Založ si blog

Remdesivir schválený už do jedného týždňa po odporúčaní!

Viete, ako vás odpáli odborník?

Sabaka:

„Viete čo je to confounding factor?“

 

Neviete? Tak má pravdu! Dôverujte slepo všetkým, ktorých si glorifikuje a keď jeho vám glorifikujú!

 

 

Remdesivir bol len ako potenciálne účinný liek schválený do týždňa. Vtedy sa vyhovárali (Sauron), že ho tak rýchlo schválili preto, lebo v takých krízových situáciách takto nádherne ľudsky pomáhajú, že ani si nepočkajú na účinnosť, aj v nemocnici u nás asi pod Sabakom stačil aj len jeden pacient, ktorému sa mu zlepšil stav (okamžite medializované) a rýchlo ho musia už aj do týždňa schváliť, čo bolo niekedy 3.júla. Z toho tiež nerozumiem, prečo sa s ním potom liečilo už aj predtým, kde bez tohto schválenia?

Ale oficiálne to teda bolo takto narýchlo od júla a vydržalo im to do polky októbra, ale pokiaľ sa to neodporúčanie k nám dostalo, Sabaka napríklad ním liečil ešte aj v decembri, k čomu prikladám dôkazy z článkov z decembra, kde ho citujú, ako ho stále používa na liečenie.

 

Chudák Sabaka, takto tu naňho útočím a tak pekne sa usmieva a je veľmi sympatický ako Pellegrini, ale veď prečo všade vždy iní citovali a pretláčali len Sabaku a Jarčušku, čo to teda nevedeli a obchody s remdesivirom bežali ďalej?

Ja chápem, že chcete počuť, ako za toto môže Matovič, ale kto sa tu oháňal odborníkmi? Je vari Matovič ten odborník, čo to mal posúdiť? Nie náhodou Jarčuška a Sabaka, keď sú to vraj naši najpočúvanejší odborníci? A prečo práve oni dvaja a iných sme ani nepočuli ako tých najlepších?

Takže, mňa zaujíma, čo na to naši odborníci, lebo keby som ja bola premiér, no mne nepríde na um, že mám odborníkov skôr na obchod s remdesivirom, ktorý je neúčinný a mám ich kontrolovať, či vôbec vedia, čo hovorí WHO. A to sa Sabaka oháňa, že na remdesivir to všetko má, čo nemá pri ivermektíne!

 

A tu dole budete vidieť, že to všetko ani pri remdesivire nemal a nepotreboval, ale ivermektín zhadzuje, že nemá dôkazy. Tak čítajte, aké mal dôkazy pri remdesivire. Ďalej moje úvahy o Sabakovi nabudúce, lebo na dnes stačí pochopiť a prečítať si dôkazy dole, že to, čo chce a vraj potrebuje pri ivermektíne, to všetko remdesivir vraj mal!

 

A hlavne mal príťažlivú cenu pre obchodníkov s remdesivirom, čo si už Sabaka ako naivný vôbec neuvedomil! On totiž Sarumanovi, ako super odborníkovi verí a ešte viac Sauronovi. Veď keď je to všemocný Sauron a spolok najschopnejších odborníkov, ktorých si len glorifikuje, tak Sauron musí byť dobrý!

Videli by ste to tak aj vo filme?

Alebo si Sabaka myslí, že zlo sa nachádza len v rozprávkach a vo filmoch a len na zábavu, ale my v realite žijeme v omnoho lepšom svete? Kde sa nikto hore a zvlášť s titulmi nespochybňuje?

Inak on má charakter celkom ako Pellegrini, ten tiež nikdy nič od EÚ nespochybňuje, božechráň, niečo spochybňovať! Radi sa zahrajú aj na drábov, ako Pellegrini ku Blahovi, tak Sabaka ku Mesíkovi. V socializme by celkom iste urobili veľkú kariéru a preto sa im aj dnes darí. To sú kapacity, čo nikdy nič nespochybňujú a vždy len to, čo by im vlezdoprdelectvo narúšalo. A keby to nevyšlo, viete ako povie Pellegrini – Netušil som! A čo ja s tým mám?

A čo on s tým má? A čo má Sabaka s remdesivirom? A čo má s Jarčuškom, že akurát on? Zrazu sú len pešiaci, ktorí len svoju krásu a sympatické úsmevy poskytovali ako reklamu!

A čo sa potom čudujete obyčajným voličom Smeru, že tiež len nepredpokladali, že by bolo možné, že by tak vysoko postavení ľudia mohli viac myslieť na obchody než na pomoc ľuďom? Veď mali len Sabakovu naivitu. A to boli skôr robotníci, traktoristi, šoféri a nie lekári! Nemal by snaď skôr lekár nebyť naivný a nemyslieť si, že musí všetkému slepo dôverovať, čo príde zhora a je zaplatené? On v živote ani žiadny film o tom nevidel alebo si myslel, že tie filmy si len vymýšľajú, aby mali dospelí zábavu, ale inak je svet v rukách len dobra a spoľahlivých ľudí, ktorých nezaujímajú obchody a ako si aj popri pandémii zarobiť?

 

A vraj proti nemu bojuje len Bukovský a len konšpirátori! Hľadá, hľadá, akí extrémisti proti nemu bojujú, chudáčikovi, čo len chce dôkazy, ale všetci tí lekári ostatní sú Bukovský? Veľmi teraz potrebuje extrémistov a konšpirátorov. Preto vám vždy opakujem, nebuďte extrémisti, lebo extrémisti vždy všetkým podrazia nohy a hodia vás s nimi do jedného smetného koša – všetci, čo mi odporovali, boli len blázni!

 

 

Je to môj výber z toho, čo som prešla. A práve preto, že tomu všetkému nerozumiem, viac to neokrešem, keby ste v tom vy ešte niečo našli, čo v tom nie som schopná nájsť ja.

 

3.júl

 

Európska komisia schválila remdesivir na liečbu vážnych prípadov COVID-19

 

„BRUSEL. Európska komisia schválila v piatok používanie prípravku remdesivir na liečbu závažných prípadov ochorenia COVID-19 spôsobeného novým druhom koronavírusu v EÚ.

Komisia spresnila, že pre liek remdesivir vydala podmienečné povolenie na uvedenie na trh, čím sa tento prípravok stal vôbec prvým liekom povoleným na úrovni Európskej únie na liečbu proti COVIDu-19.

 

Komisia pripomenula, že povolenie prebehlo V RÁMCI ZRÝCHLENÉHO KONANIA  a po odporúčaní EURÓPSKEJ AGENTÚRYE pre lieky!!!

Exekutíva Európskej únie zdôraznila, že v záujme ochrany verejného zdravia sa údaje o lieku remdesivir hodnotili VO VÝNIMOČNE KRÁTKOM ČASOVOM RÁMCI prostredníctvom PRIEBEŽNÉHO PRESKÚMANIA.

Ide o postup, ktorý používa agentúra počas mimoriadnych udalostí pre oblasť verejného zdravia. To umožnilo RÝCHLE UDELENIE POVOLENIA  pre uvedenie lieku na jednotný trh EÚ – UŽ DO JEDNÉHO TÝŽDŇA PO ODPORÚČANÍ. Bežný postup znamená poskytnúť povolenie v dobe do 67 dní.

 

„Oprávnenie udeľujeme menej ako mesiac po podaní žiadosti, čo jasne potvrdzuj odhodlanie EÚ rýchlo reagovať, len čo sú k dispozícii nové spôsoby liečby,“ opísala situáciu komisárka.

 

Remdesivir dostal IBA PODMIENEČNÉ POVOLENIE na uvedenie na jednotný trh, čo je jeden z regulačných mechanizmov EÚ vytvorený na uľahčenie včasného prístupu k liekom, ktoré spĺňajú nenaplnené lekárske potreby. A to je aj prípad súčasnej krízy v oblasti verejného zdravia.“

 

 

„Liek remdesivir skracuje u hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 čas vyliečenia o 31 percent, čiže v priemere približne o štyri dni.“

 

https://www.ta3.com/clanok/1186460/liek-remdesivir-odporucila-aj-ela-vsetko-musi-schvalit-komisia.html

 

 

REMDESIVIR – ÚČINNÝ LIEK NA OCHORENIE COVID-19 BOL PODANÝ PACIENTOVI V NAŠEJ NEMOCNICI 👏🏻
 

(Kde pracuje aj Sabaka a neviem ktorým zdravotníkom šli položky pre zdravotníkov.)

„Na Klinike infektológie v nemocnici na Kramároch sa prvýkrát podal pacientovi liek Remdesivir, ktorý zabraňuje množeniu koronavírusu v tele človeka a ktorý bol len nedávno schválený Európskou liekovou agentúrou. Liek bol podaný 39 ročnému pacientovi s ochorením COVID-19, ktorý mal ťažký priebeh a vyžadoval si aj kyslíkovú liečbu. Uz po 24 hodinách lekári zaznamenali výrazne zlepšenie zdravotného stavu pacienta. Pacientovi klesla horúčka a tiež už nepotrebuje liečbu kyslíkom. Aj tento krok predstavuje obrovskú nádej v liečbe ochorenia COVID-19 a nás nesmierne teší, že Univerzitná nemocnica Bratislava je toho súčasťou.“

II. Interná klinika LFUK – UNB Bratislava

 

Vtedy im stačil aj jeden príklad na veľkú medializáciu lieku, ktorého účinnosť sa nepreukázala a hoci bol podmienečne mimoriadne rýchlo schválený, už nie je!

 

 

14.12.2020

Lekár Sabaka: Ak neprídu prísnejšie opatrenia, zdravotnícky systém môže na Vianoce skolabovať

 

„My im dávame jednak liečbu kyslíkom, lieky na riedenie krvi či remdesivir a podobne…“

 

 

No zaujímavé, koľko ich citujú a že dávajú remdesivir, hoci od 15. októbra už jeho účinnosť nebola preukázaná a bol neodporúčaný!

 

 

TERAPEUTICKÝ MANAŽMENT PACIENTOV S COVID-19 Posledná aktualizácia:9. októbra 2020
prevzaté z : https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/therapeutic-management/ (online 21.10.2020)
„Zdôvodnenie neodporúčania rutinného užívania remdesiviru u tejto skupiny pacientov V Adaptívnej štúdii liečby ochorenia COVID-19 (ACTT-1) – nadnárodnej, randomizovanej a kontrolovanej štúdii, ktorá porovnávala remdesivir s placebom u hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19, nebol pozorovaný prínos remdesiviru u pacientov s miernym až stredne ťažkým ochorením (definované ako SpO2> 94% na vzduchu v miestnosti alebo dychová frekvencia <24 dychov/min bez prídavného kyslíka)1 .
V otvorenej, randomizovanej štúdii sponzorovanej výrobcom s 596 pacientmi so stredne ťažkým ochorením COVID-19 mali pacienti, ktorí dostali 5 dní remdesiviru vyššiu pravdepodobnosť lepšieho klinického stavu v jedenásty deň ako tí, ktorí dostali štandardnú starostlivosť (OR 1,65; 95 % CI, 1,09–2,48; P = 0,02). Rozdiel medzi skupinami mal však neistý klinický význam.Panel považuje dostupné údaje za nedostatočné na odporúčanie buď pre alebo proti rutinnej liečbe remdesivirom pre všetkých hospitalizovaných pacientov so stredne ťažkým ochorením COVID-19. Panel však uznáva, že môžu nastať situácie, v ktorých klinický lekár usúdi, že remdesivir je vhodnou liečbou pre hospitalizovaného pacienta so stredne závažným ochorením (napr. pri osobe, ktorej hrozí obzvlášť vysoké riziko klinického zhoršenia).
len na 596 pacientov.

Odôvodnenie použitia remdesiviru V konečnej analýze ACTT-1 bol remdesivir spájaný so zlepšením času do zotavenia (pomer miery zotavenia 1,45; 95% CI, 1,18–1,79) v podskupine 435 účastníkov

 

Odôvodnenie použitia kombinácie remdesiviru plus dexametazónu Bezpečnosť a účinnosť použitia remdesiviru a dexametazónu na liečbu ochorenia COVID-19 sa v klinických štúdiách nehodnotila.Napriek nedostatku údajov z klinických štúdií existuje teoretické zdôvodnenie kombinácie remdesiviru a dexametazónu. U pacientov so závažným ochorením COVID-19 sa môže vyvinúť systémová zápalová odpoveď, ktorá vedie k poraneniu pľúc a dysfunkcii multisystémových orgánov. Silné protizápalové účinky kortikosteroidov môžu zabrániť alebo zmierniť tieto hyperzápalové účinky. Kombinácia antivírusovej látky s protizápalovým činidlom môže teda liečiť vírusovú infekciu a tlmiť potenciálne škodlivú zápalovú reakciu, ktorá je dôsledkom infekcie. Na základe týchto teoretických úvah Panel považuje kombináciu remdesiviru a dexametazónu ako možnosť pre pacientov v tejto skupine. Niektorí odborníci by najskôr dali samotný remdesivir a obmedzili použitie kombinovanej liečby na pacientov, ktorých stav sa počas liečby remdesivirom klinicky zhoršuje, ďalej na pacientov s preukázaným nadmerným zápalom (napr. na základe laboratórnych parametrov) a na pacientov, ktorí môžu mať iné stavy potenciálne spôsobujúce vyššie riziko progresie ochorenia.

Odporúčania Možnosti uvedené nižšie sú uvedené v poradí podľa preferencií; obe možnosti sa však považujú za prijateľné.  Kombinácia dexametazónu plus remdesiviru v dávkach a trvaní uvedených vyššie (AIII); alebo  Samotný dexametazón v dávke a trvaní uvedenom vyššie (AI).

 

Ďalšie úvahy - len úvahy!

 

Kombinácia dexametazónu a remdesiviru sa v klinických štúdiách neskúmala.Skupina odborníkov však považuje kombináciu remdesiviru a dexametazónu a samotného dexametazónu za prijateľnú možnosť liečby ochorenia COVID-19 u tejto skupiny pacientov z dôvodu, že existujú teoretické dôvody na kombináciu týchto liekov. 

 

Panel neodporúča používať samotný remdesivir, pretože nie je isté, či začatie liečby remdesivirom prináša klinický úžitok tejto skupine pacientov.  U pacientov, ktorí boli pôvodne liečení remdesivirom v monoterapii, a u ktorých sa vyvinula potreba doplňovania kyslíka pomocou zariadenia s vysokým prietokom alebo neinvazívnej ventilácie, sa má zahájiť liečba dexametazónom a v remdesivire sa má pokračovať až do ukončenia liečby.  Ak dexametazón nie je k dispozícii, môžu sa použiť ekvivalentné dávky iných kortikosteroidov, ako je prednizón, metylprednizolón alebo hydrokortizón (BIII).

 

Panel neodporúča u týchto pacientov používať remdesivir v monoterapii.Kombinácia remdesiviru a dexametazónu sa v klinických štúdiách neskúmalapreto nie je známa bezpečnosť a účinnosť tejto kombinácie. Napriek nedostatku údajov o klinických skúškach Panel uznáva, že existujú teoretické dôvody na použitie dexametazónu a remdesiviru v kombinácii. Jedným z dôvodov súbežného podávania remdesiviru a dexametazónu je to, že antivírusová liečba môže znížiť vylučovanie vírusov alebo zabrániť škodlivým klinickým výsledkom, ktoré sa pozorovali u pacientov s inými vírusovými infekciami, ktorí dostávali steroidy. Pri prepuknutí iných koronavírusových infekcií (napr. respiračný syndróm [MERS]

 

V prípadoch závažného zápalu pľúc spôsobeného chrípkou sa zdá, že liečba kortikosteroidmi zhoršuje klinické výsledky vrátane sekundárnej bakteriálnej infekcie a úmrtnosti.5″

 

 

20.11.

WHO remdesivir neodporúča! Chýbajú dôkazy o účinnosti!

 

https://www.ta3.com/clanok/1197125/who-remdesivir-neodporuca-chybaju-dokazy-o-ucinnosti.html

 

„Chýbajú podľa nej AKÉKOĽVEK DOKAZY, že prípravok zvyšuje šance na prežitie…“

 

 

8.10.

„Európska komisia schválila nákup remdesiviru, dostupný bude všetkým štátom!

 

Nakúpi ďalších 500 000  dávok lieku remdesivir, ktorý pomáha pri liečbe koronavírusu. K dispozícii bude všetkým štátom spoločenstva.“

 

https://www.ta3.com/clanok/1194166/ek-schvalila-nakup-remdesiviru-dostupny-bude-vsetkym-statom.html

 

 

Netrvalo dlho, len pokiaľ si jeho výrobcovia a predajcovia zarobili. Od júla po október, to je koľko životov?

 

Prečo má nepridelený kód? Ja neviem, nie som lekár, ale keď sa tým nikto nezaoberá, žiadne diskusie, žiadni novinári, čo sa čudujete že sa ľudia pýtajú?

 

 

FARMAKOLOGICKÉ VLASTNOSTI 5.1 Farmakodynamické vlastnosti Farmakoterapeutická skupina: Antivirotiká na systémové použitie, priamo pôsobiace antivirotiká, iné antivirotiká, ATC kód: zatiaľ nepridelený

 

„Rozvoj rezistencie SARS-CoV-2 na remdezivir v bunkovej kultúre nebol doteraz hodnotený.Nie sú k dispozícii žiadne klinické údaje o rozvoji rezistencie SARS-CoV-2 na remdezivir. Klinická účinnosť a bezpečnosť Klinické skúšania u pacientov s ochorením COVID-19 Štúdia NIAID ACTT-1 (CO-US-540-5776) V randomizovanom, dvojito zaslepenom, placebom kontrolovanom klinickom skúšaní sa hodnotil remdezivir 200 mg podávaný jedenkrát denne v 1. deň s následným podávaním remdeziviru 100 mg jedenkrát denne počas 9 dní (celkovo maximálne 10 dní intravenózne podávanej liečby) u hospitalizovaných dospelých pacientov s ochorením COVID-19 s preukázaným postihnutím dolných dýchacích ciest. Do skúšania bolo zaradených 1 063 hospitalizovaných pacientov:120 (11,3 %) pacientov malo mierne/stredne závažné ochorenie (definované ako SpO2 > 94 % a respiračná

 

29-dňová mortalita v celkovej populácii bola 11,6 % pre skupinu s remdezivirom v porovnaní s 15,4 % pre skupinu s placebom (pomer rizík 0,73; [95 % IS 0,52 až 1,03]; p = 0,07). Post-hoc analýza 29-dňovej mortality na základe ordinálnej stupnice je uvedená v tabuľke 4.

Farmakokinetické vlastnosti Farmakokinetické vlastnosti remdeziviru sa skúmali u zdravých dobrovoľníkov. Od pacientov s ochorením COVID-19 nie sú k dispozícii žiadne farmakokinetické údaje.

 

Predklinické údaje o bezpečnosti

 

Toxikológia Po intravenóznom podaní (pomalý bolus) remdeziviru opiciam makak rézus a potkanom sa po krátkodobej liečbe pozorovala závažná renálna toxicita. U samcov opíc makak rézus viedli dávky 5, 10 a 20 mg/kg/deň počas 7 dní na všetkých dávkach k zvýšeniu priemernej koncentrácie dusíka močoviny a zvýšeniu priemernej koncentrácie kreatinínu, renálnej tubulárnej atrofii, bazofílii, vzniku valcov v krvi a k neplánovanej smrti jedného zvieraťa na úrovni dávky 20 mg/kg/deň. U potkanov viedli dávky > 3 mg/kg/deň počas maximálne 4 týždňov k nálezom, ktoré nasvedčujú poškodeniu a/alebo dysfunkcii obličiek. Systémové expozície (AUC) hlavnému cirkulujúcemu metabolitu remdeziviru (GS-441524) boli 0,1-násobkom (opice pri dávke 5 mg/kg/deň) a 0,3-násobkom (potkany pri dávke 3 mg/kg/deň) expozície u ľudí pri RHD. Preukázalo sa, že v ľudskej plazme je prítomný neidentifikovaný hlavný metabolit (M27) (pozri časť 5.2). Expozícia M27 u opíc makak rézus a potkanov nie je známa. Štúdie na zvieratách preto nemusia poskytovať informácie o potenciálnych rizikách súvisiacich s týmto metabolitom. Karcinogenéza Neuskutočnili sa dlhodobé štúdie na zvieratách na vyhodnotenie karcinogénneho potenciálu remdeziviru

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/veklury-epar-product-information_sk.pdf

 

 

20.11.

 

WHO neodporúča používať remdesivir proti COVID-19. Chýbajú dôkazy o jeho účinnosti

 

„Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala stanovisko, v ktorom neodporúča používať liek remdesivir proti COVID-19.

 

Podľa nej chýbajú akékoľvek dôkazy, že liek zvyšuje šance na prežitie pacientov s touto chorobou alebo že u nich znižuje potrebu pľúcnej ventilácie.

Antivirotický liek remdesivir získal celosvetovú pozornosť ako POTENCIÁLNE účinný liek pre pacientov s vážnym priebehom COVID-19 a zdravotníci ho čím ďalej častejšie používajú pri liečbe pacientov v nemocnici. Jeho skutočná účinnosť v klinickej praxi však zostáva neistá.

Panel WHO zložený z medzinárodných expertov uviedol, že remdesivir nie je doporučeniahodný pre nemocničných pacientov s COVID-19 bez ohľadu na to, ako vážny je ich zdravotný stav.

Nové zistenia

S ohľadom na možnosť ŠKODLIVÝCH vedľajších účinkov, relatívne vysokú cenu i neľahkú aplikáciu – remdesivir musí byť vpichovaný do žily – preto WHO považovala za adekvátne vydať negatívne stanovisko pre užívanie tohto lieku.

Látka remdesivir, ktorú vyvinul tím pod vedením českého vedca Tomáša Cihlářa, pôvodne mala slúžiť pre liečbu krvácavej horúčky ebola v Kongu. Liek je však od marca nasadzovaný aj pri liečbe pacientov s COVID-19.“

Zaujímavé, že ešte skôr od schválenia!

„K výsledkom skorších klinických testov WHO, ktoré vplyv lieku na dĺžku hospitalizácie či prežitie popierali, sa Balík vtedy podrobnejšie vyjadrovať nechcel.

„Naše skúsenosti sú ale také, že pri dodržaní špecifických indikačných podmienok liek funguje. Dokonca som presvedčený, že mnoho pacientov ochránil pred prechodom na intenzívnu starostlivosť,“ povedal.“

https://science.hnonline.sk/medicina/2251166-who-nedoporucila-pouzivat-lek-remdesivir-proti-covidu-19

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/569324-who-neodporuca-liecit-covid-19-remdesivirom/

 

 On je len presvedčený a týmto sa oháňa Sabaka, že najprv musí mať dôkazy, aké pri remdesivire nemal!

 

Viete, ako vás odpáli odborník?

 

Sabaka:

„Viete čo je to confounding factor?“

 

Neviete? Tak má pravdu! Dôverujte slepo všetkým, ktorých si glorifikuje a keď jeho vám glorifikujú!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5551289x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie