Založ si blog

Blaha: „To boli oni, kto sedel v exekutíve pri všetkých údajných kauzách Smeru. „

Blaha: „… vidím, ako mu fandia slintajúci oligarchovia – len slepý nevidí, o čo tu ide.“

 

 

 

Skvelé! Konečne ich môže Blaha kritizovať, čo som mu vyčítala, že tých nekritizoval, ale chápala som to.

No teraz ich je jasne vidieť, ktorí to sú.

Dnes pôvodný Smer nie je nebezpečný a mňa nezaujíma minulosť, v ktorej, ako vieme, kradli aj za Dzurindovej vlády, ale budúcnosť.

Dnes je kto adeptom na ešte horšie než len zlodejov?

Koalícia týchto ratlíkov z obidvoch strán v ich progresívnej koalícii!

Čítala som návrh, že by sa mali volať PeS – Progresívci s exSmerákmi. A aj to evokuje ich výstižný obraz, ktorý by mali mať aj v logu – mopslík, pudlík, ratlík.

Ešte stále si myslíte, že by to nezobchodovali už po týchto voľbách, keby dorazil ženích PS/SPOLU?

 

Blaha 14.6.

 

15 poznámok k Petrovi Pellegrinimu a jeho zbytočným útokom na Smer v TA3. Tak trošku smutné, ako sa správa jeden z dlhoročných lídrov Smeru, ale postupne:

 

1. Neviem, prečo Pellegrini tak nervózne reaguje na moje vecné konštatovanie, že je skôr liberál ako ľavičiar. Počas celej diskusie na TA3 držal svoj klasický marketingový maznavý prejav, akurát pri otázke na mňa vyprskol ako urazený malý chlapec. Zjavne jeho „achillovka“.

 

2. Ja ho nijako neosočujem – ide o zjavný fakt, že Peter bol v strane vždy reprezentant ekonomického liberalizmu, resp. takzvaného biznis-krídla. Toho biznis-krídla, ktoré bojovalo proti zvyšovaniu minimálnej mzdy či dôchodkovému stropu a podporovalo liberálne smerovanie ekonomiky a podnikateľské záujmy.

 

3. Keď Peter hovorí, že jeho nová strana bude čistá a sociálnodemokratická, akosi zabúda, že po jeho boku stoja ľudia ako Peter Žiga, s ktorým dlhé roky pôsobil v tzv. V-4 (spolu s ďalšími podnikateľmi Martinom Glváčom a Peťom Kažimírom). Jasné, jasné, všetko samý Che Guevara – revolučná čistota sama, proletariát, Aurora, Olof Palme a tak. Kto by pochyboval 😀

 

4. Dvadsať rokov patril Peter ku špičkám Smeru. Sedel vo vláde, v predsedníctve – on mal moc, nie ja. Spolu s ďalšími ex-ministrami, ktorí teraz odchádzajú. To si fakt myslia, že teraz nenápadko odkráčajú do inej strany, vymyslia si nejaké feši logo, červenú nahradia fialovou a odrazu sa zabudne, že boli pri všetkých údajných kauzách?

 

5. Mňa mrzí jedno: dlhé roky sa nikomu zvonku nedarilo rozbiť Smer. Boli z toho zúfalí. Musel zomrieť novinár, aby povalili Roberta Fica. Na rozbitie Smeru ale aj tak potrebovali zradcov zvnútra – a našla sa partička biznismenov, ktorí sa toho chopili.

 

6. Biznis je biznis. A tak naši „Che Guevarovia“ rýchlo zabudli, že ich všetkých politicky vytvoril Robert Fico a spravil z nich premiérov a ministrov. A že to boli oni, kto sedel v exekutíve pri všetkých údajných kauzách Smeru. Čisto ľudsky je to dosť smutný príbeh. Neviem, či sa toto dá prekryť profi-fotečkami s jamkami a strniskom.

 

7. Väčšina ľudí sa ma pýta – qui bono? Komu rozbíjanie Smeru vyhovuje? Ľavici? Asi ťažko. Človek nemusí byť profesor politológie, aby pochopil, že toto celé vyhovuje tým, ktorí roky po Smere idú ako po údenom – a teda liberálnym médiám, pravicovým mimovládkam, istým ambasádam a oligarchom.

 

8. A všimnite si teraz tie náhodičky. Peter je v liberálnych médiách varený a pečený už niekoľko mesiacov. Americká Markíza mu šije prieskumy na telo. Do Fica kopú a prenasledujú ho na každom kroku, no Pellegriniho penťácke a eseťácke médiá chvália ako spasiteľa. Raz to krásne vyjadril Jeremy Corbyn – ak ste ľavičiar a chváli vás korporátna tlač, tak robíte niečo zle. Toto nie sú náhody, priatelia.

 

9. Kým vo Ficovom súkromnom živote sa penťácky bulvár vŕta ako šialený, Petrov súkromný život je pre liberálnu tlač tabu. Milionári z Penty a Esetu, ktorí vlastnia hlavné slovenské médiá, si už zjavne svojho favorita vybrali. Čítam, ako Pellegriniho obhajuje neoliberál Poliačik, čítam, ako mu nadbiehajú v eseťáckom Denníku N, vidím, ako mu fandia slintajúci oligarchovia – len slepý nevidí, o čo tu ide.

 

10. Sú ľudia, ktorí si myslia, že Petra využili na rozbitie Smeru a teraz ho odhodia ako handru. A začnú po ňom ísť a pripomínať mu všetku tú špinu, pred ktorou ho doposiaľ šetrili. Ale čo keď je to inak?

 

11. Dlhší čas sledujeme veľmi nadštandardné vzťahy Pellegriniho, Sulíka a Kollára. Žeby sa tu vytvárala „záloha“ pre prípad, keď už psychopata na čele vlády nebudú vedieť biznismeni z SaS a Sme rodiny viac tolerovať?

 

12. A všimnite si, ako Pellegrini nadbieha Čaputovej – sú na nerozoznanie. Liberalizmus, slniečkarstvo, progresivizmus, ten istý marketing, tá istá podpora médií. Progresívne Slovensko je zlyhaný projekt a Pellegrini ako liberál môže prevziať jeho voličov.

 

13. Takto treba chápať aj Pellegriniho kľúčovú poznámku, ktorú dnes vyslovil na TA3. Smer mu nevyhovoval, lebo nemal koaličný potenciál. A predsa zmyslom politiky je pre Petra – funkcia. Nejde o hodnoty a ideály. Ale o funkcie. Kým Robert Fico dokázal generovať funkcie, bol fajn. Keď ho už pravičiari nechcú do koalície, treba ho opustiť.

 

14. Peter kedysi povedal, že by išiel do vlády aj s Kiskom. Tri mesiace som potom behal po Slovensku a snažil sa ľuďom vysvetliť, že to tak nemyslel – ľavičiari boli sklamaní. Aj ja. Žiaľ – Peter potvrdzuje, že práve o toto mu ide. Je ochotný ísť do koalície s hocikým – len aby boli funkcie. Takto sa nesprávajú sociálni demokrati, ale konjunkturalisti.

 

15. Smer sa očistil od bizniskrídla. Smer sa očistil od liberálov. Je tu konečne šanca robiť čistú sociálnodemokratickú politiku a brániť pracujúcich ľudí a nie biznismenov. Je tu konečne šanca byť vlasteneckejší a kritickejší voči americkým vojnám. Je tu konečne šanca ísť doľava.

Preto netreba byť nervózny, Peter. Založ si svoju marketingovú liberálnu stranu a neprskaj na socialistov, prosím.

Ja som nebol nikdy pri žiadnych kauzách a ľavica je môj život. Ja viem, kto je liberál a kto je socialista.

Neber to osobne – no proste si liberál, bodka.

Bye-bye, comrade 

 

https://www.extraplus.sk/clanok/smer-rozbila-particka-biznismenov-ktori-zabudli-ze-ich-politicky-vytvoril-fico

 

 

Hľadáme ratlíkov s volebným a koaličným potenciálom zn. liberáli

 

To mi naozaj neprišlo na um, čo píše Blaha, že Pellegriniho stranu budú voliť liberáli alebo čitatelia SME a Denníka N.

Ale je to možné, lebo aj im bol Pellegrini sympatický, že veľa nerozpráva, pôsobí rozumne, bude útočiť na Rusko, bude presadzovať liberalizmus a odišiel od Smeru.

Ak ním doteraz pohŕdali, SME sa isto postará, aby sa stvorila nová strana, ktorá by už mohla prejsť a nezlyhala, ako nimi presadzovaná Sieť, Most, PS, Spolu, Za ľudí.

S kým by vládli ich ciele, keď nie sú voliči a nie sú strany? Kto bude nositeľom týchto cieľov a kto na to prinesie voličov?

Na to budú ratlíci zo SMERU dobrí. Chcú kariéru a budú uvedomelí podľa požiadaviek. Vôbec nie zbytočne za nich Pellegrini sľuboval:

 

„Budeme dobrí, budeme spolupracovať, budeme veľmi seriózni, môžem vám zaručiť, za seba poviem, tak veľmi sa snažím, tak veľmi si uvedomujem…“

 

Možno sa zapoja aj herci, ako pri Moste alebo za Kisku a v reklamách budú opakovať – Stačí si pamätať meno Peter!!! A druhý herec povie Pellegrini!!! A ďalší to párkrát zopakujú.

Možno znovu slušní ľudia pôjdu do ulíc, ale viac si myslím, že táto focusová strana postačí na koaličnú po voľbách.

Predsa len, bola by to hanba aj pre hercov, keby pretláčali SMER a „toxické“ mená v obrodenej strane. Musí to pôsobiť, že toto nám tu vyrástlo bez toho, aby sme to chceli! Táto strana vznikla len tak sama od seba, sama si zariadila percentá vlastnou hlavou a my ju po voľbách nájdeme len ako slepá kura zrno našla, keď nemala svojich voličov a PS malo málo hlasov. 

My ju neukradneme, my ju len nájdeme, keď nám nezostane nič iné ako Bugárovi!

 

 

Čím to asi bude, že liberáli nemajú príťažlivý volebný program? Ľudia nemilujú slobodu? 

Ja si myslím, že to bude tým, že mnohým ľuďom sa s liberálmi spája ochota zvyšovať výdavky na zbrojenie, štvať proti Rusku, dožadovať sa vojenských základní, dožadovať sa kvót na migrantov, zadupávať do zeme všetky problémy s Rómami, dvojaký meter k náboženským fanatikom moslimov a cenzúra iných názorov.

 

Čo z toho patrí k liberalizmu? 

Hovoril niekedy liberalizmus, že zbrojenie a štvanie do vojenských zásahov je niečo dobré? Alebo naopak zbrojenie a štvanie do vojenských zásahov potrebovalo peknú nálepku liberalizmu? 

Hovoril niekedy liberalizmus, že máme zabudnúť na základné ľudské práva v Európe a prijímať do Európy ľudí, ktorí neuznávajú ľudskú rovnoprávnosť? Alebo obchody s ľuďmi tiež potrebovali peknú nálepku liberalizmu, lebo tak sa dá na tom lepšie zarábať? 

Hovoril nieledy liberalizmus, že máme niektoré problémy zadupávať pod zem a tvrdiť, že neexistujú? Alebo už by sa nedali Rómovia tak okrádať, akože pomocou pre nich? 

Hovoril niekedy liberalizmus, že niektoré náboženstvá sú nadradené iným a ich náboženských fanatikov už nemáme kritizovať? Alebo liberáli nerozumejú očividným dvojakým metrom?

 

Prečo sa čudujete, keď liberáli nemajú príťažlivý volebný program, keď má z liberalizmu len tú nálepku?

Mohla by byť sloboda aj nepríťažlivá?  

 

Myslím si, že prišla éra, že na liberálnu vládu už liberálov nenájdeme. A preto musíme SMERU ukradnúť ich voličov, na ich sympatických ratlíkov. 

 

 

 

Hľadáme ratlíkov s volebným a koaličným potenciálom zn. liberáli

 

Máš veľkú stranu a nevyužitý potenciál? Pracuješ každý deň a nemáš vlastnú hlavu, ani stranu?

Ponúkame kariérny rast (aj pre smerákov). Nástup po predčasných voľbách.

 

 

 

Progresívne hyeny v Smere

 

Toto je obraz Fica a progresívnych hyen v Smere, ktoré sa na Smere len priživovali a mali vlastné kauzy, ktoré im pod Smerom prešli:

 

 

 

 

 

 

Kto príde ako zachránca? Nech je to Blaha!

 

 

Myslím si, že to bude tým, že táto spoločnosť má pomýlené hodnoty, keď oslavuje zradcov, ktorí majú pred sebou sľubnú lokajskú kariéru. Ľudia v nich obdivujú to, čo si šikovne nakradnú a kto si už nemôže, tak zlyhá.

 

Je to oslava schopnejších zlodejov a šikovných obracačov kabátov.

 

Sklamanie patrí aj k politikovi, ako patrí aj k životu. A prečo by nemohol aj plakať, keď je to na plač, čo za zradcov mali v Smere? Kto by neplakal, keby mal takých kolegov, čo sa na ňom najprv priživujú a potom ho podrazia za vidinou ešte väčších zrád, keď už nepôjde len o zlodejstvá, ale aj o zapredanie celého štátu?

 

 

Poznáte také?

 

Nechcem ťa, lebo ako zradíš teraz svojho muža, zradíš v budúcnosti aj mňa.

 

A presne, ako títo zradili svoju vlastnú stranu, ktorá im bola dobrá len na priživovanie, tak zradia aj svojich voličov!

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549351x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie