Založ si blog

Vzťah Matovič – Sulík nie je podstatný

Nie je to tak dávno, čo tu bol veľmi dobrý článok o direktívnom riadení v školstve a že každý správny pracovný kolektív by mal byť plný diskusií, kde by išlo až o tvorivé hádky, ako postupovať pri čomkoľvek, že tak by vyzeral slobodný kolektív.

Aj vláda by tak mala vyzerať, podotýkam v inteligentnej spoločnosti, že by v nej zaznievali aj celkom protichodné návrhy na riešenie rôznych problémov a situácií, aby ľudia videli, že do úvahy sa zobralo naozaj všetko. Jeden by napríklad zastával testovanie a druhý lockdown a viedli by sa o tom diskusie s odborníkmi a zaznievalo by pre celú spoločnosť, aké sú argumenty, aj pre aj proti, aj slabiny, aj výhody atď.

To skutočne len zaostalá spoločnosť (obraz nášho školstva) má predstavu, že to si majú vydiskutovať niekde v kúte a za dverami a navonok vystupovať ako jednoliate kurčatá, čo sú podobné ako vajce vajcu so svojimi nápadmi. Práve naopak, inteligentní občania by sa zdesili, že do úvahy potom asi nezobrali všetko a všetky možnosti.

 

To práve len primitívnejší volič potrebuje vidieť, že všetci sú rovnakí, chcú len to isté, rovnakou cestou a preto to musí byť najlepšie. Čím inteligentnejší volič, chce počuť, čo všetko iné sa tiež zobralo do úvahy so svojimi pre a proti a nakoľko sa venovali všetkým možnostiam, či ich mal kto zastúpiť.

 

Aj keď sa pozrieme do Česka, tak vidíme, že aj tam mali rôzne návrhy a postupy svoje zastúpenie v rôznych ľuďoch a je to naopak zárukou, že odzneli, boli prezentované, zastávané a prediskutované. To nie je omyl v programe, ale naopak tak majú vyzerať prednosti každého riadiaceho kolektívu.

 

Chybu hlavne urobili médiá, ktoré to rozmazávali ako konflikty, ktoré by nemali existovať a rozličné navrhované postupy by nemali existovať, lebo to u ľudí vytvára chaos, čo je potom správne. Len vďaka diskusiám s rôznymi názormi sa niekde dostanete, že bolo prebraté a oddiskutované všetko, všetky návrhy a ich dopady a vybral sa ako najlepší tento! Takže, chaos vytvárali hlavne médiá a opozícia. Od vlády som neočakávala, že bude ideálna, čo vy asi áno, lebo vaši tajtrlíci sú už ideálni.

 

Sulík zastupoval populárnejšie riešenia otvárania reštaurácií a škôl a preto zbieral %, hoci to boli, ako teraz vidíte, veľmi zlé návrhy, ktoré by boli privodili len rýchlejší kolaps. Matovič zastával nepopulárne riešenia testovaním a preto strácal %, hoci teraz vidíte, že zrazu všetci volajú po testovaní. Tu urobil Matovič chybu, že začal obviňovať Sulíka, že on môže za 2000 životov a ako si len zbieral %. (Mne Matovič nevadí, lebo je len jeden človek a ja vždy vnímam, ako sa správa celá spoločnosť, čo nikdy neurčuje jeden človek. Asi nemám potrebu jedného nenávidieť za celú spoločnosť a všetko, čo sa v nej deje.)

Načo je dobré toto rozoberať?

 

Som svedkom toho, že spoločnosť nemala záujem o testovanie a to nie je chyba Sulíka, že nemala, ale všetkých médií (a opozície, ktorej slúžili), od alternatívnych po mainstreamové, že spochybňovali všetky bezpečnostné opatrenia, ktoré len existovali, ako len nezmyselné a zbytočné a preháňané, až spolu dosiahli, že ľudia už nerešpektovali celkom nič! A zrazu niekomu chýbajú testy? Nechýbali vám a celej spoločnosti nielen nechýbali, ale všade boli vyhlasované za zbytočné.

 

Keď raz boli pre vás porušovaním slobody, tak sú porušovaním slobody aj v ohniskách! Slovensko je príliš malé, aby sme tvrdili, že v tom okrese by porušovaním slobody boli a v inom už nie. Pokiaľ ľudí nepretestujete, neviete v ktorom áno a v ktorom nie, keď ako aj ľudia v diskusiách píšu, ako zamestnanci cestujú po celom Slovensku a roznášajú nákazu, keď ľudia nič nerešpektujú, všade!

A rovnako o tom, že sme na to príliš malá krajina, svedčí to, ako sú dnes pacienti rozvážaní po nemocniciach po celom Slovensku a nemáme tu už len okresy – máme iný stupeň nákazy.

 

Vy sa môžete vyhovárať na politikov a najmä, keď všetci chcete predčasné voľby kvôli svojim tajtrlíkom, ale o šírení nákazy nerozhodujú opatrenia, ale ochota ľudí ich dodržiavať, čo ste všetci spoločne pracovali na opaku!

 

 

 

Tým ale netvrdím, že vláda sa nemá alebo nedá kritizovať!

 

Konštruktívne by bolo ju kritizovať za finančnú pomoc ľuďom v núdzi, teda konštruktívne sa správali tí, čo sa zameriavali na toto a potom tí, čo sa okrem testovania a očkovania zaujímali o liečbu koronavírusu, čo bol okrem propagátorov remdesiviru len Mesík. 

A to, keďže je len jeden, považujete všetci za zbytočnú hlúposť.

 

 

No a práve to bolo jediné konštruktívne riešenie a jediná konštruktívna kritika, ktorá vôbec a nikým (okrem PRAVDY, za čo jej chvála!nedostala priestor!

Len táto konštruktívna kritika bola v prospech občanov a nielen v prospech politických bojov medzi stranami. 

 

Keď chcela byť opozícia konštruktívna (alebo médiá), mali sa zamerať na pomoc vláde v osvete, aby ľudia dodržiavali rúška a odstupy a zamerať sa na ostrú kritiku vlády v tom, že sa nevenuje účinnej liečbe lacnými a dostupnými liekmi, ktoré sa mohli dovážať tiež.

V tomto boji by boli uspeli, lebo toto by bolo naozaj občanom pomohlo a slúžilo.

 

Ale natoľko boli pohltení len politickým bojom a rozvratom celej spoločnosti pre svoju politickú propagandu, že im z nej občania celkom vypadli. Ich záujmom nebolo ich zachraňovať, len seba a svojich tajtrlíkov a preto im liečba, ktorá sa inde úspešne začala realizovať, celkom ušla a bez ich pozornosti.

 

Ešte stále nie je neskoro, pokiaľ budúce obete tejto nezodpovednosti stále žijú a ešte sa ani nenakazili, aby sa spamätali a začali už konečne viesť konštruktívny boj za liečbu. Poďakujem verejne akejkoľvek opozičnej strane alebo politikovi, čo sa toho chytí a nebude myslieť len na politický boj, ale konečne už aj na niečo konštruktívne. A len taká politická strana si zaslúži vystriedať túto vládu a len takej dám vo voľbách svoj hlas, že urobila pre ľudí v tomto čase aj niečo konštruktívne!

 

 

Začnite sa už zaujímať aj o lacnú liečbu a prevenciu. Mesík napísal, že stačia dve dávky lacného lieku v odstupe 48 hodín.

Takže, dusiacim sa dajte lacný liek, keď nemáte pre nich sanitku, nemocnicu, morfium. Dajte im aspoň ten lacný liek.

 

 

Miesto toho tu sústavne rozoberáte len kto, kde, aký jedinec porušil karanténu, rúško alebo sa nedal testovať, ako keby nakazil len nejaký jedinec celé Slovensko, kde masy ľudí porušovali všetko doradu! Na závisť, kto má akú vilu, bol pri mori, nemusel byť testovaný ako papaláš, bude čas potom, keď ľudia prestanú zomierať! To všetko je len na roznecovanie nenávisti a žiadna konštruktívna pomoc!

 

 

Dajte im lieky, dovezte ich! Za toto bojujte. Len za toto obstoja žaloby, keď sa raz ukáže, že v iných krajinách pomohli a ktoré krajiny neurobili celkom nič, keď mohli zachraňovať aj lacnými liekmi!

 

 

 

 

súvisiace články k lacnej liečbe:

 

Miroslav Čaplovič 10.1.

 

COVID-19: Slovensko by s ivermektínom mohlo zachrániť stovky životov

„Slovensko by nemalo čakať, kým Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporučí používanie ivermektínu proti ochoreniu COVID-19, pretože sa môže veľmi ľahko stať, že potom na trhu vznikne nedostatok tohto lieku. Zdôraznil to v rozhovore pre Pravdu slovenský vedec Ondrej Halgaš, ktorý pôsobí na Torontskej univerzite.

.

Veľa lekárov má už výborné skúsenosti s ivermektínom pri liečbe COVID-19,“ upozornil odborník, ktorý sa venuje štruktúrnej biológii a biomedicínskemu výskumu.

Vydanie odporúčania od tejto organizácie ešte chvíľu potrvá.

Slovensko je však už dnes v nevýhodnej situácii. Zatiaľ čo v krajinách ako Nemecko, Francúzsko alebo Holansko je ivermektín dostupný v tabletkovej forme pre ľudí, na Slovensku to tak zatiaľ nie je.

Nielenže teda treba povoliť jeho nasadenie pri liečbe COVID-19 v podobe úradného povolenia, je nevyhnutné aj zabezpečiť jeho dovoz na Slovensko.

Je nepochopiteľné, že oficiálne odporúčania k včasnej liečbe COVID-19 vo vyspelých krajinách doteraz prakticky neexistujú.“

(krátené)

.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/574170-covid-19-slovensko-by-s-ivermektinom-mohlo-zachranit-stovky-zivotov/

.

z komentárov:

.

Typicky Slovensko: pre veterinu je ten ivermektin davno schvaleny od roku 1998, posledna datova

aktualizacia je 09.2020...a viete, ze ho vyraba firma v Nitre a uz dlhe roky uspesne exportuje do

Strednej a Juznej Ameriky cez spanielsku firmu ?!? Maju tam s nim velmi dobre skusenosti…

Hlavne, ze Nitra je v kritickom stave a liek ma pod nosom, len vrchnost nedovoli…ved $$$$$$ !!!“

 

.

.

.

Liek sa volá Ivermectin a je lacný

 

Koľkí ste už podpísali Mesíkovu petíciu za liečbu miesto očkovania?

 

„Rovnako by cirkevná tlač v 16. a 17. storočí písala o objavoch Kopernika a Galilea“

 

Matovič! Chcel si bojovať proti korupcii a teraz máš takú pod zadkom a to s liekmi, ktoré rozhodujú už o životoch ľudí!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5554093x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie