Založ si blog

Korčok by rovnako poslúžil aj progresívnej vláde

Korčok si môže vytiahnuť aj sto papierov, kde si niečo prečiarkne, ale nenadiktuje mi, čo si mám myslieť.

Musím povedať, že v socializme mi to tak neliezlo na nervy, lebo vtedy sme politické prejavy nepočúvali. Takže nás nemohli rozčuľovať.

 

Uvažovala som len nad tým, že keď raz aj toto skončí, ako aj on bude písať: „Vtedy sa inak ani nedalo existovať…“ Ako sa od toho morálne a ľahko dištancuje, že ale vnútorne s tým nič nemal. To bolo len také naoko.

 

Dnes som si uvedomila, že to má spojitosť s nejakou ťažkou udalosťou, ktorú keď prežijete a zažijete, že sa dá prežiť a skončí, už sa jej opakovania nebojíte. Zažili ste, že to niekde končí. To sme v socializme necítili. Všetci sme to cítili tak, že toto neskončí nikdy. Bola v tom depresia konečného stavu.

Ale odkedy viem, že socializmus sa dá prežiť a môžete sa dožiť konca a dožili sme sa ho, už sa aj na Korčoka pozerám s tým, že raz to skončí rovnako a toto nie je konečný stav. Vidíte už potom frašku a necítite depresiu.

Teraz ako to podčiarkujem, prišiel mi na um ešte iný príklad. Keď prvýkrát zažijete neveru, ste z toho na kolaps. Keď prvýkrát stratíte životnú lásku, máte pocit, že pre vás skončil svet. Ale keď zažijete, že sa to dá prežiť, ďalšiu neveru už tak neprežívate, z konca ďalšej lásky už nie ste na konci svojho života. Viete, že to musí odznieť a chce to svoj čas.

 

Najväčší vtip bol, keď povedal, že novinári si plnia svoju povinnosť a preto im ďakuje. Tu vidíte, že tu neexistuje samostatné rozmýšľanie novinárov, ale povinnosť, ako presne majú informovať. Tiež bol vtip, keď povedal, že aby dosiahli, nejakí nepriatelia svoje ciele. Na to sa hodí len veta – Zlodej kričí, chyťte zlodeja!

 

Ja alternatívu kritizujem. Nepáči sa mi ich náboženský fanatizmus a boj proti všetkým témam, ktoré pre mňa predstavujú liberalizmus. Konzervatívci sú pre mňa zjednodušene zaostalí. Neznášali by ma všetci ich nadšenci. Pohádali by sme sa na väčšine tém a úplne najviac na tom, že stále za najhoršiu možnosť považujem progresívnu vládu so Smerom a radšej tam budem mať s touto vládou aj Korčoka. Takže ja podľa nich Korčoka schvaľujem.

A po tomto by ešte Korčok tvrdil, že mi vymyli hlavu svojou propagandou a svojimi cieľmi.

Natoľko nemám podobné názory s nikým, že sú moje vlastné, ako medzi dvomi kameňmi šibnutých extrémistov. Blázni na jednej strane, aj na druhej.

Ale keď sa vrátim k začiatku. Korčok si môže vytiahnuť aj sto papierov, kde si niečo prečiarkne, ale nenadiktuje mi, čo si mám myslieť. A on to aj dobre vie, že myslenie ľudí zmeniť nemôže, ale zastrašiť ich povinnosťou môže. Dnes vám slobodu okrešú elegantnejšie. Myslíte si, že ste slobodný a ste otrok, dnes viac ekonomický. Upratovačka je slobodnejší človek než herečka. Upratovačka už nemá kde padnúť, už teraz živorí, ale herečka by mohla živoriť tiež.

Korčok by rovnako poslúžil aj progresívnej vláde. Preto nech tam je!

 

 

A preto, oveľa viac než Korčok ma rozčuľuje tá naivita ľudí, že keby tam mali Pellegriniho a Hlas, už by to bolo iné. A ja si myslím, že len horšie, lebo to by sa ešte len našli!

 

 

V politike sú veľmi vzácni muži. Prakticky ich tam niet. Ľudia by ho nezvolili alebo by sa tam ani nedostal.

Ja mám takú krásnu prácu, že deťom rozprávam rozprávky o mužoch, že môžu žiť a existovať a nech tomu veria, že to nie je len rozprávka, všetky tie príbehy o statočnosti, pravde a odvahe.

Niekedy si ľudia myslia, že nemám rada mužov, keď zdanlivo mužov tvrdo kritizujem. Ale ja naopak, do smrti budem veriť v ich existenciu, že neexistujú len v rozprávkach. O to sú to vzácnejší ľudia – muži. 

 

Sú vzácni ako zlato alebo nejaké diamanty alebo skutočná láska na svete samej bižutérie.

Keby sa taký Korčok zmenil na šperk, tak si ho kúpite na aliexprese ako zlatého pavúka na retiazke, čo o mesiac sčerná, ale na krku by ste to nenosili ani keby sa blyšťal a neobjednáte si niečo také ani za euro.

 

To som napísala ešte včera po tlačovke Korčoka, moje dojmy a dnes čítam Chmelára:

 

 

DEZINFORMÁCIE IVANA KORČOKA

Základnou charakteristickou črtou dezinformácie je, že to nie je úplná lož, ale úmyselné zavádzanie adresáta skreslenou informáciou, ktorá vedie k nesprávnym záverom. Málokto vie, že Slovensko je vo výrobe dezinformácií minimálne európskou veľmocou. Nemám však na mysli (iba) alternatívne médiá, ktorým zámerne prischol názov dezinformačné weby. Mám na mysli oveľa sofistikovanejšiu a lepšie financovanú sieť politických think-tankov, ktorá vyrába na objednávku Bruselu alebo Washingtonu také množstvo dezinformácií, že im alternatívna scéna nemá šancu konkurovať…“
prečítejte si ďalej sami:
https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/3511112218920645

 

 

 

„Mal sa nechať zlynčovať?“

 

„Rittenhouse, ktorý mal pri sebe ako strážca poriadku viditeľne zbraň, utekal prenasledovaný neznámou skupinou ľudí – výtržníkov, čo potvrdili aj zábery z mobilného telefónu, ako sa za ním hrnuli s jasným cieľom napadnúť ho. Po tom, čo chlapec pri úteku spadol a vrhli sa naňho protestujúci, ten v sebaobrane dvakrát vystrelil a teraz je podozrivý z dvojnásobnej vraždy.

 

Na internete sa objavilo, ktoré celú situáciu zaznamenalo. Černošský youtuber, ktorý ho publikoval, sa chlapca zastal a tvrdí, že zázrakom je, že útok výtržníkov vôbec Rittenhouse sám prežil.“

 

 

 

 

Taktiež si nemyslím, že sa mal nechať zlynčovať a môže sa vraždou nazývať, keď vás prenasledujú a útočia na vás skateboardom. 

Keď vás prenasleduje černoch, nesmiete sa brániť, aby ste neboli rasista a vrah černochov? 

Teraz má za toto dostať doživotie? Svet sa zbláznil, nechráni obete, ale chráni černochov aj s nožmi a kriminálnikov, keď su černosi. Môžu podpaľovať, rabovať a nikto sa pred nimi nemôže brániť, lebo sú černosi? 

Kam ste to došli?

 

 

 

.

 

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542317x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie