Založ si blog

Gaučovka sv. Igora

Na začiatok dva komentáre zo SME ku Ikone sv. Igora:

 

„‚Už samotný fakt, že má niekto citovú väzbu na politika, ktorá ho núti obdivovať mňaukanie „v prvej línii krvácajúceho lúzra“, ho ľahko diskvalifikuje pri volebnom výbere, ale to sa nič nedá robiť.‘

Ale nielen laska, ale aj nenavist je citova vazba, ktora voci politikovi moze byt tiez znacne nezdrava. Potom taky clovek neustale produkuje negativne myslienky voci subjektu svojej nenavisti, az z toho vychadza smutnosmiesne.
Len tak zo srandy som si pozrel poslednych 10 clankov autorky.
1. Ikona sv. Igora.
2. Keď vás zastavia policajti, dajte to na Matoviča.
3. Medzi nimi vzdelancami.
4. Tak trochu sociálne porno.
5. A neklameš náhodou?
6. Kto potrebuje tituly?
7. Vezmite Matovičovi facebooky.
8. Vraj to bolo len údajne.
9. Toto je naozaj núdzový stav.
10. Heslami k lepším zajtrajškom.
Z 10 clankov je v 7 spomenuty Matovic. Takze suhlasim s autorkou o tom, ze mat citovu vazbu na politika, ci uz je ten cit pozitivny, alebo negativny nie je zdrave.“

 

„Otazka je ci v niektorych pripadoch uz kritika neprechadza do fanatickej nenavisti. Zivot predsa nie je len o politike.“

 

=========================

Tu začína môj článok, ktorý má 32 riadkov.

 

Prečo sa progresívni novinári mýlia pri svojej silnej citovej väzbe na Matoviča.

 

V prvom rade chcem povedať, že ja som k nim objektívna, pretože môj kmeň sú a vždy až do smrti budú liberáli. Práve ich cítim ako svoj prirodzený „kmeň“ (posledný výraz Sama Marca), hoci teraz by tvrdili, že ja nemôžem byť liberál, lebo liberáli by ich kritizovať nemohli.

Ale to nie sú veci dojmov, ale faktov. Asi ťažko môže byť môj prirodzený kmeň konzervatívna vláda plná pre mňa už náboženských fanatikov. Priala by som si vládu liberálov, kde by všetci pôsobili ako Čaputová, Biháriová, Poliačik, Petrík,Hanzelová a písali o morálke emocionálne ako Havran.

Takže, celkom určite slepotu voči našej koalícii nemám. Dokonca vidím, že sa v mnohom naši progresívci zlepšili, lebo nemáme tu dennodenne loďky migrantov, že musíte súhlasiť s kvótami, inak ste fašisti. 

 

SME zmenilo taktiku boja proti tejto vláde, že nekritizuje vládu, ale „nekritických voličov“, čo vraj túto vládu len nekriticky obhajujú a majú mantru už nie „lebo Fico“, ale „lebo Smer“ (prestupná stanica k „lebo Pellegrini). Ale to sa dá veľmi ľahko zistiť, či sú nekritickí a nie podľa dojmov, ale faktov.

 

Za prvé, tých voličov a len OĽaNO nie je zas až tak veľa zo všetkých voličov, takže máte a podsúvate dojem, že voliči SaS a Za ľudí, Sme rodina majú za svoju sv. ikonu Matoviča. Nie vlastnú stranu, ktorých volili, ale Matoviča, keď si dovolia chcieť tú vládnu koalíciu, ktorú volili. A prečo ju nemajú chcieť a dovolia si to, keď ju volili? To oni všetci zbožňujú Matoviča a preto na FB má len 700-1000 komentárov, z čoho minimálne tretina je kritická?

Väčšina týchto voličov ho zďaleka tak nesleduje, ako práve voliči progresívcov a opozície. Matovič je TOP STRÁNKA práve pre progresívcov a opozíciu! 600 voličov tam vyjadrí súhlas a sympatie, 400 sa tam s nimi háda a sledujú to tisíce voličov progresívcov a opozície.

Voličov tejto opozície zaujíma viac to, ako sa budú rozoberať kauzy tejto vlády v novinách. A rozoberali sa? Najväčšia kauza pre opozíciu – ako Sulík rozkráda Slovensko a predáva celý štát? Nie, tomuto venovali jeden článok niekde zastrčený, lebo veď výhodné pre progresívcov je v tom voličov opozície nechať – Nech si aj myslia, že Sulík a táto vláda už rozkráda Slovensko, kedy už pôjdu do ulíc? Musíme Blahovi a Ficovi nahrať, že má pravdu.

Stačí mlčať a toto je najúčinnejšia zbraň. Čo tam po tom, že voličov táto téma zaujímala, museli si k nej informácie hľadať sami, pretože novinári len filozofujú o morálke, platíme ich len ako filozofov. Bez nich by ste nevedeli, čo si myslieť o Matovičovi na motorke. Ale asi ekonomike už nerozumejú, takže vlastne ani nevedia, či táto vláda rozkráda alebo nerozkráda Slovensko. Ale potom vypisujú, že nechápu, prečo tento národ číta alternatívne médiá a verí hoaxom, keď novinári na SME sa obmedzili len výchovu ľudí. Máme ich miesto rodičov, presne čo si mám myslieť o nevhodných obrázkoch na FB. Keď sa objaví Dunčo, viem že bude téma, ale o ekonomike čítajte na Hlavných správach, tam a pod Blahom bude dav ako v Tatrách.

A tí nemajú svoju ikonu? Je tiež minimálne tretina pod Blahom kritická? Už nepíšu Pellegrinimu, nech sa pohrajká s macíkom?

No, komu vyhovuje vydávať hŕstku voličov, ktorú má na FB každý, za voličov, ktorí si dovolia chcieť túto koalíciu a dovolia si teda aj kritické komentáre k tým, čo dennodenne usilujú o predčasné voľby? Alebo to neusilujete, keď už teraz ste z Dunča a diplomovky na mŕtvicu?

 

A konkrétne, čo prevažuje na SME, sa dá ľahko zistiť podľa karmy diskutujúcich. Tí, čo chcú túto koalíciu a dovolia si to vyjadrovať, všetci majú zrazenú karmu. A tí, čo už nemôžu vydržať túto koalíciu, ju majú naopak vysokú. Tak ktorých je viac? To podľa diskutérov.

 

A podľa článkov prevažujú progresívci. To odráža objektivitu čitateľov alebo objednávku z pozadia progresívcov?

 

Čo lepšie máte? Keby to bola gaučovka, poviem – vyhoďte ju, môžeme sedieť na vankúšoch, pokým nevyrobia lepšiu. Zvlášť ja som človek, čo si nekúpi, čo sa mu nepáči a len preto, že to potrebuje. Radšej to nemám, keď je to otrasné. Ale je vláda taká gaučovka bez ktorej môžete žiť?

Však, keby ste vyniesli len Sme rodinu ako gaučovku pred smetiak, ešte ju do rána odnesú smeráci, že im sa do koalície hodí ten morálny odpad.

 

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517733x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie