Založ si blog

Veľké vyhodnotenie pandémie na Slovensku od programátora

MUDr. Bukovský a počítanie od buka do buka Covid-19

https://dennikn.sk/autor/rh/

 

„Minule sme si ukázali, ako sa chybnými výpočtami MUDr. Bukovský dostal k chybnému záveru, že Covid-19 je iba 2x smrtnejší, ako chrípka a dnes sa pozrieme na ďalšiu jeho argumentáciu, že sa opatreniami spôsobilo viac škody, ako osohu a že sme neochránili starších ľudí, aj keď sme ích ochránili porovnateľne 100x lepšie, ako Švédsko, ktoré tak rád vyzdvihoval.

Upozornenie: Blog nastavuje zrkadlo videám po predposledné video uverejnené 11.6.2020. Na posledné  video bude reágovať ďalší blog.

Čo sa dozvieme:

  • MUDr. Bukovský sa pýtal koľko ľudí zomrelo na následky núdzového stavu. Pukúsim sa to odhadnúť na základé počtu úmrtí za jednotlivé mesiace a faktov o nádorvých ochoreniach a ích liečení.
  • K svojmu predchádzajúcemu blogu o tom, že tvrdenie MUDr. Bukovského o len dvojnásobne väčšej smrtnosti na Covid-19, ako na chrípku pridávam najnovší výskum o účinnosti opatrení v EU.
  • Zistíme, že MUDr. Bukovský kritizuje nás za silné opatrenia, aj keď sme nevedeli, čo vieme dnes, ale nekritizuje Švédsko za slabé opatrenia, na základe ktorých zomrelo 4000 ľudí, čo pre krajinu ako Slovensko by bolo 2000 ľudí. Každého veku!
  • Zistíme, že MUDr. Bukovský a jeho kamarát tiež MUDr. hrajúc sa na analytikov Covid-19 považujú za ťažké nájsť počet ľudí nad 65 rokov na Slovensku.

 

Koľko ľudí by zomrelo bez opatrení na Slovensku?

https://dennikn.sk/blog/1913521/mudr-bukovsky-a-pocitanie-od-buka-do-buka-covid-19-koronavirus/?ref=list

 

 

Sú dôveryhodné Covid-19 analýzy titulom MUDr. sebavedomých ľudí, ktorým je za ťažké nájsť počet ľudí nad 65 rokov na Slovensku?

Rozhovor z videa „Mohli sme mať iba polovicu úmrtí – ak si nepriznáme chyby, budeme ich opakovať!“ od času 2:40:
MUDr. Bukovský: „Vieme, koľko ľudí je vo veku nad 65 rokov? Existuje dostupná informácia?“
MUDr. Straka: „Nie!“
MUDr. Bukovský: „Oficiálne neexistuje dostupná informácia.“
MUDr. Straka: „Kdesi to hlásime na nejáky Europsky úrad, ale tam sa v tom ťažko hrabe. A tam…“
MUDr. Bukovský: „Tam k tomu ťažko prídeme. Jasné.“

Na prvej strane v googli je to X krát. Treba len zadať správny vyhľadávací reťazec: „pocet ludi nad 65 rokov na slovensku“. Prvé dva výsledky sú priamo zo štatistického úradu: „Seniori vo veku 65 a viac rokov už 16 % obyvateľstva. Na Slovensku uplynulý rok žilo 858-tisíc detí, ale až 874-tisíc seniorov.“

Doporučujem si to pustiť ešte raz rýchlosťou 0,75x v pravo hore v políčku videa cez „…“. Potom Vám budú pochopiteľnejšie aj tie ďalšie reči o hodnotení 53% úmrtí ľudí v DSS vo Švajčiarsku a 86% v Kanade. Ako by u týchto dvoch amatérskych analytikov opatrení proti epidémii Covid-19 dopadla krajina, kde by prišiel zo zahraničia iba jeden jediný človek z lyžovačky navštíviť svoju babku do DSS Pezinok, potom by to vyležal doma a v DSS Pezinok by zomrelo presne toľko ľudí, koľko zomrelo, čiže 15? Plných 100% ľudí by zomrelo v zariadeniach DSS!!! To by bola najhoršia krajina?! Horšia, ako Švajčiarsko s 53% úmrtiami z DSS, čo je 1027 ľudí. Pre krajinu s populáciou Slovenska by to bolo porovnateľne 648 úmrtí v DSS. Kanada s 86% mala 6875 úmrtí z celkových 7994 z DSS. Pre krajinu s populáciou Slovenska by to bolo porovnateľne 994 úmrtí v DSS. Keby u nás bolo kľudne aj 21 z 28 úmrtí v DSS, tak je to pri 75% úmrtiach v DSS stále 31x a 47x lepšie, ako vo  Švajčiarsku a v Kanade.

Teraz mi prosím pán doktor Bukovský a možno aj ďalším vysvetlite, čo ste chceli z počtu ľudí nad 65 rokov, ktorých je vďaka opatreniam približne niečo nad 874 tisíc (pretože sa zvyšuje podiel staršej generácie) počítať. Rovnako si prosím aj vysvetlenie, kto neochránil dostatočne starších ľudí v DSS, či Slovensko, kde ích zomrelo len 4 na milion obyvateľov, alebo krajiny, kde ích bolo 31x, až 47x viac?

Zhrnutie len pár omylov MUDr. Bukovského:

  • MUDr. Bukovský sa pýtal koľko ľudí zomrelo na následky núdzového stavu. Pokúsil som sa na to zodpovedne odpovedať a vyšlo mi, že sme zachránili 32 550 ľudí a na následky zomrelo, alebo na neliečenie zomrie maximálne 4290 ľudí a tak je celková bilancia kladná +28 260 ľudí. Kto má iné výpočtu, teším sa na komentáre, ktoré sa na rozidel od kritických komentárov pod videami MUDr. Bukovského mazať nebudú.
  • Švédsko nie je kritizované  za veľa obetí, ale Slovensko za málo áno. Aj keď obidva štáty nemali informácie, ktoré sú známe až teraz. Voláme to dvojitý kilometer?
  • Podľa súhlasu MUDr. Bukovského s kamarátom MUDr. Strakom je ťažké nájsť počet ľudí nad 65 rokov na Slovensku. Našiel som to do 1 minúty.

Takýchto problémových výrokov som vo videách MUDr. Bukovského počul veľa. Choroba, ktorá má potenciál zabiť 0,83% – 1,4% populácie v krajine a to v rovnakom pomere, ako bežne zomierajú starší a aj mladí (budem sa venovať na budúce, prihláste sa na odber) je MUDr Bukovským bagatelizovaná desiatky krát na úroveň iba 2x oproti chrípke. Preto mám obavu o chápanie rizika tejto choroby v budúcnosti na Slovensku nie preto, že by už ľudí opatrenia nebavili, ale preto, že riziko je neobjektívne bagatelizované. Je vhodné ďalej počúvať MUDr. Bukovského o smrteľnosti na Covid-19 a o dôvodnosti, alebo o nedôvodnosti opatrení proti nemu, keď jeho videnie je z rôznych dôvodov veľmi skreslené? Podľa mňa nie a mali by sa konkrétne k tomu vyjadriť odborne dôveryhodnejšie osoby, ktoré majú vedeckú, alebo medicínsku autoritu, pretože u mnohých ľudí zaváži viac chybný argument z úst lekára, ako logický z klávesnice inžiniera.“

https://dennikn.sk/blog/1913521/mudr-bukovsky-a-pocitanie-od-buka-do-buka-covid-19-koronavirus/?ref=list

 

https://dennikn.sk/autor/rh/

 

Sabotovanie vlastnej bezpečnosti aj medzi novinármi?

https://dennikn.sk/blog/1840806/sabotovanie-vlastnej-bezpecnosti-aj-medzi-novinarmi/

 

 

„Alebo ako zísť z polcesty k 0 prípadom vo vnútrozemí za rok a namiesto rozhodnutia odborníkov počúvať LEN mamonárskych ekonómov, svoj strach z neznáma a štandartne opozičnú opozíciu SMERu len preto, že sa Matovič nevie vyjadriť bez strašenia?

Som šokovaný, ako premiér Igor Matovič prezentuje potrebu trochu prísnejších opatrení ako shut down, aby sme to už mali čím skôr za sebou a ako sa do neho podpásovo púšťajú aj novinári, ktorí si asi neuvedomujú, že medzi obeťami koronavírusu, ktorý zabije aj zo zdravých mladých ľudí jedného z 5000! Ak by sme tu mali len mladých zdravých ľudí, obetí pri nakazení celej populácie len z mladých zdravých by bolo 1080, pri nakazení bežnej populácie (čo sa v Taliansku v niektorých obciach dialo!) 108 000, čiže viac, ako pri chrípke o ktorej bežných 800 obetiach za rok básni Richard Sulík, keď nostalgicky, či slepo spomína za ekonomickou prosperitou, ktorá tu bola, bude, ale aktuálne nie je.

 

Blázon, čo chce odísť zo Slovenska pred opatreniami, čo ho spravia bezpečnejším od okolitých štátov…

 

Saková zavádza, ako to robí SMER bežne

Prečo to všetko? Pre tisíce obetí a to nielen veku nad 60 rokov! A teraz si pri tom všetkom myslíte, že je pravda, čo tvrdí jedna z odborníčok SMER na záhadné zbohatnutie Denisa Saková (diel Idiel IIdiel III) na svojom facebooku„Po jeho posledných vyjadreniach o “vypnutí štátu” mi však z toho vyplýva len jedno: nechce viac niesť zodpovednosť za tento štát a zjavne chce položiť vládu. Ako inak si máme vysvetliť jeho neustály tlak na ľudí, aby si uvedomili, že len “blackout” krajiny nás zachráni. Nestotožňujú sa s tým jeho koaliční partneri, odborná verejnosť, nepristúpili k tomuto kroku okolité krajiny, ktoré sú na tom oveľa horšie ako my.“

Tu sú krajiny, ktoré sú na tom oveľa horšie, ako my…

 

Rozdiel medzi matematikom a ekonómom

Matematik a aj ekonóm vedia počítať, ale ekonóm vidí za všetkým peniaze, kdežto matematik môže vidieť aj ľudské životy. Čo takto zobrať do úvahy názor počítajúceho odborníka, ktorý neberie premorenie populácie vírusom tak ľahkovážne, ako naši ekonómovia, politici zo SMERu, ProSMERácke falošné účty na facebooku a novinári a šokovaní novinári: Matematik: Data o smrtnosti viru si skoro odporují. Hrajeme o čas s neznámou příšerou ?! Chceme mať takéto problémy, ako susedné štáty, len preto, že sa neodvážime ešte trošku obmedziť pohyb a dopriať vírusu vymretie v našej populácii?

Zaujímavú metodiku použil v blogu „Sila šírenia koronavírusu na Slovensku slabne“ Michal Gašperan: „Množstvo nvonakazených, ktorých nakazí 100 pacientov z predchádzajúceho dňa„! Kým 14.3. to bolo 33, o 20 dní neskôr – 3.4. to bolo len 5. Ale stále je to prírastok novonakazených a je to na dlhú cestu. Prečo sa neodvážiť ešte kúsok viac, keď sme tesne pred vyhubením tejto pliagy? Preto, že ekonómovia chcú už teraz produkovať na plný výkon?“

https://dennikn.sk/blog/1840806/sabotovanie-vlastnej-bezpecnosti-aj-medzi-novinarmi/

 

 

Nový šéf hmotných rezerv: Za prázdne sklady pri korone nemôže Kičura, ale Pellegrini

 

V rozhovore s novým šéfom správy štátnych hmotných rezerv sa dočítate:

  • ako štát v januári a vo februári vôbec nereagoval na vývoj pandémie,
  • o krátkom pracovnom týždni Kajetána Kičuru, jeho luxusnej pracovni a mercedese,
  • o tom, že v skladoch štát zbytočne skladuje tisíce nepoužiteľných vecí,
  • o starom svete, kde sa vypisujú len papiere,
  • a o tom, ako intenzívne polícia preveruje zmluvy, ktoré hmotné rezervy robili za Kičuru.

 

Štátne hmotné rezervy neboli na pandémiu pripravené vôbec. Nakupovať prostriedky proti pandémii môžu len vtedy, ak ich o takýto nákup požiada príslušný rezort. V prípade COVID-19 išlo o ministerstvo zdravotníctva a práve to malo požiadať, aby rezervy nakúpili rúška, respirátory, ochranné masky a obleky, ale aj dezinfekčné prostriedky a podobne.

Hovoríte o ministerstve zdravotníctva, ktoré v tom čase viedol predseda vlády Peter Pellegrini.

Áno. A v decembri, v januári a ani vo februári od ministerstva žiaden list s požiadavkou na väčší nákup tohto zdravotníckeho materiálu neprišiel. Zodpovednosť za stav rezerv v súvislosti s pandémiou teda nesie Peter Pellegrini ako zastupujúci minister zdravotníctva.

Neobjednávali vôbec nič?

Jedinou výnimkou bol list od ministerstva z konca februára. Bol od jedného z úradníkov, ktorý žiadal nákup minimálnych množstiev tohto materiálu. Išlo len o tisícky kusov. Ministerstvo za Pellegriniho teda absolútne nezvládlo situáciu a bolo úplne mimo reality. A bolo to v čase, keď sa vedelo, že už sa vírus rozšíril po celom svete a v nebývalých rozmeroch.

Kičura bol teda v tejto téme úplne z obliga?

Kičurovo maslo na hlave spočíva v tom, že v tejto situácii robil pochybné nákupy, a mnohí ľudia z rezerv o tom nemali ani potuchy. Výberová komisia mu napríklad neodporučila podpísať zmluvu s firmou Lacorp na nákup zdravotníckych pomôcok za obrovské sumy.

On tvrdil, že to bolo na základe rozhodnutia komisie.

Pokiaľ to tvrdil, tak klamal. Môžem vám ukázať zápisnicu komisie podpísanú pracovníkmi štátnych hmotných rezerv. A Kajetán Kičura napriek tomuto neodporučeniu podpísal zmluvy s firmou Lacorp za viac ako 30 miliónov eur.

Pellegriniho ministerstvo zdravotníctva sa teda podľa vás spamätalo až na konci februára a aj to len veľmi malou požiadavkou na ochranné prostriedky. Taliansko malo 1. marca už viac než 500 prípadov, mali už mŕtvych a prvé prípady boli aj v Česku a Rakúsku.

Áno, ministerstvo podľa mojej mienky situáciu absolútne nezvládlo.

Mohol sa ozvať sám Kičura, ktorý to, ako koronavírus postupuje, videl tak ako všetci v správach?

Mohol na to upozorniť, ale keď už začínala na Slovensku pandémia, bol na dovolenke.

Išlo o Lacorp a A-testing?

A-testing nedodal nič, odstúpili sme od zmluvy a podali sme na nich trestné oznámenie. Úrad pod vedením Kajetána Kičuru im totiž zaplatil zálohu a oni nedodali žiaden tovar. Nemáme teda ani peniaze, ani tovar. Je to v štádiu riešenia.

O Kičurovi sa hovorilo aj v súvislosti s papalášskymi sklonmi. Sedíme tu v jeho bývalej kancelárii s obrovským televízorom a s drahým domácim kinom.

Áno. Vnímam ten papalášizmus – cez nákup mercedesu, ďalších vozidiel, bol tu reprefond, pozrite sa na zariadenie týchto miestností. Ako veľký odporca papalášskych manierov predávam mercedes, reprefond som znížil na polovicu, nikto z vedenia úradu – vrátane mňa – nebude používať služobné mobily. Autá je dovolené používať len v pracovnom čase a nie na jazdy domov a už vôbec nie na víkendy.

https://dennikn.sk/1931194/novy-sef-hmotnych-rezerv-za-prazdne-sklady-pri-korone-nemoze-kicura-ale-pellegrini/?ref=tit

 

Kičura bral úplatky za utajené zákazky a súčiastky do mínometov, ukázalo zatiaľ vyšetrovanie

https://dennikn.sk/1866907/kicura-mal-brat-uplatky-za-utajene-zakazky-aj-suciastky-do-minometov/?ref=suv

 

 

 

.

„Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná vedecká štúdia. „

07.05.2024

„Môj osobný odhad je, že na Slovensku žije od 2000 do 3000 medveďov.“ rozhovor 1.máj 2024 Šéf južného zásahového tímu Jaroslav SlašťanZmenil som názor. Ani kvóty na odstrel nie sú extrém, nemôžeme chrániť len medvede „Známy ochranár hovorí, že medveďov je v skutočnosti dvoj- až trojnásobne viac, ako ukázala posledná [...]

Aj u nás sa rozhoduje o tom, či o Slovensku bude rozhodovať demokratická väčšina alebo západom podporované politické mimovládky a novinári!

06.05.2024

Aj naše politické mimovládky desí transparentnosť. Zvykli si, že na politickú činnosť nemusia kandidovať vo voľbách a politiku rôznym štátom určuje USA cez farebné revolúcie s obeťami na životoch ako to bolo aj na Ukrajine. Najviac do politiky potom zasahujú od USA závislí novinári ako zahraniční agenti. Majú za úlohu zorganizovať mladých [...]

„USA nechtějí, tak si americkou základnu postavíme sami, tvrdí Černochová a už shání cihly“

05.05.2024

Môj výsmech z tejto bláznivej ministerky, čo je ako Naď na Slovensku, znamená len to, že aj my si z nej môžeme robiť výsmech, nielen Reflex z ľudí, čo si tu americké základne neprajú! 22.4.2022 som napísala článok: Hoax šírený ministerkou obrany v Česku „Černochová dodala, že USA by mali mať dve základne na Slovensku. To však slovenské [...]

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,498
Celková čítanosť: 5566193x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie