Založ si blog

Už sú tak šibnutí na SME z tej propagandy, že píšu, že Floyda zastrelili! ! !

Relativita v liberalizme

Ľudia nerozumejú relativite v liberalizme ale neraz jej nerozumejú samotní liberáli, ako sa dá aj zneužívať.

Je na to množstvo príkladov, ktoré bežní ľudia nechápu.
Napríklad ako mohol Matovič chváliť Rómov ako ukážku ako sa správali počas karantény. Pre nich je to nespravodlivosť, lebo niekde inde majú iní Rómovia odpadky a tak celkovo si podľa nich zaslúžia poďakovanie nerómovia.
Predstavme si to ako deti v škole. Potom by ste nikdy nemohli pochváliť deti s poruchami v učení lebo oproti deťom, ktoré žiadne poruchy a problémy v učení nemajú, nikdy nebudú mať taký výsledok ako tie bez porúch.
Pritom dieťa si zaslúži pochvalu, keď urobilo pokrok a vždy môže byť vzorom správania aj pre iné. Deti to dokonca chápu lepšie ako dospelí, čo boli vychovaní na jednoduchom porovnávaní a nie vzhľadom na svoj výkon.
Napríklad nejaké dieťa ťažšie alebo veľmi zle číta. Keď sa zlepší, nezaslúži si pochvalu a ocenenie, že sa zlepšilo? A také dieťa to naopak stojí ešte viac úsilia než tie bez problémov. Deti to tak prirodzene chápu, túto relatívnosť, že keď počujú, že sa ich spolužiak zlepšil a odrazu lepšie číta alebo dokázal niečo, čo predtým nevedel, začnú spontánne tlieskať. Vždy ma to udivovalo, lebo ja som im to vôbec nekázala, aby začali tlieskať a vyjadrovať uznanie, hoci si vypočuli a sledovali horší výkon než svoj. Ale chápu tú relativitu osobného úspechu. A preto, prídete na hodinu a kráľom písomky nie je najlepší žiak, ale žiak, čo podal svoj najlepší výkon aj keby mal z písomky dvojku. Ak sa dokázal zlepšiť z toho, že nič nevedel alebo niečo vedel na štvorku a má výkon, že to zvládol na dvojku, podal omnoho väčší výkon ako ten, čo má bez problémov samé jednotky. To je relativita výkonov a taká môže byť vo všetkom.

A keď raz majú horšie podmienky černosi a následkom toho sa im deje viac krívd až po policajnú brutalitu, tak jeden príklad Chovanca nie je to isté, čo jeden príklad černocha ako obete, keď predstavuje symbol nespravodlivosti pre mnohých černochov. To je tá relativita. Nedá sa to preto jednoducho porovnať ako len dva prípady.
Preto v tejto relativite aj černoch s kriminálnou minulosťou môže byť symbolom hrdinu ako obeť útlaku.
A tým, že to ľudia nechápu, vznikajú extrémisti a extrémne skupiny, ktoré vyťahujú jednotlivé prípady a útlak voči celej skupine chcú takto legalizovať.

Dôsledkom toho sú zas extrémisti na opačnej strane, ktorí začnú tú relativitu nie používať, ale zneužívať, lebo sa boja, že keby popustili a uznali jednotlivé prípady, celé by sa im to vymklo z rúk a k slovu by sa dostali jednoduchí opační extrémisti. No vyhrocovaním vzájomných extrémov sa dostávame nie k relativite a pochopeniu toho, o čo nám ide, ale k zneužívaniu relativity až na úkor obetí zas na opačnej strane. Žiadny extrém nie je dobrý, na žiadnej strane.

Pri znevýhodnenom človeku alebo skupine vždy musíte mať na pamäti relativitu jeho možností a posudzovania. Musíme vždy počítať s tým, čo musel prekonať, aké má podmienky ale nemôže sa to preklopiť do opačných extrémov, kde žiak s poruchami nemôže zneužívať, že nemôže dostať trojku, nemôže pre poruchy správania iným ubližovať, nemohli by sa iné obete brániť, lebo máme preňho pochopenie.
Relativita nie je jednoduchý meter a neraz pri nej zabúdame na obete na opačnej strane. Aj na opačnej strane sú obete a aj keby mali lepšie podmienky, ani na nich nemôžeme zabúdať, že tiež môžu byť obeťami. A tiež musia mať možnosť brániť sa a tiež majú právo na spravodlivosť a nie aby ich skosila politická korektnosť.
No aj v tomto prípade je zdravý stred len predmetom bojov medzi dvomi extrémnymi skupinami.

Vždy musí platiť – relativita vzhľadom na podmienky a nezabúdať na opačnú stranu!

Daniš Aktuality:

 

 

4. Bojisko

V Spojených štátoch sa tento týždeň opäť rozhoreli nepokoje a násilnosti. Rozbuškou bolo postrelenie 29-ročného Afroameričana Jacoba Blakea pri zásahu polície. Vo viacerých mestách to vyzerá ako na bojisku. Rozzúrený dav podpaľoval autá, obchody, sklady…

V meste Kenosha zomreli pri prestrelke dvaja ľudia. Podľa Washington Post išlo pravdepodobne o zrážku medzi protestujúcimi a samozvanými domobrancami, ktorí vyhlásili, že prišli so zbraňami v ruke zabrániť podpaľovaniu a ničeniu súkromného majetku. „Ak im policajti nedokážu zabrániť hádzať trubicové bomby na civilistov, niekto to urobiť musí,“ povedal jeden z ozbrojených mužov.

V Oaklande zas rebeli podpálili budovu súdu.

Protesty mali pokojný začiatok, neskôr sa však zvrhli do rabovania. K Anfoameričanom sa, podobne ako na jar, pridali mladí anarchisti, ktorí protestujú proti polícii a vláde a ničia verejný aj súkromný majetok.

Polícia sa pod tlakom ľavicových médií a starostov z radov Demokratov zdráha zakročiť a vynútiť si obnovenie poriadku. Na viacerých miestach bola opäť nasadená federálna Národná garda. Tá sa však väčšinou zameriava len na ochranu federálnych budov, nie na potlačenie násilností.

Ukazuje sa, že neschopnosť úradov účinne zakročiť proti júnovým násilnostiam bola chyba. Podpísali sa pod ňu hlavne Demokrati, ktorí sa snažili využiť nepokoje na oslabenie Trumpa a podporu pre prezidentského kandidáta Bidena.

Riešením nie je ustupovať požiadavkám „revolucionárov“ a oslabovať policajné oddelenia.

Riešením je určiť jasnú hranicu medzi oprávnenou ochranou záujmov menšín a rešpektovaním verejného poriadku. 

Ak sa to nepodarí, doplatia na to všetky strany konfliktu. A nakoniec aj tí, ktorí sa nazdávajú, že ich sa to veľmi netýka.“

 

 

Tu je jasne vidieť, že tieto protesty na ochranu menšín boli len vytĺkaním len politického kapitálu kvôli voľbám! 

Takže, nech mi nikto nehovorí, že niekomu záležalo na ľudských právach a rovnoprávnosti, na nejakých citoch. To sa už vôbec neprejavuje rabovaním a násilnosťami.

Ani naši novinári neovplývali žiadnymi citmi voči tým obetiam s nožmi, keď ich smrť Chovanca nijako nerozrušila. Nezľahčuje sa to len na Pravde!

Tu sa hľadí len na to, z čoho sa dá vytĺcť politický kapitál, kde budú voľby a koho dosadiť s pomocou rabovania. To je tá fajnová a vraj liberálna morálka, ktorá je obyčajnou vypočítavosťou a len lokajstvom našich politikov akože ide o nejakú morálku. Ale Korčok to presne pomenoval, keď povedal, že novinári vedia, čo je ich povinnosť a ďakoval im za poslušnosť.

 

 

 

Skutočne cítiaci človek neposudzuje obete podľa volieb a príručiek alebo farby pleti, keď sa to niekomu politicky hodí:

 

„Istý čas boli v cele siedmi, dve policajtky sa smiali. Kľačali na ňom sedemnásť minút. Ku koncu sa muž začal vzpierať, ale to už bolo zrejme len vypätie posledných síl z nedostatku kyslíka počas dusenia a umierania,“ opisoval zábery.

 

„Prestal sa hýbať a chvíľu nato prišli záchranári. Jedna zo žien bez vyšetrenia a merania životných funkcií podala mužovi injekciu do svalu. Vyzeralo to, že nejaký liek podáva už mŕtvemu,“ hovorí Dobiáš. Poukázal na to, že podľa videa zomrel zadržaný asi 45 minút po tom, čo začal búchať hlavou do steny. Pripomenul, že záchranári mu merali a hľadali pulz tri minúty, čo by inak nemalo trvať dlhšie ako pätnásť sekúnd.

„Keď zistili, že ho už nemá, jeden muž začal, po otočení pacienta z brucha na chrbát, s oživovaním stláčaním hrudníka. Záchranárka stála vedľa a smiala sa. Mala dávať záchranné dychy, ale nerobila nič, nemala ani žiadne vybavenie,“ všimol si ďalší dôležitý fakt.

„Vyniesli ho mimo záberu kamery, mŕtveho, bez resuscitácie. Už som videl a zažil za 46 rokov praxe všeličo, som šokovaný. Toto je zabitie v priamom prenose, neposkytnutie pomoci profesionálnymi záchranármi a ešte aj hanobenie mŕtvoly,“ vraví Dobiáš. To, čo videl, nebol podľa neho zákonný zásah polície a zdravotnícka pomoc záchrannou službou. „Bolo to mučenie jedného bezmocného spútaného úbožiaka siedmimi policajtmi a dvomi záchranárkami,“ doplnil Dobiáš.

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/561387-zachranar-dobias-o-zasahu-voci-jozefovi-chovancovi-bolo-to-mucenie/

 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/561331-ako-zomrel-jozef-chovanec/

 

„Jeho manželka je ale presvedčená, že smrť nastala už v cele, čo uvádza aj analýza, ktorú vypracoval belgický odborník. Denník Pravda ju má k dispozícii.

 

O 4.45 jeden z policajtov predlaktím pritlačil Chovancovi krk. Pár sekúnd nato mu cez hlavu a celú hornú časť tela prehodia deku. Na hrudník si kľakne jeden z policajtov, druhý mu zrejme sedí na nohách. V tej chvíli sa dve policajtky začnú usmievať a tiež pomáhajú pritláčať. O chvíľu ich je v cele na jedného až sedem. Aj napriek tomu policajtka pichá Chovanca do brucha obuškom. Z mimiky vidieť, že väčšina z nich sa zabáva, smejú sa. Ukazujú nepekné gestá a mladá blondína naznačuje tanec, neskôr povzbudzovanie. Vrcholom je jej naznačenie hitlerovských fúzikov a hajlovanie, ktoré kamera zachytila minútu po piatej hodine.“

 

 

Vrcholom podľa mňa je, že mu hlavu zabalia do deky!

Skúste dieťaťu zabaliť hlavu do deky a povedať, že zomrelo o dva dni neskôr, že kto z vás by tomu uveril, že sa nezadusili tou dekou!

 

Nikto z vás by tomu neveril!

 

 

„O necelé dve minúty tam vstupuje aj lekárka, pacientovi dávajú z hlavy dole deku. Už sa nehýbe. Snažia sa mu nahmatať pulz, prevrátia ho na chrbát a jeden zo záchranárov začína s masážou srdca. Sestrička sa pritom smeje a dvíha hore ruky. Neskôr muža, bez známok života, zložili z postele a vyniesli z cely, ktorá zostáva deväť minút po piatej prázdna.“

 

 

Oni ho proste v cele zadusili a pritom hajlovali.

 

 

„Podľa svedeckých výpovedí a lekárskych záznamov na chodbe Chovancovi sňali putá a resuscitácia bola úspešná. Muža previezli do nemocnice, kde však upadol do kómy a zomrel.“

 

 

O čom nie je už žiadny záznam, že resuscitácia bola úspešná. Jednoducho klamali. Kto sa smeje pri takom niečom a hajluje a nikomu to neprekáža, tak by neklamali?

 

 

 

„Mŕtvy pred príchodom záchranárov?

Pravda má k dispozícii analýzu belgického lekára Krisa Permentiera. Upozorňuje v nej, že z každého kontaktu s pacientom musí byť vypracovaná lekárska správa, no z vyšetrenia pohotovostným lekárom, ktorý mal zhodnotiť stav zadržaného, žiadna neexistuje. Nenašiel ju ani v súdnom spise.

 

Chránili sa, lebo ho zadusili.

 

„Vzápätí pripomenul, že sa nepotvrdilo ani podozrenie na príjem drog či alkoholu, čo ukázala pitevná správa. K samotnému zásahu v cele uvádza, že policajný dôstojník sa na zadržanom nachádzal celou svojou hmotnosťou šestnásť minút, z toho posledné tri mu pomáhal ďalší kolega.

V tých okamihoch mal Slovák na sebe asi stokilovú záťaž a jeho dýchanie bolo vážne ohrozené. Okrem toho mal na krku ruku policajta, ktorý ňou vyvíjal tlak, no na záberoch vidieť, že mu tam priložil aj ľavú nohu.“

 

A to mal hlavu zabalenú v deke. To by kto z vás prežil???

 

Podčiarkol, že na hlavu zadržaného dali tiež deku, pričom už bol otočený k matracu, tým sa vytvorilo ďalšie upchatie horných dýchacích ciest. „Myslím, že pán Chovanec nepreukazoval žiadne známky života niekoľko minút predtým, ako mu lekárka podala upokojujúci liek do svalu. Je potrebné položiť si otázku, či smrť nenastala už predtým. To by tiež mohlo vysvetliť výrazný mozgový edém,“ mieni Permentier.“

 

„Nepozná vraj policajné postupy v Belgicku, no v každom prípade je podľa neho takéto znehybňovanie, dlhotrvajúcim tlakom na hrudník, extrémne rizikové.“

 

A odkedy s hlavou zabalenou do deky?

 

„Pravda má k dispozícii aj preložené výpovede niekoľkých svedkov, ktorí opisujú, čo v osudné skoré ráno robili a počuli. Sú medzi nimi vodič sanitky, zdravotná sestra a hasič. Väčšinou pôsobia tak, že navzájom sa chcú kryť. Zhodne tvrdia, že zadržaného muža sa im na chodbe, mimo cely, podarilo oživiť a potom bol prevezený do nemocnice. Jeden z policajtov však spomenul aj cynickú vetu, ktorú mala predniesť zasahujúca lekárka. „Dáme dávku, a ak dôjde k zástave srdca, nebude to veľká strata pre nikoho,“ citoval ju. Jej kolegovia však tvrdia, že nič také nepočuli.“

 

Korčoka zaujímajú len povinnosti jeho lokajstva. Nie je vhodný opozíčník, nejaký Navaľnyj, kašlať naňho. Z toho nič politicky nevytlčie.

Sú to lokaji ako pri Iraku. Dnes už píšu, že sa „ten truľo prebral“.

 

 

„Black Lives Matter se vymyká kontrole. Šikanuje lidi, kteří se nepřipojí“

 

„Dokazují to videa, která se rychle rozšířila na sociálních sítích. Na jednom je  skupina demonstrantů, která v metropoli Washingtonu stojí nad ženou sedící na zahrádce před restaurací. Ta odmítla se stále agresivnější skupině podvolit a zvednout ruku. „Cítila jsem se napadená,“ řekla žena reportérovi listu The Washington Post.

 

Na druhém snímku rovněž z amerického hlavního města skupina aktivistů obtěžuje dva bělošské hosty rovněž před místní restaurací. Když odmítnou zvednout pěst, jedna z demonstrantek jim začne hlasitě nadávat. Z davu se pak ozývá skandování, že „bělošské mlčení znamená násilí“.

Radikalizace hnutí Black Lives Matter je patrná i v názorech vyjadřovaných na sociálních sítích. Podle hesla „kdo není s námi, je proti nám“ se začala razit teorie, že kdo nezvedne pěst, projevuje bělošskou nadřazenost.“

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/black-lives-matter-protesty-demonstrace-pesti-usa-nasili-sikana.A200826_092648_zahranicni_remy

 

 

 

 

Čisté pokrytectvo a len extrémizmus.

 

 

z komentárov pod článkom:

 

Že jim jenom nadávají? Nedaleko, kde bydlím, dav BLMáků vtrhnul během dopravní špičky na dálnici a začal lidi tahat z aut aby poklekli a odprosili černé spoluobčany za otroctví a všechnu tu nespravedlnost.

Když se někdo zamknul v autě a odmítl spolupracovat, mlátili do aut baseballovýma pálkama a pak až je rozbitými okny auto otevřeli a vytáhli je, zmlátili je a zkopali. Kolik bylo zraněných a i možná mrtvých, o tom se nemluví. A policie buď přihlížela nebo odmítla přijet.

Pouze v jednom případě u San Luis Obispo v Kalifornii sebrali 20-letou BLMačku, když mlátila baseballovou pálkou do auta a v autě byla matka se 4-letým dítětem. Ale BLMačce nic nehrozí, stíhají ji na svobodě a už je téměř jisté, že ji z toho vysekají, že nebude muset jít sedět ani na jeden den.

Tyhle scény byly zde obvyklé koncem května a v červnu a ne pouze u San Jose, ale i u Walnut Creeku, Pleasant Hillu a okolí: https://www.youtube.com/watch?v=wymbhAp-79k

Ale po incidentu u Seattlu, kdy (černý) řidič najel do BLMáků a dvě smažky (bílé) přejel, což bylo bohatě publikováno, s blokováním silnic a dálnic už raději většinou přestali, protože lidem došlo, že pokud zastaví, jde o život…“

 

 

„Když včera na CNN dvě hvězdy jejich pořady, Cuomo (bratr Guvernéra NY) a Lemon prohlásili, že by Biden měl něco řict k nepokojům v Kenoshe, WI, že by to měl odsoudit a přestat to ignorovat, tak to už je co říci. Doposud všechna media ignorovala nejen Kenoshu, ale mnoho dalších měst, kde se tyto zvěrstva dějí týdny a měsíce.“

 

„BLM není žádné aktivistické sdružení, ale klasický kriminální gang, zaměřený na drancování a zastrašování.“

 

„Dostal jsem se pouze k větě ,, další případ policejní brutality“ a přestal jsem číst dál

Kdyby poslechl příkaz policistů, maximálně by ho zatkli za držení zbraně.“

 

„Hnus. Doufám, že Trump, byť hodně nedokonalý… znovu vyhraje! A doufám, že u nás se k moci nikdy nedostanou subjekty, které principy BLM podporují (TOP09, Piráti, STAN, částečně ODS, Zelení… ).“

 

 

Jasne ide len o voľby a politický kapitál, na čo sa rasové nepokoje len zneužívajú, čo robí presne aj SME:

https://svet.sme.sk/c/22477295/pravo-a-poriadok-versus-chaos-a-anarchia-trump-utoci-na-bidena-nepokojmi.html

 

Už sú tak šibnutí na SME z tej propagandy, že píšu, že Floyda zastrelili!!!

 

„Odkedy v máji polícia pri zásahu zastrelila Afroameričana Georgea Floyda, podpora hnutia Black Lives Matter (Na černošských životoch záleží) postupne rástla.“

 

 

 

„Georgea Floyda najnovsie zastrelili?“

 

 

 

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538411x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie