Založ si blog

Truban a David Copperfield

Keby, keby, keby vyhralo pretláčané, natláčané, vydemonštrované PS/SPOLU a „muselo“ vytvoriť koalíciu so Smerom, NIKDY by sa nebola riešila Trubanova diplomovka a jeho štúdium! Toto by ste sa nikdy nedozvedeli, lebo rovnako to bolo zverejnené už dávno a nikoho to nezaujímalo!!!

 

Ale vieme, že keď sa raz oligarchovia rozhodnú na niekoho viesť mediálnu štvanicu, tak sa vyrovnajú buldogom až z Ameriky!

No Truban, keby to bol pes, tak je to veľmi vzácny druh psa s americkým rodokmeňom, sediaci na vankúšiku, v príručnej kabelke novinárov „z N-ka“.

Idol príde, vyloží na stôl klietočku, otvorí dvierka a všetci žasnú, aký druh liberála uvideli. Naozaj úžasný, veď reprezentuje sny liberálnej smotany. Tú vôňu a mašľu liberálneho balíčka vidím aj ja. Ako liberál vidím, čo všetko je na ňom reklamné a naozaj skutočné. Na reklamu sa používajú skutočne nefalšované druhy, ako Havran, Hanzelová, Biháriová. To smeráci nevedia rozoznať, ale toto je prvotriedna akosť liberálov do kosti. A musí to byť prvotriedna akosť, niečo ako číre LSD, prečo liberalizmus pohne svetom. Vidím to ako muž, keď vstúpi kráska, pošlú mu prvotriedny tovar tej liberálnej ležérnosti a prenikavej, prirodzenej, morálnej inteligencie.

 

 

august 2019:

V PS milujú vznešené reči o “reforme školstva”: predseda Ing. Truban však zároveň rád hovorí na prednáškach o tom, ako prešiel celé štúdium FEI STU “odpisovaním”.

 

„Neviem, či som len málo psychedelicky socializovaná z divokých festivalov, že si tieto vety neinterpretujem dosť, ehm, “metaforicky”.

Fakt je ten, že celý Trubanov prístup a vystupovanie je tak trochu pofidérne. Takto si naozaj človek nepredstavuje ani tuctovú prednášku o business úspechu, nie to verejného činiteľa “novej politiky”. Drogové excesy popri tom znejú len ako ľahké clickbaity uhorkovej sezóny.“

„Popri tom veľa absintu na obed, čítanie motivačných „bullshitov“ (o motivačnej literatúre ani ja nemám vysokú mienku, ale tak…), mať nepoužiteľnú angličtinu (urobiť chybu hneď pri názve firmy Websuport, lebo ho to ako ITčkára ani nenapadlo si ocheckovať), hoci na strednej si mohol už dovoliť chodiť na anglinu zvlášť na jazykovú školu, ale tiež tam nechodil, lebo radšej chľastal, tak to musel v dospelosti dobiehať; svoje kšefty „vyfakeoval“, teda nemal pracovnú ani študijnú disciplínu, a všetko robil tak “coolovo” ledabolo.“

„Je to, samozrejme, každého vlastné právo so svojím životom narábať ako uzná za vhodné, len je mi stále väčšou záhadou, ako by mohol takýto nedospelý exotík čo i len pôsobiť vo verejnej sfére.

Ono ten “nenútený” štýl by mohol byť aj sympatický, ale neviem si ani predstaviť takto vystupovať pred študentami na štátnej škole – už len z úcty k ich času, je dosť ľudí, ktorých baví aj reálne žiť a angažovať sa už v mladosti, a nie len počúvať takéto „bullshity“ – ak si smiem prepožičať epiteton pána Trubana – o niekoho úspechu „out of thin air“.

K tomu ten letný rétorický gýč o “starej a novej opozícii”.

Tak si to teda porovnajme:…

https://dennikn.sk/blog/1556859/v-ps-miluju-vznesene-reci-o-reforme-skolstva-predseda-ing-truban-vsak-zaroven-rad-hovori-na-prednaskach-o-tom-ako-presiel-cele-studium-fei-stu-odpisovanim/

 

 

Ako tam obhajovali Trubana:

 

„Nie som fanusik Trubana, sposob jeho sebaprezentacia sa mi zda nevhodny. Ale zalozit jeho kritiku na tom, ze presiel FEI STU „odpisovanim“ je nezmysel. Absolvoval som podobnu skolu v CR a ustne skusky z matematickej analyzy sa rozhodne opisat nedali. Ak FEI Truban predsa len dokoncil a este popri tom zalozil firmu, je mimoriadne schopny. Spajat potom trapnu Trubanovu seba prezentaciu s reformou skolstva PS alebo potrebou kvalitnejsich absolventov je cista demagogia…“

 

„Vidíme, akú cestu k úspechu Truban propagoval pred 6 rokmi a úplne ju aj s členmi PS odmietame. Ak teda zvolili Trubana za svojho predsedu, znamená to, že ju odmieta aj on. Lebo je veľmi málo pravdepodobné, že by Truban oklamal snem PS – https://www.progresivne.sk/…/progresivne_slovensko… a také dôveryhodné osobnosti ako Bihariová, Prostredník, Dubéci, Kocúr, atď.“

 

 

Škandál diplomoviek a pokrytci: Beblavý, Hipš, petície študentov a Trubanové video, alebo čoho si mainstream (zasa) nevšimol

 

 

Video je doteraz sprístupnené  na platforme Youtube, a tak uvádzame tu citáty:

9:30 „Ja som vtedy chodil na vysokú školu. Teda chodil. Robil som vysokú školu sedem rokov a z toho som bol trikrát prvák. Potom som už, to vždy tak hovorím, potom som už, sa naučil odpisovať. Takže. Nie, potom nastúpil do školy môj kamoš, ktorý mi dovolil odpisovať. Takže potom som tu už na celý, na celý šup prešiel.“

38:15  „To vidím aj teraz vo „worku“ že, koľko sme my mali času, ako študenti. Že ja som išiel na prednášku, na cviká a na polku z nich som nechodil. Že ja som mal každý deň vlastne mrte, mrte času. Že reálne, že hodinku, dve, to aj vy máte asi, že nie? do tej školy také dve tri hodky denne? Potom zasa sme sa všelijak zašívali, alebo si robil nejaké hobby, že si pozeral nejaké seriáliky a strašne si vlastne „wejstoval“ čas.“

1:07:10 „Ja som chodil na výšku na Feiku, na informatiku a celá vysoká škola, asi aj vy viete, aké je vysoké školstvo na Slovensku. Mňa to strašne nebavilo, hej, strašný „wejst of time“ a jak som hovoril, prichádzal ten koniec školy a vtedy tak začali tie kancle a tak a ja som potom nikde nemusel ísť a jak mi skončili všetky veci, všetky cviká čo som neznášal, som tam chodil fakt, že nech mám nejaký ten titul, keď už to mám také rozbehnuté…“

Takže čo sa tu dozvedáme? Že, Michal Truban, nielen, že študoval zo snobstva, len pre titul, ale, že vlastne počas celého štúdia podvádzal. Sám, podľa jeho slov nebol schopný dvakrát prejsť prvým ročníkom, a až potom, čo sa na tú istú vysokú školu prihlásil jeho kamarát a dovolil mu odpisovať, bol schopný v škole pokračovať a aj ju „jedným šupom“ dokončiť.

Nielen, že užíval a propagoval drogy a opovržlivo rozprával o pracujúcich, nakoniec získal svoj titul podvodom? Flákaním sa a opisovaním od kamaráta? Ako toto vysvetliť slovenským občanom? Ako chce toto vysvetliť všetkým tvrdo pracujúcim, ktorí mu fakticky platením daní jeho vysokoškolské flákanie  a podvádzanie spolufinancovali?  Treba podotknúť, že Boris Kollár na rozdiel od Trubana svoje štúdium financoval z vlastného.

 

Prečo sa o týchto dehonestujúcich výrokoch nezmieňujú Miroslav Beblavý a Juraj Hipš, ktorí teraz strávili svoj drahocenný čas analýzou diplomových prác Borisa Kollára a Petry Krištúfkovej?

Zaujímavé je že video bolo dostupné už v časoch keď Spolu a Progresívne Slovensko vytvorili jeden subjekt. Vtedy, keď Truban a Beblavý chodili bok po boku na tlačové konferencie a potliapkavali sa vzájomne po pleciach, akí sú úspešní. To za tú dlhú dobu, čo je video v obehu, nemal pán Beblavý ani raz čas si nahrávku pozrieť? Alebo sa toto do scenára nehodilo?

 

Na videu je nehorázne aj to, že pán Truban ospravedlňuje svoje lajdáctvo tým, že vraj naše školstvo nie je na úrovni, čo je škandál sám o sebe.

Fakulta elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity (skr. FEI STU)  pravidelne dosahuje vysoké postavenie vo svetových rebríčkoch ako QS World University Rankings! Napríklad sa v roku 2016 umiestnila medzi miestom 401 a 450 na svete, čo je naozaj vysoko. Počuť z úst politika takéto znevažujúce slová, je preto naozaj pod čiaru.

Čo pán Beblavý, čo pán Hipš, spíme? Veď výroky Michala Trubana týkajúce sa zľahčovania počas štúdia potenciálne mnohonásobne prevyšujú výroky Kollárove. A tieto sa študentov nijako nedotkli?

Prečo teraz neprotestujú študenti a nespisujú petície? A prečo ich vlastne nespisovali už vtedy, keď sa video prvýkrát dostalo na pretras?

Hanbite sa, pokrytci.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=RZaQ_DpAeyE&feature=emb_logo

 

 

 

Vyhraj voľby a môžeš všetko – sfotiť si ryžu, ponožky a seba na motorke. A dôležité, môžeš sa aj strápniť a neodvolajú ťa!

Keby bol vyhral Truban, mohol sa strápniť on. Ale uňho by to bolo „coolové“ a ležérne, ako pri správnom imidži liberála, ktorý ľavou zadnou zvládne hodnoty, lebo v srdci je hlboko cítiaci človek, po ktorých je teraz u oligarchov dopyt. Inak, aj mne sa takí páčia a preto mi u Igorka nevadí ryža ani motorka, hoci Záborská mu ten imidž pre liberálov kazí. No, čo keď je to práve schopnosť riadiť nielen firmu, ale aj zúročiť aj „fanatikov“? Veď „fanatik“, ktorý prejde celé mesto, aby spolu s deťmi vrátil 30 centov, čo mu zle vydala predavačka (takého tam majú poslanca OĽaNO), môže raz aj nekradnúť a odolávať. Aj keď chápem, že mu pri tom môžu ujsť milióny a Fico by bol David Copperfield. Iluzionista už je.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547385x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie