Založ si blog

Lebo oni sú už seriózni!

Darmo sa tu nad Blahom hádate, väčšina politikov nemá odvahu pomenovať, že sme vazalmi a znovu len poslúchame. Takého politika len tak vysmejú ako v socializme, že nechápe, nie je uvedomelý!

A konkrétne Matovič sa z toho zobudil len raz a potom znovu zaspal. Kto si toto myslí, je pre našu spoločnosť blázon a oveľa nebezpečnejší, než keby sa fotil na motorke:

 

Chmelár 9.8.

 

„ČAS ZAKÁZAŤ JADROVÉ ZBRANE A VYHLÁSIŤ BOMBARDOVANIE CIVILISTOV ZA VOJNOVÝ ZLOČIN
.
Skvelý americký historik a ľavicový aktivista Howard Zinn napísal krátko pred smrťou útlu knižnú esej Bomba, ktorú považoval za najdôležitejšiu a najosobnejšiu knihu svojho života. Ako vojnový pilot zhadzoval bomby aj nad Slovenskom a priznal sa, že to bolo strašne neosobné. Nič pri tom necítil. Nemal potuchy, kam tie bomby dopadajú, čo sa deje s tými ľuďmi, plnil rozkazy, zlikvidoval cieľ a bol spokojný. Podobné pocity mal aj pri zhodení atómových bômb na Hirošimu a Nagasaki. Američania sa nemali odkiaľ dozvedieť strašné následky tohto činu, ich tlač použitie bômb oslavovala ako koniec vojny. Lenže potom vyšla jedna z najvplyvnejších reportáží v dejinách, kniha Johna Herseyho Hirošima opisujúca hororové následky použitia atómových bômb na ľudí. A Howardom Zinnom to tak otriaslo, že sa stal jedným z najhorlivejších odporcov vojny v Spojených štátoch.
Väčšina ľudí ešte stále vníma zhodenie atómových bômb na Hirošimu (6. augusta) a Nagasaki (9. augusta 1945), ktorých 75. výročie si v týchto dňoch pripomíname, len ako obrovskú tragédiu, ako kontroverzný, ale nevyhnutný čin, ktorý vraj pomohol urýchliť koniec vojny. Historické dokumenty však hovoria jasnou rečou, že je to lož. Japonská vláda bola pripravená kapitulovať už niekoľko mesiacov a jediný dôvod, pre ktorý to prezident Truman nariadil, bola demonštrácia sily a experiment, čo to urobí s ľuďmi. Navyše chcel predbehnúť Sovietov, aby nevstúpili do Japonska. Zničenie Hirošimy a Nagasaki tak nebolo ani tak súčasťou druhej svetovej vojny ako skôr prakticky prvým aktom studenej vojny medzi USA a ZSSR. Je tu však ešte vážnejšia vec.
Väčšina laikov si neuvedomuje, že to, čo spôsobilo všeobecné rozhorčenie z fašizmu, nebolo zaobchádzanie so Židmi, Rómami či homosexuálmi. Bolo to bombardovanie civilného obyvateľstva. Talianske bombardovanie Etiópie, japonské bombardovanie Šanghaja a najmä nemecké bombardovanie španielskej Guerniky vyvolalo také zdesenie, aké je už pre dnešného človeka zvyknutého na každodenné televízne správy len ťažko predstaviteľné. Ľudia nevedeli pochopiť, ako je niekto schopný zhadzovať bomby na iné ľudské bytosti, ako je takéto barbarstvo vôbec možné. Dnes to možné nielen je, ale bombardovanie sa stalo najbežnejšou súčasťou vojny. Aj dnes síce označujeme úmyselný útok na civilistov za terorizmus, ale – len ak sa to týka „našich“. Cudzie obete sme dehumanizovali. Preto Howard Zinn zdôrazňuje, že antihitlerovská koalícia sa dopúšťala podobných zverstiev, aké nás rozhorčovali na nacistoch – stačí spomenúť úplne zbytočné bombardovanie Drážďan (ktoré bravúrne vykreslil Kurt Vonnegut v románe Bitúnok č. 5) či najväčšie konvenčné bombardovanie v dejinách, nálety na Tokio v marci 1945, pri ktorých zahynulo viac ako stotisíc civilistov – počet porovnateľný s usmrtenými atómovou bombou. Z podobnej kategórie je aj bombardovanie Hanoja na Vianoce 1972.
Ak chceme, aby mala naša civilizácia morálnu prevahu, nesmieme takéto zločiny ani pripúšťať, ani tolerovať, ani obhajovať. Dnes sedí v parlamente človek, ktorý považuje zhodenie bômb na Hirošimu a Nagasaki za najväčšie dobrodenie ľudstva. Ten človek s mentalitou fašistu sa volá Peter Osuský. Napriek tomu sa teší úcte médií a vládnej koalície. Obviňujeme Irán či Severnú Kóreu, ale Spojené štáty zostávajú jedinou krajinou v dejinách, ktorá použila jadrové zbrane proti civilistom a ktorá sa vyhrážala inému štátu zrovnaním so zemou. Navyše, atómové zbrane so sebou priniesli nadvládu vojensko-priemyselného komplexu, ktorý má na charakter súčasnej civilizácie fatálne následky. Ideológia, ktorú USA rozvíja po roku 1945, sa podstatne líši od zásad demokracie. Je postavená na jednoliatosti, podozrievaní odlišných, utajovaní, agresivite, vedení vojen, udržiavaní si odstupu a paranoidnom myslení. Na predstave, že iracké alebo afgánske dieťa je menej hodnotné ako americké alebo nemecké.
To najjednoduchšie, čo sme mali dávno urobiť, je podpísať Dohovor OSN o zákaze jadrových zbraní. Už dávnejšie tak učinil Vatikán, mnohé africké či latinskoamerické krajiny, ktoré považujeme za menej vyspelé ako sme my a najnovšie k tomuto kroku pristúpilo Írsko. Slovensko sa k tomuto historickému kroku, za ktorý boli tvorcovia medzinárodnej kampane odmenení Nobelovou cenou mieru, odmietlo pripojiť. Odôvodnilo to škandalózne. Nie vlastným stanoviskom, ale doslovne prebratým (ctrl c – ctrl v) zo stránky ministerstva zahraničných vecí USA. Ale to našich novinárov naháňajúcich plagiáty politikov nezaujíma. Na Svetový deň boja za zákaz jadrových zbraní (6. augusta) vydal Korčokov rezort arogantné stanovisko, že my tento cieľ podporujeme tým, že sme za sprísnenie Zmluvy o nešírení jadrových zbraní. Teda za to, aby si ich mohli ponechať veľmoci na vydieranie a terorizovanie iných.
Je to, samozrejme, hanebná výhovorka amerického vazala neschopného vlastného postoja. Ale mierumilovní ľudia by v tom mali mať jasno. Náš cieľ je dosiahnuť celosvetový zákaz zbraní hromadného ničenia a zároveň aj zákaz používať v konfliktoch bombardovanie civilných cieľov. Nesmieme si osvojiť militantnú mentalitu, že kobercové nálety sú nevyhnutnou stratégiou vojny. Zhadzovanie bômb na civilistov je vynález fašizmu. My sme si ho však osvojili.“
 .
.
Na prípadnú otázku, prečo som potom nevolila Smer, nerozhodoval by o tom Blaha, ale Pellegrini ako rovnaký poskok. A z Chmelára sa smejete, tak sa smejte ďalej.
Maximalne chcete vymeniť túto vládu za vládu ešte väčších poskokov – Pellegriniho a progresívcov.
Matovič sa aspoň na jednej tlačovke zobudil, takže vie, že musí držať hubu, ale Pellegrini a progresívci NIKDY! Im sa to nestane ani omylom!
A viete prečo?
.
Lebo ONI sú už SERIÓZNI!
.
Serióznosť u politika teda znamená, že vždy a vždy bude pôsobiť uvedomelo (rozumie tomu, čo tára, hlavne to znie múdro) a aktívne (po kolenačky) je cieľavedome lokajský.
Napríklad Klus a Korčok pôsobia tak seriózne ako Pellegrini. Preto sa vám páčia viac než Matovič. Matovič pôsobí neseriózne, lebo nemá takú jasnú cieľavedomosť, politickú uvedomelosť a čo keby bol taký blázon, že by sa znovu nečakane zobudil?
 .
 .

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547323x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie