Založ si blog

Sú len dve možnosti, iná nie je

Znovu to zopakujem. Na Slovensku neboli iné možnosti, ako buď táto koalícia alebo koalícia progresívcov so Smerom.

Nie je to len môj názor, ale množstva ľudí, ktorí to na SME pripomínajú, keď SME pracuje na predčasných voľbách.

 

Je to len o tom, ktorú koalíciu by ste chceli radšej a ktorú považujete za menšie zlo.

 

Progresívnu koalíciu so Smerom považujú za menšie zlo progresívci a smeráci. Aj SME ju považuje za menšie zlo, lebo by tam svojich progresívcov mali a presne toto bol ich plán, toto podporiť na zadanie od našich oligarchov.

Nesplnilo sa im to len preto, že sa nepodarilo do parlamentu pretlačiť PS/SPOLU a Za ľudí v takom rozmere, v aký dúfali, hoci sa na tom pracovalo na uliciach, na protestoch, v predvolebných agentúrach a dennodenne v novinách. 

Smer bol pripravený, ale nemali mu dodať akých partnerov.

 

Všetci, ktorí nechceli, či už Smer alebo progresívcov, sa dnes tešia, že táto ich koalícia nenastala. Väčšinou nepovažujú OĽaNO za najlepšiu voľbu, ale volili OĽaNO, aby táto koalícia Smeru s progresívcami nenastala.

 

V akýchkoľvek ďalších predčasných voľbách môžete túto koalíciu vymeniť len za koalíciu progresívcov so Smerom. Nebude v nej nielen OĽaNO, ale ani SaS, pretože SaS do koalície so Smerom nepôjde a bez Smeru nie je takáto koalícia možná, lebo nebude mať dosť svojich liberálnych hlasov.

 

Keďže progresívcov alebo Za ľudí je málo, sú v akejkoľvek kombinácii odkázaní len na Smer a ich voličov a preto majú záujem o obrodený Smer. Nemajú svoje hlasy, musia ich získať od smerákov pre svoju koalíciu.

 

A preto sa pracuje na novom Smere. Smeráci dodajú hlasy a progresívci proeurópsku ideológiu. Smeráci majú hlasy, veľa hlasov a progresívci majú za sebou moc a objednávky. Niečo ako – vy dodáte ľudí – voličov a my to zastrešíme liberalizmom.

 

 

 

Naozaj neviem, prečo si myslíte, že takáto koalícia by dnes bola lepšia.

 

Ak sa vám nepáči, že sa zvyšujú výdavky na zbrojenie, nerobila by nič iné. Ak sa vám nepáči, že prejdú vojenské základne alebo kvóty, prešli by tiež. Čiže keď vyťahujete takéto zámienky, s tou inou koalíciou by to nebolo iné. V tomto sú tie koalície úplne rovnaké a všetky úlohy by progresívna plnila len razantnejšie.

Zvolením týchto koalícií sa tomu nedalo predísť, iba keby ľudia volili malé strany, ktoré odmietali voliť. A týmto boli tieto témy pochované.

 

A sme znovu na začiatku, za týchto okolností ste si mohli vybrať len to, či to chcete s progresívcami a smerákmi alebo s konzervatívnejšou vládou.

Množstvo ľudí – voličov OĽaNO, dúfalo, že hoci OĽaNO je zlá brzda proti všetkému tlaku, čo sa na nás valí, ale ako konzervatívci budú aspoň nejakou brzdou proti progresívnym zmenám, ktoré vidíte v Európe a vo svete. Preto tam radšej chceli mať akýchkoľvek ľudí, hoci aj pozberancov z ulice, než lokajských smerákov s ich štruktúrami alebo extrémistických liberálov pripravených plniť akúkoľvek požadovanú agendu.

 

Je to ich slobodné právo, považovať progresívnu koalíciu so Smerom za väčšie zlo. Kto bol proti, toho na smerákov a progresívnych liberálov nepresvedčíte.

Iné možnosti nie sú možné, pokiaľ ľudia nevolia malé strany.

A voľba malých strán neznamená, že máte dať hlasy stranám, ktoré majú 1-3%. Znamená to, že dlho pred voľbami je jasné, že si ľudia vyberajú malé strany bez oligarchov. Žiadna predvolebná agentúra nemôže strane, ktorá má 7 %, zobrať všetky hlasy a vyhlasovať, že má len 0,5 %.

 

 

 

Kto chce zvrhnutie vlády a nové voľby, chce len progresívnu koalíciu so Smerom.

Neklamte, že kľúčové a najdôležitejšie témy by riešila inak. Pokiaľ to nebudú malé strany, ktorým hlas znova nedáte, vždy to budú len lokaji oligarchov.

Pri veľkých si vyberáte len to, ktorú považujete za väčšie alebo menšie zlo. Doslova tak, že ktorých považujete za nebezpečnejších lokajov.

 

Naozaj je pre mňa prekvapením, že ľudia na Pravde chcú radšej progresívny liberalizmus. Je to pre mňa väčším prekvapením než to, že liberáli chcú vládu so Smerom. My sme to už pri Moste zažili.

Asi to bude spôsobené naivitou ľudí na Pravde, že bude to Smer (alebo ĽSNS) a nie pod taktovkou progresívnych liberálov.

A na SME, že to budú progresívni liberáli bez spolupráce so Smerom a ich štruktúrami. No klamú vás na obidve strany.

 

 

Nie vláda sa musí zmeniť. Pri somároch zakaždým bude lokajská!

Voliči sa musia zmeniť, aby volili malé strany bez oligarchov.

A pokiaľ to nepochopíte, sú vám akékoľvek Majdany zbytočné a vždy budú slúžiť len a len oligarchom.

 

 

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517960x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie