Založ si blog

Výsledok najväčšej petície na Slovensku – 25 000 občanov bojovalo za drahé svadby

Proti zbrojeniu je to vždy 40 podpisov, preto ľudia nevolili Chmelára. Nezaujímajú ich závažné témy, ale povrchný imidž ich bohatstva.

Chudákov na Slovensku rozhodne nemáme. Chudáci sú tí, ktorých by zaujímalo zbrojenie alebo hoax o kolapse nemocníc.

Na hlavných stránkach máme Bukovského so zázračným D – vitamínom na všetko a ľudia už veria hercom, že vedia všetko najlepšie, lebo diskutuje s Markovičom o tom, že rúška sú znakom zotročenia. 

 

 

Venujme sa ohrozenej skupine neviest, ktoré snívali o tom, že budú mať svadby ako celebrity, hoci vraj sa naši ľudia nad nimi pohoršujú, ale sú im vzorom v gýčoch.

Bola som v živote na niekoľkých svadbách a páčila sa mi z nich len jedna prírodná pod stromami, kde ľudia boli bosí, sedeli na tráve a hostina bola na obrusoch na zemi. Nikdy som nič krajšie nevidela, ani také krásne svadobné obleky, ani takú záplavu lupeňov ruží na mladomanželský pár, trúbenie na lastúrach a svadbu bez alkoholu a oplzlých výkrikov. Škoda, že tu nemôžem dať fotky, ktoré mám uložené na najkrajšiu svadbu, že svadba môže byť aj krásna. Tá jediná bola naozaj svadba. A bola to svadba lacná a nie pre snobov. To pre tých, ktorí by si mysleli, že niekomu závidím svadby, ktoré ma svojou vulgárnosťou a gýčmi šokovali a prečo som už potom odmietala svadby. Myslela som si, že všetky musia byť len škaredé. Osobne by som takú nechcela ani zadarmo a obťažovalo by ma, keby ma na takú niekto pozval, čo sa teda nedalo vždy odmietnuť.

 

To aby som mala aj niečo svoje, bolo to 11 riadkov.

 

„Zlom v číslach nastal v sobotu 12. septembra, keď na regionálny úrad verejného zdravotníctva zavolal muž so zdravotnými ťažkosťami. Bol pozitívny na koronavírus a epidemiológovi Júliusovi Zbyňovskému nahlásil, že bol krátko predtým na svadbe v Bardejovských kúpeľoch. Bardejovskí hygienici postupne odkrývali ďalšie prípady, ktoré boli s týmto nakazeným v kontakte. Výsledok: 67 nakazených.

 

Mesiac od tejto svadby počet prípadov koronavírusu rastie rýchlym tempom – v prepočte na počet obyvateľov už okres Bardejov dobehol okres Námestovo a doťahuje sa na prvý okres Tvrdošín.

Chobotnica kontaktov a svadobný ošiaľ

„Potom sa začali kontakty rozvetvovať ako chobotnica,“ hovorí epidemiológ, čo sa dialo po svadbe 12. septembra.

Postupne sa nakazili aj príbuzní svadobčanov, ktorí na svadbe vôbec neboli, ďalej ich kolegovia v práci a podobne. „Táto prvá svadba nás prenasleduje až doteraz,“ komentuje Zbyňovský. „Ešte pred pár dňami sme našli nakazených, ktorí sa nakazili v súvislosti s touto svadbou, aj keď o nej vôbec nevedeli.“

Podobné prípady sa objavili aj na Orave a v iných okresoch a zistilo sa, že svadby sú z hľadiska nákazy nebezpečné. K obmedzeniu svadieb napokon pristúpil aj ústredný krízový štáb, ktorý od začiatku októbra svadobné hostiny zakázal. Povolené sú len obrady; potvrdili to aj nové opatrenia od 15. októbra.

Bardejovskí hygienici sa po prípade z 12. septembra nepúšťali do okresného zákazu svadieb – vyšetrovanie prvej svadby ešte nemali ukončené a pre jednu problematickú svadbu nechceli rušiť všetky ostatné. Navyše, spoliehali sa na celoštátne opatrenie, ktoré malo prísť už o pár dní.

„Nečakali sme, že sa tu spustí svadobný ošiaľ,“ komentuje Zbyňovský. Za týždeň, ktorý predchádzal vládnym obmedzeniam, sa v Bardejove zosobášilo zhruba dvadsať párov. Hygienici ostali prekvapení. „V Bardejove nikdy nebola svadba cez týždeň a ani v nedeľu, maximálne v piatok, ale najmä v sobotu,“ hovorí epidemiológ. Podľa jeho slov spomedzi týchto svadieb bolo niekoľko mimoriadne infekčných a vzhľadom na jesenné počasie sa vírus začal šíriť omnoho rýchlejšie ako na jar.

S Oravou má Bardejov spoločné aj hranice s Poľskom. Podľa epidemiológa existujú indície, že takisto ako na Orave aj v tomto okrese ľudia cestovali za svadobnými hostinami do zahraničia, kde sa mohli nakaziť.

Bardejovčania sú už teraz podľa Zbyňovského o niečo opatrnejší. Lenže aj tak stále chodia do práce a na návštevy a pozitívni šíria nákazu ešte skôr, ako sa u nich prejavia príznaky.

V okrese pribúdajú desiatky prípadov denne a celkové číslo už prekročilo 800. Dôležitejším ukazovateľom pre regionálnu hygienu je už teraz krivka dvojtýždňového výskytu choroby, ktorá rapídne stúpa.

Nemocnica je na pokraji kolapsu

V karanténe s pozitívnym testom na covid-19 je stovka zamestnancov Nemocnice s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove; spolu tam majú vyše 700 zamestnancov. Pozitívni sú lekári, sestry a pôrodné asistentky aj iný zdravotnícky a nezdravotnícky personál. (krátené)

Riaditeľ nemocnice a prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko žiada o pomoc štát. Nutne potrebuje, aby do jeho nemocnice presunuli zdravotníkov z iných nemocníc, inak riskujú kolaps nemocnice. „Pracujeme už na hrane. Ak by išli do karantény ďalší zamestnanci, tak do týždňa nie sme schopní zabezpečiť pohotovostné služby,“ hovorí Petko.“

(krátené)

https://dennikn.sk/2088424/v-bardejove-chybaju-zdravotnici-riaditel-nemocnice-sa-obava-kolapsu-aj-tam-su-za-tym-svadby/?utm_source=newsletter_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=weeklynewsletter_16-10-2020A&utm_content=71400&utm_term=no_app

 

 

Z komentárov na SME. Dnes sa tam nemaže, tam sa diskutuje:

 

„To iste zacina robit cela EU a je len otazkou casu kym nas zacnu dobiehat dalsie krajiny EU. Uz vcera mali rovnake, alebo horsie cisla ako my Francuzi, Belgicania, Holandania, Svajciari, Slovinci, samozrejme CR. Postupne sa to zosype vo vacsine EU.“

 

 

7 dňová incidencia na 100 000 obyvateľov:

Slovensko – 222 (Námestovo 660, Bardejov 1900)
Maďarsko – 115
Rakúsko – 129
Poľsko – 144
Nemecko – 57 (toto sme mali na Slovensku v auguste)

 

V Taliansku mali pri našich číslach zákaz vychádzania na severe a Bardejov má už toľko pozitívnych ako Bergamo.

 

 

„Autor ma zjavne problem pochopit, ze zatvorenie hranic v septembri (Madarsko) uz bolo zbytocne, kedze bolo neskoro. Zmysel by malo hranice vobec neotvarat (resp. mat povinnu karantenu) a potom by tie cisla rastli tak pomaly, ze by aj miernymi opatreniami a vyhladavanim kontaktov bolo mozne krizu manazovat. Takto to bolo neskoro, aj ked samozrejme, Madari su na tom vyrazne lepsie ako my aj s 1300 pripadmi za dnesok – kedze to zodpoveda 650 pripadom na Slovensku, no my sme mali 2100.
Inak, to otvorenie barov v Nemecku uz coskoro narazi na realitu – tak ako v Slovinsku, kde ich prave zavreli, kedze aj v Nemecku lamu absolutne rekordy v pocte nakazny. Zatial sice neporovnatelne nizsie cisla ako na Slovensku, ale pri takejto necinnosti vlady – resp. osekavai kompetencii zo strany sudov, velmi skoro na tom budu rovnako zle, ako zbytok EU.
SR naopak spravilo to najlepsie co mohlo, ze prave teraz pritvrdilo opatrenia. S trochu by sme sa mohli este ceskemu (belgickemu, holanskemu, svajciarskemu + coskoro pribudnu dalsie krajiny) scenaru vyhnut.“

 

 

„Toto je presne zoznam zodpovedných za stav zdravotníctva:
Keby bolo na mne, niektorí by už boli v base:
Niektorí spoluobčania by ich volili:

MUDr. Richard Raši

MUDr. Ivan Uhliarik

JUDr. Zuzana Zvolenská

MUDr. Viliam Čislák, MPH, MBA

JUDr. Ing. Tomáš Drucker

doc. MUDr. Andrea Kalavská, PhD.

Ing. Peter Pellegrini – predseda vlády SR – poverený riadením Ministerstva zdravotníctva SR

NENAVÁŽAJTE SA ANI DO SULIKA ANI MATOVIČA“

 

 

„Konecne autor (v penzijnom veku) aplikuje argumentaciu, ktoru tu pisem mesiace. Ak nam kiksnu nemocnice, budeme riesit uplne ine problemy, ako zatvorene bary ci restauracie. Lebo toto uz sa tyka kazdeho. Kazdy, aj ten kto zije zdravy zivotny styl moze mat uraz ci automobilovu nehodu, alebo sa to moze stat jeho pribuznym a ak nebude mu mat kto dat zivot zachranujuci zakrok v najblizsej nemocnici, pretoze chirurgia bude vyradena v dosledku COVID (nakazeny personal), budu aj neCOVID pacienti umierat. Tj. mladi, deti, atd..“

 

 

„a co sa robilo v lete?

nic. fotili sme sa na dovolenke.. Ked vieme ze mame ***** zdravotnictvo, tak netreba riesit dosledky ale prevenciu. zase mal raz sulik pavdu, ze v lete sme mali strazit hranice a nenechat si doniest to zlo zo zahranicia.“

 

 

„Akurat, ze Sulik to hovoril kdesi medzi 4 ocami. Mal to povedat verejne, lenze to by mu hned klesli preferencie. Ja som to tu cez leto pisal, ze treba zavriet hranice. Sulik mal byt aspon tak aktivny vtedy ako je dnes.“

 

 

„Matovič potvrdil.ze Sulík týmto smerom loboval .“

 

 

„Múdri ľudia sa učia na chybách iných (kolaps talianskeho zdravotníctva) hlupáci na vlastných (kolaps nášho zdravotníctva).“

 

 

„Ja som to tu pisal v auguste, ze to treba zavriet. A osobne som bol opakovane proti otvoreniu hranic. Cele leto mali byt polouzatvorene s povinnou karantenou pri navrate. Potom by sme tu nemali ziadnych 170 000 ludi denne, kedze velka vacsina by si cestu do zahranicia rozmyslela a nikam nesla.
A ako si predstavujem uzatvorenie hranic ? No tak ako za komunistov. Ti ich zavreli na 40 rokov. Koniec koncov, aj my sme ich zavreli na jar. Jadnoducho, na kazdom hranicnom prichode postavit hliadku, pustis kamiony a civilne auta pekne po jednom kontrolovat, registrovat do systemu eKaranteny a pod hrozbou velkej pokuty navratilcov donutit ist na test. To sa da spravit aj v demokracii. Na hraniciach by sa spravili prvy-druhy den kilometrove kolony a potom by ludia pochopili, ze cakat 10 hodin na hranici nie je dobry napad a nikam nesli. Do tyzdna by bolo po probleme.“

 

 

„Myšlienk dobrá, ale nerealizovateľná v demokracii. Markíza, JoJ a Smer s Hlasom by sa išli zblázniť.“

 

 

„uvažuj.
Dnes, keď nám vo veľkom rastú infikovaní a značne pribúdajú mŕtvi, nielen opozícia, ale aj generálna prokuratúra sa se rin ká s podaniami na ústavný súd voči opatreniam vlády proti korone.
Aj keď nie som za porušovanie ústavných práv, čisto pragmaticky hodnotím, že sú situácie, kedy štát musí prikročiť k obmedzeniu pohybu občanov. Je to teraz, keď každým dňom či hodinou nám hrozí kolabs nemocníc, pričom bude ohrozená prvá pomoc nekovidným pacientom, či už po úrazoch alebo kolikách či akútnych zápaloch.
V lete sa pri testovaní zistilo len pár pozitívnych a ľudia neumierali.
Na tak závažnú reštrikciu, ako je obmedzenie pohybu (aj cez hranice) musíš mať veľmi závažný dôvod a to ani nehovorím o vyhlásenom či nevyhlásenom núdzovom stave.
No a samozrejme, že v tom čase otestovať 170.000 ľudí denne, ako to navrhoval sulo je čistá magorina.
Žijeme v demokracii, aj pri dnešnom hroznom stave, keď pribúdajú mŕtvi a zdravotníctvu hrozí kolaps je cca 40% ľudí, ktorí odmietajú opatrenia.
Ako je to možné, že nikoho nezabásli, že si veselo, ešte aj na súde provokatívne vytŕčajú rypáky a nič sa im nestane?
No preto, že žijeme v demokracii.
V zákonoch stále máme, že je trestné šírenie nákazlivej choroby, prečo polícia už konečne niekoľkých nezabásne, ako odstrašujúce príklady pre nezodpovedných vedomých šíriteľov nákazy?“

 

 

„Dalej v case leta este nikto ani netusil ze budu existovat nejake rychle antigenove testy. Vysledok PCR testu je teraz k dispozicii do 48 hodin v priemere? Takze kazdy den by znacna cast z tych 170.000 aut musela odstavit na cca 2 dni, kym budu urceni ako negativny?“

„Ako Sulik ma rad cisla ale toto uplne strelil vedla. V snahe vratit Matovicovi pozicane, zapotil 2 velke hluposti – vlaky zadarmo a toto. Ved ked videl kolony pri bratislave pocas kontrol pri velkej noci, tak vykrikoval ze je to sialenstvo a ze to musi prestat. A teraz sa tvari ze urobit RADOVO vacsie zapchy na hraniciach by bolo uplne OK.

Zda sa ze ked rozdavali pokrytectvo, niekto si bol dat duplu.“

 

„Nehovoriac o tom, ze velka cast importovanych pripadov boli robotnici z Ukrajiny ci Srbska, nie dovolenkujuci. Problemom neboli otvorene hranice, ale spravanie ludi. „

 

 

„prevencia sú aj zatvorené reštaurácie, zákaz hromadných podujatí , otvorenie školského roku len online okrem prvého stupňa. To som však od žiadneho politika z celého politického spektra koncom augusta nepočul. Takže teraz je už zbytočné plakať nad rozliatym mliekom a nemajú si čo vyčítať. Mantra, že ako sa na to pripravili v lete nie je celkom korektná? To mali naklonovať sestry a lekárov, pretože nedostatok personálu je najväčší problém. Všetci vedia čo na vírus zaberá, vyskúšali si to na jar. Minimálna mobilita a minimálne sociálne kontakty.“

 

 

„U nas nepocuvame nikoho. Vsak este tyzden dozadu tu pravidelne media prinasali nareky umelcov a sportovcov aky zlocin na nich pachaju, ze im zatvaraju stadiony a divadla. Uplne odtrhnutie od reality. Dnes o nich uz nastastie nepocut…“

 

 

„Aj u nas na to niektori upozornovali, ze treba brzdit, napr. Visolajsky, ale nikto ich nepocuval.“

 

 

„Sulík je treťoligový hráč bez priamej zodpovednosti za krajinu. Ktorý premiér by bol ustal tlak verejnosti pri zavretých hraniciach cez leto? Nikto niečo také ani neskúšal robiť, pokiaľ viem. Čize múdrosráčske reči, nič viac.“

 

 

„Konečne to pochopil…

Teraz treba ešte aby to pochopili niektoré tupela smeracikovia, kotletky a kilečká. Ale tí to nepochopia nikdy. Len aby boli otvorené fitka… To je ich najväčší problém. Lebo ekonomika… životy ich nezaujímajú iba peniaze. Ľudská zberba.“

 

 

„M je M ale verejne spochybnovanie rozhodnutia krizoveho stabu v takej vaznej situacii by bolo v kazdom state dovodom na odvolanie.“

 

 

„RS nespochybňoval len vyjadril iný názor

 

ktorý nakoniec neprešiel.
Zato odvolat by bolo potrebné IM, lebo zrušil rozhodnutia krízového štábu a povolil nevestičkám (vraj: dobrébude!) svatby so 100 členmi. To nakoplo na severe Slovenska (Orava, Bardejov) doslova explóziu Covidu19. Za toto treba Trnafského ***** zavesiť za niečo do prievanu, nehovoriac o iných jeho prúseroch…“

 

„Lenže tento problém začal, keď rozhodnutie pandemickej komisie verejne spochybňoval Matovič. Rozdhodnutie o svadbách, ktoré preukázateľne môžu sa situáciu, ktorá tu je a na rozdiel od zatvorených reštaurácii bolo podložené dátami.“

 

„lenže tliachač Sulík tam mal byť!

 

Členmi Pandemickej komisie vlády SR sú: minister vnútra, minister obrany, minister dopravy a výstavby, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, minister financií, minister hospodárstva, minister práce, sociálnych vecí a rodiny, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí, minister školstva, vedy, výskumu a športu, minister kultúry, minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, hlavný hygienik SR, predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR, predsedovia samosprávnych krajov, generálni riaditelia zdravotných poisťovní, hlavný odborník pre epidemiológiu, hlavný odborník pre infektológiu a tropickú medicínu, predseda Slovenskej akadémie vied, generálny riaditeľ sekcie krízového riadenia ministerstva vnútra, ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy, riaditeľ komunikačného odboru ministerstva zdravotníctva, riaditeľ odboru krízového manažmentu ministerstva zdravotníctva, ktorý je súčasne tajomníkom komisie.

https://www.uvzsr.sk/index.php…

zľahčovať a dehonestovať v tejto situácii opatrenia vlády príčetný človek nebude.“

 

„Plný súhlas

Navyše v tejto vážnej situácii je to podraz voči kolegom z koalície,ja zy tým vidím stiahnuť si hlasy voličov.Je to veľmi velký podraz,ani sa nečudujem IM za jeho reakciu.Ja chápam majiteľov reštaurácii a barov,ele viete si predstaviť,ako by vyzeral včerajší večer v našich mestách,fakt si Sulík myslí,že mladí ludia by dodržiavali pravidlá.Len za včerajší večer by sme tu mali tisícky nakazených“

 

 

„Nehevaj sa Ale si totálne mimo.

Cieľom Sulíkovho podrazu nebol v žiadnom prípade záujem o situáciu majiteľov reštaurácii,jednoznačne tu ide o snahu získať hlasy nespokojnej časti voličov terajšej koalície a aj preto IM reagoval tak,ako reagoval.Sulík chce túto situáciu zneužiť na to,aby sa stal lídrom terajšej koalície!“

 

 

„nejako

ti uniklo, že tento konflikt spustil Sulík …. on prvý zavesil na FB status o krízovom štábe, reštauráciách a komentoval to ako tliachanie a strieľanie od pása (útok na jeho EQ nasledoval až potom)

Takto sa to naozaj nerobí.

Tým neobhajujem Matoviča samozrejme.“

 

 

„Ty si zrejme myslíš,že návrato smerohlasu,o ktorý ti zrejme ide,budem zachránení.Ni ťažko,Smer nám zanechal plesnivé nemocnice so zdecimovaným personálom,neefektívne zaostalé školstvo,skorumpované súdnictvo a prokurátorov,rozbité cesty,padajúce mosty ,nedokončené tunely,nefunkčnú digitalizáciu,rozkrádačov pozemkov,DPHáčkarov atd,atd.Ste sa všetci zbláznili,či čo je s vami.“

 

 

„A človek, ktorý to má všetko na svedomí, si denne otvára tú hnusnú, nevymáchanú papuľu a novinári sa tam tlačia ako za Hitlera pod tribúnou.“

 

 

„všetci v karanténe

 

budeme hlavne vtedy, ak sa kvôli neprijatiu a nedodržiavaniu opatrení tá korona rozšíri ešte viac

Či si myslíš, že keď v Žilinskom kraji bude štvrtina pozitívna, že KIA pobeží normálne?“

 

 

„J edno ale nepochopím, ako smeráckym hyenyám (jedno či č.1 či č,2 ) môže niekto dať preferencie. Kolaps nemocníc nespôsobí Krajči, spôsobí korona v kombinácii s predošlámi 12 rokmi. A porovnať tento kolaps zdravotníctva s okolitými štátmi sa nedá. Je to dosť veľká slovenská tragédia.“

 

 

„Vidím,že my dvaja si rozumieme.plný súhlas.Voliči smeru sú buď chrapúni,podieľajúci sa na lupe,potom socializmom zdegenerovaná nesvojprávna masa dôchodcov,veľká čas´t lúzy a total hlupáci.“

 

 

„odporúčam

Aktuality o stave zdedeného Smer zdravotníctva, ktoré národu zalepilo oči kotúčikom toaletného papiera:

 

 

 

Ako sme zanedbali zdravotníctvo

 

Aký bol stav v našich nemocniciach pred vypuknutím pandémie a čo sa stalo napriek hrozbe starnutia obyvateľstva a tým aj pravdepodobného pribúdania pacientov, sa dozviete vo videu.

 

 

https://www.aktuality.sk/clanok/831388/ako-sme-zanedbali-zdravotnictvo/

 

 

 

„Toto je presne zoznam zodpovedných za stav zdravotníctva:
Keby bolo na mne, niektorí by už boli v base:
Niektorí spoluobčania by ich volili:

MUDr. Richard Raši

MUDr. Ivan Uhliarik

JUDr. Zuzana Zvolenská

MUDr. Viliam Čislák, MPH, MBA

JUDr. Ing. Tomáš Drucker

doc. MUDr. Andrea Kalavská, PhD.

Ing. Peter Pellegrini – predseda vlády SR – poverený riadením Ministerstva zdravotníctva SR“

 

 

 

„Čakáme dátaČakáme dáta..

Zaráža ma,koľko relatívne rozumných ľudí tu v Sme preberá smerácku proppagandu.Fakt bol Goebbels génius,ked zistil,že 100 krát opakaovaná ch.jovina sa dostane do podvedomia a už ju akceptor považuje za svoju.Ja som si tie materiály prešiel a mne to zatiaľ stačí.Veď to nie sú piškvorky,správne tie eurá využiť.Navyše,sú tam rôzne podmienky zo strany EU.K článku asi toľko,aj Scutz už zisťuje,koľká bije,dokonca už ja on používa slová z propagandy organizovanej zločineckej organizácie Smerohlas,ako ôzarezaná ekonomika“.Pochopte to,konečne,,tým grázlom absolútne nejde o ľudské životy,chcú sa opäť dostať ku korytám,vyvolávajú chaos,cítiua,že tisícky mrtvych by im vrátili znovu moc s možnosťou rozkrádania.Žiaľ,ale aj Sme v rukách oligarchu je v tejto frontovej línii prosmerácke,aj ked sa tak netvári.“

 

 

„Konečne hlas so zdravým rozumom v tomto bláznici zvanom Slovensko, bez vedľajšej zlodejskej agendy vyvolávajúcej za každú cenu nepokoj.“

 

 

 

Z komentárov na Pravde, inak sú len vulgárne:

 

 

„Protestujú proti zákazu zhromažďovania. Si fašoun keď to schvaľuješ?“

 

Tento jeden ilustruje všetky, že kto nie je proti rúškam a neprotestuje, je fašista. A to kritizovali liberálov, že inak mysliaci sú pre nich fašisti.

 

 

„Niektorí protestujúci začali hádzať do policajtov kamene a fľaše. Polícia použila aj slzný plyn, ako prvý o tom informoval Denník N. Na miesto dorazilo aj špeciálne policajné auto, pomocou ktorého proti demonštrantom policajti použili aj vodné delo.“

 

Kritizovači „Majdanu na Slovensku“ robia presne to, čo kritizovali a vybrali si na to dokonca čas pandémie.

 

 

 

 

 

.

 

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549637x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie