Založ si blog

Môj názor na konflikty Matoviča so Sulíkom

Myslím si, že v každej správnej rodine musí byť voľná diskusia s rôznymi názormi a vždy som sa diskusií a vo všetkom dovolávala.

Naopak, nepozdávajú sa mi žiadne témy, o ktorých sa nevedie vášnivá diskusia, je to pre mňa závan totality, neschopnosti viesť diskusiu, nemožnosti mať iný názor, ľahostajnosti k danej téme od zodpovedných.

Pokiaľ ide o bezpečnostné opatrenia, očakávam naopak viac diskusií v médiách a aj medzi odborníkmi. Preto mne sa nezdá nič zvláštne na tom, že názory sú rôzne a aj medzi Matovičom a Sulíkom.

Keby som ja bola médiá, tak pre mňa to nie je nič nepatričné, ale naopak by mala vláda ukázať, že venovali sa rôznym názorom aj medzi sebou, čiže rôzne skupiny mal kto zastávať a kto za ne bojovať.

No opozícia a médiá to zneužívajú na rozoštvávanie občanov. Zhadzujú takú vládu, ktorá by si to dovolila ukázať občanom, že nesúhlasia aj medzi sebou, aby poštvali ľudí k tomu, aby už nič nerešpektovali a došlo v čase krízy k predčasným voľbám a príležitosti dostať tam svojich pretláčaných. Tým sa opozícia a médiá podieľajú na ohrozovaní občanov, keby skolabovali nemocnice. Keby sa to stalo, podľa mňa majú na tom najväčší podiel práve opozícia a médiá, najviac alternatívne, ale aj mainstreamové. To si už v Česku občania uvedomujú, že opozícia všetky protesty zneužívala na politický boj v čase krízy a že na to teraz majú doplatiť bežní občania. Príklady, ako sa k tomu vyjadrujú, som už uverejnila tuto, kde priamo obviňujú opozičné strany, že majú na svedomí tento chaos:

Zeman a „Chřipečkáři“

 

 

 

 

Toto je kritika EÚ a vás trápi, ako sa pred ňou zhovadil Matovič?

Aj keby sa tackal opitý, tak EÚ to nezaujíma. Keď si dobrý lokaj, môžeš robiť čokoľvek. Naopak sa postarajú, aby len vyzerali seriózne.

Nerozumiem tomuto mysleniu, že kritizujete EÚ, akí pandrláci tam sú a zároveň ako zakomplexovaní chcete uhladené a seriózne lokajstvo ala Pellegrini.

 

 

 

Chmelár:

ČÍM MENEJ VIE EÚ RIEŠIŤ VLASTNÉ PROBLÉMY, TÝM VIAC SA STARÁ DO INÝCH
„To, čo urobila Európska únia vo vzťahu k Rusku, môže obhajovať už len pomätený paranoik alebo fanatický šovinista. Zavedenie sankcií EÚ voči šiestim Rusom, ktorých označil Brusel za zodpovedných za otrávenie Alexeja Navaľného bez akýchkoľvek dôkazov, oživuje tie najtemnejšie praktiky stalinistického obdobia a je neklamným znakom, že tu už dávno nejde o pravdu, ale o geopolitiku. Ako je možné, že inak hyperkritickí novinári nekladú žiadne otázky a bezvýhradne prijímajú verdikt, že ľudia z Putinovej kancelárie či z ruského ministerstva obrany, na ktorých ukáže EÚ prstom, sú vinní? Prečo Nemecko ani na opakovanú žiadosť Moskvy nepredložilo nijaké dôkazy, nijaké fakty, nijaké indície, ktoré by zdôvodňovali takéto kroky? To nám naozaj stačí všeobecné vyhlásenie, že „európski partneri sa zhodli, že neexistuje žiadne prijateľné vysvetlenie otravy Alexeja Navaľného – okrem ruskej účasti a zodpovednosti“? Ako k takému záveru prišli? Veď takéto chabé argumenty by rozmetal aj okresný súd v Humennom. Celé obvinenie je totiž postavené na konšpiráciách bez jediného dôkazu. Predstavte si, že by po zavraždení Martina Luthera Kinga Moskva náhodne vybrala šiestich zamestnancov Bieleho domu a Pentagonu a bez akýchkoľvek dôkazov by proti nim zaviedla sankcie, lebo „žiadne iné prijateľné vysvetlenie atentátu neexistuje“. Veď je to šialené!
Rovnakú nadprácu vidím aj v sankciách trestajúcich Moskvu za ruských žoldnierov v Líbyi. A to si tam nikto nevšimol tých francúzskych, talianskych a tureckých? A čo americkí žoldnieri v Sýrii, ktorých počet prudko rastie? Čo islamistickí bojovníci, ktorých poslalo Turecko do Náhorného Karabachu? Nehanbíte sa za takúto dvojtvárnosť? Kým rakúsky parlament včera jednomyseľne schválil rezolúciu odsudzujúcu zasahovanie Turecka do vojny v Náhornom Karabachu, naša diplomacia a náš parlament mlčí a EÚ vyvoláva fantómový spor s Ruskom. Ja sa nečudujem Lavrovovi, že mu došla trpezlivosť a uvažuje o zmrazení vzťahov s EÚ. Európska únia sa totiž správa zbytočne nepriateľsky a vyvoláva spory tam, kde žiadne nemusia byť. A ako sme si už v poslednom čase zvykli, nedokáže riešiť vlastné problémy, ale ustavične sa stará do iných. Nevie efektívnejšie riešiť koronakrízu, prešľapuje na mieste pri riešení klimatickej krízy, bezmocne sa prizerá na prehlbujúcu sa sociálnu nerovnosť, ale ak ide o vyslanie vojakov do neokoloniálnej vojny v Mali, vyvolanie novej studenej vojny s Ruskom, trestanie Bieloruska a podobne, tam je vždy pripravená. Je to šialené. Takto Európska únia nemôže fungovať a dlhodobo existovať. Budem sa opakovať, ale ak sa chce EÚ oháňať nejakými hodnotami, bude ich musieť dodržiavať najprv sama a nevykrikovať po iných, že majú prepustiť politických väzňov, keď ich má na svojej vlastnej pôde.
Nie je v záujme ani Slovenska, ani Európy byť v konflikte s Ruskom. Moskva voči nám nevyvíja žiadnu nepriateľskú činnosť (okrem spravodajských operácií, ktoré sú však súčasťou politiky všetkých štátov, vrátane Slovenska) a my voči nej stupňujeme provokácie, akoby sme chceli vyvolať otvorený konflikt. Zastavte to nenávistné ťaženie a buď predložte konkrétne dôkazy alebo s tým honom na čarodejnice prestaňte. Ľudia majú tých konfliktov plné zuby, chcú mier, nie vojnu, chcú prehlbovanie priateľstva, nie vašu čoraz hlúpejšiu šovinistickú propagandu.

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541830x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie