Založ si blog

Opäť sa budem venovať téme, kto je na vine

V Česku nadávajú na Babiša, že schválne podceňoval opatrenia kvôli voľbám a snažil sa zapáčiť ľuďom a preto všetko mali benevoletnejšie.

Áno, je to tak, že má na tom svoju vinu, ale najväčšiu vinu na tom má v Česku ich opozícia a opozičné strany, ktorým vyhovovalo, že sa šírili konšpirácie o pandémii a neškodnosti vírusu, aby mohla všetky opatrenia vlády kritizovať, podávať na ne žaloby a viesť si svoj boj o politickú moc v Česku.

Ja mám v Česku dve deti, ktoré sú ohrozené touto nezodpovednosťou opozičných strán, ktorým šlo len o boj o moc všetkými prostriedkami aj za cenu kolapsu nemocníc, následkom čoho mali potom celkom zdemoralizované obyvateľstvo, ktoré na ich želanie verilo konšpiráciám o neškodnosti chrípočky.

 

Keby sa mojim deťom niečo stalo, nie, ja som tak blbá, aby som si myslela, že za to môže jeden Babiš alebo Zeman alebo celá vláda, ale demoralizácia všetkých obyvateľov opozičnými stranami, ktorým vyhovovalo, že sa tam šíria konšpirácie ako nikdy, aby mohli viesť svoj politický boj!

Ani len tie konšpiračné stránky v Česku nie sú tak na vine, lebo doteraz ich skoro nikto nepočúval a hromadne ich začali a tie ich bludy o vymyslenej pandémii ľudia počúvať, až keď to politicky vyhovovalo.

 

Ako večný obhajca alternatívnych stránok a ako bývali prenasledované, viem veľmi dobre posúdiť, ako prestali byť prenasledované, ale naopak ich bludy podporované, aby sa medzi ľuďmi šírili kvôli boju politických opozičných strán. Preto zrazu ste tam konšpirácie mohli šíriť všade a púšťali do médií vo veľkom aj konšpiračných lekárov, lebo im ten informačný chaos v boji proti vláde vyhovoval!

Konšpiračné médiá a konšpirační lekári boli doslova zneužití na politický boj na zvrhnutie vlády. Inak by nikdy taký priestor vo verejných médiách konšpirátorom, ktorí popierali aj pandémiu, aj rúška, nedávali.

 

Pôsobili tri faktory: populistická vláda s nezodpovednosťou, konšpiračné médiá a lekári s bludmi a opozičné strany, ktoré ich nechali šíriť ako besných psov v boji o moc. Výsledkom je kolapsový stav ich nemocníc. Keby ste už tam chceli niekoho za to nenávidieť, kto je to ten na vine za stav ich štátu, nie je to takou mierou vláda, nie je sú to takou mierou konšpiračné médiá, ktoré predtým nedostávali taký priestor, ale opozičné strany, ktoré ich ako baranidlo na vládu používali a zneužívali v absolútnej demoralizácii obyvateľstva, aby kašlali bežní ľudia na všetky bezpečnostné opatrenia a neverili ani v pandémiu, ani v rúška. Malo a má im to priniesť hnev obyvateľstva na vládu a jej výmenu. Kolaps ich nemocníc ich ani nezaujímal, ani nezaujíma. To sú najväčší vinníci v Česku.

 

U nás detto.

 

 

Doteraz ste si nemohli škrtnúť, keď ste chceli šíriť hoaxy a konšpirácie. Aj nevinné otázky už boli len nebezpečné konšpirácie. Mňa nikto neoblafne, že konšpirácie nie sú teraz zneužívané, keď ja to viem veľmi dobre porovnať, čo sa mohlo z nich šíriť do pandémie a čo od pandémie a novej vlády!

Celá konšpiračná scéna dostávala neuveriteľný a nevídaný priestor, konšpirační lekári mohli všade vystupovať v médiách, konšpirácie mohli šíriť aj opoziční politici ako nikdy predtým a to všetko pre politický boj medzi stranami o predčasné voľby a povalenie tejto vlády.

 

A to ja teraz neobhajujem túto vládu, ktorú aj kritizujem, ako v minulom článku, a ako by som kritizovala aj Babiša a vládu v Česku, že bola nezodpovedná kvôli populizmu a voľbám. Aj táto podliehala nátlaku populizmu a nezodpovednosti a doradu všetkými chybami, čo robila. Ale to všetko by nebolo stačilo na ten chaos, čo tu vznikol popieraním pandémie na každom kroku aj v médiách a popieraním rúšok na každom kroku aj v médiách a toto tu nerozšírila táto vláda!

 

Aj u nás boli na to zneužité konšpiračné médiá a konšpirační lekári, aby aj u nás zdemoralizovali celý národ a neveril, že je tu naozaj pandémia alebo to má význam, dodržiavať nejaké bezpečnostné opatrenia. Aj u nás sa používali všetky konšpirácie ako baranidlo na chaos a boj proti vláde. A toto najviac zdemoralizovalo občanov a toto vytvorilo najväčší chaos v našom štáte, následkom čoho občania prestali hromadne veriť v nákazu, že nie je len podvodom (vlády) a na všetky bezpečnostné opatrenia hromadne občania kašlali.

 

Aj u nás pôsobili tri faktory: populistická vláda s nezodpovednosťou, konšpiračné médiá a lekári s bludmi a opozičné strany, ktoré ich nechali šíriť ako besných psov v boji o svoju moc – opozičných strán. Len to isté sa tu dialo, ako v Česku! 

Aj u nás je najviac na vine za stav nášho štátu teraz nie takou mierou vláda, ale opozičné strany, ktoré zneužívali konšpirácie a doslova sa viezli na ich vlne!

Týmto aj u nás došlo k absolútnej demoralizácii aj nášho obyvateľstva, aby kašlali bežní ľudia na všetky bezpečnostné opatrenia a neverili ani v pandémiu, ani v ruška. Malo a má im to priniesť hnev obyvateľstva na vládu a jej výmenu. Kolaps našich nemocníc ich ani nezaujímal, ani nezaujíma. To sú najväčší vinníci aj na Slovensku!

 

No na Slovensku toho obeťou môžem byť už len ja, čo mňa nezaujíma, ale vás by malo. Moji rodičia a starí rodičia už nežijú, zaplatia to životmi vaši!

 

Nemôžem menovať, presne ktoré médiá to boli a za ktoré strany, lebo by mi tento článok neprešiel. Teda v ďalšom alebo ďalších sa budem venovať konkrétnym vinníkom, ktorým celonárodný chaos vyhovoval aj za cenu kolapsu nemocníc.

 

Keď sa pozriete na mapu najväčších ohnísk nákazy u nás a zoberiete mnohoročnú volebnú mapu, uvidíte, ktorým stranám patrili tieto ohniská. A ktoré strany priamo môžu za rozšírenie nákazy demoralizáciou obyvateľstva – svojich voličov, aby neverili v pandémiu a popierali ešte aj rúška.

 

 

 

 

Keby to bola trieda, za demoralizáciu triedy, v ktorej učiteľ stratil nervy (vláda) a zmlátil žiaka (súčasné protiprávne opatrenia), nemôže LEN ten učiteľ, ale vždy sa na tom podieľajú najmä rodičia, ktorí šikanovali učiteľa (opozícia cez voľné šírenie konšpirácií) a školstvo (médiá), ktoré nepodržalo toho učiteľa, keď chcel niečo riešiť.

 

Zdanlivo je potom na vine len učiteľ, ale vždy je to pôsobením viacerých síl, kde učiteľ (vláda) sa stáva už len hračkou tých síl.

 

Dokonca, o čo viac je učiteľ benevolentnejší pod nátlakom školstva a rodičov, o to skôr mu rupnú nervy, nezvláda disciplínu a je ho na čom naozaj nachytať.

 

Pre vládu: O čo viac je vláda populistickejšia pod nátlakom médií a opozičných strán, o to skôr sa následkom takejto vlastnej nezodpovednosti dopúšťa omylov a je ju na čom nachytať a je ju prečo zvrhnúť.

Našim politikom by bolo veľmi prospelo, keby predtým boli najprv učiteľmi. Učitelia to zažívajú každý deň v malom, čo je to tento nátlak z obidvoch strán, aj od školstva, keď chcú niečo riešiť a nemôžu (médiá vreštia) a z druhej strany od rodičov, ktorí dnes už šikanujú učiteľov právami ich detí (opozícia). Nemôžu už skoro nič a nesmú im v žiadnej chvíli prasknúť nervy, na každú ich chybu sa čaká. Určite to poznajú aj lekári, čo je to byť pod nátlakom zdravotníctva a zároveň aj pacientov. Čaká sa na vašu chybu. (Akou bolo aj vyhrážanie sa rodičke, že jej zoberú dieťa.) Pod akým nátlakom boli zas tí lekári miesto učiteľov, vlády, to rodičov, opozíciu nezaujíma. Je to v mnohých oblastiach rovnaké, ale fatálne, keď ide o vládu, životy alebo kolaps nemocníc.

 

 

 

 

súvisiace články k téme –  Kto je na vine?

 

 

Zeman a „Chřipečkáři“

 

 

Prečo v Nemecku opatrenia fungujú?

 

 

Kto je na vine?

 

 

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536604x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie