Založ si blog

„Nášmu sprievodu som motorku (šlohol)“

Matovič:

„Tak rád by som vám sem dal foto z toho, ako suším na slniečku pod oknom v hoteli opraté tričko, ponožky a … ale radšej nedám a zostane vám len predstavivosť🤪
Hneď by sa mi do komentárov zbehli všetci múdrosráči slovenského sveta a súkali by svoje pohoršené “múdrosti” – ako medzinárodný škandál som jednou foto práve spáchal, ako už by som sa ako premiér mal konečne správať … atď. Jednoducho – neuveriteľné farizejské naškrobené drísty.
Premiér nemá byť strojený stroj. Myslím si. Nemá komunikovať len to, čo sa akože politicky patrí, ale aj svoje zážitky a emócie bez akýchkoľvek príkras … lenže my žijeme dobu strojenú, v ktorej ilúzia slušnosti a dobrých mravov je viac ako človek z mäsa a kostí.
Chceme byť klamaní predstieranou dokonalosťou a žiť v ilúzii správnosti. Radi sa nechávame oklamať jamkami a vôbec neriešime, že zdobia tvár verného sluhu mafie …
Našťastie nie všetci … a vás pozdravujem z postele po budíčku v strede Bruselu – v ústrety (verím) finálnemu rokovaniu o budúcnosti Slovenska a nášho spoločného EÚ domu. Držte palce🍀

https://www.facebook.com/photo?fbid=10219972815723207&set=a.10216351837281009

 

Toto Matovič vystihol, ale podľa mňa nepochopí väčšina občanov.

Keby ľudia boli prirodzení a spontánni, videli by ste veľmi veľa ich nedokonalostí a zlyhaní, ktoré nevidíte len preto, lebo sa kontrolujú ako pôsobia. Zas mi nehovorte, že na Slovensku plnom politických primitívov a zlodejov by sa nič nenašlo, keby si nekontrolovali zdanie nejakej serióznosti. Väčšinou sú to zlodeji s diplomatkami a nejaké len zdanie nehovorí celkom nič.

 

Facebook nie je oficiálna stránka a presne ako mi nikdy nevadil Blaha, hoci vadil aj vlastným smerákom, nevadí mi, keď si hádže Sulík halušky do hrnca alebo Matovič suší ponožky. Vlastne ani nechápem, prečo to ľudí zaujíma. Na to nie je facebook, aby politik niečo oznamoval z rokovaní, ako si to myslí Chmelár, na to máme noviny, kde nám to majú oznamovať novinári, čo oznamujú miesto serióznych správ, že je psychopat. Presne ako poslední primitívi, ktorí sa na tom rozčuľujú. Ešte ani na nich nemám také nároky a mne osobne vôbec nevadí, keď sa Havran rozohní. Nie vždy je nadávka nadávkou, veľmi záleží od kontextu.

 

Ľudí uráža, keď si premiér suší ponožky, odfotí cibuľu, ale keď sa pozriete, čo si ľudia píšu, no nechápete taký národ. Ale v tejto chvíli, keď to píšem a sa tým zaoberám, som to pochopila, prečo tak zúfalo tomuto národu chýba premiérova diplomacia a ukážková slušnosť. Lebo ju nikde nemajú a ani v sebe. Tak zúfalo im chýba, aby sme boli akože slušní, že keď už nie sme my, tak nech to zahrá aspoň premiér za nás. Aby sme mali pocit, že sme normálna spoločnosť.

 

A mne to nechýba preto a takto som na to prišla, že ja slušná som. Mne na to nechýba divadlo, pre mňa je to prirodzené, žijem so slušnými ľuďmi, nechýba mi ešte diplomacia na škrobenú diplomaciu. A potom iste nepotrebujem snoriť po jeho ponožkách, čo tým ľuďom povie – Vari sme takí obyčajní, že nám môže len o ponožkách?

 

To, ako čo vám povie o politike?

 

Ale divadlo, to sa vám páči. Pekný lokaj Smeru alebo mafiánov a nech tára ako na 1.mája. Ľudia obdivujú distingvovaných zlodejov. Vytvárajú pre nich dojem serióznosti, lebo to im na oklamanie stačí. 

 

Čím väčší primitív, tým viac mu vadí, aby iný, kto ho reprezentuje, nevyzeral ako primitív, lebo tým mu veľmi nepríjemne pripomína, že sám je primitív. Pre toto si škaredí muži hľadajú krásne ženy ako kabelky, majú vyvažovať ich nedostatočnosť. Krásnym ľuďom nezáleží na kráse ich partnerov a čím je človek vnútorne slobodnejší, o to menej mu záleží na nejakej reprezentácii čohokoľvek. Jednoducho sa mýli, pokojne aj zlyháva a nebojí sa tak úzkostne svojich alebo cudzích chýb – ako teraz budem vyzerať ja, že ja som pri ňom, nás reprezentuje a podobne.

 

Raz som bola na veľmi luxusnej svadbe, ktorá trvala tri dni v kaštieli. Mala doraziť viceprezidentka firmy AGFA, proste nejaká super bohatá Američanka (ženích bol Američan a polka svadobčanov Američania, Rakúšania a aj priatelia z Filipín). A keď dorazila, bolo vidno, že ona je ozaj slobodný človek. Z luxusného auta vystúpila v placatých topánkach bez opätkov, len tak v tričku, ani farebne zladená, nenamaľovaná. Prišlo mi na um, že jej už chýba len puška do ruky a vyzerala by ako z filmov, keď Američania bránili pevnosť proti indiánom.

Mala so sebou svoje dve adoptované deti, malého Inda a černošku. A to dievčatko bolo postihnuté, takže jej naberalo do kabelky prach s pieskom z chodníka a pri stole hádzalo špáradlá okolo sediacim na hlavy. No ona to dieťa chcela mať pri sebe a čerta ju zaujímalo, ako pôsobí, keď má kabelku vláčenú v prachu alebo či sa zašpiní. No mali ste vidieť nie také sebaisté a slobodné Slovenky. Tak by ste si predstavovali bohaté Američanky. Moja teta mala celý dekolt zdobený prepletanou slamou a nejakými diamantami, čiže sa tie šaty nedali ani prať, asi len na jedno použitie. Všetky sme sa prezliekali ostošesť, aby sme reprezentovali svoju úroveň. Na tej svadbe bolo veľmi dobre vidieť, čo je sloboda a kto je slobodný človek.

Potom si ľudia pozrú film a obdivujú spontánnosť, že niekto skočí do fontány. V živote by do nej neskočili! Nemajú to nacvičené a už keď si to chcú zahrať, nevedia byť spontánni. Proste to nezažili a nezažívajú. Nechávajú si to do sexu a sú z toho potom trápne frašky a ženy dostanú záchvat smiechu.

 

 

 

A celkom jednoducho si môžete overiť, ako vás zaujímajú seriózne správy, či naozaj. Ak si prečítate všetky oznamy od Tomáša Valáška o rokovaní v Bruseli, potom môžete povedať, že by vás zaujímalo niečo seriózne z Bruselu!

https://www.facebook.com/tomas.valasek.142

A ak si to neprečítate, lebo toľká serióznosť je už pre vás nudná a dlhá, tak tie ponožky alebo ryža na tanieri vás charakterizujú viac než premiéra – Toto ma zaujalo a toto si zaslúžim?

Tomáš Valášek:

 

 

17.7.

👉 Čo sa dnes deje v Bruseli? Lídri členských krajín EÚ rozhodujú o rozpočte na sedem rokov (2021-2027) vrátane historického, €750 miliardového balíka na reformy a reštart ekonomík po Covide.
🇸🇰 Čo je v hre pre nás? Veľa. Aktuálny návrh záchranného balíka nám znížil podiel asi o €600 miliónov oproti pôvodnému návrhu Európskej komisie. Bude aj na premiérovi Matovičovi, či sa podarí aspoň časť toho škrtu zvrátiť. Môže napr. trvať na tom, aby dohodli určite mimimá a maximá, v rámci ktorých by sa pomoc pohybovala.
🥕 Na vážkach je tiež osud dotácií poľnohospodárom. Tí slovenskí dostávajú iba asi 78% európskeho priemeru, čo oslabuje ich konkurencieschopnosť. Ak to myslíme vážne so slovenskými potravinami na slovenských stoloch, treba zabojovať za postupné vyrovnanie dotacií pre našich farmárov.
💉 Mňa tiež mrzia navrhované škrty v európskom rozpočte na vedu a výskum, urobené pod tlakom “šetrných” krajín. €5 miliárd zmizlo len z programu Horizon. Máme tu katastrofálnu pandemiu, hovoríme o potrebe nebyť závislí na čínskych či amerických vakcinach, ale zároveň uberieme peniaze na vedu. To mi fakt nejde do hlavy.
⏱ Samit začal ráno, ale tak skoro neskončí. Plánom je dohodnúť sa už na tomto stretnutí, ak je to len trochu možné. V zálohe je aj ďalší samit neskôr v júli, ale napr. ten záchranný balík už nemôže dlho čakať, krajiny majú mať už na jeseň hotové reformné plánu a musia vedieť aké typy reforiem sa z balíka dajú financovať a koľko v ňom bude.
🌙 Treba očakávať rozhovory dlho do noci. Jedna z efektívnych metód, ako prelomiť odpor je jednoducho unaviť oponenta…premiér Matovič je po prvý krát na osobnom stretnutí lídrov, tak sa ukáže, či má potrebnú odvahu a vytrvalosť.
A mohlo by to už pre zmenu vyjsť aj tak, že cez týždeň prší a cez víkend je pekne.
18.7.
❌Žiadna dohoda na spoločnom rozpočte EÚ 🇪🇺. Takto sa po 13 hodinách rokovania skončil prvý deň samitu lídrov. Nič šokujúceho; viacerí avizovali, že prišli pripravení až na 2-3 dni negociácií. Dnes sa pokračuje ▶️.
Ostáva veľa otvorených otázok.
🇳🇱Holandsko vedie skupinu štátov, ktorá chce, aby reformné plány každej krajiny jednohlasne schválili všetci ostatní členovia EÚ. Teda ak by sa príjemca peňazí odklonil od svojho vlastného reformného plánu alebo inak podvádzal, pomoc by sa stopla ⛔️.
Dáva to zmysel, pretože kontrolu treba – ale pri práve veta hrozí, že štáty si začnú navzájom diktovať neprijateľné podmienky. Predseda Európskej rady navrhuje, aby o distribúcii peňazí rozhodla kvalifikovaná väčšina všetkých členov, čo je dobrý kompromis.
🇸🇰Slovensko a iné krajiny tiež otvorili debatu o kľúči, podľa ktorého sa bude rozdeľovať pomoc zo záchranného balíka. ✅Ak uspejeme, budeme mať vyššiu predvídateľnosť v tom, koľko peňazí dostaneme. Už by sa nemalo stať, že po prvých dvoch rokoch by sa nám pomoc prakticky zastavila, ak nám „príliš“ rýchlo porastie HDP – práve to nám hrozilo podľa nedávneho návrhu.
⚖️ Ďalšia citlivá otázka na samite sa týka princípov právneho štátu. 🇭🇺Maďarsko a 🇵🇱Poľsko chcú vyhodiť alebo aspoň znefunkčniť, pravidlo, že by pomoc EÚ závisela aj od toho, či v danej krajine funguje právny štát. Údajne sa snažili do toho vtiahnuť aj 🇸🇰Slovensko, ale my sme (správne) odmietli. Je predsa férové, že vlády, ktoré hrubo porušujú pravidlá, na ktorých je 🇪🇺EÚ postavená, nemajú len tak ďalej čerpať eurofondy.
Iste, pravidlá nie sú vždy čierno-biele a ako pri každej podmienke, aj tu je možnosť zneužitia. Preto sa mi zdá 🗝 kľúčové dobre nastaviť systém, ktorý hodnotí, či prišlo k porušeniu princípov právneho štátu – a nie celú otázku pochovať. Michal Šimečka pracuje na niečom takom v Európskom parlamente a držím mu palce🤞💪.
19.7.
🏃🏼Tak z tohto samitu EÚ sa vykľul celkom slušný maratón. Ani v sobotu sa lídri nezhodli na novom európskom rozpočte a záchrannom balíku. Ale to, že predseda 🇪🇺 Európskej rady Ch. Michel stretnutie nerozpustil, ale navrhol pokračovanie v nedeľu naznačuje, že dohoda je možná, ak nie zrovna na dosah.
🇸🇰 Hlavné zmeny pre Slovensko oproti piatku/sobote: objem záchranného balíka ostáva nezmení, ale peniaze v ňom boli popresúvané medzi jednotlivými rozpočtami. Bude menej na výskum a zdravotníctvo, čo sa mi vzhľadom na pokračujúcu pandémiu zdá fakt čudné. 🤷‍♂️
👍 Dobrou správou pre Slovensko je, že aktuálny návrh zvyšuje sumu, ktorá by bola k dispozícii na ekonomické reformy. Reč je o tých často spomínaných šiestich (teraz asi viac) miliardách 💶 teoreticky využiteľných na to, aby sa Slovensko posunulo od montovania aút k ekonomike založenom na vede, výskume a kreativite. To je transformácia, ktorá nás čaká skôr či neskôr a peniaze EÚ ju môžu uľahčiť.
⚖️ Najväčie kontroverzie v sobotu boli v otázke prepojenia eurofondov na fungovanie právneho štátu, ako som už písal včera. Naplno sa odkryli rozdiely medzi skupinami členských krajin. Tie v prvej kategórii, zväčša staršie členské krajiny, právom trvajú na tom, že euforondy by nemali ísť krajinám, ktoré porušujú demokratické pravidlá, na ktorých je EÚ postavená. Majú však tendenciu skresľovať situáciu a hodnotiť ju “od pása” 🙇‍♀️, preto aj novšie členské krajiny iné ako najčastejšie spomínané Maďarsko a Poľsko protestujú.
👉 Ak má byť právny štát podmienkou rozdeľovania eurofondov, potrebujeme si veľmi poctivo a citlivo nastaviť kritériá, podľa ktorých sa to bude posudzovať. Lebo za určitých okolností by aj očista slovenskej justície od skorumpovaných sudcov mohla byť interpretovaná ako porušenie princípov právneho štátu. Platí tiež, že ak chceme, aby Slovensko bolo vnímané čo najobjektívnejšie, potrebujeme tráviť menej času v spoločnosti 🇭🇺 Maďarska a 🇵🇱 Poľska, lebo čím pevnejšie sme vnímaní ako súčasť V4, tým viac sa v očiach iných budú strácať rozdiely medzi Slovensko a Maďarskom Viktora Orbána.
20.7.
Tak toto sa málokedy vidí … samit EÚ pokračuje štvrtý deň! Dnes o 16:00. Viac o včerajšom dianí na týchto stránkach o chvíľu …
🌞🌒Zatiaľ čo niektorí z nás (farmári, bežci, rodičia štvorročných synov) UŽ vstávajú o 5:30 ráno, niektorí EŠTE rokujú…dnes o takomto čase iba začala posledná schôdza nedeľnej časti európskeho samitu. Keďže ani tá neskončila dohodou, lídri pokračujú dnes poobede. Veterán týchto samitov (a konškolák z katedry žurnalistiky FFUK) Jaromir Novak hlási, že naposledy sme zažili štvordňový samit pred dvoma dekádami, v Nice v r. 2000. To už niektorým lídrom začne dochádzať garderóba a pomocníci sa rozbehnú po Bruseli zháňať novú – osobne odporúčam Scotch & Soda na Rue Antoine Dansaert 37 ✂️✂️
🤼‍♂️ Väčšina nezhôd včera sa týkala pomeru grantov a pôžičiek v záchrannom balíku EÚ. Nemecko a Francúzsko pôvodne navrhli 500 miliárd v grantoch a 250 miliárd v pôžičkách. Holandsko prišlo na samit s tým, že ani o cent viac ako 350 miliárd v grantoch. Má podporu „šetrných“ krajín, hoci jedna po druhej odskakujú. Skupina krajín okolo 🇮🇹 Talianska trvá na tom, že grantov nesmie byť menej ako 400 miliárd. Predseda Európskej rady na tej skorej rannej schôdzi navrhol 390 miliárd a na tejto sume sa lídri skúsia dnes poobede dohodnúť. 🤞
🏃🏼🏃🏼 V prípade zhody sa posunú k ďalšej kontroverznej otázke: či má byť porušenie princípov právneho štátu dôvodom na zastavenie peňazí zo záchranného balíka. Maďarsko takéto prepojenie odmieta a má podporu niekoľkých krajín (vraj aj Talianska). Včera som písal, že monitorovanie porušovania princípov právneho štátu má zmysel, ale nesmie byť subjektívne a náchylné na zneužitie, a že Michal Šimečka • Progresívne Slovensko pracuje na návrhu, ako by poctivý monitoring mohol vyzerať. Krátko na to zverejnil viac detailov, ktoré nájdete na jeho FB strane; vrele odporúčam čítať.
😡 Jeden postreh zo včera: šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyen vraj riadne napálilo, že šetrné krajiny neustále spochybňujú, či vie Komisia ustrážiť, aby neboli peniaze zo záchranného balíka zneužité. Ide o to, že krajiny musia predložiť plány reforiem, ktoré by sa z tohto balíka financovali. A viacerí lídri tvrdia, že tie plány nebude Komisia riadne čítať a že ak aj áno, krajiny ich potom odignorujú. Vidím to tak, že jedným z výsledkov samitu bude, že Komisia bude teraz extra pozorne strážiť, aká krajina čo predloží, a že bude možno chcieť nejaký ten reformný plán exemplárne odmietnuť. ‼️ Dávam do pozornosti ľuďom, ktorí na tom slovenskom budú pracovať, napr. Eduard Heger či Tomáš Meravý Za ľudí
21.7.
Habemus budget! 💶💶
Síce až na piaty deň ráno – pamätníci pomôžte zistiť, či takto dlhý samit už niekedy bol 🤷‍♂️– ale predsa.
👍 Oproti kompromisu avizovanému na týchto stránkach už žiadne veľké zmeny. Záchranný balík bude rozdelený v pomere €390 miliárd v grantoch a €360 miliárd v pôžičkách. 📈 Matematika 📉 nikdy nebola moja silná stránka, ako moja triedna Danka Sa dosvedčí, ale 390 miliárd sa mi zdá oveľa bližšie návrhu šetrných krajín (350 miliárd) ako návrhu Európskej komisie (500 miliárd). Predbežne teda môžme vyhlásiť 🇦🇹Rakúsko, 🇸🇪Švédsko, 🇩🇰Dánsko a 🇳🇱Holandsko za jedných z víťazov maratónskeho samitu.
⚖️ Diskusia o tom, ako ustrážiť, či sa krajiny držia reformných plánov sa skončila kompromisom. 👭 Právo veta nebude, ale v prípade vážneho podozrenia z porušovania plánov budú môcť byť platby pozastavené na max. 3 mesiace. To je dosť na to, aby to krajina pocítila a aby to bola aj trochu hanba. 🤦🏻‍♀️
🇸🇰 A čo Slovensko? Počkám si, kým unavení ex-kolegovia na Stále zastúpenie SR pri EÚ v Bruseli 🇪🇺dokončia kalkulácie. Pokiaľ nenastali zásadné presuny medzi kategóriami v rámci záchranného balíka, tak tých zhruba 5-6 miliárd na reformy by malo byť v bezpečí. Ale k tejto téme na týchto stránkach viac už čoskoro …
Čo znamená nový európsky 🇪🇺 rozpočet pre Slovensko? Začnem pozitívami, ako ich ohlásil aj Igor Matovic:
👍 je dobré, že mestá a obce budú mať menšiu finančnú spoluúčasť na eurofondových projektoch, peňazí majú po kríze ešte menej ako zvyčajne.
👉 je takisto fajn, že sa zmenil kľúč na rozdeľovanie peňazí zo záchranného balíka. Už nehrozí, že by sme z neho po r. 2022 nedostali nič; vyplácanie bude postupnejšie a predvídatelnejšie, čo uľahčí plánovanie reforiem.
🙂 rozpočet tiež umožňuje flexibilnejšie presúvanie medzi jednotlivými položkami. To nám vyhovuje, lebo keď nestihame vyčerpať z jednej časti rozpočtu, vieme presunúť niekam, kde peniaze neprepadnú.
Teraz pár záverov, kde sme obišli tak 50-50 🤷‍♂️
🐔 je super, že pribudlo extra €200m na rozvoj vidieka, ktoré sa dajú vyžiť aj na priamu pomoc poľnohospodárom. Ale ich problémom nikdy nebol celkový objem európskych dotácií ako skôr nepomer medzi tým, čo dostávajú oni vs. ich konkurenti za hranicami. A ak sa nemýlim, podobné balíky dostali aj oni. Takže s verdiktom, či sme obišli dobre alebo nie ešte počkajme, treba vyrátať nový (ne)pomer medzi nami a susedmi.
🚀 tie škrty v peniazoch na vedu a výskum nás oficiálne nemrzia, ale mali by. Je pravdou, že z nich čerpáme málo a škrty sa nás bezprostredne nedotknú. Ale ak máme raz prejsť od montovania aút ku vzdelanostnej ekonomike, potrebujeme lepších vedcov a vývojárov a tým by sa hodili európske peniaze na výskum. Takže skúsme sa namiesto utešovania, že peniaze nám nebudú chýbať, napraviť slovenské vedecké inštitúty a univerzity, napr. tak, ako dnes píše Jozef Batora.
A ešte jedno ➖
😟 ubudlo peňazí na prechod z neekologických zariadení na ekologické. To sú peniaze, ktoré sa dali využiť napríklad na zatvorenie zvyšných tepelných elektrární. Ešte stále budú k dispozícii, ale bude ich menej.
.

Rôzne pohľady v Česku:

 

 

„Výsledek považuje Vondra za nevýhodný pro Česko. „Premiér jako vyjednavač selhal. S textem souhlasil, aniž by vyjednal cokoli z toho, k čemu ho před odjezdem zavázala Sněmovna,“ zdůraznil. Upozorňuje, že Česko získalo navíc v kohezních fondech 1,5 miliardy eur (cca 40 miliard korun), ale o dvě miliardy eur přišlo kvůli krácení prostředků Fondu spravedlivé transformace, které mají řešit důsledky ústupu od uhlí v postižených regionech. Babiš se podle něj navíc zřejmě ani nepokusil vyjednat zařazení jádra mezi tzv. čisté zdroje energie.

 

Hamáček uvedl, že zřejmě šlo o nejnáročnější jednání. „Ale nakonec dopadlo velmi dobře, s výsledkem českého vyjednávání jsem spokojený. Koronavirová krize nám ukázala, ze jsme například příliš závislí na autoprůmyslu, je tedy potřeba investovat nejen do infrastruktury a výstavby,“ uvedl. Detaily podle Hamáčka teprve určí to, kolik si bude chtít ČR půjčit a za jakých podmínek. „Rozhodně je výsledek jednání slušný kompromis,“ dodal.

 

Předseda SPD Tomio Okamura uvedl, že Babiš měl plán odmítnout. „Kývl na to, ze bude ČR ručit za půjčky krachujícím státům EU jako Itálie, Řecko a Španělsko, kterým už nikdo nechce půjčit. Budeme jim finančně pomáhat udržet násobně vyšší důchody a platy než máme my. To je šílené a velmi nebezpečné,“ sdělil ČTK Okamura.“

 

https://www.denik.cz/evropska-unie/evropska-unie-fond-obnovy-cesko-20200721.html

 

 

Z komentárov na Pravde:

 

 

„Podstatné sú granty, nie to, čo musíš vrátiť. A v tomto sme dopadli omho lepšie. A to je podstatné. Rovnako ako aj fondy EÚ.

Keďže neustále zavádzaš, tak ti to znovu kopírujem.

Česko: granty 8,7 mld. eur + pôžičky 15,4 mld=eur 24,1 mld eur Ak pridáme fondy zo sedemročného rozpočtu EU, tk. ďalších 27 mld eur, tak dokopy 51,1 mld. eur

Slovensko. granty 7,5+pôžičky 6,8 = 14,3 miliardy eur, fondy 2021-27 ďalších 18,6 mld. eur, dohromady 32,9 mld. eur

Bez pôžičiek:

SR: 26,1 miliardy eur

ČR: 35,7 miliardy eur“

 

„Nenávratne granty EU – Cesko = 8,7- miliardy, Slovensko = 7,5- miliardy.“

 

„Však plačete stále o zadlžovaní.

Teraz keď sa zobralo menej pôžičiek šaliete opäť?

Zobral menej pôžičiek a vy ho za to kritizujete ?

Už si to nejako v tých makoviciach ujednotte.“

 

„Cesi = 8,7+15,4 = 24,1-mld

Slovaci= 7,5 + 6,8 = 14,3-mld

To je na obyvatela o 20% viac nez Cesi !!! A to Cesi musia raz tolko vratit, nez dostali nenavratnu !

Pan Matovic dakujeme !! aj za tie sproste Ficiuce, co tu sprosto ohovaraju !“

 

„Ak by sme to prepočítali na výkon ekonomík, tak sme na tom oproti ČR ešte lepšie ako pri prepočte na obyvateľov.

 

 

…Matovič na tomto nemá žiadnu zásluhu…píšem o tom nižšie ako to funguje…alebo si tak naivný, že v Bruseli si povedali, že SR dajú viac ako si zaslúžia?… s rovnakým výsledkom by prišiel aj Pellegrini… akurát rozdiel by bol v tom aký dojem by zanechali…“

 

 

„Fond obnovy

SR 14,3 mld eur

ČR 24,1 mld eur

Znovu výhodnejšie pre nás, ak porovnáme veľkosť krajín. Ešte výhodnejšie, čo sa týka iba samotných grantov (7,5 vs 8,7 mld. eur).“

 

 

„Ficova angličtina“

 

„Toto, čo kopíruješ od Fica nevyšlo ani jemu samému, ale či iné mal použiť, keď nebolo čo iné kritizovať. Samozrejme už nepovie, že zníženie grantov bolo podmienkou štyroch krajín, aby to vôbec celé prešlo (a zaujímavé, že súhlasili aj ITA a ESP, ktoré majú najväčšie problémy s koronou). Ale alkoholik a trololo budú trollovať. Slovensko si nemusí nič požičať, pôžičky z fondu obnovy sú dobrovoľné.“

 

 

Dobre sa vedeli pretvarovať, však?

 

„Fico dnes spomínal na tlačovke aké náročné rokovania v Bruseli viedli, tak si teda pripomeňme ako ich prežíval exminister Počiatek (z nahrávky Počiatek /Trnka):

Počiatek: „Musel som tam ísť v pondelok, skončili sme asi o desiatej (večer, pozn. red.). A celá partička, že čo budeme robiť? Že ideme tu niekde do baru, len tak nakrátko. Jasné. O štvrtej ráno sme tam hľadali nejakú kebabovú uličku, do p.či, a žrali sme tak kebaby niekde v p.či, neviem kde sme to boli na.ebaní. A ráno „o devátej“ choď do p.či si tam sadnúť. Záhu som mal, neviem, čo sme tam „zežrali“ tam všetko, na.ebaný úplne, k.k.t… vieš dobre, že jeden oblek – sa ti nechce veľká kabela niesť do lietadla, tak len inú košelu, oblek, smrdel som do p.če celý, za.ebaný do p.či, zle mi bolo, grgalo sa mi.“

https://domov.sme.sk/c/22303706/este-aj-fica-oholil-do-pii-lebo-nedal-mu-z-toho-polku-dolezite-vyroky-z-nahravky-trnka-pociatek.html

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547392x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie