Založ si blog

Nevedela som, že sa rodí v rúškach

Doteraz som si myslela, že to len extrémisti na jednom konci preháňajú, že rodičky nútia rodiť v rúškach.

A napokon sa dozviem, že nielen že musia rodiť v rúškach, ale pôrodnice sa im môžu vyhrážať, že im zoberú novorodenca, keď nepodstúpia test.

 

„Obludnosť postoja nemocnice umocňuje aj skutočnosť, že WHO v žiadnom prípade neodporúča oddeľovať novorodencov od ich matiek ani v prípadoch, ak by matka mala potvrdený Covid-19. Matka, naopak, aktívnym dojčením odovzdáva dieťaťu cenné protilátky a chráni ho tým. Benefity kontaktu koža na kožu a dojčenie dieťaťa ďaleko prevyšujú riziko prípadnej nákazy dieťaťa koronavírusom. Zabránenie skorému kontaktu matky s novorodencom môže mať fatálne dôsledky aj na samotný proces dojčenia, ktoré môže úplne znemožniť.“

 

 

Som obhajca rúšok už celé mesiace od začiatku pandémie. No akú logiku má chcieť od rodičiek rúško pri pôrode, keď sa podrobia testom?

Alebo je to hoax, že musia mať aj rúška a počas pôrodu? 

 

Som zvedavá, či sa teraz ozvú aktivistky o podmienkach pôrodu a k stresovaniu rodičiek.

 

A prečo som o tom všetkom zapochybovala? Veď, keď nútia všetkých obyvateľov vyhrážaním sa stratou príjmu, keď sa nedajú otestovať, prečo nemám veriť, že budú stresovať aj rodičky, čo robili už predtým a o čom už aktivistky toľko písali?

 

Skutočne by ma zaujímalo, či musia mať rúška aj pri pôrode alebo nemusia a prečo, ak musia, nestačia im výsledky testov? Neveria tým testom, ale nútia nás ich podstúpiť pod existenčnou hrozbou?

 

 

Mám dve kolegyne, ktoré dobrovoľne nechcú ísť na ten test, ale radšej do karantény (nie sú to „popieračky“), ale vraj, keby sa rozhodli dobrovoľne, ako sa to prezentuje, tak ani ich manželia nemôžu chodiť do práce a ani ich manželia nebudú mať žiadny príjem.

 

To je čo za dobrovoľnosť, že buď pôjdete všetci z rodiny alebo nikto v rodine nedostane žiadny príjem a žiadnu pomoc, aby mohli tú dobrovoľnosť prežiť?

 

To si ako vymysleli, že členovia rodiny sa v existenčnom strachu takto majú vzájomne nútiť, že musíš ísť, lebo nedostaneme nič a nebudeme mať ani na nájom? 

SME to dokonca propaguje ako niečo veselé, že na Orave si takto robili na seba nátlak: „Babka, ak nepôjdeš, vyťahám ťa za uši!“

 

Si predstavte také voľby, keď to prirovnávate k voľbám, že by ste takto naháňali a iných k voľbám. 

 

 

Ako teraz chcete ľuďom, čo veria všetkému na konšpiračných stránkach, dokázať, že ich celkom rovnako nebudete nútiť aj k očkovaniu? 

A to k očkovaniu, kde nie sú žalovateľné následky, keďže ani nevieme aké?  

 

 

Chápem, že chcete byť zodpovední, ale to ste si na to nejako neskoro spomenuli, lebo to ste nemali dovoliť zľahčovať aj novinárom bezpečnostné opatrenia. Aj Schutz na SME bol „popieračom“ rúšok. To ste nemali robiť výnimky so svadbami, s tými čo prišli hrať na Slovensko poker, Ukrajincami, dovolenkármi. To ste mali zatočiť so Sulíkom, ktorý ani teraz nerešpektuje bezpečnostné opatrenia vlády a dokonca ešte proti vlastnej vláde aj protestuje!

 

A to ešte teraz majú policajti výnimku z testovania?! A to prečo, nové nevesty? Policajti už môžu byť nakazení?

 

 

Toto by sa nikde inde nemohlo v EÚ stať, len na Slovensku. Nikde inde by si na také porušovanie práv občanov netrúfli, aby si ich dovolili existenčne vydierať. 

 

A mamičkám toľko. Nemajte deti v takom štáte, kde musíte rodiť v rúškach. Počkajte tiež na koniec pandémie. Náš štát si nezaslúži žiadne rodenie detí do takýchto podmienok. Viete, aký experiment vymyslia nabudúce? 

 

A myslím si, že niekto chcel tie testy zobchodovať, keď sa musia nanútiť. Verím totiž odborníkom, ktorých predpovede sa ukázali ako pravdivé a na ktorých ste nás odkazovali na začiatku pandémie!

 

 

 

 

Kuruc za pracujúcu chudobu:

 

https://kuruc.blog.sme.sk/c/546686/povinne-na-dobrovolne-testovanie-inak-mozno-aj-vyhadzov-z-roboty.html

 

 

 

 

Tento odborník mal pravdu, nie novinári a politici:

 

 

 

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549403x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie