Založ si blog

Všetkých vždy ohrozujú extrémisti

Ľudia si myslia, že keď niekde vidia extrémizmus, najlepším bojom proti takému extrémizmu bude veľká sila opačného, lebo nepriateľská sila vyžaduje veľkú silu opačného, ako vo vojne. Preto neustále obidve skupiny sú nútené zvyšovať svoju silu a roztáčajú dva opačné extrémy, z ktorých každý je už chorý a extrémny.

 

Švédsko spolieha na dobrovoľný lockdown, aký je tu opísaný ako dobrovoľný:

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-koronavirus-lockdown-zdravi.A201027_110217_zahranicni_kzem

 

U nás je niečo také nemysliteľné, hoci sa extrémisti na jednej strane dožadujú, že prečo to nemáme ako vo Švédsku?

Ale my sme tu už také niečo mali. Nastalo toľko dožadované uvoľnenie, ako ľudia tlačili na vládu a extrémisti neboli spokojní, nepáčili sa im ani rúška, ani obmedzovanie na hraniciach, ani hodiny pre dôchodcov, ktoré aj zmizli, ani obmedzenie podujatí, ani obmedzenie svadieb a ukazovali, že celá pandémia je pre nich len hoax a podvod a preto nemusia dodržiavať celkom nič.

 

Následkom presne týchto popieračských extrémistov sme sa dostali do presne opačného extrému, keď už nestačia len rúška, len obmedzenia na svadbách atď. Čiže práve extrémistom na jednej strane vďačíme za extrém na opačnej, že sa im všetko musí nariaďovať, kontrolovať a keď roztáčajú svoj extrém odporu, pritvrdzuje extrémne a už aj protiprávne opačný. 

 

Napríklad tie rodičky, čo teraz musia rodiť v rúškach, nie sú obeťou vlády, ale obeťou extrémistov na opačnom konci, ktorí kašlali na všetky bezpečnostné opatrenia, následkom čoho rozšírili nákazu.

Im bolo zaťažko dať si rúško a obmedziť návštevy a preto dnes tu máme takú nákazu, že odtrpieť si to majú aj rodičky.

 

Ale extrémisti sa oháňajú argumentami – Vidíte, čo sme hovorili! Hovorili sme, že vás budú nútiť…, ale že neschopnosťou akejkoľvek dobrovoľnosti k tomu prispeli a celé to spôsobili, to už neuznajú. No kde sa dodržiavajú bezpečnostné opatrenia dobrovoľne, nemusí prichádzať opačný extrém, aby chcel násilím sploštiť krivku.

 

Za ľudí, čo teraz zomierajú, za ľudí, čo sa nemôžu dostať k lekárovi, za rodičky, ktoré musia rodiť v rúškach, môžu rozmaznaní a nezodpovední extrémisti, ktorí nevedeli dodržiavať celkom nič! 

 

 

 

K opatreniam vlády:

 

NIKOHO nezaujímalo, že už mesiace dozadu boli články, že dobrovoľníci sa núkajú a nemá ich kto preškoliť. Ono to znie tak, že to všetko, na čo ľudia kašlali, mala robiť vláda a zabezpečovať to napriek sústavnej kritike médií, že vláda to preháňa. Ale v celej spoločnosti hlavne médiá a opozícia pôsobili tak, že akékoľvek opatrenia sú preháňané a zbytočné. Keby boli chceli zavrieť hranice, doslova revali by všetky médiá o obmedzovaní práv atď. pri všetkých možných opatreniach, ktoré by mohla vláda chcieť. Všetci občania s opozíciou a médiami vyvinuli enormný tlak na vládu, aby sa neopovážila zavádzať absolútne žiadne obmedzenia, inak je to porušovanie práv a slobody a všetko je to len preháňané.

Žiadna vláda na svete sa nepostará o občanov napriek ich enormnému tlaku, aby dala so všetkými opatreniami pokoj.

Čítala som množstvo argumentov a protiargumentov k otázkam, čo mohli robiť a nerobili, kde diskutovali ľudia, ktorí OĽaNO nevolili a boli vo svojich argumentoch objektívni. Z týchto diskusií objektívnemu čitateľovi vôbec nevyšlo, čo také ešte mohla vláda robiť, keď lekárov nenaklonujete a zdravotníctvo nevzkriesite za pár mesiacov.

Naopak, keby to vôbec ráčilo ľudí zaujímať, vedeli by už celé mesiace dozadu, že darmo máme ventilátory, keď nemáme k nim obsluhu a ľudí a že príde druhá vlna a ako to môže vyzerať.

No to nezaujímalo nikoho! Ani médiá, ani opozíciu, ani obyvateľov, nikoho!

Ale keď je zle, malo to zaujímať vládu a už mesiace dozadu mala klonovať lekárov a prosiť lekárov zo zahraničia, aby prišli zachraňovať Slovensko, ktoré ani neverí na pandémiu!

 

Nikto, celkom nikto z vás by to na mieste vlády z vás nezvládol v takej situácii. Každý by mal proti sebe aj občanov, aj médiá, aj opozíciu, aj konšpirácie.

Zlyhávanie nášho zdravotníctva je výsledkom dlhých rokov, nedostatku lekárov, ľahostajnosti ľudí a navyše aj popierania všetkých nebezpečenstiev. Keby tam dnes bol Truban alebo Biháriová, revete, že zachraňujú len ekonomiku a životy ľudí sú im ukradnuté, lebo to sú liberáli a vy ste odvždy vedeli, že liberáli sú tí najnebezpečnejší ľudia. Keby tam bol Smer, reve iná časť spoločnosti, že Smer už celkom dorazil naše zdravotníctvo a nerobili žiadne opatrenia, pokiaľ ľudí to vôbec nezaujímalo. Osud Prymulu, Babiša, Zemana, Trumpa alebo Matoviča by stihol každého, lebo na každého by sa niečo našlo, prečo za to môže len Smer a nie sprostí obyvatelia, alebo lokaj Pellegrini, lebo zrádza s liberálmi. Ani len Pellegrini by to nezvládol a určite je šťastný, že to nemusí riešiť a môže si len filozofovať, kde by nabral lekárov on a ako by on vzkriesil naše zdravotníctvo.

Ani Chmelár by si neporadil a bol by trápna postavička, keby proti nemu začala paľbu opozícia s konšpiratívcami, ako spolupracuje na svetových koncentrákoch, keď propaguje hoci len rúška a zodpovednosť.

Kde raz máte to, čomu sa nadáva ľahko spracovateľná „lúza“, tam sa bude nákaza pre totálnu nezodpovednosť šíriť jedna radosť. A preto najviac nákazy mali aj vo Švédsku na predmestiach.

 

Dnes sa Matovič populisticky musí prihovárať Oravcom a Bardejovčanom, akí sú zodpovední a ukážkoví. Presne ako predtým vyzdvihoval osady.

No práve tam žijú tí nezodpovední, ktorí popierali pandémiu aj rúška a na všetky bezpečnostné opatrenia kašlali. Ani sa nečudujem, že na Orave a východe a v baštách Smeru, kde si svojich voličov zdemoralizoval Smer a rúška videli ako znak zotročenia a boj proti pandémii poňali ako boj Smeru proti Matovičovi.

Máte z toho triedny boj, nie boj proti pandémii. Tá je predsa stále vymyslená!

 

 

 

Tak to bolo doteraz!

 

 

No teraz po nápade celoplošného testovania má opozícia pravdu a to nielen pre protiprávnosť vydierania ľudí, ale aj pre nespoľahlivosť testov.

Kto by mi chcel namietať, že ako záchrana majú byť povinné – ak chceš pracovať, mali ich nazvať POVINNÉ testy pre pracujúcich.

Ale asi vedia, že to bolo protiprávne, keď to tak nenazvali.

 

Juraj Draxler:

 

„A je to tu: v Čechách nemocnica Motol urobila overovanie antigénových testov, a dopadlo to veľmi zle. Sú extrémne nepresné. (Pre detaily choďte na stránku nemocnice.)
Áno, to sú tie, čo sa teraz idú použiť na Igorovu PR akciu s názvom plošné testovanie. Česi, predstavte si, sa rozhodli ešte predtým, ako sa testy širšie použijú, si ich spoľahlivosť aj overiť.
Medzitým naši špičkoví vedci, virológiovia, vyjadrili znepokojenie nad tým, či má celé testovanie zmysel a najmä nad tým, ako ho premiér Matovič interpretuje.
Ja k tomu len dodám:
– Testovanie nevymysleli odborníci, vymyslel ho Matovič. On sa k tomu dokonca niekoľkokrát priznal!!!
– Nielenže sa dopredu neoverilo, do akej miery sú tie testy spoľahlivé, vláda, a to je totálna nehoráznosť, robí všetko preto, aby sa neoverovali ani teraz (tak, že by sa popri plošnom testovaní nejaká vzorka overila aj presnejšími, drahšími, PCR testami)…“
27.10. Fakultní nemocnice v Motole
 
„Během testovací studie, která proběhla v minulém týdnu (21.10.2020 – 24.10.2020), vyšetřil tým pracovníků Ústavu lékařské mikrobiologie 2. LF UK a FN Motol ve spolupráci s odběrovým místem FN Motol celkem 591 jedinců, kteří navštívili odběrové místo a souhlasili s odběry z nosohltanu pro účely srovnávací studie. Věkový průměr testovaných osob byl 40 let (věkové rozpětí 11 až 78 let). Jeden anebo více příznaků onemocnění COVID-19 u sebe pozorovalo 290 jedinců (49 %), zbylých 391 jedinců neuvádělo žádný z následujících příznaků: kašel, bolest svalů, kloubů, zimnice, průjem, zvracení, zvýšená teplota, ztráta chuti a čichu.

 

 

„Výsledky studie jsou opravdu daleko za očekáváním. Celková senzitivita antigenních testů se podle našeho zjištění pohybuje pod hranicí 70 %. Náš odhad byl přitom zhruba 85 %,“ říká prof. MUDr. Pavel Dřevínek, Ph.D., přednosta Ústavu lékařské mikrobiologie 2. LF UK a FN Motol, a dodává: „Dá se říct, že 3 z 10 Covid+ pacientů, a to dokonce i pokud mají příznaky, antigenní testy vůbec nerozpoznají!“

 

 

https://www.fnmotol.cz/odbor-komunikace/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/archiv-2020/27102020-antigenni-testy-nejsou-spolehlive-ukazuje/?fbclid=IwAR0Zkpj8Epl0fKDc7QKoanFJL70L53_jzNedOejARcu0J5hakRqb_S9e3W4

 

 

 

„Rychlejší metoda průkaznosti Covid-19 se stala žhavým kandidátem pro zvažovaný projekt celoplošného testování české populace. „Hlavním využitím antigenního testu ve zdravotnických zařízeních by ale mohla být diagnostika onemocnění Covid-19 u pacientů s příznaky anebo pravidelné testování rizikových oddělení, jako např. LDN, v případě, že testovací kapacita PCR nedostačuje,“ říká prof. MUDr. Pavel Dřevínek, Ph.D., přednosta Ústavu lékařské mikrobiologie 2. LF UK a FN Motol. Podle něj bohužel dosud stále chybí jednoznačné údaje o tom, že antigenní test v takových situacích funguje spolehlivě.

 

Z tohoto důvodu se Ústav lékařské mikrobiologie 2. LF UK a FN Motol rozhodl provést pilotní projekt, během kterého otestuje jak metodou PCR, tak dvěma odlišnými antigenními testy zhruba 600 osob, které se dostavily na odběrové místo FN Motol. V rámci jednoho odběru jsou u každé z testovaných osob odebrány 3 vzorky z nosohltanu – 1x pro jeden typ antigenního testu, 1x pro druhý typ antigenního testu, 1x pro PCR. Testování by mělo odpovědět na otázku, jestli a případně který ze dvou zkoušených antigenních testů je vhodný použít jako alternativu metody PCR.“

 

https://www.fnmotol.cz/odbor-komunikace/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/archiv-2020/22102020-muze-antigenni-test-nahradit-metodu-pcr-f/

 

 

No dnes mi syn napísal toto:

 

„ak chces vediet o covide co najexaktnejsie

 

Jak neměřit koronavirus – Tomáš Fürst || Seminář MPN 6. 10. 2020

zaujimave su potom tie prirodzene experimenty, sirenie viru, ale aj umrtia na covid

cca minimalne kazdy 4ty clovek na svete moze byt nakazeny covidom (keby absolutne sme sa proti nemu nebranili a vsetko bolo ponechane iba na imunitu a protilatky ktore mam by default od prirody), priblizne kazdy 40ty clovek z ohrozene skupiny nan moze umriet, z neohrozenej skupiny to moze byt kazdy 1000ci clovek (ohrozena skupina su rozne ine choroby, staroba, atd, tam spada dost vela ludi) – data z uzavretych priestorov kde sa premorili vsetci (vojenske lode, vyletne lode, domov dochodcov..)

najhorsi scenar, zasiahen to az 4tinu populacie a vyberie si tu dan, ak by ohrozenu skupinu tvorila 4tina ludi, tak pri najhorsom scenari moze vymriet az 1/16tina zeme, u takeho Slovenska by to bolo 350 000 ludi, u CR asi 700 000 ludi, ostatni mozu zachranit prave tychto ludi

 

inak mi z toho vychadza, ze ma plosne testovanie zmysel, lebo je nezanedbatelna cast nakazenych bez symptomov, ale mali by byt testovani iba vsetci co nespadaju do rizikovej skupiny, a ti co spadaju by mali dodrzovat prisne pravidla karanteny a maximalnu ochranu a minimalizovat kontakt

vsetko je vlastne o tom, najviac chranit rizikovych a mat najviac prehlad o nakaze u nerizikovych

 

tiez je zaujimave pojmy ako falosna pozitivita a falosna negativita testu

hodnovernost testu:
ak je 1-7 dni od nakazenia, test ma iba 30% senzitivitu
ak je 8-14 dni ma 72% senzitivitu
15-21 ma 91% senzitivitu
a 22-28 ma 96% senzitivitu

inak pri plosnom testovani by mali teda pretestovat nerizikovych a v pripade odhalenia pritomnosti viru by mali testovat rizikovych zijucich v spolocnej domacnosti, tiez by bolo nutne nerizikovych otestovat za mesiac znova

ak by boli v medzicase dokladne opatrenia, plosne testy by davali vyznamny zmysel a ziskane informacie by stali za podstupene riziko“

 

Tak znovu prehodnocujem, či to má význam:

„Dá se říct, že 3 z 10 Covid+ pacientů, a to dokonce i pokud mají příznaky, antigenní testy vůbec nerozpoznají!“

 

Ale 7 z nich zachytia!

 

Čiže je to riešenie, ktoré ich nezachytí všetkých, ale niektorých áno.

A možno na ľudí, na ktorých neplatilo nič, bude platiť populizmus ako na Orave a v Bardejove, že sa im niekto venoval, niekto tam prišiel, sú družní, ukážkoví, začali si všímať, že pandémia vôbec existuje, urobilo sa kvôli nej aj také veľké testovanie, asi sa niečo deje, asi je to vážne…

 

Môže to mať na občanov psychologický efekt aj napriek protiprávnemu vydieraniu. Niektorých zachytíme, množstvo iných sa môže spamätať a všimnúť si, že možno pandémia naozaj existuje. Pedantom overených rozhodnutí sa to páčiť nebude a ani mne tá protiprávnosť.

 

Môže sa stať, že to môže pomôcť sploštiť krivku. Ľudia sa začnú správať inak. Môže pomôcť nikým nespomínaný psychologický efekt na ľahostajných, nie popieračov. Tým už pomôže len to, keď už nebudeme môcť robiť nič.

A preto už nie som proti, napriek tomu, že si myslím, že takéto riešenie je aj protiprávne. Môže to mať neočakávaný efekt.

Snáď nie väčšej nákazy a keď sa to nepodarí, stále to nebude kolaps nemocníc, len tých odberných miest.

 

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518029x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie