorý som uviedol…no pokiaľ by dostali ťažký priebeh covidu, sú do seba schopní napchať aj neoverený liek. – ako REMDESIVIR!

 

pekne napísané. Tu nevadí zrazu, že ním sa budú robiť ďaľšie štúdie-ako, kedy, v akom množstve, pri akých kombináciách s inou liečbou a inými ochoreniami, v akom rozsahuje pomôže. P.S. Lebo tieto veci jednoducho treba (jednoducho povedané) vychytať štúdiami (ako pri akomkoľvek inom lieku), ako inak? – ako pri REMDESIVIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

keď ste par minut od smrti tak sa chytáte aj slamky…a možno tento liek pomáha, čas ukáže….

 

ukážka vyslovenej hlúposti:

 

Najprv odmietnu nosiť záchrannú vestu, no keď sa začnú topiť, chytajú sa slamky – výstižné 🙂 „možno tento liek pomáha, čas ukáže….“ Vidíte a to je ďalšia vec – odporcovia vakcíny argumentujú: „A čo ak má vakcína vedľajšie účinky, ktoré sa prejavia až po XY rokoch?“ Fajn, beriem, ale čo ak aj tento liek má vedľajšie účinky, ktoré sa prejavia až po čase? Že zaberie na covid ale čojaviem, zvýši riziko rakoviny pľúc alebo niečo podobné? Nie sú v tomto ohľade žiadne štúdie, je to síce overený liek, ale na niečo úplne iné. Preto nechápem ten hype, pretože z hľadiska bezpečnosti je na tom v podstate rovnako (a možno aj horšie), ako hociaká momentálne dostupná vakcína.

 

veľmi výstižne , tu vyhovuje byt pokusným králikom , že zničí pečeň , … no a ,

 

existuje aj nieco ako klinicka prax/skusenost ako tomu hovoria odbornici, a ta uz preukazala markantne vysledky,nie zazracne samozr. A jedna sa o protokol a nielen samotny IVM. Studie vykonat a vyhodnotit chvilu trva, a najlepsie sa mudruje z pohodlia domova, treba sa opytat lekarov a sestier co tomu celia a preco sa neboja a stoja si za podavanim IVM v kombinacii s ostatnymi komponentmi protokolu. A posledna vec, nasledky covidu zvlast rozvinutej formy vs nasledky uzivania dlhodobo znameho lieku…treba si to polozit na vahu a odpoved sa crta sama…aby sa nezabudlo bavime sa o krizovej situacii,ktora sa nema zatial tendenciu zlepsovat….

 

tento liek je na trhu 40 rokov

 

keď sa budeš dusiť v nemocnici ako sa zadusilo, len na SK 5200 ľudí, bude ti jedno ci prebehla nejaká štúdia…

 

na takýchto sa dobre zarába:

 

lenže platí, že lekar ti nemôže dať niečo kde pravdepodobnosť nežiadúcich účinkov prevýši liečebný efekt. Takže každý liek má svoju indikáciu, mimo nej sa smie predpísať len výnimočne a musí sa doložiť, prečo bola taká liečba zvolená. V prípade covidu ide len o subjektívne pozorovania, ktoré sa naviac nezhodujú, takže používanie 40 rokov je úplne irelevantné. Len ľudia si potrebujú z niečoho spraviť malý zázrak, čo všetko zachráni.

 

nestaviam si zázrak a ani ho neočakávam, ten liek množstvo ľudí uzilo v cetne lekárov a vírus veľmi rýchlo ustúpil, ďalej už samozrejme existujú klinické štúdie, je to na začiatku, samozrejme a výsledky má, čo sa týka nežiaducich účinkov, minimálne, skoro žiadne

 

nie neexistujú, tie čo sú dávajú len veľmi obmedzené poznatky a takisto ako sa nájdu tí čo mu volajú na slávu, ale takisto sa nájdu odporcovia z radov lekárov. Zatiaľ to nie je nič na základe čoho by sa mal dávať plošne a byť odporúčaný ako liečba covidu

 

– ako o REMDESIVIRE, ale ten sa ako drahý liek za 2 100 eur používal napriek tomu, lebo sa na ňom dalo zarábať !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

– A myslí odporcov za radov lekárov, čo boli finančne zainteresovaní na REMDESIVIRE a VAKCÍNACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

tento liek sa používa asi 30 ci viac rokov! Otestovaný dávno je, vedľajšie účinky sú známe. Len sa používal na čosi iné, ale ale zase niektoré antibiotika mate tiež na rôzne choroby, tak možno ma ten účinok, že zničí aj tento vírus. Co tým ľuďom prinajhoršom bude ak im ho podajú? Veľa odborníkov hovorí, že funguje

 

Ja neviem, čo sa im môže alebo nemôže stať. Ja nie som lekár. Akurát v prípade vakcín je problém, že neboli „dostatočne dlho“ vyvíjané a testované a zrazu v prípade nejakého lieku to nevadí a stačí vám, že pár ľudí povedalo, že funguje.“

 

 

 

V SR zomrelo minulý rok najviac ľudí od druhej svetovej vojny, takmer 59-tisíc

 

Na Slovensku zomrelo v roku 2020 o 15 % viac seniorov (vo veku 65+) ako v predošlých rokoch. Najvyšší nárast počtu zomretých sa prejavil v Trenčianskom a Prešovskom kraji. Decembrový počet zomretých osôb bol o 58 % vyšší a v skupine seniorov až o vyše 70 % vyšší ako priemer predošlých rokov. ŠÚ SR zverejňuje predbežné dáta o úmrtnosti za mesiac december a celý rok 2020.

 

Seniori od 65 do 74 rokov boli najviac zasiahnutou skupinou.

 

 

 

A stále sa nájdu ľudia, čo ešte bojujú proti liečbe overeným liekom a sú štvaní presne tými ľuďmi, ktorí majú veľmi špecifické záujmy, prečo nechcú ľudí účinne liečiť:

 

 

1. Nebolo im to prikázané, lebo im boli prikázané reklamy na drahé, neoverené a neúčinné lieky!

 

2. Keby sa ukázala účinnosť lacných liekov, boli by obvinení z bodu jedna, že sa kvôli obchodom s liekmi a vakcínami podieľali na masovom zomieraní ľudí!

 

 

Preto sa snažia využívať ľudí aj na boj proti liečbe!

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5548612x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie