Založ si blog

Muž s nožom ako obeť a možno nový Floyd

Viete, ja som tá prvá trieda vpravo od vchodu, keby nejaký blázon prišiel vraždiť deti. Prirodzene som rozmýšľala, čo by som robila ja a čím by som sa mohla brániť. Mám v triede na stole obrovské nožnice a keby som sa ich bála použiť, tak len preto, že keby bol útočník bez zbrane, tak mi ich vytrhne a rovno ma nimi zakole. Uvažovala som, že keď nevedia brániť školy, učiteľom by mali zabezpečiť spreje na medveďov. Kombinácia sprej na diaľku + nožnice by mi už mohol stačiť, aby som útočníka zabila.

Keby som tú možnosť mala, určite by som nespoliehala na to, že sa ako v americkom filme ešte postaví a kvôli tomu zabije mňa a ešte aj deti. Rozhodne by som ho tými nožnicami zabila, pokým by som si nebola 100 % istá, že je už mŕtvy. Možno to niekoho šokuje, že rovno píšem, že by som ho dorazila, ale podľa mňa kto ohrozuje deti a príde do triedy s nožom, rozhodne by som neriskovala, že niekoho zabije, lebo ja sa hrám na Winnetoua, čo sa snaží nezabiť, lebo ste superman, čo si ho chytí za ďalším rohom. Keby som mala možnosť, tak určite útočníka zabijem, aby som mu zabránila vraždiť.

 

Keby sa správal slušne, určite nemá dôvod prísť s nožom zarezávať deti.

 

Teraz som videla video, kde si to jeden namieril s nožom do obchodu. Bolo evidentné, že je to cvok alebo fanatický vrah, keď s provokačne vztýčeným nožom ide do obchodu a nevšíma si hučiace policajné autá. Čo by ste urobili, keby sme v tom obchode mali deti, čo všetci ľudia sú niekoho deti?

Vy by ste len vrešťali v aute a čakali na JEHO záchranu policajtmi?

 

Možno áno, lebo v obchode nie ste vy a v obchode nemáte deti a sú tam cudzí ľudia, takže by ste sa možno len prizerali, ako tam iných pozabíja, pokým ho zachránia. Čo ho potom ešte aj pustia, že nebol normálny, lebo vraždia len normálni ľudia.

Ja nehovorím, že ja by som naštartovala a mala také rýchle vodičské reakcie, ale považovala by som za správne, keby ich niekto mal a rýchlo naštartoval a zrazil ho skôr, než v tom obchode niekoho pobodá. Rozhodne nepovažujem za ľudsky rozumné (len sebecky, aby ste sa nedostali do basy), najprv mu dať príležitosť, že možno náhodou nezasiahne žiadne dôležité orgány. Akože najprv ho necháme bodať a potom uvidíme, čo je na také pobodanie primerané, lebo takto už dnes majú uvažovať policajti.

Aj toho nášho útočníka s nožom zastrelili a neviem, či najprv zisťovali, či pobodaný už dodýchal a už ho môžu zastaviť. Keď niekto očividne ide vraždiť, je podľa mňa prioritou bezpečnosť možných obetí a nie bezpečnosť útočníka. Už to musím písať ako nejakú zvláštnosť, lebo ľudia s už vymytými hlavami, čo sa len hrajú na ľudskosť, považujú za dôležitejšie chrániť útočníka pred smrťou, nie jeho obete!

 

Na videu, ktoré som videla, policajti zastrelili muža, ktorý sa vyhráža nožom a ide do obchodu:

 

 

 

 

„Policajti v štáte Louisiana pri zadržaní zastrelili muža tmavej pleti. Ochrancovia ľudských práv považujú tento incident za ďalší príklad policajného násilia. Informuje o tom televízia ABC

 

Americký zväz pre občianske slobody (American Civil Liberties Union, ACLU) to vyhodnotil ako „strašný prípad policajného násilia voči človeku tmavej pleti, ktorý viedol k smrti„, hovorí sa v televíznej správe.“

 

 

Z toho rozumiem, že ho nemali zastreliť a nechať sa aj pobodať, ale zachrániť ho!

Kto vám potom bude robiť policajtov, keď úlohou policajtov bude zachraňovať vrahov aj za cenu vlastných životov?

Tí policajti už nie sú deťmi nikoho? Oni majú zachraňovať životy vrahov s nasadením vlastného života?

Vy by ste boli ochotní robiť taku profesiu? Že zachraňovať životy vrahov za cenu svojho? Či o tom sa len dobre tára o ľudskosti ako aktivista spoza stola?

 

Nemali sme policajtov na záchranu obetí vrahov? My si ich platíme na záchranu vrahov aj za cenu ich obetí?

Toto je už nenormálne, ako zošaleli aktivisti len vydávajúci sa za liberálov a len oháňajúci sa slovami sloboda a ľudská rovnoprávnosť. Tie obete nemajú právo na ochranu a také práva majú len vrahovia? 

 

A súdnictvo máme na čo? Aby riešili detstvo vrahov, že ani vrah nemôže za to, kde ho neprijali a preto ho chápte že vraždí?

Nie, toto vôbec nie je normálne, čo sa dnes na svete deje, nehovoriac o tom, že ani vôbec nejde o tých vrahov, ale o vyvolávanie politických nepokojov a politické prevraty a vytĺkanie politického kapitálu v súvislosti vždy s nejakými voľbami!

 

 

Vraj nášho Floyda nemôžeme k Floydovi prirovnať. Smrťou áno, hoci náš Chovanec bol zavraždený v kontexte rasoveho hajlovania a nie len zo žartu, ako tvrdí SME, a náš Chovanec nemal kriminálnu minulosť.

Ale keď už teda podľa SME nemôžeme Chovanca prirovnať k Floydovi, len dúfam, že si neprečítam ešte 106 článkov o tom, ako tohto útočníka s nožom už môžeme k Floydovi prirovnať a máme nového hrdinu ako obeť. Bol zavraždený skôr než stihol vraždiť. Lebo čo ak by si to náhodou v obchode rozmyslel alebo v obchode nikto nebol? Alebo čo ak by niekoho netrafil do životne dôležitého orgánu? A len pes by štekol po jeho obetiach, lebo vrah nebol niekde prijatý. Vrahovi sa stala krivda a o tom by boli články a knihy. Už som čítala, že aj pri Breivikovi aktivistka plakala od dojatia a pristihla sa, že počas čítania mu držala palce, aby sa mu to podarilo, čo bolo vraj len zaujímavým paradoxom hlbokého citového pochopenia.

 

Som za hlboké citové pochopenie, som liberál. Ale ešte nie tak scvoknutý, aby som bola naprosto citovo tupá k tým obetiam, lebo niekto si ma platí na politický prevrat, lebo znovu idú nejaké voľby. To si potom asi aj radi poplacete od pochopenia.

 

 

Takže k nemu už dostanete povolenie prirovnať ho k Floydovi?

Ale snáď nebude mať zlatú truhlu, že ho na ceste za zabitím zabili?

Rozhodne si zopakujte to, čo opakujete nám, že keby sa bol slušne správal a nechcel nikoho zabiť nožom, tak sa mu to nestane.

 

A som presvedčená, že keby mal v tom obchode svoje deti Schutz alebo iní redaktori, tak nečakajú na policajtov, ale naštartujú auto, aby ho zrazili skôr, než dorazí do obchodu. Alebo chcete povedať, že by uvažovali nad farbou jeho pleti?

 

 

„Afroameričan Jacob Blake, ktorého v nedeľu postrelil policajt v meste Kenosha v americkom štáte Wisconsin „priznal, že mal pri sebe nôž“. Na stredajšej tlačovej konferencii to povedal generálny prokurátor štátu Wisconsin Josh Kaul, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Kaul uviedol, že policajtov privolala žena, ktorá sa im v telefonáte sťažovala na nechcenú prítomnosť svojho priateľa na pozemku. Privolaní policajti sa následne podľa prokurátora pokúsili Blakea zatknúť, pričom naňho použili elektrický paralyzér (tzv. taser), avšak nepodarilo sa im ho zastaviť.“

 

Keby sa bol slušne správal a neprenasledoval ženu s nožom, tak sa mu to nestane. Prenasledovanie ženy s nožom považujem za závažnejšie než cestovať s Ježišom a obúchavať si vlastnú hlavu o dvere v cele, kde vás držia fašisti. A to bez ohľadu na farbu pleti.

 

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541359x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie