Založ si blog

Viete, ako testuje regionálny úrad?

Myslela som si, že keď sa vyskytne prípad, že dieťa – žiak je z pozitívne testovanej rodiny, tak ihneď otestujú také dieťa, lebo mohlo nakaziť iné v škôlke alebo v škole.

Ale regionálny úrad otestuje také dieťa až na konci karantény po 10 dňoch. Dovtedy nikoho nezaujíma, či nenakazilo iné deti v škôlke alebo v škole?

Konkrétny prípad:

Dieťa má pozitívne testovaného rodiča. Celá rodina je v karanténe a škola čaká na pokyny regionálneho úradu, či aj dieťa tejto rodiny bolo nakazené. Keby bolo, v škole sa stretávalo s inými deťmi nielen vo svojej triede, ale aj v rannej družine, kde sú deti z rôznych tried, poobede v družine, kde je aj iná trieda.

Keby dieťa bolo hneď otestované, vedeli by sme, že riziková môže byť trieda, ktorá je poobede spoločná pre dve triedy alebo deti, ktoré chodia do rannej družiny. Ale škola to nevie, pretože sa bude čakať na koniec rodinnej karantény a žiak bude otestovaný až po 10 dňoch. Koľko detí mohli zachytiť, keby sa to v pozitívnom prípade vedelo hneď?

To budú vždy vedieť až po uplynutí 10 dní a potom budú zisťovať s kým sa jeho spolužiaci stretli za desať dní?

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545075x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie