Založ si blog

Vysnívaný deň uvidieť svoje vnúča a nie 120 hostí

Včera nás viezla kolegyňa autom domov a po ceste som sa rozplakala, že nemôžem cestovať za svojou vnučkou. Keď sa narodila prvá, cestovala som za ňou do Česka každé dva mesiace alebo šesť týždňov a videla som ju ako rastie. Aj tak to bolo ťažké, lebo zakaždým sa veľmi zmenila. Len dva dni som mala na to, aby som videla ako občas dočiahne hračku, čo nad ňou visí a nabudúce sme počítali centimetre, za čím sa dokáže tak pohnúť. Toto som si neužila, lebo nabudúce bol taký pokrok, že už to nebolo toto obdobie. Spätne by som povedala, že som mala cestovať ešte viac. No cestovala som v noci tam, dva-tri dni a nočným späť a rovno do roboty. Na viac mi v škole nedali voľno, my sme nepostrádateľné.
Keby všetci tak dodržiavali karanténu ako ja, v Európe by nebol covid, nemal by ho kto roznášať. Dnes by všetci mohli cestovať tam, kam potrebujú, keď je to dôležité. Ľudia by sa dostali na pohreby a ku narodeným deťom, ktoré nikdy nevideli. Miesto toho ľudia nevedeli celkom nič vydržať, vzdať sa ani dovolenky, ani chaty. 800 Poliakov sem mohlo pricestovať na poker, čo som čítala na SME, lebo niekto by prišiel o túto dôležitú oblasť života.
Vždy je to tak, že ľudia doplácajú na množstvo iných a potom sa ľudia, čo sa naozaj potrebovali niekde dostať, nedostali. Čítala som také príbehy, že nemohli ísť na pohreb. Oplatilo sa im to? Teraz budú zarábať viac?

Čítala som, že nemajú z čoho žiť, ale napokon sa ukázalo, že na dovolenky k moru majú, honosné svadby chcú a majú na ne tisíce ľudí. Iste viac než podpísalo petíciu za honosné svadby. Čo by asi tak nevesta robila, keby nemala svadbu so 120 ľuďmi? Ani láska by to nebola!
Možno budem krutá, ale keď je človek naozaj zamilovaný, asi prvé ho nezaujímajú hostia na svadbe. Tých, čo majú vysnívaný svadobný deň, to nie je sen o láske a často nahrádza inú životnú náplň – bude to miesto nej krásne. Budú tam servítky, mašle na stoličkách… bude to dizajn nášho života! Viete, koľko som takých fotiek videla roztrhaných? Zvlášť jednu si pamätám, znovu bola roztrhnutá založená do albumu. Bola ako leporelo, vždy keď ste na ňu dali prst, nevesta dávala lyžičkou tortu do úst ženíchovi. Keď ste ho dali preč, boli roztrhnutí po rodinnej hádke. Aj tá trojdňová svadba, na ktorej som bola, skončila rozvodom a kradnutím dieťaťa zo štátu do štátu. Pritom na peknú spomienku zo svadby, čo oveľa viac vystihuje ich lásku, stačí kolekcia krásnych fotiek niekde v prírode v svadobných šatách. Nevesty neprežívajú na svadbe lásku, ale stres, aby to vyzeralo, aby bolo všetko v takom dizajne, ako to dva roky plánovali. Skúste si tak naplánovať sex. Bude to tak pôsobiť len v pornočasopise. Láska je o tom – nevnímame iných, nepočítame mašle, vizitky, kto, kde, čo má priniesť. Svadba je komerčná záležitosť. Niečo ako farba gaučovky alebo závesov. Nečudujem sa, že sa toľko párov rozvádza, keď ľudia žijú dizajnom, čo mali, kde boli, koľkí sa u nich mohli opiť. Keby ľudia nejedli, strašne by sa nudili na všetkých hromadných akciách s len stolovaním. Väčšinou ich zaujímajú len klebety a dizajn, že nie sú len klebetníci. Ich život je len ako obal šampónu. Sami so sebou by nevydržali, preto sa šli zblázniť z corony. Neumožňovala zabíjať čas. Boli ste na samotke sami so sebou a ukázalo sa, že vás nezaujíma nič. Nedalo sa nič sfotiť a ukázať, kde som bol, aký som, ako môžem pôsobiť. Tráviť čas na spoločných akciách je pre mňa zabíjanie času. Sú to tie najpovrchnejšie rozhovory a len v detstve som mala o tom inú predstavu. Preto aj dospelí závidia deťom, už sa nehrajú a nemajú nič, čo by ich na hranie zaujímalo.

Takže takto sme na tom, Slováci majú na honosné svadby, dovolenky, chaty. Žiadna žobrač, ani koncentráky sa nekonajú. Je to len narušenie dizajnu, že akože žijeme. Prečo potom toľkí berú antidepresíva a prečo sa nám samovraždy posúvajú do nižšieho veku z toľkej podnetnej spoločnosti.

Ja osobne by som verila karanténe len v SND na opere alebo balete. Ale veď práve to ľudí nezaujíma, tam by nemali tie povrchné reči a nemáte z toho fotku, kde ste boli. K šatám potrebujete hromadnú akciu a potom k sexu. Ľudia by sa nemohli páriť, keby neboli hromadné akcie, nemôže to vyzerať cielene. Ale keby ich vykastrovali, ani tam nepáchnu. No nepovedala by som, že som odľud, lebo takto si ľudí nepredstavujem.

A teraz sa kvôli toľkému dizajnu a zabíjaniu času nedostanete tam, kde je to naozaj dôležité. Neexistujú vážne prípady, lebo všetci boli veľmi vážne prípady. Také, že si nevedia predstaviť život s len 30 hosťami. Pokým ich v budúcnosti neokašlú ďalší dôležití.

Čo myslíte, kde skôr dostanete covid? Keď budete na svadbe so 120 ľuďmi alebo keď budete cestovať za štyrmi a nikde inde? Ale keby som bola nevesta, neviem si to predstaviť, že by som mohla žiť a neuvidieť 120 ľudí, ktorých už poznám. Keby sme spolu nevečerali, tak neprežijem.
Som zvedavá, či svoju vnučku budem môcť vidieť prvýkrát aspoň na Vianoce. Svadba sa dá posunúť, ale narodenie nie.

Osobne by som na svadbu so 120 ľuďmi nešla, lebo neriskovala by som, že sa nakazím. Zato nebála by som sa cestovať do Česka cez Prahu, v ktorej len prestúpim na iný vlak a celý čas som len so štyrmi ľuďmi. V nočnom lehátkovom kupé máte tak štyroch ľudí a v ďaľšom vláčiku sú tak dvaja ľudia na celý vagón okrem sprievodcu. Stretnem ich desatinu toho, čo na svadbe a s rúškom. Toho sa nebojím. Tiež som mala o tom inú predstavu, že budem môcť vidieť svoje vnúča, keď sa narodí. No nie je nás toľko bohatých občanov, čo by sme mohli mať takú výnimku. Aspoň teda nepíšte o koncentrákoch, tam nemali návštevy 120 hostí.

 

Keby u nás nebol rozšírený covid kvôli neochote nijako sa obmedziť a ľudia by cestovali len v dôležitých prípadoch, dnes by som mohla uvidieť svoju vnučku. Prajem tým nevestám, aby sa im to vrátilo, čo spôsobia. Keď nič, tak sa im nemá čo vrátiť pre ich vysnívaný deň. Verme, že iní sa kvôli ich vysnívanému dňu svojich aspoň dožijú. Keď raz nadobro zavrú hranice, môžu snívať o svojich ďalších dňoch.

 

Ja uvažujem, že kvôli tomu dám výpoveď v práci, lebo mne toľko dní na karanténu a vyšetrenia pri prvákoch nedajú a odsťahujem sa do Česka. Komplikuje mi to len to, že byt som tam zohnala, ale prácu len sprievodkyňu vo vlaku. To všetko by som nemusela, keby ľudia nepovažovali za dôležité svadby a poker.

 

A preto je v Česku toľko prípadov, lebo tam sú ľudia v nosení rúšok ešte nezodpovednejší.

 

 

„O víkendu v České televizi Prymula apeloval na veřejnost, aby omezila na měsíc oslavy. „Tam dochází k masivnímu šíření nákazy. Týká se to i rodinných oslav. Tady by měl jít každý do sebe, protože je velmi diskutabilní, zda se dají oslavy zakázat. Každý by si měl uvědomit, že oslavy o 30 lidech, kam přijedou lidé z různých regionů, tak vedou k tomu, že celá ta komunita se může nakazit,“ varoval Prymula.

Odborník připustil, že probíhají jednání o omezení shromáždění většího počtu osob. „Samozřejmě by to mělo být v rizikových oblastech, a probíhá diskuze, kolik by to mělo být osob. Pokud to srovnáme s Británií, kde je omezení 6 osob, tak to už je velký zásah do ekonomiky, a takto striktně postupovat nebudeme,“ ubezpečuje Prymula veřejnost.“

 

Ale my musíme mať 120, aby sme ich dohnali. Potom budú ľudia spokojní a budú viac zarábať.

 

 

Petícia za zachovanie svadieb do 150 ľudí – 25 211 „obetí koncentrákov“

„Máme za to, že za dodržaní určitých nariadení (častá dezinfekcia priestorov, dezinfekcia rúk, prekrytie horných dýchacích ciest počas sobáša, …) dokážeme zmenšiť riziko prenosu nákazy. Ďalej uvádzame ako dôvod fakt, že na svadbe sa zúčastňujú rodinní príslušníci a priatelia, ktorí sú v kontakte aj v bežné dni. V neposlednom rade sa nám budúcim manželom, manželkám a svadobným dodávateľom nepáči, že prichádzame kvôli takýmto nariadeniam o nemalé peniaze a v konečnom dôsledku aj o prácu, čo spôsobuje, že sa dostávame do zlej životnej situácie. Chápeme situáciu a urobíme na svojich svadbách všetko pre bezpečnosť ľudí. Žiadame, aby sa svadby, ktoré sme tak dlho plánovali a chystali mohli uskutočniť s hosťami do 150 ľudí, prípadne aspoň 100 ľudí. Veríme, že vypočujete hlas ľudu a prehodnotíte svoj návrh. S pozdravom všetci budúci mladomanželia, dodávatelia a svadobní hostia.“

 

 

Nie je pravda, že dodržiavajú opatrenia. Žiaci v škole nám hovoria, že boli na svadbách, kde bolo množstvo ľudí a nikto nemal rúška. Ľudia to nedodržiavajú.

Aby mohli zarábať, tak im je jedno, ako na to iní doplatia. Keby som sa nechcela dať očkovať, tak sa správam tak, aby som nedala na očkovanie dôvod.

Keby sa ľudia správali ako ja, tak by im ten dôvod ani nedali. Potom by sme sa ohradili, že prečo by nás mali, keď tu máme málo nakazených?

Ale ľudia sa najprv postarajú o šírenie a potom sa budú rozčuľovať, že ich chcú očkovať, lebo covid neexistuje. A vymyslel ho aj Angličanom len Matelko. To je tak celá opozícia, prečo mám oľutovať, že som ich nevolila! Stačí vás počúvať a nie ste nič lepšie so svojim výmyslom o corone.

 

 

Ale zas sa potvrdilo, že na čom „hlasu ľudu“ záleží, to dosiahnu!

Takže, keby proti zbrojeniu a vojenským základniam nebolo na petícii len 40 podpisov, tak sa im VYHOVIE!

Ale toto už náš ľud nezaujíma! Na to už zvysoka kašlú!

 

Na toto už opozícia a „hlas ľudu“ nereflektuje, lebo to by už nemohli byť tiež servilní! To by už museli byť nejakou skutočnou opozíciou, ktorá tu v ničom dôležitom NEEXISTUJE! Takže prestaňte obťažovať hrou na nejakú opozíciu, čo by už nebola servilná!

Nie je prečo ľutovať voľbu OĽaNO, nič lepšie nemáte!

 

 

Keď sa tu rozšíri covid, môžeme za to vďačiť len alternatívnym médiám a opozícii. Celý čas vyhlasuje, že covid je len nejaká chrípka a zároveň, že je to umelo vyrobená biologická zbraň ale celkom neškodná! A preto, aby nás neočkovali, rozšírme si ju!

Nie, vôbec si nemyslím, že za vnučkou nemôžem cestovať kvôli tejto vláde, ktorá podľa vás mala ignorovať celý svet, lebo opozícia by už vraj ignorovala celý svet, ale nemôžem za ňou cestovať preto, lebo alternatívne médiá šírili, že rúška pred ničím nechránia a všetko je to len výmysel a preto ľudia ignorovali všetky opatrenia a ignorujú aj naďalej. A keby naozaj ochoreli aj za to bude môcť vláda. To je ako s nejakými domorodcami. Týmto som s takou opozíciou nadobro skončila a naopak neľutujem, že som ich nevolila. Za vnučkou nemôžem cestovať kvôli nezodpovedným ľuďom. Ani nečakajte, že takú opozíciu budem voliť alebo ešte ľutovať, že som ich nevolila. Dovidenia, dopo chudáci, čo majú mať len 30 hostí v koncentrákoch. Nepíšte o biede, neviete, čo je bieda a chudoba. Biedni nemajú problém ako si pozvať 120 hostí a nezaujíma ich v čase pandémie mašličkový dizajn.

Týmto už v pivnici teda žiť nebudete? Tak gratulujem k zárobkom, ku ktorým sa touto cestou dostanete, keď sa všetko pozatvára. Iste zarobia aj cestovné kancelárie aj podniky, lebo stačí všetko len tak ignorovať. Vymeňte Matelka a pandémia razom skončí. Pellegrini si vypýta vakcínu z Ruska a hrdinsky sa postavi proti Amerike a proti firmám s vakcínami. Práve Slovákov nedá hrdinsky zaočkovať. A preventívne si to rozšíria, aby sa potom mohli búriť.

 

 

Aktuality:

 

Bratislava je naozaj vysoko rizikový región, s podobnými číslami ako rizikové regióny v Česku.“

 

z komentárov:

Problém je, že idiotov popieračov je veľa a Slováci nemajú odvahu ich verejne napomínať.“

 

 

 

 

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5519023x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie